Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא היה פרסום בוואלה ובעוד כמה מקומות שבשבועות הקרובים משרד התחבורה יוצא עם המשטרה למבצע ענק של החרמות של כלים ואכיפה דם מבתי עסק וגם מאנשים פרטיים. אז כנראה שמתעוררים שם קצת.

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכותרת של השרשור הזה ממש מעצבנת.

אין שום קשר, ממש 0 קשר, בין רוכבי אופניים ספורטיביים, לבין רוכבי אופניים חשמליים.

מילא לקשר בין הספורטיביים (כביש/שטח), ניחא. אבל לחשמליים? זה אבסורד. כמו לפתור שרשור 'מאבק בנהגים' שמדבר על מוניות שירות שמתפרעות על הכביש...

נהגתי בשישי האחרון בת"א, חשמלטור נסע על הכביש נגד כיוון התנועה בזמן שאני פונה ימינה קלטתי אותו בא מולי חזיתית. איזה פיגור, פשוט לא להאמין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתכלס רוב ההיתקלויות שלנו, הן כהולכי רגל והן כנהגים, קורות עם ליצנים באופניים חשמליים ולא עם החבר'ה בספנדקס ואופניים שעולות פי 2 מהאוטו שלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנחנו לא. במקום זה אנחנו פותחים שרשורי בכיינות ומנהלים sheets בexcel.

פורסם
בתכלס רוב ההיתקלויות שלנו, הן כהולכי רגל והן כנהגים, קורות עם ליצנים באופניים חשמליים ולא עם החבר'ה בספנדקס ואופניים שעולות פי 2 מהאוטו שלי.

אני נתקל גם בלא מעט טמבלים מהסוג השני, וגם בהולכי על שתיים. מזמין אותך לנסיעה קצרה על כביש 22, שלא לדבר על מה שמתרחש בעיר.

ובכלל, ממתי אנחנו "נאבקים" במשתמשי דרך אחרים על הכביש?!

לצערי הרב לא מעט קטעי נהיגה הופכים למאבק בעבריינים, ניסון לשרוד על הכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוב הפעמים שראיתי רוכבי ספורט הם נסעו בשוליים והשתדלו מאד לא להפריע לתנועה. כמובן שלא קשה למצוא מפגרים גם בתחום הזה. החשמליים נפוצים יותר.

פורסם

אין ספק שרוכבי האופניים מסכנים את עצמם ואת משתמשי הדרך האחרים אבל חייבים למצוא לזה פתרון אמיתי כדי לאפשר לאוכלוסיה של עשרות ומאות אלפי רוכבים לעסוק בזה. סתם לשלול מהם את האפשרות לרכב היא לא מעשית ולא הוגנת. המדינה צריכה להקצות כספים לסלילת דרכים לרכיבה במקביל לכבישים. זאת תרבות ראויה וראוי להתייחס אליה בהתאם.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אז הבוקר, וגם בשבת הקודמת, נסעתי לשתות כוס קפה באזור נס הרים, אחרי שלא הייתי שם בשבתות בבוקר יותר משנתיים.

כמובן ששבת בבוקר זה הזמן של רוכבי האופניים, ובהתאם כל הכבישים באזור (3, 44 וכל הכבישים סביב אשתאול והסביבה) היו מפוצצים ברוכבים.

בקיצור נמרץ: כמעט כל קבוצה של רוכבים שראיתי ביצעה מגוון עבירות תנועה.

קצת יותר בפירוט:

כמעט בכל הקבוצות, שכללו יותר משני רוכבים, אנשים רכבו במקביל, לעיתים גם 3-4 רוכבים במקביל. קבוצה גדולה במיוחד שראיתי בכביש 44 פשוט חולקה למשהו כמו 15 שורות, כאשר בכל שורה היו שלושה - ארבעה רוכבים.

בשתי פניות היירפין עיוורות בכבישי נס הרים הרוכבים שלפניי רכבו באמצע הכביש (כנראה סוג של תת היגוי, שנובע מהעדר שליטה טובה באופניים, כמו שגם קורה לנהגים שם).

חלק מהקבוצות לווו במכוניות שחסמו את הדרך לנהגים אחרים, למרות שהיה מדובר בקבוצות קטנות (2-3 רוכבים).

גם משטרת ישראל תרמה את שלה לבטחונם של הרוכבים והנהגים, כאשר אי שם בכביש 3 לא פחות מ-4 ניידות נעצרו בשולי הדרך בשני הכיוונים, מה שכמובן אילץ את הרוכבים לצאת למרכז הכביש.

היחידים שהיו בסדר, היו דווקא הרוכבים הבודדים, וזה לא מפתיע. גם כי לבד אין לך עם מי לרכב במקביל, אבל גם כי כנראה שמי שבא לשם לבד, בא לרכב, ולא לשתות קפה בלטרון, להתגבש עם חברים ולהרגיש מגניב.

בסופו של דבר, ההפרדה הזו שאור ואולי אחרים כאן ניסו לייצר בין "רוכבים ספורטיביים" ו"רוכבי עיר" או "חשמלטורים" לא קיימת, בעייני, במציאות. כפי שכבר כתבתי בשרשור הזה, אין שום סיבה בעולם להניח שנהגים גרועים יהפכו פתאום למשהו אחר, רק כי הם עוברים לכלי אחר, וכך זה גם נראה במציאות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בסופו של דבר, ההפרדה הזו שאור ואולי אחרים כאן ניסו לייצר בין "רוכבים ספורטיביים" ו"רוכבי עיר" או "חשמלטורים" לא קיימת, בעייני, במציאות. כפי שכבר כתבתי בשרשור הזה, אין שום סיבה בעולם להניח שנהגים גרועים יהפכו פתאום למשהו אחר, רק כי הם עוברים לכלי אחר, וכך זה גם נראה במציאות.

1. ההפרדה קיימת, זה בכלל לא קשור לדעה שלך או שלי - האוכלוסיה שרוכבת על אופניים חשמליים לא קשורה בכלל* לזו שרוכבת על כביש/שטח (ספורט). ממש כמו שיש הפרדה בין הפרופיל של נהג שמשתמש ברכב לתחבורה שוטפת ובין זה שמשתמש בה לצרכי הנאה. אני לא מבין איך בנושא הזה ספציפית אתה מחליט ליפול לדעות מכלילות כ"כ אבל כל אחד והשיט שלו.

*זה לא שאין אנשים שעושים את שני הדברים, פשוט אין קשר ישיר ביניהם, ואם כבר יש קשר הפוך: רוכבי אופניים ספורטיביים בד"כ יותר אנטי לחשמליים מהאדם הממוצע.

2. מה שאתה אומר על נהגים גרועים וכלים גרועים - נכון לחלוטין, איפה בדיוק זה סותר דברים שאמרתי..?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור,

העניין כאן הוא לא אופניים חשמליים או ספורטיביים ומה הסיכוי שמישהו רוכב גם על זה וגם על זה.

העניין הוא שבניגוד לדעתך, מהניסיון שלי, גם רוכבים "ספורטיביים" ברובם הם עברייני תנועה, ואפילו דיי אגרסיביים. וזה לא מפתיע.

קנייה של חליפת מרוץ ואופניים באלפי שקלים לא הופכת אדם לספורטאי מקצועי. בדיוק כמו שקנייה של איזה דגם gti לא הופכת נהג חובבן לנהג מרוצים. בדיוק כמו שחיבה לנהיגה מהירה וספורטיבית בכלל זה לא תנאי מספיק שמבטיח שנהג בהכרח לא יהיה עבריין.

רוכבים ספורטיביים חשים אנטי לאלו עם החשמליים? יכול להיות. זה לא אומר כלום על האופן בו הם עצמם רוכבים. בסופו של דבר, הרי, מדובר בסתם טרנד. וכשחלק מאותם הרוכבים הספורטיביים יושבים בנתיב השמאלי של כביש 1, על 90 קמש, בדרכם ללטרון, או לא מאותתים במעבר בין נתיבים, או עשרים אלף דברים אחרים - מה גורם לך להניח שרק עצם העובדה שהם מחזיקים באופני ספורט יש בה כדי להפוך אותם למשהו שהם לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נסיעה לאילת וחזור בסופ"ש האחרון. רוכבים בכביש 12 - כביש ללא שוליים בכלל, אז רוכבים באמצע הנתיב. המהירות הממוצעת בכביש גבוהה בשיעור ניכר מזו החוקית. מעניין איזה תירוץ יצירתי תמציאו להם.

על קבוצות בכביש 40 אני כבר לא מדבר, שם דווקא יש שוליים, אבל לרוחב ובאמצע הכביש כמובן מעניין יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רוב הפעמים שראיתי רוכבי ספורט הם נסעו בשוליים והשתדלו מאד לא להפריע לתנועה. כמובן שלא קשה למצוא מפגרים גם בתחום הזה. החשמליים נפוצים יותר.

את הגברים בטייץ פוגשים בעיקר מחוץ לעיר, ושם הם הופכים לרעה חולה של ממש.

יותר אחד כבר מרגישים שהם חייבים לרכב במקביל, ולעיתים קורה שהם רוכבים בלהקות, ואז הם תופסים לא רק את השוליים, אלא גם נתיב שלם. ראיתי כאלה על כביש 9 (למיטב ידיעתי אסור לעלות עליו עם אופניים, כי מדובר בדרך מהירה).

כשהרוכב לבד, הוא אכן משתדל לא להפריע לתנועה (חוץ מצמתים מרומזרים, שאותם הוא חוצה בבטחה באדום מלא), אבל כשהם מתאספים בכמויות, הם מקבלים ביטחון עצמי, ושם מתחיל הבלאגן.

הרושם שקיבלתי מרוכבי אופני ספורט (שהתחילו להיות מעצבנים הרבה לפני אופניים חשמליים), זה שמדובר בתחביב לבטלנים עשירים עם נטיה אובדנית. בטלנים כי לעיתים רואים אותם רוכבים בכבישים באמצע שום מקום בתחילת או אמצע יום באמצע השבוע, עשירים כי לעיתים יש להם אופניים שעלו יותר מהאוטו שלי, ונטיה אובדנית בגלל מה שכתבתי מעלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יבגני,

צר לי, אבל אתה חוטא באותו סגנון מכליל שאתה עצמך מתנגד לו נמרצות בשרשורים אחרים על נושאים אחרים עם גוון יותר פוליטי.

אני לא אומר לרגע שאין חולירות על אופניים, בטח שיש.

אני כן אומר שמשפטים כמו "רוב הרוכבים עבריינים אגרסיביים" או "בטלנים עשירים עם נטיה אובדנית", לא מאוד שונים ממשפטים עליהן אתה מלין. הכללות פוגעניות וגם די זולות, ללא דריסת רגל סטטיסטית אמיתית מלבד התחושה הסובייקטיבית של המדבר. אני לא מכיר רוכב אחד שעונה להגדרות היפות שלכם (ואני נוטה להאמין שאני מכיר קבוצה גדולה בהרבה ממה שאתם מכירים, כנראה בכמה סדרי גודל), אז מה - עכשיו מותר לי לטעון ש"לנסיוני כל הרוכבים הם אנשים טובים וכולכם מבלבלים במוח"...? (לא טוען את זה, כאמור ברור לי שיש מלא מפגרים בטייץ, ממש כמו שיש מלא ערסים בGTI וזה לא אומר כלום מבחינתי על הקבוצה עצמה של המחזיקים ברכב)

בכ"א אני מגיב לך ספציפית דווקא בגלל הדיסוננס הזה שמוזר(/מעניין) לי לראות בהתבטאויות שלך.

• תוכן חדש...