Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
פלאטון זה לא השם של הלהקה הגדולה בטור דה פראנס וג'ירו ד'איטליה?

נכון, פלאטון זה גם שם כללי ללהקה הגדולה של רוכבים, הקבוצה העיקרית, בכל מירוץ.

מי שמצליח להתנתק מהפלאטון ולברוח קדימה הוא "קבוצת בריחה", ולרוב הפלאטון תופס אותם בשלב כלשהו בדיוק בגלל אותה היעילות.

אלא אם מדובר על עלייה, שם הפלאטון מאבד משמעות (ומתפרקת), המהירות נמוכה יותר והתנגדות האוויר כמעט זניחה, ומה שמשחק תפקיד זה יכולת הטיפוס של הרוכב.

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
  • תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוק הוא חוק, לא ראיתי שכתוב בחוק שמותר לרוכבי אופניים לנסוע בשני טורים אחד ליד השני מכיון שזה מקל על רכבתם.

אתה רוצה לדבר לגבי החוק? בחוק רוכב אופניים חייב לרכב בתוך הנתיב, ולא בשוליים. בתוך הנתיב זה גם באמצע הנתיב וגם בחלק השמאלי של הנתיב.

מה שהחוק אוסר זה רכיבה בכבישים מהירים - 1, 5, 6, 431... ושם באמת לא תראה רוכבים, כמעט אף פעם.

בכבישים עירוניים ובין עירוניים - מותר. בתוך הנתיב. ע"פ חוק.

פורסם

אבן מתגלגלת, עלעל קצת במעלה השרשור ותמצא קישור לתקנה המחייבת רוכבי אופניים לרכב בשוליים, רחוק ככל האפשר מנתיבי הרכב הממונע.

לגבי כבישים מהירים - אתה מוזמן לכביש 22, הולכי רגל ורוכבי אופניים בכל שעה. לפחות יש שם שוליים רחבים כך שלמעט במחלפים (המרובים) הבעיה מתמזערת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה רוצה לדבר לגבי החוק? בחוק רוכב אופניים חייב לרכב בתוך הנתיב, ולא בשוליים. בתוך הנתיב זה גם באמצע הנתיב וגם בחלק השמאלי של הנתיב.

מה שהחוק אוסר זה רכיבה בכבישים מהירים - 1, 5, 6, 431... ושם באמת לא תראה רוכבים, כמעט אף פעם.

בכבישים עירוניים ובין עירוניים - מותר. בתוך הנתיב. ע"פ חוק.

כבר דיברו על זה בשרשור, דין אופניים בכביש בינעירוני כדין רכב איטי - בשוליים (עם החרגות).

פורסם

מעניין, לא ידעתי, אבדוק את העניין.

בפועל, ממה שאני רואה, זה מה שרוב הרוכבים עושים. זה מה שאני עושה באופן אישי.

כביש 22 זה עוקף קריות?

יש הרבה בעיות אחרות עם רוכבים, בעיקר בתוך ערים - רוכבים נגד כיוון התנועה, חוצים רמזורים אדומים, רוכבים על מדרכות (שזה באמת מסוכן ויש לא מעט פצועים בתאונות בין אופניים להולכי רגל).

אבל אין ברירה וכולם צריכים ללמוד לחיות ביחד, אני מעריך שתופעת האופניים רק תלך ותגבר, עם כל הפקקים ובעיות חניה, ובסה"כ זה לטובת כולם.

פורסם
ששש, TRONCHO, ששש... דיבורים כאלה הופכים אותך לשונא אדם, חסר סבלנות ואחד שלא פתוח לתחביביו של חברו ובאופן כללי קנאי. זכור נא - פלוטון באופניים (כי כולם מקצוענים לעילא ולעילא) - מותר ורצוי. נהיגה ספורטיבית באותם כבישים - אסור בתכלית האיסור, כי אין למכוניות לאן למהר.

קטעים, נראה שאתה מנסה לכתוב בציניות, אך בפועל חושף את הצביעות של הרבה אנשים כאן בפורום (כולל שלך, אם גם אתה יוצא לטיולי נהיגה פה ושם).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למה צביעות? במלוא הכבוד, כשאני יוצא לטיולי נהיגה אני לא מפריע לאף אחד. אם יש רכב לפני, אני עוקף אותו כשתנאי הדרך וסימון הכביש מאפשרים, ושלום על ישראל. ברגע שאופניים תופסים לי את הנתיב הם לא רק עוברים על החוק (פחות מזיז לי, אני לא שוטר) אלא בעיקר מפריעים לי (אם תרצה - בין אדם לחברו). אם אתה רוצה להמשיך ולנתח הלאה - הנאת רוכבי האופניים מהתחביב שלהם לא מחייבת חסימת הכביש ורכיבה בשני טורים כמו דושבאגים. זו בחירתם. ההתעקשות של חלק מהאנשים פה שרוכבי האופניים ירכבו כך שלא יפריעו לאחרים לא באמת פוגעת בהם, חוץ מאולי בכך שהם לא ירגישו כמו בטור דה פראנס. זה בסדר, גם אני מסתפק בלקחת קווים בתוך המסלול שלי ולא גולש לנגדי והפלא ופלא - לא נפגע מכך, כל איבריי במקומם ואפילו מתפקדים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש שביל מיוחד לאופניים , מקומם של הרוכבים שם.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]תק' (מס' 12) תשע"ד-2014

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ב) הוקצה בדרך שביל מיוחד או נתיב מיוחד לאופניים וסומן בתמרור מתאים לא ירכב רוכב אופניים בכל חלק אחר של הדרך אלא באותו שביל או נתיב (להלן – שביל אופניים).

יש שול בכביש מקומם של הרוכבים שם.

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD]תק' תשע"ה-2014

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ה) על אף האמור בתקנה 128, בדרך שאינה עירונית, שבה שול הדרך פנוי ומיוצב באספלט, ירכב רוכב אופניים בשול, קרוב ככל הניתן לשפתו הימנית.

אין לא זה ולא זה

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD]נסיעה בצד ימין

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

אופניים מוגדרות כרכב, לכן חלים על האופניים כל הוראות החוק הכלליות במידה ואינם מנוגדות להוראות הספציפיות שבתקנות.

רכב רשאי לנסוע בשני טורים רק כאשר קיימים בכביש חד סיטרי שני נתיבים.

לכן יתכבדו לנסוע בטור אחד בין אם מדובר ברוכב אחד או בקבוצה של רוכבים, בנתיב המיוחד שלהם, או בשול ,או בשפתו הימנית של הכביש, בהתאם לדרך בה הם נמצאים.

ויבוא שלום על ארץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מעניין, לא ידעתי, אבדוק את העניין.

בפועל, ממה שאני רואה, זה מה שרוב הרוכבים עושים. זה מה שאני עושה באופן אישי.

כביש 22 זה עוקף קריות?

יש הרבה בעיות אחרות עם רוכבים, בעיקר בתוך ערים - רוכבים נגד כיוון התנועה, חוצים רמזורים אדומים, רוכבים על מדרכות (שזה באמת מסוכן ויש לא מעט פצועים בתאונות בין אופניים להולכי רגל).

אבל אין ברירה וכולם צריכים ללמוד לחיות ביחד, אני מעריך שתופעת האופניים רק תלך ותגבר, עם כל הפקקים ובעיות חניה, ובסה"כ זה לטובת כולם.

רוכבי האופניים צריכים ללמוד לציית לחוקי התנועה. גם נוהגי רכב מנועי. ממשלת ישראל צריכה להשקיע יותר באכיפה, ויותר מכך - בחינוך. אבל במדינת השוקולד כל רוכב אופניים רואה נהיגה על המדרכות, על הכביש, מול כיוון התנועה וכאשר הרמזור אדום כזכותו, ואין כל אכיפה נגדו, שום דבר לא יפעל. נהגי רכב מנועי גם הם מתנהגים בצורה לא נאותה, אבל לפחות יש עליהם יוםן כלשהו באכיפה. קצת פחות גרוע מאפס מוחלט שיש מול רוכבי האופניים. ואני בכלל לא מדבר על אותו כלי מסוכן שנקראה "אופניים חשמליים".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא פוגע באף אחד?

כשאתה לוקח סיבוב במהירויות לא חוקיות, אתה מגדיל את ההסתברות לתאונה, בטח ובטח עם מגיע איזה רכב לא קשור. הנהיגה המהירה שלנו מעלה את הסכנה לנו ולטווח הסובב אותנו בעוד כל מיני מישורים, מן הסתם.

וספציפית הטיעון המרכזי מבחינתי הוא: כשאתה בטיולי נהיגה אתה כנראה מצמצם את ה'פגיעה הסביבתית' למינימום: אני מניח שאתה שומר מרחק, לא מתפרע בין נתיבים, משתדל לנהוג מוקדם בבוקר בשביל מינימום אינטרפירנס עם הסביבה וכו' (זה גם מה שאני עושה). ממש כמו רוכבי אופניים 'נורמליים'.

כמובן שיש מלא נהגים, שיוצאים לטיולים האלו ונוהגים כמו חוליגנים, והסכנה שהם מהווים לעצמם ולסביבה גדולה בכמה סדרי גודל מהרוכב אופניים הכי מעצבן שיש. האם אני הולך לפתוח שרשור "מאבק בטיולי נהיגה"? לא, כי לשיטתי המקרים האלו אינם מייצגים את הרוב.

הגישה שלך של "התחביב שלי לגיטימי, התחביב שלו לא", גישת ה"אני ואפסי עוד", היא לדעתי - צבועה. במיוחד כשהתחביב שלך (שלנו) הוא לנוע בכלי של טון+ בתנאים שמנסים לזרוק את הרכב מהכביש.

ולהזכירך, אני ואתה שייכים לאותה קבוצה (כן טיולי נהיגה, לא טיולי אופני כביש), אז זה לא שיש לי משהו נגד התחביב שלנו.

ההבדל הוא שיש לי סובלנות כלפי תחביב של האחר, וכך אם אפגוש בפלאטון שיגרום לי עיכוב של 30 שניות בזמן ההגעה ליעד, אני לא אפתח שרשור 'צריך להוריד אותם מהכביש' אלא יאט, יעקוף בבטחה, ואולי אזרוק כמה מילות עידוד על הדרך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
הגישה שלך של "התחביב שלי לגיטימי, התחביב שלו לא", גישת ה"אני ואפסי עוד", היא לדעתי - צבועה. במיוחד כשהתחביב שלך (שלנו) הוא לנוע בכלי של טון+ בתנאים שמנסים לזרוק את הרכב מהכביש.

זו ממש לא הגישה שלי, למקרה שפספסת את זה בעשרות הפוסטים שלי בשרשור הזה, ובכלל. הגישה שלי היא שהתחביב שלהם לגיטימי לא פחות משלי, אך כשהם מנכסים לעצמם רכיבה בשני טורים וחסימת כביש - היישום שלהם את תחביבם מאבד את הלגיטימיות. יואילו-נא וירכבו בשוליים, בטור אחד, אם אין שוליים - ירכבו בצדו הימני של הכביש, בטור אחד - ויבוא לציון גואל (מצדי גם גואל רצון).

ברגע שהרוכבים, בחסות מה שנראה להם כהוראות החוק (וראינו בשרשור הזה שהחוק דווקא לא אומר את מה שהם חושבים או רוצים היו לחשוב, כולל פוסטים של רוכבים שבאו לאחר ציטוטי החוק ומראים שהם לא טרחו לקרוא כי, באופן די מייצג אתה חייב להסכים, הם יודעים יותר טוב מכולם ולמה להם לעיין) מתעלמים מכך - איזו לגיטימיות אפשר לייחס להם? שלא יפריעו לאחרים וזה הכל. לא רוצה שיישארו בבית, לא רוצה שימכרו את האופניים - רק שלא יפריעו לי (לי הכוונה לכל משתמשי הכביש כמובן).

אתה יודע מה? נרחיב טיפה. שיירת מכוניות בטיול נהיגה. לא חורגת מהנתיב. לא נכנסת לשול. למי היא מפריעה? מבלי להיכנס למידת ההפרעה. למי היא מפריעה לעזאזל?

מנגד שיירת אופניים, שני טורים. אמצע הנתיב. אתה יכול להתווכח עד מחר על מידת ההפרעה - אבל הם מפריעים.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

וואלה בכל החיים שלי לא נראה לי ראיתי אפילו פעם אחת שרוכבי אופניים (בלי רכב ליווי) רוכבים על 2 נתיבים וחוסמים את כל הכביש.

פורסם

לא נכון.

אופניים מחוייבים לרכב בימין הנתיב.

הגישה הזו, של "אני ארכב איפה שבא לי כשאני מבלה על האופניים" היא בדיוק הגישה הבהמתית המצויה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם מכונית, אגב, חייבת לנסוע בצדו הימני של הנתיב ככל שניתן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

2 גרוש ועזבו אותכם מהחוק היבש, דובר מספיק.

כשרוכבי אופניים רוכבים בכביש הם מהווים סכנה. להם בעיקר אך גם למשתמשי הדרך האחרים (שעלולים ל"הוריד" אותם).

כשרוכבי אופניים רוכבים בכביש שלא בטור, לא רק שהם מהווים סכנה גדולה יותר, הם גם מתנהגים כמו אידיוטים. חזירים. אגב אותו דבר לגבי שוטרים על אופנועים. לפעמים אני מצטער שאי אפשר פשוט להוציע מוט מהגלגל סטייל ג'יימס בונד ולהוריד אחד ;)

למה אתם צריכים לעצבן נהגים, לגרום לנהגים לשמור מכם מרחק ובכך לעבור בעצמם על החוק ולחצות קו לבן, למה אתם צריכים לגרום להאטה בתנועה שלא לצורך?

אין אפילו סיבה אחת הגיונית.

את התחביב שלכם אפשר לעשות במקום אחר או בצורה מסודרת וחכמה כמו כל תחביב אחר.

ועוד 3 דברים שממש מדליקים אותי.

1. למה רוכב אופניים נוסע בכביש ללא שוליים? הוא רוצה שיורידו אותו? אחר כך מי יהיה אשם? הנהג שלא שמר ממנו מרחק וחצה קו לבן לתוך הנתיב שבא ממול... ממש יופי.

2. כולם יודעים כמה עצבני עם ישראל. וכולם יודעים עוד יותר טוב כמה עצבני עם ישראל כשהוא בדרך לעבודה בבוקר.

למה אתם נוסעים דווקא בזמנים האלה? תהיו חכמים. תקומו מוקדם בסופי שבוע כמו כל בעלי התחביבים.

3. נקודה שמתחברת ל2 ושהיא אומנם בעייתית לביצוע אבל - הרוב רוכב בבוקר כשהשמש עוד עולה. לא פעם יצא לי להיתקל בשיירה כשהשמש בפנים ו-וואלה? לא נעים. גם ככה קשה לראות אז גם אליכם צריך לשים לב? אגב אני מכיר נהג שפגע ברוכב בדיוק מהסיבה הזאת ואני מאמין לו בכל הלב שלא ראה.

זהו. זה ה"ביף" שלי איתם.

עריכה - דבר אחרון.

אם הרוכבים כל כך מצתדקים בכך שהחוק מתיר להם להשתמש בכביש כמו כל משתמש דרך אחר אז תעשו טובה ותצייתו לחוקים. בחוקים אני מתכוון לרמזורים, לתמרורי עצור, מעבר על מעברי חצייה כדי לחצות כבישים נגד החוק (כמו אופנועים רבים).

עריכה אחרונה על ידי elirazb

• תוכן חדש...