Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים גם לב, תחום הצילום הוא עם רווחיות גבולית, במקרה הטוב.

סוני, אני יכול להבין שהם מוכנים להיות בתחום גם במחיר של הפסד כלכלי זמני. אבל השחקנים האחרים, כמו אולימפוס, פוג'י וכד' - יש להם פחות יכולות תמרון מבחינה הזאת. מחזיקי המניות לא יבינו אותם,, אם הם ינסו לכבוש שוק לאורך זמן בהפסד כלכלי (והם כבר כמה שנים טובות בתחום, לפחות אולימפוס ופנסוניק).

התשובה פשוטה: הן לא.

הסוני A6000 שלי משתווה ואף עולה על הקאנון 650D שהייתה לי בכמעט כל היבט. תשווה אותה למחיר של 750D חדשה והקאנון אפילו יותר יקרה. (כולל עדשת קיט אתה מוצא ב-600-700 דולר את הסוני, ובשביל הקאנון תוציא 100-200 יותר).

רוצה לעלות לפול פריים? סוני A7R ללא עדשה תעלה 1900 דולר (A7 עולה 1300), קאנון 7D עולה 1700, ו-6D עולה 1400.

כלומר מחירים של מירורלס טובה כימעט משתווים לDSLR. למשל כתבת שA7 עולה 1300 ו6D 1400$. זה עדיין יקר מאוד יחסית. ה6D מציע מגוון רחב מאוד של עצמיות מסדרה EF לכל טווח אורך מוקד, לסוני עדיין מבחר העצמיות די מצומצם וגם עצמיות גדולות קצת מגבילות את היתרונות, הרי על גוף קטן אין טעם לשים טלה 400ממ למשל.

A6000 בהחלט מצלמה מאוד מרשימה והיא עונה על הקונצפט כפי שאני רואה אותו (קומפקטית, איכותית וביצועים גבוהים).

דרך אגב יש מצלמה ללא מראה די טובה ולא יקרה

Canon SX700

זאת מצלמה קומפקטית סופר זום עם חיישן קטנטן. היא לא באותה קטגוריה. אם כבר, מהקטגוריה יש את פנסוניק LX4 בעלת עצמית טובה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סוני, אני יכול להבין שהם מוכנים להיות בתחום גם במחיר של הפסד כלכלי זמני. אבל השחקנים האחרים, כמו אולימפוס, פוג'י וכד' - יש להם פחות יכולות תמרון מבחינה הזאת. מחזיקי המניות לא יבינו אותם,, אם הם ינסו לכבוש שוק לאורך זמן בהפסד כלכלי (והם כבר כמה שנים טובות בתחום, לפחות אולימפוס ופנסוניק).

על מבוססת ההבנה?

על הדוחות הכספיים?

סקירות אנליסטים?

הכרות עם התנהגות המנייה?

הבנה בתרבות התאגידית היפנית?

ואם אני אגיד לך שחטיבת הצילום של סוני עושה את רווחיה לא ממכירת מצלמות אלא ממכירת חיישנים, בעיקר לסלולר, מה תחשוב אז?

ואולי עדיף לסוני למכור משכנתאות דרך חטיבת הבנקאות שלה?

את פוג'י אתה מכיר?

חטיבת הצילום של מרוויחה?

איזה חלק מכלל החברה היא בכלל?

בחייאת... כתוב לעניין!

ההחלטה בסוני היא הפוכה, להתרכז במוצרים עם רווחיות גבוהה, על חשבון נתח שוק. כלומר, האסטרטגיה היא לא לדמם, לא ללכת על נתח שוק, אלא לייצר תזרים חיובי דרך מוצרי פרימיום.

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/201502/15-017E/

לפחות בינתיים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כלומר מחירים של מירורלס טובה כימעט משתווים לDSLR. למשל כתבת שA7 עולה 1300 ו6D 1400$. זה עדיין יקר מאוד יחסית. ה6D מציע מגוון רחב מאוד של עצמיות מסדרה EF לכל טווח אורך מוקד, לסוני עדיין מבחר העצמיות די מצומצם וגם עצמיות גדולות קצת מגבילות את היתרונות, הרי על גוף קטן אין טעם לשים טלה 400ממ למשל.

A6000 בהחלט מצלמה מאוד מרשימה והיא עונה על הקונצפט כפי שאני רואה אותו (קומפקטית, איכותית וביצועים גבוהים).

מזתומרת יקר מאוד יחסית? זו מצלמת FF מקצועית! אתה רוצה שהיא תהיה זולה?

עדשות - אתה צודק. התחום עדיין לא בשל לגמרי בכל הנוגע למירורלס (לפחות אצל סוני). אבל יש מספיק עדשות טובות כל עוד הצרכים שלך סבירים (עדשת 400 מ"מ לא נופלת תחת "צורך סביר" למרבית האנשים, שלא לדבר על כך שהיא אכן לא מתחברת עם יתרון הגודל של מצלמות המירורלס).

בכל מקרה, כאמור, לרוב האנשים גם ה-A7 תהיה ככל הנראה עדיפה על קאנון מקבילה מבחינת השימושיות (גודל ומשקל) - גם כשמתחשבים בעדשות. בדיוק כמו שה-A6000 יותר שימושית עבורי מהקאנון (התיק של הקאנון שהחזיק אותה עם עדשת 18-135 יותר גדול מהתיק שיש לי כרגע ל-A6000 שמחזיק אותה עם עדשת 16-50 וגם עדשת 55-210. שלא לדבר על כך שה-A6000 עם ה-16-50 היא כמעט בלתי מורגשת כשהיא תלויה על הצוואר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ואם אני אגיד לך שחטיבת הצילום של סוני עושה את רווחיה לא ממכירת מצלמות אלא ממכירת חיישנים, בעיקר לסלולר, מה תחשוב אז?

אני יודע שיש להם נתח שוק מעל 40% לחיישנים.

ללכת על נתח שוק, אלא לייצר תזרים חיובי דרך מוצרי פרימיום

זה אתגר לא קטן, אבל בינתיים הם תופסים נתח שוק גדול במירורלס ולא ממש בפרמיום. פוג'י מכוונת לסמי פרמיום הרבה יותר חזק, כולל במחירים. בפרמיום נמצאת לייקה.

מזתומרת יקר מאוד יחסית? זו מצלמת FF מקצועית! אתה רוצה שהיא תהיה זולה?

מקצועית? חיישן FF לא הופך אותה למקצועית. עד שמצלמות האלו לא ישמשו מקצוענים לפרנסתם באופן המוני, אי אפשר לקרוא לזה מצלמה מקצועית (אפילו שהיא מצלמה מדהימה ובעלת תכונות מקצועיות). מצלמה לא הופכת בגלל התכונות שלה למקצועית, מה שהופך אותה למקצועית זו המערכת. ללא עצמיות אין מערכת, גם מבחינת אבזור כמו פלאשים וכד' המבחר מאוד מצומצם - זה מגביל את השימושיות ובספק שמקצוענים רבים ילכו בכיוון הזה בזמן הקרוב. למה קנון מובילים בשוק המקצועי? בגלל שירותי השאלה של עצמיות ומבחר עצום של עצמיות לאירועים גדולים כמו ספורט, אולימפיאדות וכד'. ממה שקראתי לאחרונה, זה משהו כמו 70%.

לצורך העינין גם 6D לא מקצועית, זה מצלמת FF לחובבי צילום מתקדמים (רק ה1D זו הסדרה המקצועית, כל השאר סמי פרו לכל היותר, למרות התכונות וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מקצועית? חיישן FF לא הופך אותה למקצועית. עד שמצלמות האלו לא ישמשו מקצוענים לפרנסתם באופן המוני, אי אפשר לקרוא לזה מצלמה מקצועית (אפילו שהיא מצלמה מדהימה ובעלת תכונות מקצועיות). מצלמה לא הופכת בגלל התכונות שלה למקצועית, מה שהופך אותה למקצועית זו המערכת. ללא עצמיות אין מערכת, גם מבחינת אבזור כמו פלאשים וכד' המבחר מאוד מצומצם - זה מגביל את השימושיות ובספק שמקצוענים רבים ילכו בכיוון הזה בזמן הקרוב. למה קנון מובילים בשוק המקצועי? בגלל שירותי השאלה של עצמיות ומבחר עצום של עצמיות לאירועים גדולים כמו ספורט, אולימפיאדות וכד'. ממה שקראתי לאחרונה, זה משהו כמו 70%.

לצורך העינין גם 6D לא מקצועית, זה מצלמת FF לחובבי צילום מתקדמים (רק ה1D זו הסדרה המקצועית, כל השאר סמי פרו לכל היותר, למרות התכונות וכד').

מקצועית = יכולה לשמש צלמים מקצועיים (אם כי לצורך העניין, אפילו A6000 משמשת צלמים מקצועיים). אני מאמין שמגוון העדשות והאביזרים כיום מספיק רחב בשביל לשמש את מרבית הצלמים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לדוד שלי יש 5D MK3, עם עדשות איכותיות, דודה שלי הפתיעה אותו (בהתייעצות איתי) בA6000, מאז הוא לא עוזב אותה, הוא מאוד מרוצה ממנה ומאיכות התמונה שלה, למעשה בטיולים בארץ הוא לרוב משתמש בה ולא ב5D. הרבה יותר פרקטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
מקצועית = יכולה לשמש צלמים מקצועיים (אם כי לצורך העניין, אפילו A6000 משמשת צלמים מקצועיים). אני מאמין שמגוון העדשות והאביזרים כיום מספיק רחב בשביל לשמש את מרבית הצלמים.

כל מצלמה יכולה לשמש מקצוען. בסופו של דבר, לא המצלמה מצלמת, אלא הצלם. מקצוענים גם רוכשים מירורלס, אבל בעיקר כמצלמות פאן. לשימושים מקצועיים, עדיין יש מספר חסרונות, למשל: אורך חיי סוללה (זה מאוד משמעותי), בלקאוט בין צילום לצילום ארוך יחסית (לפחות בסוני דגם ה36 מגה פיקסל פול פריים לפי dpreview), המיקוד ובמיוחד מעקב אחרי אוביקט עדיין לא כמו במצלמות הdslr.

אני בטוח שפערי הביצועים יסגרו מתישהו בקרוב, אבל עד אז זה מצלמת תחביב מדהימה, אבל בעיתית בתור כלי עבודה.

dorsht, גם אני, אם הייתה לי מצלמה קלה וקטנה באיכות תמונה של הגדולה, הייתי לוקח אותה בתיק כל יום. יום שלם להסתובב עם קמנון מסדרה 1 זה לא כיף גדול למרות שמדובר על מצלמה מדהימה. לא נורא, בקרוב מצלמות פוגי יופיעו בשוק יד שניה במחירים טובים :p

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

שום סיבה חוץ מהיצע וביקוש. כל דבר שנמכר במיליוני חתיכות ובתחרות עצומה הופך להיות זול,

לא משנה עד כמה הוא מורכב. טלפונים סלולרים, וסליחה על הדוגמה הנדושה,

הם פצצת טכנולוגיית עילית, ואילו היית נותן ליצרן דמיוני ובודד בכוכב אחר לפתח סמרטפון בכמות של 50 יחידות,

כל יחידה הייתה עולה כמה מיליונים לייצר.

מצלמות ללא מראה הן נישה בתחום הצילום הדיגיטלי שגם הוא הפך מזמן לנישה הודות ל... סמרטפונים.

אף אחד לא מרוויח כאן, ייצור המצלמות האלה הוא באמת יקר יותר, נקודה -

בגלל הכמות המועטה. כלכלה בסיסית ותו לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כל מצלמה יכולה לשמש מקצוען. בסופו של דבר, לא המצלמה מצלמת, אלא הצלם. מקצוענים גם רוכשים מירורלס, אבל בעיקר כמצלמות פאן. לשימושים מקצועיים, עדיין יש מספר חסרונות, למשל: אורך חיי סוללה (זה מאוד משמעותי), בלקאוט בין צילום לצילום ארוך יחסית (לפחות בסוני דגם ה36 מגה פיקסל פול פריים לפי dpreview), המיקוד ובמיוחד מעקב אחרי אוביקט עדיין לא כמו במצלמות הdslr.

אני בטוח שפערי הביצועים יסגרו מתישהו בקרוב, אבל עד אז זה מצלמת תחביב מדהימה, אבל בעיתית בתור כלי עבודה.

dorsht, גם אני, אם הייתה לי מצלמה קלה וקטנה באיכות תמונה של הגדולה, הייתי לוקח אותה בתיק כל יום. יום שלם להסתובב עם קמנון מסדרה 1 זה לא כיף גדול למרות שמדובר על מצלמה מדהימה. לא נורא, בקרוב מצלמות פוגי יופיעו בשוק יד שניה במחירים טובים :p

אהבתי שאתה טוען שכל מצלמה יכולה לשמש מקצוען, ואז טוען שיש חסרונות למירורלס עבור צלמים מקצועיים.

ובאשר לאותם חסרונות - אורך חיי סוללה זה שטויות כאשר אתה פשוט קונה כמה סוללות אקסטרה ודואג שהן יהיו טעונות. ההחלפה זה עניין של עשרים שניות.

בלקאאוט בין צילום לצילום - לא הבנתי למה הכוונה.

מיקוד - ה-A6000 מפקסת מהר בטירוף.

ועוד
(בדוגמא הראשונה אתה רואה גם מעקב אחרי אובייקט).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

הכוונה לlong viewfinder blackout time

כאן:http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-a7r/18

ראה גם שאר חסרונות בקישור.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

אתה לא יכול להשוות בין 5D3 לבין A6000. זאת פול פריים וזאת קרופ, אמנם מצלמות הקרופ עשו צעדים ענקיים, ולי יש קרופ שאני מאוד מרוצה ממנה גם בISO גבוה (ניקון D7100), אבל עדיין בפול פריים מודרנית התוצאה עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני לא משווה בין 5d לבין מירורלס של סוני, במיוחד לa6000.

פורסם

אז זהו, מרבית האנשים שאני מכיר (כולל צלמים, שזה העבודה העיקרית שלהם עם זה לעיתונים או לחתונות), מעדיפים להסתובב עם מצלמות פחות כבדות, הם (וגם אני) אומרים שההבדלים נהיו כול כך זניחים, שהם פשוט מעדיפים להשאיר את הDSLR בתור גיבוי, ולצלם רק במירורלס.

את האמת, כמה זה משנה לצלם הרגיל אם זה FF או לא, הרבה פשוט רוצים לצלם ולהוציא תמונות יפות.

הנה 2 קבצים, אחד מהפוג'י והשני מהקנון 5D מרק 2.

DSCF2211.jpg

IMG_3761.jpg

פורסם

אחת הסיבות שאני נשאר עם רפלקס זה בגלל עדשות טלה, זה לא פרקטי לצלם במירורלס כמו A6000 או פוג'י כמו של רנו פריק עם עדשות כמו 80-400 או 70-200, היות שאני מחפש עדשות טלה זום איכותיות אין לי פה פשרות כמו 55-210 או עדשות ברמת קיט שאני מוכן להרכיב.

פורסם

נו יופי, לכל מצלמה יש יתרונות וחסרונות. ה-A7 אמורה לטפל במרבית הדברים שה-A6000 לא מסוגלת להם - לכן היא עולה יותר.

אבל בכלל, פתחת את השרשור הזה כדי לדבר על כמה שמצלמות המירורלס יקרות, כשבפועל מצלמות כמו ה-A6000 הן פשוט תמורה מעולה לכסף בהשוואה ל-SLR מקבילות. אז מה ניסית להגיד?

אגב, בקשר לחסרונות:

Autofocus can be slow in low light - נכון, אבל זה גם תלוי בעדשה ותראה לי מצלמה במחיר הזה שעושה את זה יותר טוב...

Auto ISO tends to keep shutter speed at 1/FL sec, often resulting in soft images - לא הפריע לי.

High-res sensor requires dedicated approach to shooting - מה שזה לא יהיה...

JPEG quality not as good as we'd like to see (less relevant for this camera's market though) - ביחס למחיר, הכל טוב.

Limited selection of FE lenses - הולך ומשתפר.

Tools for shooting with third party lenses need improvement - לא יודע

Long viewfinder blackout time - רק כשהבאפר של התמונות מתמלא, ועם כרטיס מהיר זה ממש לא קורה הרבה. הרגע עשיתי ניסוי וצילמתי איזה 50 תמונות ברצף - בלי שום בלקאאוט.

Longer-than-average startup times - נכון, לפעמים לוקח לה עד 5 שניות להדלק.

Camera 'locks up' while buffer is clearing after continuous shooting - נכון. אבל כאמור קורה רק בצילומי ספורט

Overly sensitive eye sensor (also stays active when screen is tilted) - נכון

Lacks a built-in flash - אהה... יש פלאש בילט אין. הוא פשוט די עלוב.

Short battery life - קניתי שתי סוללות נוספות.

Exposure compensation and rear scroll wheel too easy to bump accidentally - מעולם לא קרה לי

Menu arrangement poor and navigation a bit clunky (requires a lot of button-pressing) - בהתחלה חשבתי שזה נכון, אבל אחרי שמתכנתים את הכפתורים ומתרגלים - אין בעיה.

No in-camera Raw conversion - הפסקתי להשתמש ב-RAW מרוב שהתמונות טובות.

No external charger included for rapid charging or keeping a spare battery topped-up - קניתי...

Included remote capture software lacks live preview - לא משתמש.

בקיצור, שום דיל ברייקר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...