Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מבקש את עזרתכם בשיפור מערכת מובנת בקאיה פורטה.

יש לי סט קומפוננט MOREL HYBRID OVATION 6.5'' והעניין הוא שאני לא מעוניין להחליף את המערכת המובנת הפשוטה שמורכבת ברכב משיקולים שונים שלי.

בעיקרון יש רמקולים גם בדלתות האחוריות אז חשבתי לקנות מגבר 4 ערוצים ואז לחבר את כל הרמקולים דרך המגבר.

השאלה היא מה האופציות שעומדות בפני במסגרת תקציב מוגבל וחוסר רצון להשקיע סכומים גדולים.

האם תוכלו בבקשה לעזור?

תודה רבה מראש למי שיעזור.

פורסם

סכום גדול בשבילך הוא לא אותו סכום עבורי או עבור אחר.

נסה לכמת בבקשה תקציב לענין השדרוג.

האם הרמקולים מחוברים למגבר כעת? ואם כן לאיזה?

האם יש גם סאבוופר?

בגדול, מבלי להחליף את יחידת הראש, האיכות תהיה מוגבלת.

יש פרויקט יפה שעשה GABIUBOGI להחלפת הפאנל המקורי במערכת מולטימדיה, גם בפורטה.

בדוק גם את האפשרויות שמוצעות כעת ע"י הספונסר החדש של הפורום (בראש הדף בדביקים) - אודיו סיסטם.

פורסם

כשאני אומר סכום לא גדול אז אני מתכוון עד 2000 ש״ח.

אני לא מתכוון להחליף רדיו דיסק ואני מבין טוב מאוד שזה יגביל אותי.

כרגע מערכת הסאונד ברכב בדיוק כמו שהגיע מהחברה ומדובר ברדיו דיסק הפשוט של קאיה פורטה ולא מערכת מולטימדיה.

אין סאבוופר אבל יתכן בעתיד אבל אחרי שהיה לי ברכב הקודם זה די הגביל אותי ולכן אני חלוק על זה.

עכשיו שעניתי על השאלות, מה האופציות האפשריות?

אני פתוח גם להצעות יד 2.

פורסם

לא הייתי מחבר למגבר את הרמקולים האחוריים. אם תצטרך אותם, השאר אותם מחוברים ישירות ל-HU.

אם כך, הייתי מסתפק במגבר 2 ערוצים חזק וטוב, יד 2 בהחלט מרחיב אפשרויות - העף מבט בפורום מכירה כאן באתר.

את שאר הכסף הייתי משקיע באיטום/בידוד והתקנה טובה של ההיבריד. בתנאים הנכונים הוא יורד נמוך יפה.

זו דעתי לפחות.

פורסם

את ההייבריד אני מכיר היטב מכיוון שהוא היה מותקן ברכב הקודם שלי.

השאלה הגדולה היא כיצד לחבר את כל הסט אפ למערכת המובנית מבלי לפגוע יותר מדי באיכות הצליל.

האם לחפש מנחת איכותי ואם כן אז איזה?

האם לחבר ישירות מהמגבר במידה ויש כניסת high level?

פורסם

איני יודע להעיד במדויק מה יהיו ההבדלים בין מנחת איכותי (שיעלה בטח סביב 400-500 ש"ח) לבין חיבור לכניסת היי-לבל במגבר. אני מניח שזה גם תלוי באיכות המגבר. אבל אם יש כניסה כזו, הייתי מתחיל בה בכדי לחסוך עלויות.

יש גם פרוססורים למיניהם שיהוו את התפקיד של המנחת וגם אולי גם יצליחו לתקן קצת את הסאונד המקורי, אבל איני יודע אם תצליח למצוא משהו שיכנס בתקציב.

פורסם

נניח שניה בצד את נושא הפרוססור.

במידה ואני אבחר באופציה שהצעת שכוללת מגבר 2 ערוצים לסט קומפוננט ואת האחוריים (בדלתות יש לציין) אשאיר מחוברים לרדיו דיסק המובנה, איזה מנחת אני צריך לבחור?

2 ערוצים או 4 ערוצים?

פורסם

2 ערוצים יספק, אבל אם יש לך תוכנית עתידית בכל זאת לחבר סאבוופר (יכול להיות גם קטן מימדים אם זה מה שמטריד אותך) או זוג רמקולים נוסף, אז אולי כדאי לרכוש כבר 4 ערוצים.

אגב, זה נכון גם לגבי מגבר במידה מסויימת, בעיקר גם כי מגברי 4 ערוצים נפוצים יותר מאשר 2 ערוצים.

פורסם

בעיקרון אין תיכנון להתקנת סאב בעתיד ואני ממש לא רוצה להחליף את המערכת המקורית מכיוון שאני עושה ק"מ גבוה מאוד בשנה ואני לא יודע כמה זמן אני אשאר עם הרכב (כנראה עוד שנתיים לפי הנסועה שלי היום), ולכן אני לא מעוניין בהתקנות מורכבות.

ברכב הקודם שלי הייתה לי מערכת יותר מתקדמת עם בידוד בדלתת וכו' וכאשר מכרתי את הרכב רק הפירוק היה כאב ראש לא קטן (גם כלכלית).

כרגע במקרה ההייבריד שהיו מותקנים ברכב הקודם שלי התגלגלו אלי באופן מפתיע ולכן חשבתי לשדרג את המערכת הקיימת בקאיה פורטה שלי.

יש הצעות נוספות או משהו ספציפי שהיית אתה או מישהו אחר ממליצים לי לעשות?

פורסם (נערך)

שים לב שיש מנחת 4 ערוצים של אודיסון בפורום יד שניה.

יש גם כמה מגברי 2 ערוצים מעניינים (DLS RA20, DiamondAudio D5, Audison SRx s2)

ואולי עוד כמה אפשרויות לחשוב עליהם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...