Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם, בקרוב יהיה לי את הטסט החיצוני שלי ואני יוציא את הרישיון שלי (בן 17), חסכתי כבר כמה חודשים מספיק כסף בשביל שכשאני יוציא את הרישיון יהיה לי כסף, והנה הגיעה הבחירה. התקציב שלי עומד על בין 15 - 16 אלף שקל (כאפשר להוציא עוד אלפייה בערך אם העסקה שוווה את זה). הראש שלי הולך לגבי הסיוויק קופה, מנוע 1.6 ידני עם סאנרוף , 135 כ''ס וצריכה סבירה של 1/13. השנתון יהיה כנראה 96 או 97 כי זה מה שיש בארץ (אני רוצה EJ2 שזה 96-99). עכשו , הרבה הבעיה שרוב הרכבים האלו יד 7 ומעלה עם ק''מ של מעל 250 אלף שעברו אצל פאדי ושאדי בני דודנו ויש פחד שהרכב יסיים את חיו בידיים שלי והכסף יזרק.

מנגד יש לי מספיק תקציב בשביל איביזה 2004 מנוע 1.4 100 כ''ס (כמעט 8 שנים קדימה אחרי הסוויק) עם יד ממוצע של 3-4 וק''מ נמוך בהרבה יותר שאני ימצא בסוויק . כמובן שיש עוד דוגמאות לרכבים שאפשר לעלות איתם בשנתון באותו סכום אבל אני באמת מתלבט.

אני לבנתיים דבוק חזק מאוד על הקופה מהסיבה שהוא רכב אמין (מבחינת מנועי הונדה), פוזה, כוח זמין וגם צריכה סבירה.

הביטוח יכוסה ע''י ההורים , ולגבי דלק וטיפולים אני עובד ככה שזה איכשהוא יסתדר..

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה באמת חושב לקנות סיוויק יד 7 שכניראה עברה חיים לא קלים?

אם אתה מחפש רכב זריז אז האיביזה עדיפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצד אחד אתה רוצה לקנות סיוויק כי היא אמינה ומצד שני היא יד 7 עם 250 ק"מ ועוד מהבני דודים?

או שתלך על האיביזה או ש"תתפשר" על פג'ו 206 שגם יכולה להיות בחירה טובה ואמינה.

פורסם

גם אנוכי תומך בדעת החברים, שעדיפה במקרה הזה הבחירה ברכב היותר חדש.

אתה שוכח שרכב ישן עם רבע מיליון ק"מ יכול להיות מועד לכל מיני תקלות בלאי שונות (תוצא ברכב כזה הרבה כסף על אחזקת שבר ותיקונים.

באין הכנסה קבועה ומספקת - זו קצת בעייה הייתי אומר).

alfa 156 2.5.

פורסם
אתה באמת חושב לקנות סיוויק יד 7 שכניראה עברה חיים לא קלים?

אם אתה מחפש רכב זריז אז האיביזה עדיפה.

מצד אחד אתה רוצה לקנות סיוויק כי היא אמינה ומצד שני היא יד 7 עם 250 ק"מ ועוד מהבני דודים?

או שתלך על האיביזה או ש"תתפשר" על פג'ו 206 שגם יכולה להיות בחירה טובה ואמינה.

גם אנוכי תומך בדעת החברים, שעדיפה במקרה הזה הבחירה ברכב היותר חדש.

אתה שוכח שרכב ישן עם רבע מיליון ק"מ יכול להיות מועד לכל מיני תקלות בלאי שונות (תוצא ברכב כזה הרבה כסף על אחזקת שבר ותיקונים.

באין הכנסה קבועה ומספקת - זו קצת בעייה הייתי אומר).

לא בהכרח אמרתי שאני אקנה יד 7 , יש גם מציאות או ידיים נמוכות יותר, הכיוון שאני יחפש יהיה מתחת ל 200 אלף , ספר טיפולים כלשהוא (לפחות שנה אחת ממועד הקנייה) עד יד 5 - 6. ברור לי שאני עושה בחירה שלדעת הרבה אנשים היא שגויה וטיפשית אבל בכל זאת מדובר ברכב ראשון ויש פה הרבה מה שצעיר כמוני ממחפש.

יש לי הכנסה קבועה , וכשמדובר בעבודה בחופשת הקיץ או חופשים כמו חנוכה ופסח מדובר בהכנסה רצינית (הרבה משמרות). בכל מקרה, הפג'ו 206 בגרסת ה 105 כ''ס גם קשה למצוא , אולי פחות כמו סוויק קופה שמורה אבל גם הן בעיקר אצל צעירים..

איביזה פחות מושך אותי אם כי הוא רכב אמין, הדבר היחיד שמפחיד אותי הוא חלקים יקרים, ביטוח שכנראה יהיה יקר יותר מהיפנית ובעיקר החלקים שוב.

שלא נזכיר שאני מוותר על "חלום" פה..

דרך אגב, אם לדוגמא יוצא שאני מוצא קופה עד יד 6 לדוגמא עם קילומטרז' של 180 אלף (בערך) והרכב נראה שמור ועבר בדיקת גיר מנוע ושלדה , האם שווה לקנות במחיר של 16 - 17 למרות שהמחירון שלהם הוא 14.5?

פורסם

שמע,כסף שלך,אבל פשוט אף אחד לא רוצה לראות פוסטים שלך בפורום הטכני לאיתור תקלות.

כשיהי לך כסף לרכב באמת טוב אז תגשים חלום,בנתיים תקנה פרקטי יותר עם פחות סיכוי להרפתקאות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בס''ד

תקנה סיוויק שנת 2000 שמורה אוטומטית הייתה לי כזו מנוע וגיר הכי אמינים שיש

חוץ מבלאי לא תצטרך לגעת ברכב עזוב קופה שחוטה שרק תתבאס ממנה

דרך אגב הסיוויק עם כל הפוזה לא מהנה לנהיגה היא מהירה בקו ישר זה הכל

פורסם
בס''ד

תקנה סיוויק שנת 2000 שמורה אוטומטית הייתה לי כזו מנוע וגיר הכי אמינים שיש

חוץ מבלאי לא תצטרך לגעת ברכב עזוב קופה שחוטה שרק תתבאס ממנה

דרך אגב הסיוויק עם כל הפוזה לא מהנה לנהיגה היא מהירה בקו ישר זה הכל

אני לא מחפש אוטומט אלא רק ידני כי בנתיים זה יותר נחמד וכיף לדעתי (וכן עמדתי בפקקים ורמזורקים ארוכים עם הקלאץ' אני יודע שזה מעצבן) ..

יותר מושך אותי הקופה רק בגלל הפוזה , כנ''ל גם מירוצים וכניסה לסיבובים במהירות לא בשבילי , אני לא הולך להיות נהג פורמולה לפחות בשנה הראשונה שלי.

פורסם

אז חפש רכבים כמו פונטו,גטס,206 אלו רכבים אולי בלי פוזה,אבל יהיו יותר חדשים מההונדה,ורוב הסיכויים לא חרושים כמו הקופה,נכון אין להם פוזה,אבל הם קניה נכונה יותר לפחות עד שיהיה לך תקציב גדול יותר.

פורסם
שמע,כסף שלך,אבל פשוט אף אחד לא רוצה לראות פוסטים שלך בפורום הטכני לאיתור תקלות.

כשיהי לך כסף לרכב באמת טוב אז תגשים חלום,בנתיים תקנה פרקטי יותר עם פחות סיכוי להרפתקאות.

דווקא השרשורים בטכני, על תקלות הם הכי מעניינים (וממש לא מאחל לפות"ש רכב עם תקלות, לא זו הכוונה).

alfa 156 2.5.

פורסם

נכון,השאלה אם אתה מהצד של הקורא או הכותב.:wink:

פורסם

הידיים לא משחקות כל כך ברכבים כאלו

אלא האדם האחרון שהחזיק ברכב

אני אישית קניתי גרוטאה בשם מיצובישי קולט,

יד 14 ,לאחר שנה אצלי נמכרה כפול שתיים מהמחירון שהיה בסביבות 7 אלף

עבר פרוייקט מאוד מקיף.

JDM its my life,Subaru b3 Sport

פורסם

השאלה מה עבר על הרכב בידיים הקודמות,וכשיש כול כך הרבה...

פורסם

סיוויק אחלה רכב ואמינה מאוד.

אני אישית לא מתחבר לשום רכב אחר בתווח המחירים הזה ולדעתי סיוויק מביאה את התמורה הגבוה ביותר למחיר.

יש סיבה שהמחירים שלהם יחסית גבוהים לשנה.

אין דבר כזה שהרכב ימות, גם אם הולך מנוע באיזור ה-3 אלף שקל אתה קונה ומרכיב חדש.

הבעיה היא באמת המצב הגרוע של כולם,

אני חושב שלפחות 90% של ה-EG 92-95 במצב נוראי, לדעתי תחפש 96-00, קופ יש בארץ רק עד שנת 96.

אם תמצא רכב שמור אל תהסס.

ד"א לקו ישר ולא מהנה לנהיגה זה סטיגמות בארץ,

תציצו לחו"ל ותראו הונדות נותנות בראש במסלולים,

בכל אופן כל אחד ודעתו אני אישית נהנה בטירוף בסיבובים עם קצת שיפורי אחיזה.

פורסם

חפש אחת שעברה יישור קו ,

עשה לה בדיקה וסע לשלום זה ידרוש ממך קצת מאמץ

ולשלם קצת יותר אבל זה יחסוך לך כפליים

JDM its my life,Subaru b3 Sport

• תוכן חדש...