Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
החדשות:

מנוע 1.4 עם 97 כ"ס

מנוע 1.6 עם 124 כ"ס

מומלץ בחום לקנות רכב לאחר המתיחת פנים.

הוא לא יקבל בתקציב שלו חדשה, ובכל מקרה המנוע 1.6 שבגטס הוא 105 כ"ס,

124 כ"ס (אם כבר נכון 126 כ"ס) זה בגרסת ה1.6 של הi20.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כיף לראות כמה פעיל הפוסט הזה ע"י אנשים שמנסים לעזור לך לעשות טעות שאלפים עשו לפניך - הנה עוד סיפור אישי.

לפני כשבע שנים החלטתי לקנות רכב עם טוויסט, קניתי פולו 16V שנת 2000 עם 100 כ"ס יד 06 עם כ- 150K ק"מ. הרכב עשה 0-100 בכ-10 שניות והיו עליו חישוקי לאנסו יפיפיים! ידני, גג שמש - עמד בכל הדרישות שלי. הבדיקה יצאה סבירה אבל כל מי שהתייעצתי איתו אמר לי להתרחק מרכבים כאלה (כמו שאומרים לך להתרחק מהסיוויק כי אי אפשר למצוא כאלה נורמאליות בסכום שלך)

קניתי!

לא עברו שנתיים ושילמתי שוב את מחירון הרכב על תיקונים וביקורים במוסך. עזוב את הכסף... להמתין בגשם/שמש לגרר להתבחבש במוסכים, לאבד את האמינות ברכב שלך - לא כיף.

אז כן, היא הייתה איתי שנים (עד שלא מזמן ירדה מהכביש והיום החלפים השווים בק.מ.ר) ואחרי היישור קו היא התנהגה סה"כ בסדר. אבל קח בחשבון שעם הימור כזה אתה צריך להכין עוד 100% מהמחירון ליישור קו.

אם תבחר, מהראש ולא מהלב, לקחת רכב קצת פחות פוזה אתה תוכל יותר בקלות בעוד כמה שנים לקנות מה שבא לך - כי לא תוציא מלא כסף על מוסך.

בהצלחה

כן, ירדתי מזה אבל לדעתי אני עדיין יחפש , אם תיהיה מציאה אני יתעניין, במקרה לפני יום מצאתי בן אדם עם קופה 96 יד 1, מנוע ZC עם 40 אלף ק'מ ו 160 אלף בבודי. עברה במשפחה אתה מבין? יש מציאות..

רציתי לשמוע חוות דעת על האיביזה MK4 שנת 2004-5

תמונה:

311.jpg

פורסם

מציאות יש, אין ספק. גם הרכב שלי היה מציאה, אבל תאמין לי שכמות הכסף שהוצאתי במשך שנתיים על תחזוקה טובה של הרכב תראה לך הזויה. כמו שכבר כתבתי, אם יש לך את הכיס לקנות רכב ישן, תהנה. אבל העובדה שהרכב עם ק"מ נמוך לא פוטרת אותו מבלאי של חלקים עקב גיל.

כמובן יכול להיות שהקופה שמצאת עברה שיפוץ והכל הוחלף בה לחדש, אבל הסיכוי לזה, לפי דעתי, לא גבוה במיוחד. חוץ מזה, מספיק שרק מכלול "גדול" אחד יאכל אותה וההוצאה שלך במוסך תספר באלפי שקלים, וברכב ישן קיים סיכוי שזה יקרה.

אני לא אומר שיכול להיות שהקניה שתעשה לא תהיה טובה, אולי היא תהיה מעולה ולא תתקל בשום בעיה רצינית בזמן שתחזיק אותה, אבל אם להסתכל על זה מבחינה סטטיסטית, הסיכוי לקניה כזו בסכום שהקצבת נמוך מאד.

פורסם (נערך)
מציאות יש, אין ספק. גם הרכב שלי היה מציאה, אבל תאמין לי שכמות הכסף שהוצאתי במשך שנתיים על תחזוקה טובה של הרכב תראה לך הזויה. כמו שכבר כתבתי, אם יש לך את הכיס לקנות רכב ישן, תהנה. אבל העובדה שהרכב עם ק"מ נמוך לא פוטרת אותו מבלאי של חלקים עקב גיל.

כמובן יכול להיות שהקופה שמצאת עברה שיפוץ והכל הוחלף בה לחדש, אבל הסיכוי לזה, לפי דעתי, לא גבוה במיוחד. חוץ מזה, מספיק שרק מכלול "גדול" אחד יאכל אותה וההוצאה שלך במוסך תספר באלפי שקלים, וברכב ישן קיים סיכוי שזה יקרה.

אני לא אומר שיכול להיות שהקניה שתעשה לא תהיה טובה, אולי היא תהיה מעולה ולא תתקל בשום בעיה רצינית בזמן שתחזיק אותה, אבל אם להסתכל על זה מבחינה סטטיסטית, הסיכוי לקניה כזו בסכום שהקצבת נמוך מאד.

אוקיי ואפשר לקבל המלצה לרכב ידני מהנה אחר? חשוב לי שכן תיהיה פוזה מסויימת , אמינות וצריכת דלק סבירה של 1/12 לפחות.

איביזה MK4 , גולף MK4 , פג'ו 206 כולם 2 דלתות ידניות.. לאן כדאי ללכת, אולי רכבים אחרים?

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
פורסם

אין לי ניסיון עם ה-VAGיות. ה-206XS אחלה רכב, מהנה, נוח, חזק וחסכוני.

מבחינת פוזה, זה הכל עניין של טעם. לדעתי הוא חביב, אני אישית לא התרגשתי ממנו יותר מדי.

נקודה חשובה בקניה של רכב ספורטיבי מכל יצרן, וצרפתיות בפרט, מומלץ מאד מאד לקחת את הרכב לבדיקה יסודית במוסך שמתמחה בהן.

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-206XS. רכב חמוד ומהנה מאוד. כמו שאמר The Coolest חשוב לקחת את הרכב למקום מתמחה כדי לבדוק אותו. אני אישית די אוהב את הרכב הזה.

על הגולף MK4 כתבתי לך בתגובה הקודמת, בעיקרון רכב נוח, מרווח בצורה מספקת, מודרני, נעים לנסיעה, נראה טוב, לא הכי חסכוני (אבל אני מאמין שצריכת הדלק תהיה די דומה לסיוויק שרצית), ביצועים סבירים (1.6 או 2.0), התנהגות סבירה, אחיזה גבוהה, לא מהנה, היגוי לא הכי מוצלח (אין מה להשוות אפילו ל-206), אמינות בסדר, גירים אוטומטיים לפחות מהיכרות שלי איתם בעיתיים, עלויות אחזקה לא נמוכות בהשוואה לתוצרת האסייתית, חלפים בשפע, מנוע ה-2.3 חזק, אך לא חסכוני או אמין - מומלץ להימנע. שוב, תחפש גם את הלאון המקבילה. מדובר ברכב זהה לגמרי לגולף, רק בעיצוב נחמד יותר (לדעתי).

בקשר לגטס - יצא לי לנסוע ולנהוג על הרבה כאלה. מכונית נחמדה ופושרת למדי בסך הכל. היא תענה לך על רוב הדרישות, אבל בצורה בינונית. היא אמינה מאוד, זולה לאחזקה, קלה לטיפולים, לא רגישה, מרגישה קלילה וזריזה (שובבה זה בטוח לא), מומלץ להימנע מגרסת הליסינג שמציעה רק כרית אוויר אחת ואין לה ABS. נוחות נסיעה לא טובה, מושבים לא מוצלחים, בידוד רעשים לא הכי טוב, מנועים די שקטים, לא חסכונית (בידני המצב סביר, אבל לא יותר מזה) תא נוסעים שמרגיש זול, אך בנוי היטב, אחיזה נמוכה, היגוי סביר, התנהגות כביש - אם זה מעניין אותך, תעבור הלאה. בכללי אם אתה מחפש רכב בלי הרבה מעבר אך שיעשה הכל בצורה סבירה ולא מרגשת - הגטס בחירה טובה. אם אתה מחפש קצת מעבר, היא לא בשבילך.

פורסם

לשאול נהג חדש לגבי עדפותיו בקשר ל-"התנהגות כביש", שווה ערך ללשאול לוגם וודקה רדבול מצוי, מה הוא מעדיף, סינגל מאלט או בלנדד?

לדעתי האישית, נהג צריך קודם כול לנסוע על רכב הכי רגיל שיש, ללמוד אותו, לדעת מה המגבלות שלוׁ(בגבול הטעם הטוב), ואז להתחיל לגבש דיעה לגבי מה הוא רוצה מהרכב.

אני אישית כבר החלפתי לא מעט רכבים, וטרם מצאתי את "מה שעושה לי את זה ברכב", אם זה בכלל קיים. לכול רכב היו את היתרונות והחסרונות שלו

פורסם
מצטרף להמלצה על ה-206XS. רכב חמוד ומהנה מאוד. כמו שאמר The Coolest חשוב לקחת את הרכב למקום מתמחה כדי לבדוק אותו. אני אישית די אוהב את הרכב הזה.

על הגולף MK4 כתבתי לך בתגובה הקודמת, בעיקרון רכב נוח, מרווח בצורה מספקת, מודרני, נעים לנסיעה, נראה טוב, לא הכי חסכוני (אבל אני מאמין שצריכת הדלק תהיה די דומה לסיוויק שרצית), ביצועים סבירים (1.6 או 2.0), התנהגות סבירה, אחיזה גבוהה, לא מהנה, היגוי לא הכי מוצלח (אין מה להשוות אפילו ל-206), אמינות בסדר, גירים אוטומטיים לפחות מהיכרות שלי איתם בעיתיים, עלויות אחזקה לא נמוכות בהשוואה לתוצרת האסייתית, חלפים בשפע, מנוע ה-2.3 חזק, אך לא חסכוני או אמין - מומלץ להימנע. שוב, תחפש גם את הלאון המקבילה. מדובר ברכב זהה לגמרי לגולף, רק בעיצוב נחמד יותר (לדעתי).

בקשר לגטס - יצא לי לנסוע ולנהוג על הרבה כאלה. מכונית נחמדה ופושרת למדי בסך הכל. היא תענה לך על רוב הדרישות, אבל בצורה בינונית. היא אמינה מאוד, זולה לאחזקה, קלה לטיפולים, לא רגישה, מרגישה קלילה וזריזה (שובבה זה בטוח לא), מומלץ להימנע מגרסת הליסינג שמציעה רק כרית אוויר אחת ואין לה ABS. נוחות נסיעה לא טובה, מושבים לא מוצלחים, בידוד רעשים לא הכי טוב, מנועים די שקטים, לא חסכונית (בידני המצב סביר, אבל לא יותר מזה) תא נוסעים שמרגיש זול, אך בנוי היטב, אחיזה נמוכה, היגוי סביר, התנהגות כביש - אם זה מעניין אותך, תעבור הלאה. בכללי אם אתה מחפש רכב בלי הרבה מעבר אך שיעשה הכל בצורה סבירה ולא מרגשת - הגטס בחירה טובה. אם אתה מחפש קצת מעבר, היא לא בשבילך.

אוקיי , כנראה שירדתי מהסיוויק , כשאני יעבור הטסט שבוע הבא (בתקווה רבה) אני יפתח שרשור חדש עם סכום מעודכן, אמא שלי בעד ששיחרתי מהקופה..

לשאול נהג חדש לגבי עדפותיו בקשר ל-"התנהגות כביש", שווה ערך ללשאול לוגם וודקה רדבול מצוי, מה הוא מעדיף, סינגל מאלט או בלנדד?

לדעתי האישית, נהג צריך קודם כול לנסוע על רכב הכי רגיל שיש, ללמוד אותו, לדעת מה המגבלות שלוׁ(בגבול הטעם הטוב), ואז להתחיל לגבש דיעה לגבי מה הוא רוצה מהרכב.

אני אישית כבר החלפתי לא מעט רכבים, וטרם מצאתי את "מה שעושה לי את זה ברכב", אם זה בכלל קיים. לכול רכב היו את היתרונות והחסרונות שלו

צודק לגמרי , אני לא כלכך מתייחס לכניסה לסיבובים וכו'..

פורסם (נערך)

בנוגע לשאלה שלך,

אני עם גולף MK4 ידנית מנוע 2.0.

האוטו עם סאן רוף, ג'אנטים (קלאסים של פולסקווגן כי אני לא מאמין בצעקניים), חלונות שחורים וכד'.

הרכב מספק המון ''פוזה'', הואחזק בצורה סבירה, יצא לי לנהוג בחזקים הרבה יותר, אבל מול כל המאזדה 323 שחוויתי הגולף שונה לגמרי לטובה.

היא מספקת מרווח פנימי די נוח ומספק, לפחות בשבילי.

התחזוקה יקרה, הרכב גרמני בסה''כ אבל הוא סה''כ אמין.

כמו שצויין, תא הנוסעים זוועה לטעמי, הוא יפה, מהודר, נוח, יש תאים.

אבל הוא נהרס ונהיה די ''מעפן'' דבר שמוריד מבחינתי מהערך של האוטו.

גילוי נאות: אני בן 17 וזה הרכב הראשון שלי, בידיוק כמוך.

הדרישות שלי היו שונות והדרישה ל''פוזה'' לא הייתה קיימת, מגיל קטן רציתי את הMK4, אהבתי את הרכב הזה. מיני הגשמת חלום.

עריכה: עם הגולף כבר חמישה חודשים וכמה אלפי ק''מ בודדים.

המון נסיעות עירוניות (ביה''ס וחברים) והמון בין עירוניות ליציאות ''גדולות יותר''

עריכה אחרונה על ידי ques
:roll:VW Golf MK4 2.0 Manual:roll:

פורסם
בנוגע לשאלה שלך,

אני עם גולף MK4 ידנית מנוע 2.0.

האוטו עם סאן רוף, ג'אנטים (קלאסים של פולסקווגן כי אני לא מאמין בצעקניים), חלונות שחורים וכד'.

הרכב מספק המון ''פוזה'', הואחזק בצורה סבירה, יצא לי לנהוג בחזקים הרבה יותר, אבל מול כל המאזדה 323 שחוויתי הגולף שונה לגמרי לטובה.

היא מספקת מרווח פנימי די נוח ומספק, לפחות בשבילי.

התחזוקה יקרה, הרכב גרמני בסה''כ אבל הוא סה''כ אמין.

כמו שצויין, תא הנוסעים זוועה לטעמי, הוא יפה, מהודר, נוח, יש תאים.

אבל הוא נהרס ונהיה די ''מעפן'' דבר שמוריד מבחינתי מהערך של האוטו.

גילוי נאות: אני בן 17 וזה הרכב הראשון שלי, בידיוק כמוך.

הדרישות שלי היו שונות והדרישה ל''פוזה'' לא הייתה קיימת, מגיל קטן רציתי את הMK4, אהבתי את הרכב הזה. מיני הגשמת חלום.

עריכה: עם הגולף כבר חמישה חודשים וכמה אלפי ק''מ בודדים.

המון נסיעות עירוניות (ביה''ס וחברים) והמון בין עירוניות ליציאות ''גדולות יותר''

מה לגבי צריכת דלק בין-עירונית ? ועירונית? יצא לך לחשב במקרה?

• תוכן חדש...