Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כונן קשיח חיצוני - איזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני להעברה שוטפת של סרטים ושמירה של תמונות.

אני מתלבט בין 2 דגמים שאני לא בדיוק יודע איך להשוות.

Transcend 1tb

http://ksp.co.il/?uin=14548

Silicon power 1.5tb

http://ksp.co.il/?uin=19287

60₪ זה בהחלט סכום ששווה להוסיף בשביל עוד חצי טרה אבל השאלה אם כדאי ללכת על החברה הזאת בכלל או לחלופין, כונן אחר שאתם ממליצים עליו.

בנוסף, הכונן יקנה באילת בימים הקרובים אם יש שם חנויות אחרות שאתם מכירים שעדיפות על זו אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

יש לי 1T של Silicon power כחצי שנה ואין תלונות. שתי החברות, למיטב ידיעתי, אינן מייצרות את הדיסק הקשיח. במקרה של ה SP לא הצלחתי לברר מי היצרן.

:turn-l:
פורסם

יש לי WD My Passport 1TB כבר שנה וחצי, עובד לא מעט יחסית ועושה את העבודה מצוין.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני עובד עם 2 דיסקים חיצוניים 1TB של WD שתיהם מלאים כמעט עד הסוף ( 50GB פנוי בערך ) והם ככה כבר שנתיים שלוש עובדים כמו סוסים בלי תקלות ובלי בעיות. עובדים מהר ומגיבים ממש טוב.

פורסם

גם אני ממליץ על Western Digital, לי יש דגם ELEMENTS אם אני זוכר נכון

יש ל אחד של של 1 טרה שמתחבר בUSB 3 זאת אומרת שמהירות הכתיבה והקריאה תהיה גבוהה מאוד.

כמו כן הדיסק במהירות 7200

והיתרון הכי גדול שלו, לדעתי, מתחבר אך ורק בUSB. אין צורך לחפש גם נקודת חשמל.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בדקתי ויש wd elements ב290₪ באילת. ההבדל בינו לבין הטראנס הוא זניח למרות שנראה לפי הפרסומים של ksp שהם ממש מאוהבים בטראנסנדים האלה..

אבל השאלה היא אם לא כדאי כבר לקנות את כח הסיליקון עם חצי ג׳יגה יותר?

פורסם (נערך)

כל הכונני 2.5" שאני מכיר מאז ומתמיד מתחברים עם כבל USB בודד בניגוד ל-3.5".

לא מכיר את SP מספיק (כמו למשל מי היצרן של הכונן שבפנים, ומי היצרן של הבקר SATA to USB3) כדי להמליץ או לשלול

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן. כונני 2.5 מסתפקים ב 5V לעומת כונני 3.5 שזקוקים ל- 12V. א-ב-ל לפעמים הזרם שמספק ה- USB איננו מספיק להפעלת הדיסק. הדבר עלול לגרם לדיסק לא לפעול או לפעמים ל- HOST להכשל. למשל - הטלויזיה שלי לא מצליחה להפעיל את אותו SP. נגן מדיה סיני היה כבה בנסיון לקרוא ממנו.

ולשאלת הפות"ש - אני הייתי לוקח עוד חצי ג'יגה באותו כסף. SP היא חברה טיוואנית עם שם ולא מותג מדבקה. עם 3 שנות אחריות לא הייתי דואג יותר מדי.

:turn-l:
פורסם

ה-WD שלי עבד מכל HOST כלשהו, כולל הטלוויזיה שלי בלי לגמגם

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למרות ש-WD היא חברה ממש טובה, אני מתקשה להמליץ על כוננים חיצוניים שלהם.

במהלך לחסוך כסף הם שילבו את גשר ה-USB על הדיסק עצמו, לא מדובר בכונן SATA רגיל עם בקר USB, אלא כונן שבקר ה-USB מולחם עליו במקום חיבור ה-SATA, למה זה צריך לעניין אותך?. כי במקרה של בעיה בבקר, לא תוכל לפרק את האריזה ולחבר את הכונן עצמו ככונן SATA ולכן חילוץ המידע מכונן כזה יהיה בעייתי.

פורסם

בזמנו פתחתי שירוש דומה וקבלתי המלצות על הטראנסנד.

עובד מצויין ותומך בusd3, אני מרוצה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
למרות ש-WD היא חברה ממש טובה, אני מתקשה להמליץ על כוננים חיצוניים שלהם.

במהלך לחסוך כסף הם שילבו את גשר ה-USB על הדיסק עצמו, לא מדובר בכונן SATA רגיל עם בקר USB, אלא כונן שבקר ה-USB מולחם עליו במקום חיבור ה-SATA, למה זה צריך לעניין אותך?. כי במקרה של בעיה בבקר, לא תוכל לפרק את האריזה ולחבר את הכונן עצמו ככונן SATA ולכן חילוץ המידע מכונן כזה יהיה בעייתי.

הנסיון שלי אומר שבד"כ הכונן מת הרבה לפני הבקר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ה - TRANSCEND 25M3 עמיד בנפילות לפי תקן צבאי (אמריקאי), בנוסף יש לו 3 שנים אחריות (מה שב WESTERN DIGITAL עולה יותר). מי שאני מכיר שעובד איתו מרוצה. בנוסף יש לי נסיון עם מוצרים אחרים של החברה (בעיקר כרטיסי זיכרון) ואני מרוצה.

פורסם (נערך)

באופן כללי אתה צודק, אבל אני מדבר מניסיון אישי שבמסגרת מקצועי מגיעים אלי לקוחות שמבקשים לשחזר דיסקים קשיחים חיצוניים, פעם הייתי פותח את המארז של הדיסק ומחבר אותו ישירות ל-SATA, ולזה היו 2 מטרות, א. מענה על השאלה "מה הלך?" (הבקר או הדיסק, וכן, לפעמים הבקר הולך ומשאיר דיסק SATA תקין לחלוטין) ב. מעלה את אחוזי השחזור המוצלחים.

זה ממש מעצבן להלחים קונקטור SATA בכל דיסק של WD ע"מ לעקוף את הבקר.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • תוכן חדש...