Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כונן קשיח חיצוני - איזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה מדבר ממקום של טכנאי אז נכון, זה מעצבן להלחים.

אבל כשמדובר על מקרה אחת לכמה שנים (ובכובע של משתמש ביתי, יש לי שני HDים חיצוניים כבר בערך 7 שנים (WD Passport 160GB כשהיה חדש לחלוטין, ו-WD My Passport 1TB USB3 בן שנה וחצי), הראשון עשה קצת בעיות באופן חד פעמי אבל חזר לפעולה אחרי שקיבל מכה מבוקרת.

החדש יותר לא עשה אף בעיה עד היום.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי עניין הטעינה זאת גם אחת הסיבות שאני רוצה 2.5 ולא 3.5 בנוסף לעלויות, נוחות וניידות של הכונן.

סאי222 העלת משהו שבהחלט שווה לקחת בחשבון.

גם בכובע של משתמש ביתי אם ניתן להימנע אז אין סיבה שלא.

יש לעוד מישהו ניסיון עם סיליקון פאוור וטראנסאנד?

ודרך אגב אחריות של 3 שנים זאת אחריות שלי מול החברה או שלי מול ksp והם כבר מטפלים בעניין?

תודה רבה לכולכם על העזרה.

פורסם (נערך)

יש לי שני טראנסנדים אחד בן שנה וחצי 500. Gb והשני בן חצי שנה 1T הסגול עם usb3.

מאוד מרוצה משניהם.

האחריות היא מול ksp. הם כבר ידאגו לבדוק את הבעיה להחליף או לדחות את התיקון/החלפה.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

עניין הבקר הנשלף הוא מטה-כף לכאן או לכאן בתנאי שהכוננים באיכות דומה עד זהה.

אם WD ברמה אחרת לחלוטין מ-SP אין טעם לקחת כונן פחות טוב בגלל הבקר הנשלף.

למען הסר ספק לטובת מי שלא קרא את הדף הראשון, אין לי נסיון עם SP ו-Transcend ואין לי מושג אם הם נחותים מול ה-WD או שלא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש מעט מאוד יצרני דיסקים קשיחים בעולם. אחרי רכישות ומיזוגים נותרו 3 יצרנים! אני לא מכיר הרבה תחומים שבהם כלל הייצור העולמי מתחלק בין כ"כ מעט יצרנים.

גם SP וגם LACIE אינם מייצרים דיסקים קשיחים, ויתכן שבשניהם יש בכלל WD.

אגב, יש לי גם LACIE ישן, שחוץ מעיצוב נאה, יש לו קורא טביעת אצבעות מעצבן שאי אפשר לבטלו בהגדרות.

:turn-l:
פורסם

יכול להיות שאני ממש ממש לא מעודכן אבל יש את WD, סיגייט (שקנו את מקסטור), היטאצ'י וסמסונג.

שכחתי מישהו? פיספסתי מיזוג כלשהו?

בכל מקרה כניסת SSDים הוסיפה המון יצרניות "חדשות" לתחום, מ-OCZ ו-G.Skill ועד A-Data ו-Corsair.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
יכול להיות שאני ממש ממש לא מעודכן אבל יש את WD, סיגייט (שקנו את מקסטור), היטאצ'י וסמסונג.

שכחתי מישהו? פיספסתי מיזוג כלשהו?

שלושת היצרנים הם WD, טושיבה (קנו את פוג'יטסו) וסיגייט (קנו את מקסטור וסמסונג). IBM נקנו על ידי היטאצ'י. מאוחר יותר היטצ'י נקנתה בחלקה על ידי WD (קו ה 2.5) והשאר על ידי טושיבה (3.5 אינטש).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

וכל מפעלי היצור העיקריים שלהם נמצאים בסמוך אחד לשני, לעובדה הזאת התוודענו לפני בערך 3 שנים באסון הצונאמי, אי אפשר היה להשיג דיסק קשיח בשום מקום בעולם כי המפעלים של כל היצרניות הוצפו.

פורסם

תו דעתך שחנות רשת תמכר מה שיש לה במלאי כי קנתה סטוק מיבואן החביב עליה. לכן KSP ימליץ על חברה X , אייבורי על Y ובאג יעלו את המחיר לדגם שהם מריצים. איני בטוח שהם בחרו את הטוב יותר באמינות וביכולות אלא את הצעת הרכש המתאימה להם.

אישית אני לא מחבב את WD : הם דוחפים את עצמם יותר מידי ובהרבה מקומות הוא מוצע כברירת מחדל.

נסיון בכוננים פנימיים שלהם במחשב לא תמיד היה מוצלח (טפו טפו טפו... בנייח הנוכחי יש כונן שלהם כי בזמן הקניה לא ניתן היה להשיג של סמסונג)

יש אנשים שיגידו שהכונן שלהם עובד כבר 8 שנים, אבל יש קצת יותר מידי טענות על המוצרים שלהם.

הבדיקה היותר טובה היא השוואות שעשו אתרי מחשב בחו"ל.

יש לי נסיון טוב עם סיגייט. כונן חיצוני 3.5 נטחן מסיבית כשהוא מחובר לקונסולה (מה שאומר הרבה הדלקה וכיבוי שהם לא בדיוק מה שישמר על המכשיר)

ולעת מצוא מגבה חומר כבד מהמחשב - ושורד ככה כמה שנים. כן, חיבור חשמל חיצוני של ה-3.5 הוא יתרון במקרה כזה. לדעתי.

לאחרונה הוזמן סיגייט מקורי 1T 2.5 מאלי אקספרס, 65$ עד הבית תוך שבועיים, דגם דומה נמכר פה ב-350-400 ש"ח. המוכר (Victoria Lucy)

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
שלושת היצרנים הם WD, טושיבה (קנו את פוג'יטסו) וסיגייט (קנו את מקסטור וסמסונג). IBM נקנו על ידי היטאצ'י. מאוחר יותר היטצ'י נקנתה בחלקה על ידי WD (קו ה 2.5) והשאר על ידי טושיבה (3.5 אינטש).

אז אני ממש לא מעודכן :idea:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...