Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעת לעת אני עובד מעט על כלי הרכב שבבית, מבצע החלפת בלמים וטיפולים קטנים מהסוג הזה.

את הטיפולים השוטפים שמתומחרים סביר אני מוסר למוסך.

לאחרונה נתקלתי בדעות של חברים שטענו שאפילו את בורגי הגלגלים יש לסגור לפי המומנט שקבע היצרן, שלא לדבר על ברגים אחרים כמו ברגי קליפר וברגים שתופסים חלקים אחרים ברכב.

הדבר הזה עורר אצלי מספר שאלות:

1. האם הדבר באמת נחוץ או שמספיקה סגירה בכוח אחיד וסביר (כפי שעשיתי עד כה)?

2. בהנחה ומסתמן צורך בידית, אנא רשמו את טווחי המומנט הרצויים לכלי שיוזמן.

כל הערה/הארה נוספת תתקבל בברכה.

תודה

פורסם

המהדרין אכן סוגרים את ברגי הגלגלים עם מד מומנט. אני יודע שבמוסכים של אגד נהוג לעשות זאת, ואף לבצע הידוק סופי כעבור 50 ק"מ וכמובן שגם הוא באמצעות מד מומנט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני יכול להגיד לך עלי אישית שאומנם יש לי ידית מומנט אך נדירות הפעמים והמיקרים שבהם אני מישתמש בה. רק לסגירה של ראשים אני מישתמש בה ומעבר לכך מישתמש בניסיון וברגש שרכשתי עם השנים בסגירות ללא המומנט. ודרך אגב..אל תופתע כלל אם תראה מוסכים שגם סוגרים ראשים בלי ידית מומנט...גם זה יכול להיות ואני גם ניתקלתי בראשים שניסגרו כך והחזיקו עוד המון שנים יפות.

פורסם

בתור יוצא חייל האוויר אני אומר חד משמעית שזה נחוץ.

היינו סוגרים כל בורג עם ידית מומנט. בחדר כלים היה מגוון ידיות למומנטים שונים. והיו לוקחים את הידיות לכיול פעם בחצי שנה או שנה, לא זוכר כבר.

יצרני הרכבים בספר אחזקה מפרטים את מומנט הסגירה עבור כל בורג ובורג וכמובם שרצוי לעבוד עם ידית מומנט ולהדק במומנטים הנדרשים.

בתור חובב רכב בבית שלא מוגבל בזמן ובלחץ עבודה, כדאי לך להשתמש בידית מומנט. ללא ידית מומנט אגב ברוב המקרים מהדקים יותר ממה שצריך.

הידוק לפי מומנט נדרש מונע הרבה הברגות חרושות, ברגים תפוסים שקשה לפתוח אותם, נזילות מאטמים ועוד.

במוסכים משתמשים בידית מומנט רק בעבודות מסויימות, כי יש להם יותר ניסיון ורגש וגם כדי לחסוך זמן כמובן. אם עובדים עם כלים נכונים ולא סוגרים בורג 6 מ"מ עם ידית כוח באורך 60 ס"מ, בדרך כלל לא חורגים משמעותית מהמומנט הנדרש.

פורסם

תודה לעונים.

שקלתי את העניין עוד, הברגים שאוחזים בתושבת רפידות הבלם אמורים לשאת בעומסי גזירה של מאות ק"ג שמתפתחים בעת בלימת חירום.

לפיכך קשה לי להבין איך אפשר לפגוע בבורג כזה עם מפתח סגור 17 באורך של כ- 20 ס"מ שנסגר בכוח היד, יתרה מזאת מכיוון שמדובר כאן על מתכת שנצמדת למתכת ללא אטם בניהם, אז כמעט כל מומנט סגירה סביר יסגור את הבורג לאותו מצב נתון.

בורגי הקליפר נסגרים עם מפתח 12-14 (תלוי בדגם), מה כבר אפשר לעשות עם מומנט של מפתח זה?

דעתכם?

פורסם

באו נתחיל בעובדות. ב 99.9% מהמקרים הברגים האלו נסגרים ללא שימוש במפתח מומנט.

אם נחפור יותר עמוק, אז ברור שכשאתה מפעיל מומנט סגירה גבוה מהנדרש על הבורג, העמידות שלו בפני גזיריה תחת כוחות בלימה תהיה קטנה יותר.

למרות שאין שייבה, עדיין יש כאן משחק ואפשר לסגור חזק יתר או חלש יותר, לא כל סגירה בכוח היד תהיה אותו דבר.

אפשר עוד לציין שחלק מיצרני רפידות מספקים את הברגים האלו יחד עם סט רפידות חדשות ואמורים להחליף אותם בכל החלפת רפידות.

פשוט כמו בהרבה דברים אחרים יש הבדל בין "איך צריך לעבוד" לבין "איך כולם עובדים בפועל".

שתי הדרכים "בסדר", אבל הדרך הראשונה יותר נכונה.

פורסם

לדעתי כדאי לחפש באיביי ידית טובה במחיר טוב. אני קניתי ידית של סנאפ און

בפחות מ400₪. הטווח של הידית נע בסביבות ה-10nm-100nm אם אני לא טועה.

לדעתי זאת קנייה הכרחית בטח כאשר מדובר בחובב (כמוני) ללא נסיון וללא ״רגש״ בהידוק.

פורסם

בוקי, למה אתה עושה לי את זה? :wink:

זורם אתך - וכמובן שעם שאר החברים - על איזו ידית תמליצו? טווחי מומנט?

מה המידה הנדרשת לסגירת בורג גלגל? בורג תושבת קליפר?

פורסם

עבור רכבים פרטים לסגירת אומים או ברגים של הגלגל תצטרך טורקמטר לתחום שבין 100-120 ניוטון X מטר.

לסגירת הברגים של הקליפר תצטרך טורקמטר עד 40 ניוטון X מטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
תודה.

מה אתם אומרים על הדרעק הזה (או דומה לו)?

לא הכי נוח לשימוש כמו ידית מומנט קליק קלק אבל מכסה טווח רחב של מומנט סגירה שתשמש בו למשל חיבור אוכף בלמים ליד סרן המומנט יכול להגיע ל 150 נ"מ

פורסם

אם אתה רוצה ידיות מומנט מעולות במחיר זול יחסית אני ממליץ לך על ידיות של norbar.

בדיוק עכשיו קניתי ידית מעולה 1-20 ניוטון קטנה ונוחה בכ-650 ₪ אצל היבואנים באשדוד, כשידיות מקבילות של בטא או בריטול עולות כ-1200 ₪. יש לי גם שתי ידיות נוספות של אותה פירמה, 8-60 ניוטון ו-60-300 ניוטון בנות 4 שנים.

הידית של ה-8-60 עבדה הרבה ופעם היא גם עפה לי מהיד למרחק של 10 מטר, אז כשהייתי באשדוד בדקו לי אותה והיא מכויילת פיקס.

בכל מקרה- תמיד עדיף לקנות ידית כמה שיותר קצרה.

פורסם
אני משתמש בטיפולים הקטנים כמו החלפת שמנים ורפידות בלם בידית כח 3/8 .

בכך אני מקטין את הסיכוי לגזור את ההברגה .

אפשר פירוט נוסף למה זה עוזר?

ידית כזו יש לי בסט של סיגנט שברשותי.

לא הכי נוח לשימוש כמו ידית מומנט קליק קלק אבל מכסה טווח רחב של מומנט סגירה שתשמש בו למשל חיבור אוכף בלמים ליד סרן המומנט יכול להגיע ל 150 נ"מ

דן, החזרת אותי לנקודת המוצא של הדיון:

נגיד שבורג אוכף בלמים (מושג חדש שלמדתי עכשיו :wink: ) אמור להיסגר במומנט של 120 נ"מ, ואני משתמש ברינג עם זרוע של 20 ס"מ, אז כדי להגיע לסגירה מלאה של הבורג צריך להפעיל בקצה המפתח לחץ של 60 ק"ג (12*5) - וזה בעצם כל מה שאני יכול לספק בכוח הזרוע בעצמה מלאה.

(למי שתוהה, ידוע לי שצריך להפעיל את הכוח בניצב למפתח).

החישוב הזה מחזיר אותי שוב לשאלת היסוד - האם באמת ידית מומנט נחוצה לעבודה כזו?

אם אתה רוצה ידיות מומנט מעולות במחיר זול יחסית אני ממליץ לך על ידיות של norbar.

בדיוק עכשיו קניתי ידית מעולה 1-20 ניוטון קטנה ונוחה בכ-650 ₪ אצל היבואנים באשדוד, כשידיות מקבילות של בטא או בריטול עולות כ-1200 ₪. יש לי גם שתי ידיות נוספות של אותה פירמה, 8-60 ניוטון ו-60-300 ניוטון בנות 4 שנים.

הידית של ה-8-60 עבדה הרבה ופעם היא גם עפה לי מהיד למרחק של 10 מטר, אז כשהייתי באשדוד בדקו לי אותה והיא מכויילת פיקס.

בכל מקרה- תמיד עדיף לקנות ידית כמה שיותר קצרה.

תודה, אבל אני חובבן גמור שלא מתכוון להשקיע יותר מ- 150-200 ₪ עבור כלי כזה.

• תוכן חדש...