Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קח נהג חדש שרק קיבל רישיון, האם מישהו לימד אותו פעם שאפשר להשאר על הילוך נמוך והרכב מגיע למהירות מסויימת ומפסיק להאיץ? סביר להניח שלא לימדו.

גם נהגים ותיקים יותר לא יודעים שאפשר להוריד הילוכים ברכב אוטומטי. "מזתומרת? זה אוטומטי לא?" :shock::roll:

במקרה שחס וחלילה מאבדים ברקסים ברכב אוטומטי יש להוריד הילוכים בעזרת הטיפטרוניק?

אז כן, בירידות תלולות יש "לנעול" את הרכב על הילוך נמוך, שני או שלישי בהתאם לירידה. בתיבת טיפטרוניק יש להעביר למצב ידני (M) ולשנות, בתיבה "רגילה" יש לבטל את הילוך היתר O/D בעזרת הכפתור הקטן על ידית ההילוכים, למי שאין- להוריד ל3. שוב, בירידה תלולה להוריד גם ל2 אם צריך.

גם אם המנוע "צורח" קצת ומגיע אפילו ל5500 סל"ד זה עדיף על שימוש יתר בבלמים אשר עלול להביא לכך שהם יתחממו ויאבדו מיעילותם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין יהודי שיבוא ויתקוף אותך ברחוב כי אתה יהודי,אין יהודי שיסתובב חופשי בכפר ערבי ויזרוק מילים לבחורות ערביות או סתם יקלל עוברי אורח.

כי הם מעדיפים לתקוף עובדים זרים. או את יוצאי אתיופיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל,

כן אה,העובדים הזרים מקומם לא פה!

הם שום דבר במדינת ישראל והגיע הזמן שמישהו יעצור את הבזיון הזה שקורה פה.

אני מבטיח לך שאם סודני יתקוף אותי הוא יסיים מדמם בצורה קשה וירצה לעוף מפה הביתה.

איך אתה עושה השוואה כזאת בכלל יא דמגוג,מי זה הם ?

למה אתה לא יהודי?

והגיע הזמן לקרוא להם בשמם האמיתי לכאלה שעוד לא קוראים : מסתננים נקודה!

לא פליטים ולא נעליים,מקומם לא פה וצריך לבעוט אותם אחת ולתמיד.

אני אבל אופטימי,מאמין שיעשו עם זה משהו כי זה בלתי נסבל.

צריך לקום פה מרד אזרחי רציני,אני ממש מחכה ליום הזה שלאנשים פה כבר לא יהיה מה לאכול,לצערי זה לא יקרה אבל יש בי תקווה שאולי זה כן יקרה,כי רק אז כל הרקבון פה יתהפך (אולי).

יעיפו את הממשלות הבזיונית האלה למרות שאני פרו ביבי אבל יש יותר מדי שחיתות,יעיפו את הסודנים ויחזרו להתנהג כמו שהתנהגו פה בשנות ה50-70,מי היה מעז לדבר איתנו בתקופה ההיא!?

רק ב20 השנים האחרונות מדינת ישראל עושה לעצמה בושות וזה חייב להיפסק.

פורסם
ספריאל,

כן אה,העובדים הזרים מקומם לא פה!

הם שום דבר במדינת ישראל והגיע הזמן שמישהו יעצור את הבזיון הזה שקורה פה.

אני מבטיח לך שאם סודני יתקוף אותי הוא יסיים מדמם בצורה קשה וירצה לעוף מפה הביתה.

איך אתה עושה השוואה כזאת בכלל יא דמגוג,מי זה הם ?

למה אתה לא יהודי?

והגיע הזמן לקרוא להם בשמם האמיתי לכאלה שעוד לא קוראים : מסתננים נקודה!

לא פליטים ולא נעליים,מקומם לא פה וצריך לבעוט אותם אחת ולתמיד.

אני אבל אופטימי,מאמין שיעשו עם זה משהו כי זה בלתי נסבל.

צריך לקום פה מרד אזרחי רציני,אני ממש מחכה ליום הזה שלאנשים פה כבר לא יהיה מה לאכול,לצערי זה לא יקרה אבל יש בי תקווה שאולי זה כן יקרה,כי רק אז כל הרקבון פה יתהפך (אולי).

יעיפו את הממשלות הבזיונית האלה למרות שאני פרו ביבי אבל יש יותר מדי שחיתות,יעיפו את הסודנים ויחזרו להתנהג כמו שהתנהגו פה בשנות ה50-70,מי היה מעז לדבר איתנו בתקופה ההיא!?

רק ב20 השנים האחרונות מדינת ישראל עושה לעצמה בושות וזה חייב להיפסק.

Viper - לך ולמד היסטוריה.

אני אגיד את זה בעדינות - אתה נשמע כמו גרמניה בשנות העשרים.

את הטיפול בבעית הזרים עליך להשאיר לרשויות, גם אם דרכי הטיפול שלהן לא מוצאות חן בעיניך. לא טוב? ארגן הפגנות חוקיות. לא לינץ'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Viper - לך ולמד היסטוריה.

אני אגיד את זה בעדינות - אתה נשמע כמו גרמניה בשנות העשרים.

את הטיפול בבעית הזרים עליך להשאיר לרשויות, גם אם דרכי הטיפול שלהן לא מוצאות חן בעיניך. לא טוב? ארגן הפגנות חוקיות. לא לינץ'.

אתה בנאדם מסכן, לך שב בפינה ותחשוב על מה שאמרת.

אתה צריך שאני יתחיל להסביר לך עד כמה המשפט שאמרת מטומטם ומה ההבדלים בין המסתננים האלה לבין היהודים שחיו באירופה?

או שאתה כבר תבין לבד?

פורסם

תודה על המחמאות.

הגם אתה בתומכי האלימות הגזענית? תתחיל בסודנים - תמשיך בערבים ובסוף תלחם נגד האשכנזים\מרוקאים\גרוזינים\רוסים או כל חלק אחר של האוכלוסיה שבו תבחר כמטרה. ברגע שאתה מתחיל לקחת החוק לידיך אין לכך סוף.

אני התיחסתי לנחש שבהודעה 124 הביע תמיכה במרד. וכמובן שנוח לו להפנות את השנאה כלפי השונה.

אה. ואני ממש לא מסכן. אני פשוט קצת יותר זקן וכנראה שהחינוך לדמוקרטיה שקיבלתי יותר עמוק מזה שאתה קיבלת.

פורסם
תודה על המחמאות.

הגם אתה בתומכי האלימות הגזענית? תתחיל בסודנים - תמשיך בערבים ובסוף תלחם נגד האשכנזים\מרוקאים\גרוזינים או כל חלק אחר של האוכלוסיה שבו תבחר כמטרה. ברגע שאתה מתחיל עם פריצת החוק אין לכך סוף.

אני התיחסתי לנחש שבהודעה 124 הביע תמיכה במרד. ומוצא לו יעד חלש להפנות כלפיו את השנאה שלו.

אה. ואני ממש לא מסכן. אני פשוט קצת יותר זקן וכנרא הרבה יותר משכיל ממך. זה הכל.

אני לא יתחיל להתווכח ולריב איתך.

אין קשר לגיל שלך או להשכלה שלך אני רק אומר שהשוואה שלך מוגזמת ולא נכונה ואני מקווה שאתה מבין את זה, זה הכל.

פורסם

נחזור לנושא המקורי.

מיכוון שמדובר בפורום של רכבים אז ברשותכם הייתי רוצה להרחיב על אפשרויות הבלימה במשאיות.

דבר ראשון, משאיות כבדות מצויידות בבלמי אויר. את האויר במערכת דוחס מדחס. לכל משאית יש מיכלי אוויר שתפקידם הוא לאגור את האויר ותפקידו של המדחס הוא למלא אותם באויר. למיכלים יש שסתום אויר מיוחד שנפתח כאשר לחץ האויר במיכלים עולה על הרצוי. כאשר לוחצים על הבלמים לעיתים קרובות מין הסתם הדבר מוריד את לחץ האויר במשאית. אני מתאר לעצמי שיצרן המשאית מצייד אותה במספיק מיכלים. אבל ייתכן מצב שנגמר האויר בגלל לחיצות מרובות ותכופות.

אגב, משאית שכזו לא יכולה לזוז אם לחץ האויר במערכת אינו מספיק. לכן בבוקר אתם יכולים לשמוע משאית שעומדת במקום עם מנוע בסיבובי סרק וזאת על מנת למלא אוויר. אותה ידית או כפתור MAXI לא יילחץ במידה ואין מספיק לחץ אויר במיכלים.

עכשיו, לגבי אמצעי עצירה.

*אגזוז ברקס. נמצא במשאיות ישנות או קטנות בעיקר. בדרך כלל נמצא לא רחוק מדוושת הקלאץ. האגזוז ברקס פועל בצורה כזו שכאשר הוא נכנס לפעולה הוא בעצם סוגר תריס בסעפת הפליטה ומגביל את יציאת הגזים השרופים. זה יוצר לחץ בצילנדרים ובכך מאט את המנוע. אסור להשתמש באגזוז ברקס למשך זמן ממושך כי הטמפ' עולה בגלל אופן הפעולה של המנגנון.

* גייקובס', מנגנון הגייקובס יכול לעבוד על כמה צילנדרים או על כל המנוע עצמו. כאשר הנהג מפעיל אותו אז ישנו מנגנון שמשפיע על השסתומים. אם אינני טועה אז הוא משאיר את השסתומים סגורים ובכך הצילנדר לא מקבל דלק ובעצם לא מתפקד. בדרך כלל, מתג של הגיקובס' נמצא ליד ידית ההילוכים והנהג מפעיל ומכבה אותו כרצונו. הגיקובס מופעל רק כאשר הנהג מוריד את הרגל מדוושת הגז וכאשר הוא חוזר ללחוץ עלייה הגיקובס' מתבטל. הגייקובס הוא יעיל יותר מאגזוז ברקס ובשעת השימוש בו המנוע מנצל כמעט את כל כוחות הסוס שלו על מנת לעצור את המנוע.

*ריטרדר, כאן מדובר במנגנון הידראולי שפועל על לחץ שמן. אפשר לומר שמדובר כמו בקלאץ של מערכת הילוכים אוטומטית. ישנו מיכל סגור וכאשר המגנון מופעל, לחץ שמן מנסה לדחוף את אחד הצדדים בניגוד ההפוך ובכך הוא מעט את מהירות המנוע.

*תלמה, מנגנון יעיל ביותר אשר מורכב על הדיירבשאפט של המשאית. כאשר המנגנון מופעל כוח חשמלי מופעל ומנסה לסובב את הדרייבשאפט לכיון הנגדי שלו ובכך הוא מעט את מהירות הנסיעה של המשאית.

מי שמעוניין יכול לקרוא על המנגנון של "תלמה" כאן.

הנה סירטון שמראה בדיוק איך המגנון נראה על המשאית. בזמנו הייתי נוסע הרבה במשאיות. למי שאוהב נהיגה זה יכול להיות אחד המקצועות הכיפיים ביותר. בארץ הקטנה שלנו זה אולי סיוט אבל תתפלאו, אני מכיר לא מעט אנשים שהחלום שלהם זה להיות נהג משאית בארה"ב עם כל המרחבים הפתוחים שלה. נסיעה ארוכה, כלב בתור חבר למסע, מוזיקה של פינק פלויד ולד זפלין, אין ניקוי ראש יותר טוב מזה.

http://www.youtube.com/watch?v=hsJ5Z7zwZ1M&feature=player_embedded#! דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בדרן שכמותך ספריאל, ״הנחש בתגובה 24״.

לסודנים ולארתיראים יש מדינה!! ליהודים בגרמניה לא היה, איך אתה משווה?!

אתה קצת יותר זקן? אז אני מאמין שהיו לך חברים/ מכרים שהכרת ששילמו בדמם על מנת שתקום פה מדינה !

שבוע הבא זה יום הזיכרון לחללי צהל, תחשוב כמה אנשים נהרגו בשביל שפרזיטים כמוך יחיו פה, הם היו מתהפכים בקברם אם הם היו שומעים את מה שאמרת.

אני מרחם עלייך זה מה שיש לי לומר לך, למזלי ולמזלו של רוב הציבור השפוי , אנשים כמוך הם מיעוט.

ואני אדבר בגלוי, אני לא רוצה מסתננים במדינה, לא רוצה סוגנים שיסתובבו לי בין הרגליים, תפתח מפה עולמית דגנרט, תראה שאתה מחט בערימת שחט.

שיחזרו לשבטים שלהם ויפתחו לעצמם מדינה, בעצם רגע רגע, דרום סודן היא לא מדינה?

נמאס לי לממן פה את כל הפרזיטים, אני שונא חרדים שעוצרים טרמפים ב2 בלילה בגלל חוסר מעש ביום למחרת, אני שונא מסתננים שפוגעים בעוברי אורח ואני רק מחכה שמישהו נהם יפול עליי ועל חברים שלי,שונא שהם פורצים לבתים וגונבים לאנשים דברים בים כמו במדינות עולם שלישי, לך שב בברזיל בריו דה גניירו עם חפצים בחוף, בדיוק אותו הזבל.

אני בעד האוכ החילונית של ה4 מליון האנשים שסוחבים את כל הזבל פה על הגב שלהם, אני בעד אנשים שעושים צבא, בעד אנשים עובדיפ בעבודות חוקיות, אני יכול להמשיך ולהמשיך.

אני לא גזען אני סך הכל ריאליסט, אני יודע שאני מיעוט עולמי, אני יודע שאני פיפס על המפה ואני לא רוצה סביבה של פרזיטים לידי.

לערבים יש המון מדינות והמון שטח אבל שום ערבי שחי בארץ

לא רוצה לחיות שם, ה״פלסטינאים״ הם בכלל ירדנים.

החרדים זה המיץ של ה...

הסודנים והארתיראים בכלל אין לי לתאר מה הייתי רוצה לעשות

להם ללא שום כאב נפשי.

אתה מוזמן לתת להם מחסה בבית שלך דגנרט!

***הודעת הנהלה: משתמש זה נחסם מהפורום***

פורסם

לסודנים ולארתיראים יש מדינה!! ליהודים בגרמניה לא היה, איך אתה משווה?!

מזתומרת? בטח שהיה. גרמניה.

ליהדות גרמניה היתה אזרחות גרמנית, כלומר גרמניה היתה המדינה שלהם. בדיוק באותו אופן שלסודנים (ספציפית לפליטים מחבל דרפור) יש את סודן.

ואגב, לא היו מחנות השמדה בגרמניה (כפי שמשתמע מדבריך).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...