Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לישאול האם זה עסק יקר להסב מגיר אוטומט לידני בשברולט קוואליר 96?

מה עלות של גיר תקין מפרוק והעבודה עצמה?

האם יש מישהו שהיתנסה בהסבה ברכב הזה או אחר?

האם ההסבה קלה\מסובכת יותר מרכב אחר?

האם תורגש הפחתה בתצרוכת הדלק?

תודה.

פורסם
שלום

רציתי לישאול האם זה עסק יקר להסב מגיר אוטומט לידני בשברולט קוואליר 96?

מה עלות של גיר תקין מפרוק והעבודה עצמה?

האם יש מישהו שהיתנסה בהסבה ברכב הזה או אחר?

האם ההסבה קלה\מסובכת יותר מרכב אחר?

האם תורגש הפחתה בתצרוכת הדלק?

תודה.

קוואליר 96 ידנית , תצרוכת דלק של 1:12.5 בנסיעה שמרביתה מחוץ לעיר (מהירות 100-110 קמ"ש) ותמיד עם מזגן.

היתרון העיקרי לקוואליר ידנית, אמינות ומנוע קבוע אבל קבוע עובד ב 90 מעלות ולא משנה מה הטמפ' בחוץ ואיזה עליה מטפסים.

כמובן שזמינות הכוח עדיפה על אוטומט.

לדעתי ההסבה לא מסובכת (צריך גיר, קלאטץ', משאבות, גלגל תנופה, מוט הגה הכולל דוושות) .

רק הבעיה שקוואליר ידנית הוא רכב לא נפוץ. על כן למצוא רכב כזה בפירוקיה יהיה קשה יותר לעומת אוטומט.

להערכתי, עבודה + חלקים יהיה במחיר של לרכוש קוואליר נוסעת כזאת.

רענן

פורסם

מצטרף לרענן, מחיר ההסבה יכול להביא לך עוד קוולאיר ידנית בצד.

אתה תצטרך תורמת איברים שלמה, כי אתה תצטרך את הגיר כמובן, קלאץ', משאבות או כבל לא יודע מה הולך בקוואליר, קונסולה פנימית, דוושה, אני כמעט בטוח שאתה תצטרך מחשב רכב, כי ההילוכים הקיימים הם 3 או 4 לעומת 5, לכן יחסי העברה ותפקוד של הניהול צריך להשתנות, ואני מתאר לעצמי שמחיר נכבד יהיה עבודה של מכונאי על כל הבלאגן וכמובן עניין החשמל של המחשב.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

הקאווליר הידנית שלי צרכה ליטר ל 13 בינעירוני - והיא הייתה מאוד שמורה,

על פניו הפרוייקט לא נראה משתלם כלל מבחינה כלכלית, עדיף למצוא אחת מוכנה ונוסעת ולהשתמש בשלך לחלקי חילוף.

Gn'f'R

פורסם
קוואליר 96 ידנית , תצרוכת דלק של 1:12.5 בנסיעה שמרביתה מחוץ לעיר (מהירות 100-110 קמ"ש) ותמיד עם מזגן.

היתרון העיקרי לקוואליר ידנית, אמינות ומנוע קבוע אבל קבוע עובד ב 90 מעלות ולא משנה מה הטמפ' בחוץ ואיזה עליה מטפסים.

כמובן שזמינות הכוח עדיפה על אוטומט.

לדעתי ההסבה לא מסובכת (צריך גיר, קלאטץ', משאבות, גלגל תנופה, מוט הגה הכולל דוושות) .

רק הבעיה שקוואליר ידנית הוא רכב לא נפוץ. על כן למצוא רכב כזה בפירוקיה יהיה קשה יותר לעומת אוטומט.

להערכתי, עבודה + חלקים יהיה במחיר של לרכוש קוואליר נוסעת כזאת.

רענן

קוואליר עושה 12 קמ לליטר?

יפה מאוד!

מה הסיבה שהיא נשארת קבוע על 90 מעלות?

אצלי היא אולי חצי ס"מ מתחילת הקו עבודה בסקאלה, כמעט תמיד קבוע, במאמץ וימים חמים מגיע מעל החצי בקצת.

(ואחרי שהוצאתי לה אוויר לא מזמן, בכלל בקושי מתפסת ולוקח לה יותר זמן להתחמם מרכב נורמאלי (בוא נגיד, בערך 5 דקות נסיעה ארוכות כדי להגיע לתחילת קו העבודה).

האוטומטית שלי, 8.3 קבוע בכל התנאים (מזגן, מזג אוויר, עליות קלות וירידות קלות), ואם אני ממש מתאמץ, ברמה שיכולה לשגע בנאדם, אני מגיע ל9.

אם זה מבחינת אמינות, חרם על הכסף, האוטומט מצויין.

באופן כללי הוא גיר טוב, וגם ביצועים מספקים לדעתי (חוץ מצריכה גבוהה שנובעת מ3 הילוכים).

אם היו אומרים לי, החלפה ראש בראש ידנית מול האוטומטית שלי, הייתי שוקל את זה. (ואני אוהב ידני).

ידנית על רכב כזה לא נותן הרבה, חוץ מצריכה.

הביצועים ישארו דומים, יתנהגות כביש והגה עילם ועיוור ישאר, חרם על המזומנים והזמן שיש במוסך.

עוד היבט נוסף שנכנס לשיקול, שאין הרבה ידניות, ככה שכל האופציות כבר יקרות.

פורסם
קוואליר עושה 12 קמ לליטר?

יפה מאוד!

מה הסיבה שהיא נשארת קבוע על 90 מעלות?

כי היא עובדת מצויין וכך צריך להיות.

אצלי היא אולי חצי ס"מ מתחילת הקו עבודה בסקאלה, כמעט תמיד קבוע, במאמץ וימים חמים מגיע מעל החצי בקצת.

(ואחרי שהוצאתי לה אוויר לא מזמן, בכלל בקושי מתפסת ולוקח לה יותר זמן להתחמם מרכב נורמאלי (בוא נגיד, בערך 5 דקות נסיעה ארוכות כדי להגיע לתחילת קו העבודה).

ניחוש שלי שיש לך קדח או שניים בהיקף התרמוסטט.

בכול מקרה, אין מצב שבשיא חמסין תטפס את עליות סדום עם מזגן ונוסעים והמנוע לא ירתח לך ! (בידנית אין בעיה כזאת)

זאת מחלה של כול רכב אוטומטי (גם אם המחוון מציג מצג שווא אופטימי) וקוואליר אוטומטית בפרט.

ידנית על רכב כזה לא נותן הרבה, חוץ מצריכה.

הביצועים ישארו דומים, יתנהגות כביש והגה עילם ועיוור ישאר,

לגבי התנהגות כביש וההגה, מסכים איתך. אבל,

לגבי הביצועים, אתה טועה ובגדול.

קוואליר ידנית לא מביישת בכלל בתאוצות ובסחיבה בעליות ארוכות בזכות המומנט.

שיוט ב 110 קמ"ש הוא ב 2700 סל"ד רגועים ושקטים.

בעיניי קוואליר ידנית זה אחלה עסקה (מחיר לתמורה). בפרט שהרכב הנוסף שלי זה בולען דלק (2003 טרופר בנזין אוטומט ארוך).

כמובן שאין בזאת המלצה לבצע כזאת הסבה מבחינת העלות.

רענן

פורסם

רענן מה הקשר בין גיר ידני בקאוואליר וחום המנוע?

בקאוואליר זה גם נכון וגם תקין שמד החום עולה עד 107 מעלות (של השעון) בפועל זה 97 (נמדד עם לייזר) ורק אז נפעל המאוורר.

יוניט המאוורר בקאוואליר מקבל פיקוד גם מחיישני המהירות בגלגל אשר מזהים רכב בעמידה ומפעילים ונטה ב91 מעלות,או רכב בתנועה ואז המאוורר נכנס ב "107" מעלות כביכול.

שלי אוטומאטית ועושה מחוץ לעיר 1-13 בשיוט רגוע על 110.

פורסם
כי היא עובדת מצויין וכך צריך להיות.

ניחוש שלי שיש לך קדח או שניים בהיקף התרמוסטט.

בכול מקרה, אין מצב שבשיא חמסין תטפס את עליות סדום עם מזגן ונוסעים והמנוע לא ירתח לך ! (בידנית אין בעיה כזאת)

זאת מחלה של כול רכב אוטומטי (גם אם המחוון מציג מצג שווא אופטימי) וקוואליר אוטומטית בפרט.

לגבי התנהגות כביש וההגה, מסכים איתך. אבל,

לגבי הביצועים, אתה טועה ובגדול.

קוואליר ידנית לא מביישת בכלל בתאוצות ובסחיבה בעליות ארוכות בזכות המומנט.

שיוט ב 110 קמ"ש הוא ב 2700 סל"ד רגועים ושקטים.

בעיניי קוואליר ידנית זה אחלה עסקה (מחיר לתמורה). בפרט שהרכב הנוסף שלי זה בולען דלק (2003 טרופר בנזין אוטומט ארוך).

כמובן שאין בזאת המלצה לבצע כזאת הסבה מבחינת העלות.

רענן

שכחתי לציין, יש לי איזה בעיה קטנה, אבל ככה כבר הרבה מאוד זמן, שלפעמים נדלקת מנורת צ'ק-אנג'ין, ואז היא מפעילה את הוונטה על המהירות הנמוכה.

ולכן לוקח לו זמן להתחמם.

אני מצדיק מאוד את הרכב הזה בעליות, על הדף יש לו נתונים של מנוע 1.6 (כ"ס ומומנט), ובפועל בעליות עם מזגן ורכב מלא הוא סוחב ומשאיר הרבה רכבים מאחור.

טפו טפו טפו בחיים אבל בחיים היא לא עברה את החצי ס"מ מסוף קו העבודה, חוץ מפעם אחת שהלך לי המנוע של הוונטה, וגם אותו קניתי והחלפתי לבד.

הרכב עצמו נותן תמורה טובה למחיר בזכות מחירון זנות, הבעיה שאם אתה קונה אחת שלא שמרו עליה, אתה תשקיע הרבה.

שלי לדוגמא, היה שילוב של יד1 שלא השקיע ברכב + התעסקות עם מורשים של UMI, ויוצא שאכלתי קצת מרורים, אבל אחרי שיישרתי לה את הקו, שומרים עליה והיא מחזירה אהבה.

עוד משהו קטן, אם כבר להסב לידני, אז לדעתי רק קוואליר משנות ה2000 ומעלה עם מנוע אקוטק, פשוט מנוע יותר חזק באותו דלק, ואז גם תקבל מטוס.

ואם רוצים להתפנק אז מנוע 2.4L (אני חושב שיש לו 16V DOHC עם 150 כ"ס), והוא באמת חיה, אבל שוחט בדלק, וגם מעצבן שהוא תופס את כל התא מנוע. (אצלי ב2.2 הכל נגיש וקל מאוד לעבוד עליה, ב2.4 יש בקושי מקום למברג).

באקוטקים יש רצועת טיימינג ולא שרשרת כמו במנועים הישנים, אבל זה לא אמור להוות מחסום.

פורסם
אתה שואל ברצינות ?

רענן

כן,ונתתי לך את התשובה.

בתנועה איטית בחניה החום יכול לעלות לי,אבל בעליות לירושלים/באיזור הצפון עם אוטו עמוס,מזגן, תא מטען עמוס גם כן... המד חום עומד פלס 91 מעלות.

פורסם
כן,ונתתי לך את התשובה.

בתנועה איטית בחניה החום יכול לעלות לי,אבל בעליות לירושלים/באיזור הצפון עם אוטו עמוס,מזגן, תא מטען עמוס גם כן... המד חום עומד פלס 91 מעלות.

הטורק בגיר האוטומט מפיק חום רב.

במרבית הפרייבטים (ללא ביצוע שינויים) פיזור חום זה נעשה לנוזל הקירור של המנוע באמצעות "חליל" שמורכב בתחתית הרדיאטור.

קוואליר אוטומטיות מהסדרות הישנות התחממו ומתחממות בטיפוס מעלה ארוך ביום חם בעומס מלא (עם מזגן כמובן).

בדגם שלך (לא מכיר אותו) ייתכן שפתרו בעיה מובנת זאת ע"י הפרדת קולר או רדיאטור בתפוקת הסעת חום גדולה יותר.

יותר סביר להניח "שפתרו" כמו מרבית היצרנים ע"י התקנת מחוון ורגש לא לינארים.

כלומר, תזזות המחוג אופטימית ולא מציגה הטמפ' האמיתית (עד לרגע שהטמפ' גבוה מאוד ואז יש תזוזה משמעותית לכיוון הקו האדום).

עוד אופציה, שאתה שולט נכון במצערת ובבורר ההילוכים (בטיפוס בעליות) כך שהטורק נעול ובמצב זה החום המופק קטן משמעותי.

רענן

פורסם

ממדידות עם אקדח לייזר ברמת דיוק גבוהה מאוד,המד חום של הקאוואליר נורא לא אופטימי... ותמיד מראה חום גבוה באופן יחסי בהרבה מהמציאות.

אין לי צורך לגעת בבורר הילוכים,הרכב נוסע יפה מאוד ומאיץ יפה מאוד בעליות :twisted: יותר יפה מבמישור אפילו הייתי אומר.

שים לב,אם תתן לרכב לעמוד במקום בחניה הונטה תפעל בדיוק ב91 מעלות שזה טמפרטורת הפתיחה של התרמוסטט.

אבל אם תסע לאט בחניה,הונטה לא תפעל עד שמד החום יעלה מעט, וזה תקין.

וזה כל בעל נסיון עם קאוואליר/אלרו/מאליבו ישנה יגיד לך.

נ.ב

רוב הקאוואלירים בארץ שיצא לי לראות נוסעות בכלל עם מים ירוקים במערכת הקירור כך שקשה להשוות.

פורסם
ממדידות עם אקדח לייזר ברמת דיוק גבוהה מאוד,המד חום של הקאוואליר נורא לא אופטימי... ותמיד מראה חום גבוה באופן יחסי בהרבה מהמציאות.

לא משנה היכן תצביע ותמדוד, תמיד הטמפ' של מד האינפרא מרחוק (הלייזר זה רק סימון למקום המדידה ) תהיה נמוכה יותר.

פשוט החיישן טבול בנוזל הקירור לעומת חישה מרחוק של מעטפת שמוליכה חום ומקררת בין היתר (פולטת החום לסביבה).

הצעה שלי,

בחר נקודת מדידה קבועה לייחוס (רצוי על בית התרמוסטט).

מדוד הטמפ' בסרק לאחר נסיעה מנהלתית במישור, אח"כ מדוד באותה נקודה בעצירה לאחר טיפוס מעלה ארוך בעומס מלא (יום חם ומזגן).

עדכן בתוצאות המדידה.

רענן

פורסם

אכן בדקתי על בית התרמוסטט. לא צריך לקדוח שום דבר בקאוואליר,ככה הרכב עובד -נקודה. יש לי 2 בבית. עם מנוע שונה וק"מ שונה ושתיהן זהות בהתנהגות הטמפרטורה.

• תוכן חדש...