Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אפשרי שבעוד 15-20 שנה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה כאן מכוניות עם מנועי הייבריד+דיזל של 1.0 ו 1.2 ליטר, שני מגדשי טורבו ושני מגדשי על שמפיקות 200+ כח סוס ועושות +1-30 קילומטר לליטר? השאלה היא יותר בהיבט הטכני, כלומר, האם הדבר ישים ואפשרי. כלומר תשובות כגון "כל המכוניות יהיו חשמליות" לא ממש יענו לי על השאלה.

פורסם

אם ננסה לבצע אינטרפולציה מהמגמה של העשור האחרון --

* כבר בתוך 10 שנים הגיר הידני ישאר רק במכוניות קיט פסיכיות של סדנאות בריטיות.

* מנועים אטמוספריים יעלמו ויוחלפו במנועים קטנים יותר עם טורבו קטן וניהול מנוע מחוכם.

* ההספקים המרביים של רוב הקטגוריות לא השתנו משמעותית מזה כ-10 שנים ולפי דעתי לא ישתנו משמעותית גם בעתיד. יעילות מנועי הבעירה הפנימית תגדל רק במעט, אולם זמינות כוח תשתפר בדמות ניהול מנוע טוב יותר, מגדשי טורבו משופרים ומערכות היברידיות מחוכמות יותר. מכוניות משפחתיות שעדיין לא תהינה חשמליות לחלוטין תסענה במסלול משולב 25-30 ק"מ לליטר דלק בנסיעה מתונה. לחיצה חזקה על הגז וצריכת הדלק תטפס לשמיים - כי אתה לא יכול לכופף את חוקי הפיזיקה.

* המכוניות ימשיכו להיות מרווחות יותר ובטוחות יותר, מבלי לעלות במשקל. כנראה שנראה יותר שימוש בפולימרים.

* מחשבים יהיו יותר ויותר מעורבים בנהיגה. שינויי תחיקה יאפשרו נתיבי תנועה אוטומטיים (נתיבים בהם הרכב נוסע באופן אוטומטי לחלוטין).

* לפי דעתי בעוד 20 שנה יותר מחצי מהמכוניות שימכרו תהינה חשמליות. אם תהיה סוף-סוף פריצת הדרך בתחום הסוללות שמדברים עליה כבר שנים (גידול של פי 3 בצפיפות האנרגטית ביחס למקסימום היום) אז בעוד 30 שנה הרוב המוחץ תהינה מכוניות חשמליות.

* גם אז סדנאות בריטיות תמשכנה ליצר מכוניות קיט פסיכיות עם מנוע בנזין וגיר ידני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי גם אם יצליחו לפתח מנוע וונקל עמיד, יכולות להיות מכוניות עם נפחים קטנים כמו 1.2 עם 200 כ"ס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בעוד 20 שנה נוכל לראות סוף סוף בארץ הקודש את הדבר הזה.

אני מניח שביבוא של צ'מפיון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי הגיר הידני אי אפשר לדעת הרי כבר קרוב ל 10 שנים הידני נחשב למת ותיראו עכשיו,רכבי מיני,סופר מיני ואפילו כמה משפחתיות מוצעות עם ידני.

לדעתי בסופו של דבר העתיד הוא מנוע חשמלי,הכאשר המנועים יוכלו לנסוע כמות הרבה יותר גדולה מהיום,הסוללות יהיו עוד יותר זולות זה כניראה יהיהמשתלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תוך משהו כמו 7 שנים, הסוללה החשמלית תגיע לקיבולת פי 10 מהיום.

ואז לא יהיה שום כח שבעולם שיעצור את הצונאמי החשמלי, למנוע בנזין/דיזל אין שום יכולת להתמודד מול 90%+ הנצילות המדהימה של המנוע חשמלי בהשוואה ל 30%+- העלובים של מנועי השריפה הפנימית.

פורסם
בעוד 20 שנה נוכל לראות סוף סוף בארץ הקודש את הדבר הזה.

אני מניח שביבוא של צ'מפיון.

אחד הפרקים הטובים :)

אלכס -דבר ראשון זה תערוך את הכותרת, כי יקרו אחד משני דברים, או שהנושא ינעל, או שיותר טוב מזה יערכו לך אותה למשהו משעשע.

בקשר לאוטופיה שלך, אני לאחושב שנגיע למצב כזה בקרוב, אני כן מסכים עם הנקודות של doc slow, המנועים המוגדשים יכנסו לתמונה, גירים רציפים גם, וכל רכב ידני יחשב אספנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הסיכוי שבעוד 20 שנה מעכשיו עדיין ישתמשו במנוע בנזין בשביל להניע את הרכב - אפסיים.

יתכן שהם ישמשו כנגרטור (שברולט וולט), יתכן שישתמשו בטכנולוגיות חלופיות (מימן),

והכי סביר, הסוללות יגיעו לרמת יעילות גבוהה כל-כך שהן יהיו קלות, יעילות וחסכוניות ברמה ששום מנוע בערה קטן יכול להוות.

בקיצור, מונחים של טורבו, בנזין, דיזל כנראה יהיו נחלת העבר.

פורסם

תיבות אוטומטיות למינהן קיימות למעלה מ70 שנה ועדיין לא החליפו את הגיר הידני - אתם גרים בישראל ושוכחים כמה היא קטנה.

תנו קפיצה לאירופה ותגידו לי שהימים של הגיר הידני תמו.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תוכן חדש...