Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני כרגע נוסע על איביזה עם צמיגים 13" ואני רוצה להגדיל אותם

קראתי שהגדלת הצמיג מהגודל המקורי גורם לבזבוז יותר של דלק (משהו עם סיבובי הגלגל מתארכים בגלל הגודל החדש..)

זה נכון? גם אם כן זה משמעותי מאוד?

תודה

פורסם
שלום

אני כרגע נוסע על איביזה עם צמיגים 13" ואני רוצה להגדיל אותם

קראתי שהגדלת הצמיג מהגודל המקורי גורם לבזבוז יותר של דלק (משהו עם סיבובי הגלגל מתארכים בגלל הגודל החדש..)

זה נכון? גם אם כן זה משמעותי מאוד?

תודה

גלגל גדול יותר משמע יותר מאמץ לסובב אותו. אבל זה לא דבר קריטי לצריכת דלק אם מדובר במידה אחת או שניים.

פורסם

היה פה מישהו שהגדיל את המידה בסיטרואן C1, מ185 ל195, ואם אני לא טועה גם את הגודל של הג'אנט.

הוא העלה נתונים ובקושי היה הדל בצריכה, ממש בקושי.

אני מאמין שעל איביזה (פחות צעצוע מC1) לא תיהיה בעיה.

בסופו של דבר אם מותר, עדיף מידה גדולה יותר, זה הנוחות והאחיזה שלך.

פורסם

גלגל גדול יותר,

יש לו יותר שטח מגע עם הכביש,

ככה הוא מתאמץ יותר לסובב אותו ולהאיץ אותו

בגלל זה יש צריכת דלק גבוה יותר.

פורסם

יש לזה צדדים חיוביים וצדדים שליליים.

מצד אחד האחיזה שלך תשתפר ואולי גם יכולת הבלימה (יותר שטח מגע עם הכביש).

מצד שני צריכת הדלק שלך תיפגע וגם הביצועים.

יתרון נוסף הוא במגוון הצמיגים הדל במידות הנ''ל.

פורסם

היה אשכול בעניין הזה בעבר,

בכל מקרה מה שאני זוכר זה שככל שהמידה גודלת

גם כן צריכת הדלק, אבל ממש עלייה אפסית.

אם אתה רוצה להגדיל פשוט תעשה את זה, אל תדאג לצריכה היא תשתנה אבל לא תשים לב, זה אפסי.

פורסם

נעשה סדר.

הגדלת הגלגל עושה בעיות ולכן לא עושים את זה. כשאתה עולה מידה בצמיגים ובג'נטים קוטר הגלגל נשאר זהה, רק הגאנט גדל על חשבון החתך ובנוסף אתה מקבל בדרך כלל רוחב של עוד סנטימטר בכל צמיג.

כשאתה עולה במידה אתה מגדיל את רוחב הצמיג, יש יותר גומי שנוגע באספלט וגורם להתנגדות בהאצה, מה שגורם לפחות סחיבה ומגדיל את צריכת הדלק. החתך הנמוך יותר מעניק רגש בהגה אך גם נסיעה קשה יותר.

כל זה טוב ויפה כשאנחנו מדברים על עלייה מצמיג ברוחב 165 ל205....

כשאתה עולה במידה אחת, העלייה בצריכת הדלק והחוסר סחיבה כמעט בלתי מורגשים. מה שכן אתה תרגיש שיפור באחיזה, ולפעמים בגלל החתך הנמוך יותר ההגה מתקשר יותר. וזה טוב.

Honda civic EJ6

פורסם

רק תיקון קטן- העלאת רוחב הצמיג לא משפרת יכולת בלימה (בעיקר בקו ישר) ולכן צמיג רחב לא יעצור במרחק קצר יותר אלא משפרת את האחיזה הצדדית כלומר את האחיזה בפניות, מה שמשתנה זה צורת הגומי שנוגע בכביש, אבל הכמות הגומי שנוגע בגביש לא משתנה (אם נשים צמיג רחב יותר, משקל הרכב נשאר אותו משקל ולכן פחות ילחץ את הגומי לכביש ולהפך)

פורסם

פריק מחשבים, אשמח להסבר מפורט יותר על הנקודה שהעלית.

הרי במידה ויש יותר גומי שמתחכך עם הכביש וגורם להתנגדות, כיצד יתכן שזה לא מקצר את מרחק הבלימה?

אתה רוצה לאמר שצמיג ברוחב 165 יעצור כמו צמיג ברוחב 225?

Honda civic EJ6

פורסם

אני אתחיל בתשובה לשאלה - כן! צמיג 165 יבלום טוב יותר מצמיג 225 (כל עוד מדובר במידות שמתאימות למשקל הרכב), אל תשכח גם שקשה יותר לעצור צמיג גדול יותר כי הוא כבד יותר ויש לו יותר מנוף כי בד"כ גם הקוטר שלו גדול יותר

העניין הוא שאין יותר גומי שמתחכך עם הכביש אלא צורת הגומי שנוגע בכביש שונה - בצמיג צר הצורה היא כמו מלבן לכיוון הנסיעה, בצמיג רחב הצורה היא כמו מלבן לרוחב ולא לכיוון הנסיעה

כשאתה לוקח רכב ששוקל טון ומתחתיו צמיגים ברוחב מסויים, יהיה X משקל על כל סמ"ר, כשתיקח צמיג רחב יותר, הרכב ששוקל טון אחד ישען פחות על אותם צמיגים ויהיה פחות משקל על כל סמ"ר.

הנה דוגמה להמחשה שהעליתי לפני כמה חודשים לפורום

אפשר לראות שמעבר לצריכת הדלק שמדרדרת, גם יכולת ההאצה פחות טובה ככל שעולים בגודל, אפשר לראות בשני הטורים הימניים שהצמיג הצר יותר בולם טוב יותר, אחרי זה יש כבר רמה אחרת של צמיגים והחתך כל כך נמוך שהמרחק מעט משתפר, אבל כשזה אותם צמיגים רק ברוחב יותר צר, הם בולמים טוב יותר בקו ישר (זהה לחלוטין לעניין ההאצה ד"א)

effects-of-upsized-wheels-and-tires-tested-chart-photo-341448-s-original.jpg

פורסם

אני הייתי זה שהעלה את הניסוי על ה C1

השינוי במידות היה מ 155-65-14 למידה מגניבה של 195-45-15 עם גומי מאד דביק וספורטיבי

הצריכה לא הורעה בצורה קיצונית, מצ'ב הניסוי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=422582&highlight=%D7%93%D7%9C%D7%A7

אבל, לפני כן היה לי סיאט לאון טורבו

שם שיניתי מידה מ 205-55-16 ל 225-45-17 עם גומי דביק מאד R1R

השינוי כאן היה מאד קיצוני, מעל 10% לרעה

דרך אגב, בשני המקרים הקוטר החיצוני נשאר זהה לפני ואחרי ההחלפות

המסקנה שלי, בC1 עם משקל הנוצה של 800 קילו, כמעט ואין השפעה על ההתנגדות לגלגול

בסיאט לאון הכבדה 1340 קילו (היא 4 על 4 ) המשמעות הייתה התנגדות גבוהה יותר לגלגול

דרך אגב, לבחור שהגיב למעלה שהגדלת הרוחב לא משפיעה על מרחק העצירה - אתה טועה ומטעה, חבל !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני דווקא כן יכול להבין שהגדלת הרוחב לא בהכרח מקטינה את מרחק הבלימה- אבל זה ממש תלוי בסוג הרכב הספציפי שמעבר לרוחב מסויים כבר לא מקבלים תוספת אחיזה אלא פגיעה.

נא לא לישכוח שעבודת כוח החיכוך שווה לכוח הנורמלי המופעל כפול מקדם החיכוך, (לכן עדיף צמיגים עם מקדם חיכוך גבוהה יותר מאשר רק הגדלת הרוחב)

לכן אם מגדילים בצורה קיצונית את שטח המגע עם הכביש ובכך מקטינים את הכוח הנורמלי על יחידת שטח אזי אפשר ליפגוע בעבודת כוח החיכוך.

להגדיל מידה אחת-שתיים מעבר למידה הסטנדרטית החיסכונית כן יכולה לשפר את מרחק הבלימה- אבל להגדיל פיתאום בצורה קיצונית שאוהבים לעשות בחו"ל זה כבר ממש יוריד את הלחץ על יחידת שטח ויפגע באחיזה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חבר'ה, שלוקחים משקל מסוים, נגיד 1 טון, ושמים אותו על צמיג דקיק נאמר 155, ונוצר שטח מגע של נאמר 10 סמ"ר והלחץ יהיה 100 קילו לסמ"ר

לוקחים את אותו רכב שמשקול 1 טון ושמים צמיגים רחבים של 195 מה לדעתכם יהיה שטח המגע? אני אגלה לכם - אותו שטח מגע בדיוק רק הצורה תהיה רחבה יותר ויותר צרה, נגיד אפילו ששטח המגע יגדל ויהיה נאמר 15 סמ"ר, הלחץ שיופעל על כל סמ"ר ירד ל 1000/15 = 66 קילוגרם לסמר, ההצמדה תירד ולכן האחיזה תדרדר.

אני אזכיר גם עוד משהו יותר מוחשי, מירוצי דראג רייס לעומת מירוצי מכוניות פורמולה 1, בפורמולה 1 צריכים צמיגים עבים במיוחד בגלל הפניות, בדראג רייס לעומת זאת שכל מה שצריכים זה האצה חזקה משתמשים בצמיגים הרבה יותר דקיקים אחרת היו גם שם משתמשים בצמיגי מטוסים אבל עובדה שלא.

פורסם

בוא נהיה קטנוניים ונגזים בדוגמאות, לא אמרתי שמשתמשים בצמיגי אופניים, אל תשכח שיש כח עצום להעביר לכביש והלחץ עצום אז ברור שצריך לחלק אותו ליותר שטח מגע אבל ביחס לפורמולה 1 שדורש אחיזה בפניות בדראג רייס שמדובר אך ורק בקו ישר משתמשים בצמיגים הרבה יותר דקים

לדוגמה:

mopp_1011_10_o+levels_of_car_restoration+drag_racing.jpg

m5lp_100100_nmra_29+2009_nitto_tire_nmra_nmca_super_bowl_street_legal_drag_racing+.jpg

drag-racing_c939accc.jpg

לעומת פורמולה:

pirelli_1.jpg

• תוכן חדש...