Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמדגים את היתרון של להיות קבוצה מגוונת של אנשים... 8)

איזה קטע, עד שישה אמר שהקייס השחור הוא לאייפד לא היה לי מושג מדוע השקיעו כל כך בשקית ערכת ההשרדות שלנו... אצלי היא כבר בארגז הצעצעועים של הקטנה.

הרשל'ה היה אומר שמי שנזהר כל כך במתנות שלא ייראו כמו שוחד כנראה יודע מה הוא עושה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני הייתי שם.

(כמעט ו) לא נהגתי, אבל הנהיגה, למרות היותה מאוד חשובה להבנת המודל העיסקי בכללותו – ממש לא היתה העיקר...

המודל העיסקי:

בטר-פלייס מוכרת שירות שנועד למעשה לעקוף את המגבלות שעד כה מנעו מכלי רכב חשמליים להמכר בכמויות משמעותיות והן עלות הסוללה וטווח הנסיעה ללא טעינה.

אז איך עושים את זה?

1.לא מוכרים ללקוח את הסוללה אלא רק את שירות של הטעינה.

2.דואגים ללקוח לעמדות טעינה בבית ובעבודה, ומאפשרים לו החלפה מהירה של הסוללה בסוללה טעונה בתחנת החלפה ייעודית ע"י רובוטים בצורה אוטומטית לגמרי –תוך דקות.

השירות:

רכישת חוזה שירות עם בטר פלייס תקנה ללקוח אפשרות טעינה בעמדות הטעינה הציבוריות הפזורות (כבר) ויפוזרו בעתיד ברחבי הארץ, טעינה בעמדות הטעינה בעבודה ובחניה בבית (אם הותקנו כאלה) ואפשרות החלפת הסוללה בתחנות ההחלפה של החברה ברחבי הארץ.

החשמל הנצרך בכל עמדות הטעינה: בבית, בעבודה, וכן בעמדות הטעינה הציבוריות משולם ע"י בטר-פלייס במסגרת חוזה השירות.

אם הלקוח "נדלק" על הפלואנס החשמלית, אך לא מעוניין בשירותיה הטובים של בטר פלייס הוא יכול לרכוש את הסוללה מבטר-פלייס ב-77000 ש"ח בלבד ולהכנס בנעליה בחוזים מול חברת החשמל בעמדות הטעינה בבית ובעבודה. (יתכן שישנו גם תשלום נוסף על עמדות הטעינה – לא שאלתי)

כמה עולה לטעון את הסוללה לבד בהנחה שעזבתי את בטר פלייס?

הספק הסוללה הינו 22 קוט"ש ולפיכך כדי לטעון אותה יידרש חשמל בעלות של 13 ש"ח בלבד.

א-ב-ל כשהסוללה תמות – תצטרך לשלם 77000 ש"ח כדי לקנות סוללה חדשה..

בהנחה שסוללה מספיקה באופן ממוצע ל-130 ק"מ ותשרוד כ-232000 ק"מ כל ק"מ "עצמאי" + איבוד הריבית על 77000 ש"ח ל-12 שנה מביאים אותנו למחיר של 50 אג' לק"מ "עצמאי", בערך.

נקודה חשובה היא העובדה שבמקרה שייצאו סוללות חדשות בעלות טווח נסיעה גדול יותר – מי שקנה את הסוללה יישאר תקוע עם הסוללה המקורית. כמו-כן תעריפי החשמלאינם מובטחים.

המכונית:

הפלואנס שחבריי כבר שפכו עליה מספיק קיטונות של ביקורת, היא בשלב זה הדגם היחיד שמאפשר שימוש במודל העיסקי של בטר פלייס במלואו, שכן הוא כולל שקע טעינה (למעשה שניים – אחד מכל צד של הרכב) ואת הסוללה המתחלפת.

מכנית:

עידו רוזנבלום אמר ש"רנו לא רואה מוסך" הוא רק שכח להוסיף את העובדה שהסיבה לכך היא שהמכונית נמצאת כל הזמן בתוך המוסך.

וברצינות – רכבי רנו, ובמיוחד ככל שגילם עולה סובלים מבעיות בגיר, במשאבת הדלק, בסלילי ההצתה, ועלות החלפת טיימינג אסטרונומית.

נצא לבדיקה:

גיר – אין.

סלילי הצתה – אין.

טיימינג - אין.

יש לרכב מנוע חשמלי די פשוט וכמה מטענים וממירי מתח.

כן, המנוע, ממירי המתח והמטענים יכולים להתקלקל ובשביל זה מקבלים אחריות לארבע שנים.

השירות הטיפול במכונית מתבצעים ברשת קרסו ע"י מכונאים שהוכשרו במיוחד לכך.

השימוש בקרסו כנותן שירות מבטיח כנראה מחירים גבוהים לחלפים – כל מה שנותר לקוות הוא ששום דבר לא יתקלקל ושמעבר להחלפת בלמים ובדיקת המערכות הבטיחותיות הלקוח הממוצע לא יזדקק ליותר.

החווייה האישית שלי:

כשהגעתי לחניון של בטר פלייס בפי גלילות – נדהמתי. ידעתי שבטר פלייס הינה חברה בעלת מודעות חברתית – אך לא הבנתי עד כמה.

עשרות חניות מסומנות בכחול – וואוו כמה חניות נכים.

הסתכלות מדוקדקת יותר גלתה לי שרוב החניות אינן חניות נכים אלא חניות לרכב נטען כשבמקום סמל של כסא גלגלים במרכזו של העיגול הכחול ישנו סמל של תקע חשמלי. אני הייתי משנה את צבע הרקע– כי אני בטוח שהרבה אנשים יטעו בעניין.

אני עולה לאולם הכינוסים שמעל אולם התצוגה, חלק גדול מהחברה כבר נמצאים, ואת חלקם הגדול אני כבר מכיר מהמפגש ביום ששי שעבר או ממפגשים קודמים אחרים.

אנחנו מקבלים הסבר ארוך וממצה על המכונית ועל קרביה מזוהר בית-אור, ומתחלקים לזוגות.

בן-זוגי לאתמול היה 504L (היה כיף – תודה) ועוד צלע שלישית שצרפנו כי לא היתה לי כוונה לנהוג

(סליחה שאני לא זוכר את השם) המסלול אותו קבלנו כלל החלפת סוללה בתחנת ההחלפה בענבה, נסיעה למחלף חמד,לבן-שמן לארוחת צהריים וחזרה לבטר פלייס.

בפועל שיננו את המסלול למשהו קצת יותר מעניין שיאפשר לנו להתרשם קצת יותר מהרכב.

למרות שהבטיחו ששי אגסי יתן פרס לנהג החסכוני, החלטנו לבדוק את ההיפך... תוך כ-40 דקות לערך אחרי ההחלפה הראשונה חזרנו בשנית לתחנת ההחלפה בענבה להחלפה שניה לאחר שנשארו לנו פחות מ-20% סוללה.

כפי שאמרו לפני – הרכב לא מדהים – אך בהחלט מספיק למשתמש הממוצע.

הנסיעה אגב לא ממש שקטה - ובכביש המהיר הרעש דומה לרעש שעושה רכב רגיל (רעשי צמיגים וכאלה)

מחשבות שאחרי

לפחות כרגע הרכב לא מתאים לכל אחד, אך רוב הנסיעות שלכם הן במסלול קבוע של כמה עשרות קילומטרים ביום ויש לכם חנייה בבית ובעבודה, המכונית של בטר פלייס יכולה להתאים לכם.

תחנות ההחלפה:

בתכל'ס המשתמש הממוצע שנוסע כ-100 ק"מ יבקר בתחנת ההחלפה לעיתים נדירות בלבד, מי ש"ילחץ" על דוושת התאוצה (מהלעשות זה לא גז) יצטרך לבקר בתחנה לעיתים תכופות אבל "לחצנים" (לפחות בשלב זה) הם לא קהל היעד לרכב הזה.

העתיד:

אני חולק על דעתו של שי אגסי שתוך מס' שנים כל המכונית מונעות הבנזין ייעלמו מהנוף.

טווח הנסיעה של המכוניות הקיימות יעלה, עקב שיפור הטכנולוגיה שלהסוללות.

מה שבטוח הוא שנתח השוק של המכוניות החשמליות יעלה באופן ניכר בעיקר בשל החמרת תקנות זיהום האוויר.

טוב, אז מי יקנה את זה?

כיצאתי אתמול מבטר-פלייס התקשרתי לאמא שלי. היא ובעלה היו בנסיעה מירושלים לגוש-דן כאשר המכשיר של אמא שלי נמצא בדיבורית.

סיפרתי להם על החוויה.

התגובה של בעלה של אימי – שהוא בן אדם סולידי ושקול היתה "שיתגלחו על הזקן של מישהו אחר"

אמא שלי שכבר שכחה מתי היא היתה בת שבעים – אבל פתוחה תמיד לחידושים והמצאות (ובמיוחד בעניינים הקשורים באיכות הסביבה שכן בעברה היא היתה מפמ"ר ביולוגיה במשרד החינוך) הודיעה שהיא מעוניינת בנסיעת מבחן.

אמא שלי היא צרכן שמוכן לבחון חידושים הקרובים לליבו.

בעלה הוא הצרכן הממוצע הסקפטי – הוא ימצא הרבה סיבות למה לא לקנות.

בשלב זה – הלקוחות של בטר פלייס יבואו מהאוכלוסיה שאוהבת חידושים ומוכנה להתנסות, העדר יגיע אחר-כך (או שלא).

תודה לבטר-פלייס ולכל מי שטרח ותרם להצלחת האירוע.

הצעות ייעול:

בדיוק אתמול עצרתי ליד שכנה שאמרה לי שהיא היתה שמחה להכנס לרכב שלי ולהצטנן קצת במזגן, ושהבן שלה הציע לבנות "אוטו צידנית" שיהיה קר כבר כשנכנסים אליו. ואני אומר שמכיוון שהמזגן של המכונית של בטר פלייס הוא חשמלי אפשר להוסיף פונקציה במחשב שתדליק את המזגן כמה דקות לפני הגעת הנהג לרכב (בתלות במצב הסוללה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדור החדש של הפריוס יש פאנל סולארי על הגג שמפעיל את המזגן גם כשהרכב חונה. אני בטוח שיהיו דגמים של חשמליות עם אותו פיצ'ר.

emotion of motion

פורסם

תודה, אני מסמיק :oops:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש במוסף 7 ימים היום כתבה של רענן שקד על הסמארט החשמלית שהושקה בברלין. כמה נתונים בקצרה:

סוללה קבועה עם טעינה משקע ביתי רגיל.

טווח נסיעה ממוצע 145 ק״מ.

מהירות מירבית 125 קמ״ש. הספק מנוע

35kw.

הרכב עולה 16k יורו בלי סוללה ועוד 65 יורו לחודש שכירות על הסוללה או 4k לרכישה שלה.

יש אפליקצית סמארטפון לניהול הטעינה, כולל אפשרות לתכנות הפעלת חימום או קירור לשעה מסויימת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בעניין אחר, אני רוצה להתייחס למי שטוען ששטפו לנו את המוח. אל תבלבלו קרדיט ראוי עם שטיפת מוח. כעקרון אני מקפיד לתת קרדיט כשהוא מגיע, וכאשר ב"פ החליטה ללכת על המפגש הזה (מה שהיה קשה מאד אני מאמין לאור ההתרשמות שלי מאופי נשות השיווק שליוו אותנו) מגיעה לה הסרת כובע. כמו כן, ומסיבות ברורות, זכינו ליחס רואי ומכבד וגם על כך מגיעה הכרת תודה.

צודק!

6. אני חושב שהזמן עם שי אגסי היה בזבוז מבחינת מענה לשאלות טכניות. אאאבבבלללל, בסביבה שאגסי מתאר עוד 10 שנים השאלות הטכניות לא תהיינה רלוונטיות כי לא תהיינה חלופות ראויות... ניתן להתווכח עם זה אבל זו גישתו. לגבי הגבלת תחרות באמצעות תקנים, ובכן בעיני זו התנהגות עסקית לגיטימית כשאתה משקיע מאות מיליונים בתשתית (שוב, ב"פ ממצבת עצמה כחברת תשתית, ולא יבואנית רכב).

שאלה לי אליך.

האם אתה חושב לרגע שאגאסי לא התיעץ עם אנשי מקצוע בתחום שנקרא "עתידנים"? עם הסכומים המטורפים שהוא גייס, כריזמטי ככל שיהיה, בסופו של יום אנשי עסקים ומשקיעים מגיבים ל"שורה תחתונה" בלבד, דהיינו, כסף מבוסס על מידע קונקרטי (ככל שאפשר להפוך אותו לקונקרטי).

במידה והם

יצליחו לדחוף את זה לליסינג, זו יכולה להיות הצלחה, אבל הם יצטרכו לתת תמחור מתאים, והמדינה

תאלץ להמשיך לוותר על המס. ברגע שזה יגיע לכמות נכבדת, סמכו על נערי האוצר שיעצרו את זה.

זה בדיוק כמו מישהו שעושה הסבה לגז. אם היו מבטיחים לכולם שעשר שנים קדימה המס יהיה באותו

שיעור, אני מניח שלא מעט היו עושים הסבה, למרות כל הסיכונים האחרים.

גם כאן, אתם מניחים שהמדינה תשאיר את שיעורי המס האפסיים על הרכבים והשימוש בהם,

גם אם יהיו פתאום 200,000 רכבים חשמליים. בקיצ׳ור, ימים יגידו. הרושם שלי שהעסק עדיין בוסרי,

עובד, אבל לא מתאים לרוב האנשים.

ברור שהמס יעלה. לא יעזור כלום...

אבל אני כן רואה את עצמי ממליצה עליה לכמה חברים, כי אני יודעת בדיוק מה צורת הנהיגה שלהם.

הנהיגה הקיצונית שלי הרכב הספיק ל80 קילימוטר. זה מעל ומעבר לרוב ההייטקיסטים, בתור רכב שני נשמע סבבה לגמרי.

רכב שני? ממש ממש לא! חד משמעית אפילו לא! לא בצורה שבה אגאסי נותן אותו. חשבתי על זה היום בעצמי שזה יהיה אחלה רכב שני לסידורים בתוך העיר.

אה, רגע... אני צריך לשלם לפי קילומטר, ומתחייב ל-1K ק"מ בחודש. רגע... מה קרה פה?! בתור רכב יחיד, קודם כל שהוא מצריך חנייה פרטית לטעינה מעמוד. להרבה אנשים אין את זה. גם בתור רכב שני, בייחוד בתור רכב שני, טעינה מעמוד היא קריטית.

אז נגיד שיש חנייה פרטית. מה הבעייה 'שך?

מה לגבי ההתחייבות לק"מ? רכב שני נוסע מעט באופן מובהק מול רכב ראשון. כרכב שני אני לא רואה איך אני עובר יותר מ-200 ק"מ בחודש בשימושים שלי. חסכתי פה משהו על דלק? לא, כי קניתי רכב, וקניתי מנוי לסוללות למשך השנים הקרובות. לעומת קח ליטר דלק (תביא, יא מנייאק, אל תגיד סתם...), תיסע- או לא תיסע, למי אכפת. הדלק אצלך ברכב, אתה לא צריך חנייה פרטית לתדלק, אתה לא צריך לתכנן נסיעה לתחנת החלפת מיכל, והרכב נשאר עם ק"מ נמוך...

כדי שישתלם לרכב שני, צריך: 1) סידור חנייה פרטית + עמוד לכל מי שקונה את הרכב חינם (דרך העירייה או משהו, לא יודע איך) ע"י ב"פ. 2) מינוי החלפת סוללות ולא מינוי ק"מ. אני רוכש מנוי ל-X החלפות בשנה. אז המצב באמת יהיה טוב לרכב שני, ובעזרת מינוי כזה (שבפועל, זה מה שהם עושים, רק במילים אחרות ובצורה שמשתלמת להם יותר מאשר ללקוח בקטע הזה) ולא מינוי ק"מ, יותר לקוחות ירצו לנסות את הרכב החשמלי שיחסוך להם דלק. אז אני אחשוב ברצינות על זה כרכב שני.

אגב, מי הבין למה אתה מחוייב לק"מ ? דעתי: רכב נע הוא חשיפה ופרסום חינם לב"פ. "גורר מבטים" וכולי. כמה שאתה נוסע יותר, יותר אנשים רואים אותך (סליחה, אותם). יצירת "שבירת קרח" לאנשים ותורם ל"סוויצ'" במח שזה כדאי יותר ממה שהם חשבו.

למרות זאת, לצערי הסוללה הייתה בראש מעיינינו לכל אורך הנסיעה, למרות שביצענו החלפה (ב"פ חילקו לכמה מסלולים כדי שלא ניעצר כולנו באותה תחנת החלפה, חכם).

וזו נקודה ששכחתי להתייחס אליה: אתה רואה את "מחוג הדלק" טס למטה מול העיניים שלך. מפחיד. זה מלחיץ, זה מעצבן, ואם נתקלת בפקק ביום קיץ חם עם פול מזגן ומוזיקה, המחוג גם יורד יפה... לא חוויה טובה. נסיעות בתוך העיר אחרי טעינת לילה עוד נסבלות היטב, אבל לתכנן נסיעה מחוץ לעיר (אפילו משהו "בקטנה" כמו חיפה-טירת הכרמל) מחוץ לתחום מבחינתי עקב הפחד שייגמר הג'וס.

בדור החדש של הפריוס יש פאנל סולארי על הגג שמפעיל את המזגן גם כשהרכב חונה. אני בטוח שיהיו דגמים של חשמליות עם אותו פיצ'ר.

ברוך חושב על מזגנים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קריאת הדיון הנוכחי מביאה אותי למסקנה שטעיתי בכך שלא הצטרפתי לנבחרת הפורום. אולי תהיה עוד הזדמנות.

הידיעה המענינת ביותר ברמה האישית (להבדיל מעניין המודל העסקי ומעניין תכונות הפלואנס ZE) הסתתרה בין השיטין - התוכנית לצרף לצי את ה-Zoe. אני צופה כי בטווח של שנה-שנתיים אזקק לרכב עירוני קטן, ותכונות ה-Zoe, אם לא תהיה לה בעיה להתגבר על העליות בחיפה, עשויה להיות פתרון מעניין, אבל בתנאי שקצב הצטרפות כלי רכב חשמליים לצי הרכב הישראלי יצביע על מגמה חיובית. כפי שנאמר קודם, אני לא מתכוון להמר על עשרות אלפי ש"ח בגל הראשון של המצטרפים, אבל מצד שני החידוש הטכנולוגי מגרה אותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
• תמחור דומה מדי לקיים ולא תחרותי מספיק כדי ליזום שנוי בהרגלי השימוש של הישראלים.

כתבתי כבר על התמחור קודם. בגדול העלות לק"מ בהתחשב בדלק בלבד דומה לרכב מאד חסכוני בבנזין (1 ל-14 בערך במחיר

של היום). העלות הנוספת נחסכת בתחזוקה, שכמעט לא קיימת ברכב החשמלי, סליחה, קראת את עלות הטיפולים שפורסמה? לא שונה בהרבה מרכב בנזין מקביל מכלולי ההנעה לא דורשים טיפול שוטף,

הבלאי היחיד הוא של בלמים/צמיגים וכו'. גם תקלות הרבה פחות סבירות, ואם יש כאלה - יש אחריות מלאה של 4 שנים. ויצרנים אחרים לא נותנים אחריות כזו או יותר? אין כאן שום דבר יחודי.

הם גם מבטיחים לך מחיר גג לק"מ ל-4 שנים, וזה הקלף שלהם. אם העלות לק"מ תרד במשך הזמן - תשלם פחות. :? ואם נזכר בחברות הסאלולריות אז סביר יותר שתקבל יותר נסועה תמורת אותו תשלום. לי זה נשמע כמו קטע יחצ"ני לחלוטין. 'אם' + 'אולי' -> 'חסכון'(לא ידוע)

כפי שנאמר כבר מספר פעמים, ירידת ערך הרכב היא העלות הגבוהה ביותר באחזקתו. עד ש BP לא יצהירו/יתחייבו על מחירו כמשומש עוד 3 שנים אניח את המקרה הגרוע.

-האם ה"מבצע" פתוח גם לעצמאים המשתמשים ברכב לצרכי עבודה?

לא שאלנו, אבל לא מבין מה זה משנה מה אתה עושה עם הרכב, בעיה שלך.

אם נזכר שוב בחברות הסאלולריות אז מבצעי ה"דבר חופשי" שלהם כוללים את הסייגים האלה. מבחינה כלכלית ללקוח המבצע כדאי לנותני שירות, אני לא בטוח כי כלכלית הוא כדאי ל BP. (סתם מחשבה)

-האם לרוכש שאינו בעל חנייה פרטית (שלו או של הבניין) תותקן עמדת טעינה?

לא, איפה בדיוק את רוצה שיתקינו אם אין לך זכות על החניה ?

ברחוב. לקוחות פוטנציאלים ללא דירה צמודת קרקע או חניון בבניין יוגבלו לעמדת טעינה אחת בעבודה (אם בכלל), נראה לי כי הלקוחות הפוטנציאלים האלה הם הרוב.

התקן שאושר בארץ הוא מוד 3, שהוא מצד אחד הכי יקר ומגביל, אבל גם הכי בטיחותי וחכם.
לא ממש מדויק, בכל מקרה זה לא מצדיק מונופול טעינה כלשהו.

לא רוצה לקפוץ לפני הפירוט אך לא מובן לי הקטע של "נתחיל ממה שחשוב - יקר זה לא!".

שלייקס, הלינק שלך שולח לחבילה המוכרת של 650 ש"ח ל 1K ק"מ לחודש שדנו בה רבות. יש משהו נוסף בנוגע לתימחור שלא מופיע שם?

אתה מתכוון לזה? "מבצע" של 65 אג' לק"מ שבו: החזר כספי על יתרת הק"מ הלא מנוצלת, ללא הגבלות על אגירה ק"מ, ללא הגבלות על רכישה/מכירה של יתרת הק"מ הלא מנוצלת, 2 עמדות טעינה מובטחות. לפי הפרמטרים האלה אני יכול לקבל כי עלות הנסועה אינה גבוה מרכב בנזין מקביל.

כל הייחודיות של BP מתחילה ונגמרת במנגנון החלפות הסוללה.
ובמכירת נסועה. לדעתי, מנגנון החלפות הסוללה הוא פיתרון ביניים למספר השנים הקרובות בלבד וחברה שתבסס עליו תכשל כאשר טכנולוגית הסוללות תשתפר.

חיים,

ברשותך אני אפנה את הבמה לשאר חברי הפורום שנכחו באירוע, אחרי הכל זאת הייתה המטרה של היום הזה- להעשיר גרעין מסוים מחברי הפורום שיעבירו את המידע הלאה ויצרו שיח בניהם ולא עוד שרשור "מאור השגריר החשמלי נגד העולם".

אחרי היום אני יכול להגיד לך שאני מרגיש שהנוכחים יוכלו להגיב לעמדתך ולשאלותיך בצורה נכונה, שקולה ואובייקטיבית.

אמנם אני רחוק מלהיות איש שיווק או מכירות ואין לי שום תמריץ חוץ מאמונה ורצון טוב, במידה ובסוף הדיון לא תסופק שגר לי ה"פ ואני מתיצב לאסוף אותך ליום העשרה במרכז המבקרים.

תודה מאור. בכל מקרה הנתונים והמספרים הם אלה שחשובים לקבלת ההחלטה ולשמחתי הם מצויים בשירשור. יום העשרה במרכז המבקרים נשמע נחמד, תודה רבה.

החדשות הטובות הן שלאחר הביקור והנתונים החדשים נראה לי כי לרכב הזה ישנה זכות קיום בשוק הישראלי.

החדשות הרעות הן שבהנחה והוא ימכר בכמויות יופיעו מספר בעיות.

-מהניסיון עם רכבי הליסינג המציפים את השוק נראה שמחירון הרכב יחתך קשות עוד 3 שנים. הטענה כי הכמות המועטה של רכבים משומשים תשמור על מחירם לא נשמעת אמינה, אחרי הכל הן יצטרכו להתחרות ביוצאות הליסינג הרגילות.

-למעט אם תשתית ההטענה החופשית תגדל בהרבה לא נראה לי כי רוכש יד שנייה (שבדרך כלל נטול חנייה פרטית) ירצה לרכוש רכב עם מגבלות בהשוואה לרכב בנזין משומש.

בכל מקרה, לנו כלקוחות פרטיים דילמת הרכישה תופיע עוד מספר שנים. כרגע אני לא מוצא יתרון מובהק (כלקוח פרטי ולא ליסינג) ע"פ רכב בנזין.

פורסם

הסיבה שהרכב מרגיש לכם עגלה זה שאין לו 22 קג"מ עד סוף הסקלה, אלא רק עד 40 קמ"ש.

ב 80 קמ"ש יש בערך חצי, כלומר 11 קג"מ.

ב 120 קמ"ש נשאר בערך 7 קג"מ.

בגלל זה הוא מזנק בקלילות של קטנוע 250, ובדיוק כמו הקטנוע ממשיך בקצב טוב עד 80, שם ההחלשות כבר מורגשת, עד שבסוף הוא מתקשה להאיץ.

כך שאם בטר פלייס טוענים שיש תמיד 22 קג"מ זמינים זה ממש לא נכון.

מה שכן יתרון ברכב חשמלי, זה שכל ההספק זמין תמיד, מבלי לחכות לקיק דאון ובלי רעש או מאמץ. (קצת דומה לגיר של קטנוע, תמיד מוכן לתת מקסימום הספק, רק שבקטנוע זה מלווה ברעש).

איך שאני תופס את העניין העסקי פה, שי אגסי ושותפיו לקחו סיכון כלכלי גדול אבל יש להם סיכוי להשתלט על נתח שוק של מאות מיליארדים. לדעתי הסיכוי הזה קלוש אבל אפשר להבין מדוע בנקי השקעות רצו לשים כמה גרושים על המיזם הזה. מה שאגסי מציע למאמצים המוקדמים של הפלואנס, זה "בואו קחו על עצמכם את הסיכון שזה יכשל, אך מבלי הסיכוי להרויח אם זה יצליח". אני באמת לא רואה סיבה להסתכן בעניינים כמו רמת שירות בעייתית שעשויה להתגלות, קשיים במכירה, או פשיטת רגל של בטר פלייס (טוב ויש גם סיכון שמחירי הדלק יוזלו, מי יודע...)

האם קיבלתם תשובה לשאלה מדוע לא מציעים להחכיר את הרכב ללקוחות פרטיים? אני לא רוצה לקחת סיכונים, ואגב גם הבטחה ל buy back טומנת סיכון של פשיטת רגל שאז לא יהיה למי להחזיר את הרכב.

לגבי ערכם של רכבי הבנזין שירד לאפס, זה טיעון מטומטם שלא מתחשב בחוקים של ביקוש והיצע.

כל עוד יהיו רק 1000 או 10,000 או 100,000 רכבים חשמליים, עדיין ינועו פה 2 מיליון רכבים על בנזין, וגם אם אנשים יעדיפו חשמליות בגלל עלויות נמוכות אז ההיצע לא יספיק להם והם יתפשרו על בנזין. השוק תמיד יתאזן, כך שאם הרבה אנשים ירצו רכב חשמלי אז המחירים שלו יתחילו לעלות כך שהוא כבר יצא פחות כלכלי לרכישה, ואילו מחירי רכבי הבנזין יתחילו לרדת כך שהם יהיו יותר כלכליים לרכישה. בסוף זה יתאזן.

כך גם מחיר הנפט עצמו, שאם חלק נכבד מהעולם יעבור לחשמל אז מחיר הנפט יתחיל לרדת כי הביקוש ירד.

לגבי עדכון סוללה לסוללה יותר טובה בעתיד-

אין ספק שלא יעדכנו את הסוללה למי שכבר רכש רכב. מכמה סיבות:

1- עלות מטורפת של לזרוק את הסוללות הישנות שנקנו בהמון כסף. גם להחליף את הבפנים של הסוללה זה עלות מטורפת. אין סיכוי שבטר פלייס יזרקו ככה כסף ויממנו סוללות חדשות. יש להם כבר בור מזומנים.

2- בתחנות ההחלפה כל הסוללות מתערבבות, אז אין דבר כזה סוללה שלך.

תחשבו על מצב שלקוח שקנה פלואנס חשמלית ב 2016 עם טווח משופר מגיע לתחנת החלפה ויוצא משם עם סוללה בעלת טווח מוקטן. מי יסכים לזה? בטר פלייס יצטרכו לעשות שני סוגי מנויים - רגיל ומשודרג, ולדאוג למלאי מספק מכל סוג סוללה בתחנות ההחלפה ולתת לכל לקוח מה שהוא שילם עליו במנוי.

אגב זה מראה שמי שקנה דור-ראשון יגלה שערך מכוניתו נשחק כשמגיעה טכנולוגיה טובה יותר. כמו שוויו של האייפון הראשון היום (בסביבות אפס).

בסופו של דבר אני מקבל את הרושם שאגסי הולך עם הראש בקיר, וכל הדרך לשם מצליח לשכנע עוד אנשים להצטרף.

עולם שבו יש רק 4 סוגי סוללות וכל היצרנים עובדים איתם, ומשפרים את הבפנים של הסוללה כשיש שיפור טכנולוגי, ויש תחנות החלפה שמתאימות לסוגים האלה פרוסות בכל פינה בעולם- פשוט לא יקרה.

פורסם

-למעט אם תשתית ההטענה החופשית תגדל בהרבה לא נראה לי כי רוכש יד שנייה (שבדרך כלל נטול חנייה פרטית) ירצה לרכוש רכב עם מגבלות בהשוואה לרכב בנזין משומש.

גם לרכב בנזין יש מגבלות, ואם הבנתי נכון ושי צודק לחלוטין (בואו ניקח את זה כרגע כך עד שיווכח לי שהוא או אני טועים ), לרכב בנזין יש מגבלות גרועות יותר מלחשמלי.

1) טווח. חשמלי- הבנו. בנזין? אני יכול לנסוע מפה לת"א בלי לתדלק? נדיר מאד. דיזל? עוד אפשרי.

2) תקלות. חשמלי = טוען ל-0 מכלולים שיכולים להתקלקל, נתפוס אותו בינתיים במילה עד שנקבל הוכחות לפה או לשם. דהיינו, בראייתי כרגע, חשמלי = 100% אמינות.

בנזין: עשרות מכלולים שיכולים להתקלקל. אפילו פסגת האמינות היפנית שהייתה לי הדליקה נורת "בדוק מנוע" פעם אחת. אני רואה בימי הקיץ החמים ובימי החורף הקרים לעיתים עשרות (!) מכוניות בשולי הדרך עם מכסה מנוע פתוח. לפעמים זה מהחום- מבוטל בחשמלית, לפעמים זה מהרצועות שנקרעו - מבוטל בחשמלית, עוד הרבה אפשרויות בעייתיות אחרות, שבחשמלית אין.

מצד שני, ציינתי בתגובה הראשונה שלי את דעתי על האוסקר. אם יש משהו שיכול להתקלקל ברנו הזו, זה החלק הכי חשוב בה...

רכב ישן יחסית שמטופל גרוע או רכב "חסר מזל", הוא מועמד נפלא לתקלות שיגרמו לך להיתקע. מראש האפשרות קיימת, לעומת החשמלית (שוב: עד שאראה הוכחות לכאן או לכאן).

3) מחיר הנסיעה. חשמלי - מחיר קבוע וידוע מראש. בנזין - עליות, פקקים, התברברות בניווט, פקקים בעליות... אני יכול היום לנסוע לספק X בעלות של נניח לשם הדיון 5 ש"ח נסיעה (ערב, בלי פקקים) מול 17 ש"ח מחר (שעת העומס, פקקים מרובים, פספסתי פנייה).

זה מדהים שלמעשה אנו מהמרים עם כל עלייה לרכב האם נגיע כמו שתכננו או שלא. ואנחנו כל כך רגילים לזה שלא חושבים על זה אפילו.

בכל מקרה ומצב, בשלב הזה, כל היתרונות של החשמלית בטלים בשישים מול רכב בנזין. הטכנולוגייה עוד לא מוכנה לשימוש מאסיבי והגיוני. התקלות הן נדירות יחסית, אני כבר רגיל לשלם סכומים משתנים (בכל זאת, אולי היום יעלה לי רק 5 ש"ח?), ויש תחנת דלק כל כמה ק"מ ספורים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נהג רגוע - אני חולק עליך בשני דברים:

1. קצב אובדן ערך הרכב - מדובר בהימור גדול, אבל מי שרכש רכב קונבנציונאלי חדש לפני 3 שנים ורוצה למכור אותו היום נתקל בירידת ערך גדולה בהרבה מזו שציפה לה בעת הרכישה. בכל מקרה קשה לחזות את העתיד.

2. כמה סוגי דלק יש היום בעולם: בנזין רגיל (95), משופר (98-99) וסולר. זהו. כל היצרנים מתאימים את המנועים לסוגי דלק אלה. מה ההבדל בין זה לבין תיקנון של מבנה וממשק הסוללה? אפילו יצרני הסלולר הבינו זאת וקבעו ממשק אחיד לטעינה ויציאות מהטלפונים (micro USB). כמובן שתמיד יש איזה חכמולוג שמוכרח לצאת מהכלל (Apple).

ברווז - יש הרבה תחנות דלק כיון שיש כך וכך מיליוני מכוניות הצורכות דלק נוזלי. תחנות גאז מעטות כיון שמעט מכוניות צורכות אותו (וכן משיקולי בטיחות). אם הרכב החשמלי "יתפוס" מספר תחנות ההחלפה יגדל, הייתי מהמר שעל חשבון חלק מתחנות הדלק הנוזלי.

והערה למי שהזכיר את דנמרק - אמנם שטחה בערך כפול משטח ישראל, אבל אוכלוסיתה הרבה יותר קטנה. על פי הויקיפדיה מתוכננות בה בשלב הראשון רק 20 תחנות החלפת סוללה, בהשוואה ל-40-50 בישראל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מדברים על שקע USB אחיד, אז אני חושב כמוך- שיצרני הרכבים החשמליים יסכימו די בקלות על שקע טעינה אחיד.

הסוללה זה משהו שמשפיע מאוד על ביצועים, מבנה הרכב ומיליון פשרות אחרות בתכנון.

הסוללה זה רבע מהרכב, זה לא משהו זניח שאפשר להתפשר עליו לטובת אחידות.

פורסם
...

לגבי ערכם של רכבי הבנזין שירד לאפס, זה טיעון מטומטם שלא מתחשב בחוקים של ביקוש והיצע.

כל עוד יהיו רק 1000 או 10,000 או 100,000 רכבים חשמליים, עדיין ינועו פה 2 מיליון רכבים על בנזין, וגם אם אנשים יעדיפו חשמליות בגלל עלויות נמוכות אז ההיצע לא יספיק להם והם יתפשרו על בנזין. השוק תמיד יתאזן, כך שאם הרבה אנשים ירצו רכב חשמלי אז המחירים שלו יתחילו לעלות כך שהוא כבר יצא פחות כלכלי לרכישה, ואילו מחירי רכבי הבנזין יתחילו לרדת כך שהם יהיו יותר כלכליים לרכישה. בסוף זה יתאזן.

כך גם מחיר הנפט עצמו, שאם חלק נכבד מהעולם יעבור לחשמל אז מחיר הנפט יתחיל לרדת כי הביקוש ירד.

....

+1

אהבתי את הטיעון ואת ההסבר. היצע וביקוש.

יש לקוות שבעתיד עם המודעות, ירדו המיסים משמעותית לכלי הרכב חשמליים- או בוא נגיד למוצרים באופן כללי שיועילו לאיכות הסביבה מאשר מזהמים.

רציתי לשאול, המדד הזה של זיהום אוויר שיש בכל פרסומת- מה הוא אומר? עד כמה רכב שיש לו " ריבוע ירוק" אכן לא מזהם? כי אני שמעתי שהתקנות פה מפספסות קצת.

פורסם

הבעיה תהיה לא רק במכוניות עצמן, אלא גם בתחנות ההחלפה. גם בהן תדרש אחידות כלשהי, הרי תחנת החלפה תוכל לאכסן ולטפל במספר מוגבל של סוללות ולכן במספר מוגבל של דגמי סוללות. לכן ליצרני הרכב לא תהיה ברירה אלא להסכים על תקן כלשהו לממשק המיכאני והחשמלי של הסוללות.

• תוכן חדש...