Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמרשים יותר מכל אותי, שלא הייתי שם, היא היכולת המופלאה של אגסי וחבריו לקחת קבוצת אנשים שרק לפני זמן לא רב ניהלו כאן בפורום תחרות עזה בשאלה מי יכול ל"קבור" עמוק יותר את כדאיות ובנובע את סיכויי הפרוייקט הזה ול"המיר" את דעתם באופן כזה שגם הנחרצים ביותר מגרדים עכשיו בפדחת ומפטירים : לא יודע, קשה להשתכנע, אבל בכל זאת נראה עם סיכויים לא רעים. אין ספק, האיש הזה מבין משהו בעניני שיווק.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצחיק לראות איך ארוחת צהריים ושיחה עם מישהו שיש לו שטרות בכיס, גורמת לאנשים לסובב ראשים.

אך אני משוכנע שזה לא גורם לאף אחד לקנות את האוטו שלו.

העובדה כי אגסי התנהג כמו ברון סמים, הציע "התערבויות אישיות", "הבטחות לשנות ה20 של המאה הבאה" ודברים אחרים, מראים כי הוא דוגל בנסיון לרמוס, ולתעתע, ולא בנסיון לשכנע בצורה נקיה.

הטכנולוגיה כמו שלו, זהה לחלוטין, הוצגה גם בשנות ה20 של המאה הקודמת, עם תחנות החלפת סוללה בדקות בודדות.

טכנולוגית הסוללות לא תשתנה במיליון השנה הבאות, זאת כל עוד לא ידוע על מקור אחסון אנרגיה "חיזרי" כלשהו.

תחנות החשמל לא יעבדו עם גז טבעי בשביל רכבי בטר פלייס, הם יעבדו עם מה שיש בשוק. בשוק יש נפט. ושינוי התחנות לגז טבעי, הוא לא דבר פשוט, ולא יקרה בחיים הנוכחיים. אתם ממש לא ירוקים פה.

רכבי הבנזין עברו שינויים קיצוניים, כל רכבי הבנזין של היום מזהמים את הסביבה פחות מהקטנוע הכי חסכוני וידידותי הקיים (למעט חשמלי), זאת כי חל שינוי רב בגישת הרכבים מונעי בנזין. היום ניתן להגיע לזיהום אפסי, כל כך אפסי, שהוא שלילי ביחס ליכולת העולם לנקות אותו. החלפת כל הרכבים הקיימים כיום בעולם לרכבים חדשים (בנזין) תוביל לכך שתשתית נקיון הזיהום (כגון הצמחיה) תהיה אפקטיבית יותר מהזיהום עצמו.

לגבי המיסוי על הרכבים, אגסי לא משלם מיסוי על הסוללה. את הסוללה הוא בעצמו "שוכר" מחברה בחול. והיא לא רכוש חברה ישראלית. על כן, לא חל עליה מיסוי. המיסוי על הרכב החשמלי הינו 8 אחוז בדיוק. והוא רחוק מאוד מ33 אלף שקל.

בקיצור, אפשר לדון המון על בטר פלייס, אבל התוצאות מראות דבר אחר לגמרי. לא הציבור העולמי, ובפרט לא הציבור הישראלי, הינם כצאן לטווח. פה כולם יודעים שמדובר באחד מהלוקשים הגדולים ביותר של האלף החדשה.

הדבר יוביל בסופו לקריסת אחת החברות המתוקצבות הגדולות ביותר בישראל, דבר שיוביל למשבר ענק.

אם מיידוף העלים בארצות הברית 300 מיליארד שקל, וגרם למשבר ענק, כאשר ארה"ב גדולה פי 100 מישראל, משבר של 3 מיליארד שקל בישראל יגרום לפעולה זהה. בבטר פלייס הושקעו 20 מיליארד שקל. קריסתה תוביל, אפוא, לקריסת ישראל המוכרת כיום.

אולי זאת הסיבה לקנות מכוניות, החשש מהלא נודע. אבל להאשים את מחירי הנפט? שאגב, בעשור האחרון לא עלו באחוז גדול יותר מאחוז הצמיחה הכלכלית הכוללת של המדינות המתועשות. קשקוש.

למזלנו בפורום לא מסתובבים צרכנים עתידיים של בטר פלייס, לכן הייתי ממליץ להם להשקיע את השניצלים והקפה אצל בעלי חברות ההיטק והליסינג. הם, בתנאים מסויימים, יהיו מוכנים להיפטר מהמלאי הענק שבטר פלייס מחזיקים.

אני נוסע 60 אלף ק"מ בשנה בכבישים. כמעט כל יום אני רואה פלואנס חשמלית משומשת על גרר. חלקן פרטיות (ללא מדבקות בטר פלייס) וחלקן של החברה. המסקנה ברורה, אם לבטר פלייס אין מלאי כסף ל10 שנים (ואין לה, וגם לא יהיה לה), בטר פלייס לא תהיה פה ב2020, בשנה שבה "כל הרכבים אשר יימכרו יהיו חשמליים". לטענת אגסי.

לאגסי ובטר פלייס מצפה עתיד דומה לשל מודו ויוצרו. לא יימצא קשר חיובי חזק בין הצלחה אחת, לבין הצלחה במוצר נוסף

פורסם

אני חושב, שכל המיזם הולך להצליח, למה? מכמה סיבות:

א. הרבה תלונות אני רואה על הרכב עצמו - המיזם הוא השיטה לא הרכב, אני בהחלט רואה את ב"פ בעוד כמה שנים בודדות עם מבחר רכבים רציני יותר, מה שיפתור לחלוטין את הבעיה הנ"ל.

ב. הרבה מדברים פה על המחסור בנקודות החלפת סוללה - הדבר לגיטימי בהתחשב בחברה שרצה תקופה קצרה כל כך, שום דבר בעולם לא נבנה ביום ולא ביומיים ואני יכול להעריך כי ברגע שבאמת ימכרו לציי רכב יהיו הרבה יותר נקודות טעינה - בעיקר בגוש דן שלדעתי יהיה לא בעיה כלל וכלל.

ג. טווח הנסיעה הקצר, יחסית, מספק כבר נכון להיום את הנסועה היומית של רבים בישראל וכשנשארת האפשרות להטעין בעמדה הביתית - לרוב האוכלוסיה אין פה מחשול. מה גם, שאם תסתכלו על שני העשורים האחרונים ותשוו את הקפיצה הטכנולוגית האדירה שהייתה בכל התחומים, זה עניין של שנים בודדות עד שהסוללות יהיו מספיק עוצמתיות כדי להכפיל ולשלש את טווח הנסיעה.

שוב, גם אני כמו כולכם לא רץ לרכוש את הרכב, זה בהחלט רכב שלא מתאים לכל אחד ובמיוחד לא בתקופה הנוכחית אבל, כל ההערכות מדברות על קפיצה במחירי הדלק בשנים הבאות ואם כל חבלי הלידה שציינתי קודם באמת יטופלו, המיזם הזה יתפוס בארץ בצורה מדהימה. למה אני אומר בארץ? כי במרחבים בחו"ל יהיה מאוד קשה לפזר נקודות טעינה מספקות וזה ייקח שנים רבות ועדיין, מי יודע? אולי בתור התחלה החברה תוכל לייעד את הרכבים לערים המרכזיות בסגנון "רכב עירוני".

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

הכתבה ב 7 ימים על הסמארט החשמלית ובייחוד ציטוט דעתו של בכיר בדיימלר על שיטת ההחלפה של אגסי הן מכות לא קלות. אני למשל לא אקנה בטר פלייס ב 65 אג' לק"מ. חתונות קתוליות הספיקו לנו בסלולריים וברוך שפטרנו. קניתי אוטו/סלולרי/כבלים - אני הבע"ב היחיד בלי שותפים שבעוד כמה חודשים ייתבררו כשותף הפחות אטרקטיבי מההיצע בשוק המתעורר.

פורסם
מה שמרשים יותר מכל אותי, שלא הייתי שם, היא היכולת המופלאה של אגסי וחבריו לקחת קבוצת אנשים שרק לפני זמן לא רב ניהלו כאן בפורום תחרות עזה בשאלה מי יכול ל"קבור" עמוק יותר את כדאיות ובנובע את סיכויי הפרוייקט הזה ול"המיר" את דעתם באופן כזה שגם הנחרצים ביותר מגרדים עכשיו בפדחת ומפטירים : לא יודע, קשה להשתכנע, אבל בכל זאת נראה עם סיכויים לא רעים. אין ספק, האיש הזה מבין משהו בעניני שיווק.

אל תדאג, לא עברנו שום שטיפת מח, פשוט קיבלנו הרבה תשובות. חוץ מזה, אין ספק שאנשי המכירות של בטר פלייס יודעים את העבודה. הם אמרו שהשנה נראה הרבה מכוניות שלהם מגיעות לציי רכב, אז עוד לא נשאר לנו הרבה זמן לחכות ולראות שזה קורה.

מצחיק לראות איך ארוחת צהריים ושיחה עם מישהו שיש לו שטרות בכיס, גורמת לאנשים לסובב ראשים.

אך אני משוכנע שזה לא גורם לאף אחד לקנות את האוטו שלו.

העובדה כי אגסי התנהג כמו ברון סמים, הציע "התערבויות אישיות", "הבטחות לשנות ה20 של המאה הבאה" ודברים אחרים, מראים כי הוא דוגל בנסיון לרמוס, ולתעתע, ולא בנסיון לשכנע בצורה נקיה.

הטכנולוגיה כמו שלו, זהה לחלוטין, הוצגה גם בשנות ה20 של המאה הקודמת, עם תחנות החלפת סוללה בדקות בודדות.

טכנולוגית הסוללות לא תשתנה במיליון השנה הבאות, זאת כל עוד לא ידוע על מקור אחסון אנרגיה "חיזרי" כלשהו.

תחנות החשמל לא יעבדו עם גז טבעי בשביל רכבי בטר פלייס, הם יעבדו עם מה שיש בשוק. בשוק יש נפט. ושינוי התחנות לגז טבעי, הוא לא דבר פשוט, ולא יקרה בחיים הנוכחיים. אתם ממש לא ירוקים פה.

רכבי הבנזין עברו שינויים קיצוניים, כל רכבי הבנזין של היום מזהמים את הסביבה פחות מהקטנוע הכי חסכוני וידידותי הקיים (למעט חשמלי), זאת כי חל שינוי רב בגישת הרכבים מונעי בנזין. היום ניתן להגיע לזיהום אפסי, כל כך אפסי, שהוא שלילי ביחס ליכולת העולם לנקות אותו. החלפת כל הרכבים הקיימים כיום בעולם לרכבים חדשים (בנזין) תוביל לכך שתשתית נקיון הזיהום (כגון הצמחיה) תהיה אפקטיבית יותר מהזיהום עצמו.

לגבי המיסוי על הרכבים, אגסי לא משלם מיסוי על הסוללה. את הסוללה הוא בעצמו "שוכר" מחברה בחול. והיא לא רכוש חברה ישראלית. על כן, לא חל עליה מיסוי. המיסוי על הרכב החשמלי הינו 8 אחוז בדיוק. והוא רחוק מאוד מ33 אלף שקל.

בקיצור, אפשר לדון המון על בטר פלייס, אבל התוצאות מראות דבר אחר לגמרי. לא הציבור העולמי, ובפרט לא הציבור הישראלי, הינם כצאן לטווח. פה כולם יודעים שמדובר באחד מהלוקשים הגדולים ביותר של האלף החדשה.

הדבר יוביל בסופו לקריסת אחת החברות המתוקצבות הגדולות ביותר בישראל, דבר שיוביל למשבר ענק.

אם מיידוף העלים בארצות הברית 300 מיליארד שקל, וגרם למשבר ענק, כאשר ארה"ב גדולה פי 100 מישראל, משבר של 3 מיליארד שקל בישראל יגרום לפעולה זהה. בבטר פלייס הושקעו 20 מיליארד שקל. קריסתה תוביל, אפוא, לקריסת ישראל המוכרת כיום.

אולי זאת הסיבה לקנות מכוניות, החשש מהלא נודע. אבל להאשים את מחירי הנפט? שאגב, בעשור האחרון לא עלו באחוז גדול יותר מאחוז הצמיחה הכלכלית הכוללת של המדינות המתועשות. קשקוש.

למזלנו בפורום לא מסתובבים צרכנים עתידיים של בטר פלייס, לכן הייתי ממליץ להם להשקיע את השניצלים והקפה אצל בעלי חברות ההיטק והליסינג. הם, בתנאים מסויימים, יהיו מוכנים להיפטר מהמלאי הענק שבטר פלייס מחזיקים.

אני נוסע 60 אלף ק"מ בשנה בכבישים. כמעט כל יום אני רואה פלואנס חשמלית משומשת על גרר. חלקן פרטיות (ללא מדבקות בטר פלייס) וחלקן של החברה. המסקנה ברורה, אם לבטר פלייס אין מלאי כסף ל10 שנים (ואין לה, וגם לא יהיה לה), בטר פלייס לא תהיה פה ב2020, בשנה שבה "כל הרכבים אשר יימכרו יהיו חשמליים". לטענת אגסי.

לאגסי ובטר פלייס מצפה עתיד דומה לשל מודו ויוצרו. לא יימצא קשר חיובי חזק בין הצלחה אחת, לבין הצלחה במוצר נוסף

אתה טועה בהמון דברים: לא מייצרים היום חשמל מנפט, אתה לא יודע על מה הוא משלם מס ועל מה לא ולכן אני לא מבין מאיפה הנחרצות הזו, סוללות כן משתפרות עם הזמן, תראה מחשבים ניידים וטלפונים סלולריים. ההצגה של אגסי כברון סמים לא כ"כ מתאימה. אנחנו לא יודעים מה הוא עושה ועם מי, אבל בינתיים זו סתם הכפשה.

emotion of motion

פורסם

יש פה ארוע נדיר. אני מסכים גם עם רועי5 וגם עם srack (למעט בעניין נבואת הזעם) :-)

האכילו אתכם "שי אגסי" ובלעתם כל ביס.

הוא הסביר לכם למה ציי הרכב יקנו את הרכבים שלו?

התשובה כמובן במהופך - כי הלקוחות שלהם (עובדי ההי טק) יבקשו את זה, כי יהיה להם פטור ממס (דמי שימוש של כ- 3000 ש"ח). אבל את זה הם יעשו רק אם במקרה בן הזוג השני לא יבקש כזה רכב, כי משפחה עם שני רכבים כאלה לא יכולה לנסוע לשום מקום, כמו שראיתם לבד. ואיך אני יודע את זה? כי מנכ"ל של חברה, שעבר את אותה שטיפת מח כמוכם, הסביר לי שאת אשתו הוא ישלח להזמין כזה רכב, כדי לשלם פחות מס, כל עוד הוא יישאר עם הג'יפ מהעבודה שלו...

מישהו מכם אתגר אותו בנושא הזה? אף אחד לא עמד וצעק המלך עירום?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ראשית, אגסי טוען שאת החשמל ייצרו מגז טבעי ותאים פוטו-וולטאים.

שנית, הוא גם טוען שהממשלה לא לוקחת אפס מס על הרכב. הוא אפילו סיפר לנו בדיוק כמה מס הצרכן משלם על הרכב - 33200 שקלים (ה-8% מס + מע"מ, להבנתי). והוא טוען בנוסף שהוא לא קיבל שקל מהמדינה, ועוד כל מיני דברים שאין לי כמובן איך להוכיחם או להפריכם.

התכוונתי אפס שווי שימוש (הקלה במס לצרכן), השוק שהוא ייצור הוא demand driven, כמובן באופן מושחת, אבל יוצר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם אם מדובר ברכב שני זו עדיין כמות לא מעטה של רכבים אבל למה צריך פלואנס מאורכת כרכב שני?

לדעתי הבעייה העיקרית של המיזם הוא ניסיון להציג את החשמלית כתחליף לרכב משפחתי. הוא צריך להיות תחליף לרכב עירוני הן בגלל טווח הנסיעה והן בגלל שלא יצטרכו כל כך הרבה החלפות סוללה (קופצים לקניון ובינתיים האוטו נטען). לדעתי רכב קטן יותר מתאים למיזם הזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האמת שזה היה עניין אחר. לאחת השאלות הוא ענה בהצעת התערבות שהוא קרא לה התערבות הפרייאר. אתה תקנה ממנו חשמלית ועוד 3-4-5 שנים אחרי שתמכור תעשה בדיקה אם היה משתלם לך יותר לקנות מכונית בנזין מקבילה. אם כן - תקבל מאגסי את ההפרש. אם לא - תשלם לו אתה את ההפרש. הוא טוען שבהתערבות כזו אתה תשלם לו הרבה מאוד כסף, אבל הוא הדגיש שזו התערבות אישית. אתה מול אגסי. לא מול בטר פלייס. פשוט כי בתור חברה הוא יהיה חייב לשים מראש כסף בצד בשביל רואי החשבון בהתערבות כזאת. בתור איש פרטי הוא לא צריך.

תשובה עצובה מצידו של אגסי.

כשרכשתי את ה- is שלי קיבלתי הסכם של buy back חתום בידי מנהל אולם התצוגה של היבואנית, בהסכם פירטו את התנאים וטווח הזמן שבו אוכל להחזיר אליהם את הרכב ולקבל בעבורו מחיר מחירון מלא בלי שום התניה נוספת.

באף שלב במו"מ לא הופיע לפני ג'ורג חורש ואמר לי "אתה יודע מה? בו נעשה התערבות הפראייר, אם לא תהייה מבסוט מהרכב כנס אלי ואני אשלם לך את ההפרש, אבל כאיש פרטי...". :shock:

פורסם

bar72, בוא נניח שזוג מחזיקי רכב ליסינג בוחר ברכב אחד חשמלי ואחד קונבנציונאלי - זה לא שוק משמעותי? רק כמה עשרות אלפי כלים בשנה? יתרה מזאת - אישית, אם היתה לי הבחירה, הייתי לוקח רכב חשמלי בליסינג (ממילא אצלי הוא ישמש בעיקר כעירוני, והייתי מרויח את הטבות המס) וכרכב פרטי ממשיך להחזיק ברכב קונבנציונאלי, עד שעתיד הרכב החשמלי יתברר, ויתכן שכבר בעוד שנה-שנתיים התשובה תהיה די ברורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאיפה המידע של אפס שווי שימוש?

למיטב זכרוני אגסי אמר שאפילו בקטע הזה המדינה לא באה לקראתו.

אם זה היה אפס שווי שימוש הוא בהחלט היה מציג את זה כאחד היתרונות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שווי השימוש אינו אפס אבל יש הטבת מס של כמה מאות ש"ח לחודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מוכן לגבות את כל המלל שלך בעובדות.

מי השקיע 20 מיליארד ש"ח בבטר פלייס ?

לא ראיתי שטר אחד בכיסו ?

האם רכוש ששיך לחברה בחו"ל ונכנס לארץ לא חייב במכס מס קניה ומע"מ?

יש פה ארוע נדיר. אני מסכים גם עם רועי5 וגם עם srack (למעט בעניין נבואת הזעם) :-)

האכילו אתכם "שי אגסי" ובלעתם כל ביס.

הוא הסביר לכם למה ציי הרכב יקנו את הרכבים שלו?

התשובה כמובן במהופך - כי הלקוחות שלהם (עובדי ההי טק) יבקשו את זה, כי יהיה להם פטור ממס (דמי שימוש של כ- 3000 ש"ח). אבל את זה הם יעשו רק אם במקרה בן הזוג השני לא יבקש כזה רכב, כי משפחה עם שני רכבים כאלה לא יכולה לנסוע לשום מקום, כמו שראיתם לבד. ואיך אני יודע את זה? כי מנכ"ל של חברה, שעבר את אותה שטיפת מח כמוכם, הסביר לי שאת אשתו הוא ישלח להזמין כזה רכב, כדי לשלם פחות מס, כל עוד הוא יישאר עם הג'יפ מהעבודה שלו...

מישהו מכם אתגר אותו בנושא הזה? אף אחד לא עמד וצעק המלך עירום?

התכוונתי אפס שווי שימוש (הקלה במס לצרכן), השוק שהוא ייצור הוא demand driven, כמובן באופן מושחת, אבל יוצר.

יש סימוכין כי לא יחוייבו בשווי שימוש? אשמח לראותו? האם הוא יהיה רק עבור BP או עבור כל רכב חשמלי

עד היום הייתה הפחתה בשווי שימוש לרכב היברידי בלי ששקשוקה ושות' היו מעורבים.

אין ספק שאנשי BP יודעים את מלאכתם , ואם באו אנשים ושינו את דעתם אחרי המצגת זה לזכות אנשי BP וגם לזכות חברי הפורום שבאו לשמוע בלב פתוח ונפש חפצה , קיבלו הסברים הבהרות התרשמו גם באופן אישי מכלי הרכב עצמם וגיבשו את המסקנות שלהם בנדון.

כל דבר לגבי תחזיות ונבואות ייתכן ואנשי BP צודקים או לא , רק הזמן יגיד

כל מה שנשאר הוא לראות מה באמת יקרה!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
נאמר גם שהוא לא יכול להתחייב בכתב, אבל אם נשארו לך בתום השנים קילומטרים, תחדש מנוי והקילומטרים יעברו.

ככל שעובר הזמן ואני מאכלת את החוויה\מוצר\שיחות, ממש בא לי שיביאו כבר דגם שמתאים לי.

רעיון מצוין, אני מוכן לקבל רכב של בטר פלייס ולשלם עבורו רק בעתיד. אני מקווה שזה לא משנה לכם שאני לא מתכוון להתחייב לשלם בכתב.

לאו דווקא: אם הוא מתחייב לקנות בעוד 3 שנים 1000 מכוניות ששווין העתידי יוערך, נניח, ב-50000 ש"ח כ"א, הוא צריך להקפיא 50000000 ש"ח לתקופה של 3 שנים, עד שההתיחבות תפוג. לא משנה כמה כסף יש לו, הוא מעדיף, ובצדק, לא להקפיא סכומים כאלה.

אני לא מבין איך הגעת לזה, הרי הוא יכול לקנות בעוד 3 שנים 20 רכבים משומשים, למכור אותם, בכסף שנכנס מהמכירה לקנות עוד 20 משומשות אחרות, וככה לקנות ולמכור בלי להביא כסף מהבית בכלל. כל עוד המחיר שהוא קונה את המשומשות והמחיר שהוא מוכר אותם ללקוח חדש שווים, ומתאימים למה שהוא העריך מלכתחילה.

נשמע לי שאתה מגזים בקיצוניות.

אני מסכים שעניין ההתערבות הוא מניפולציה שמטרתה לתת לשואל השאלה או מעלה הקושיה להרגיש שאגסי מאוד בטוח בעצמו , ובכך לערער לו את הבטחון. מה גם שאגסי מולטי מיליונר ואנחנו לא רוצים להמר על עשרות אלפי שקלים, לכאן או לכאן.

בסופו של דבר, אם אגסי באמת היה בטוח שערך היד השניה כזה גבוה, הוא היה צריך להציע לציבור מסלול שבו הוא קונה את הרכב חזרה במחיר של פורד פוקוס, אנשים היו נענים להצעה הזאת כי מבחינתם זה נותן שקט נפשי, והוא היה מרוויח את ההפרש ומתעשר!!

מתוך ה 121,000 שעולה הפלואנס, לא יתכן ש 33,000 הם מיסים.

המיסוי נובע ממס קניה של 8% על גוף הרכב, ומע"מ של 16% שחל על גוף הרכב , וממע"מ על הרווח שבטר פלייס לוקחים על כל מכירה.

אז המס הממוצע פה הוא בסביבות 20%. שזה בסביבות 20,000 שקל מתוך ה 121,000 שהרכב עולה. אם הוא אמר 33,000 והוא אמר את זה גם בראיון לגלובס, אז כנראה שיש פה עוד איזה 13,000 מס מתוך הסוללה. כפי הנראה מדובר במע"מ בו הוא מחויב כשהוא מביא את הסוללה לארץ.

מיידוף לא הפיל את ארה"ב, אלא בועת הנדל"ן וההלוואות המסוכנות של 100% מערך הדירה.

בבטר פלייס הושקעו 0.75 מיליארד דולר ולא 20.

הכסף הזה הגיע ברובו מחו"ל ולאו דווקא מהפנסיה שלנו.

אם החברה תיסגר זה עשוי לפלוט לשוק הרבה מהנדסים אבל לא יפיל את המדינה. בועת הנדלן שהתנפחה אצלנו אולי 'דווקא כן...

לגבי זה שאגסי יותר זול מהשברולט וולט-

בהחלט הגיוני.

כפי שאמרו פה הוולט מתוחכמת ויקרה מדי. אבל בכל מקרה זה לא חוכמה להיות יותר זול ממתחרה שמשלם 20% מס כשאתה רק 8%.

פורסם

ללא קשר להצלחתה של BP, צריך להביא בחשבון פרמטר חשוב - מדינת ישראל לעולם לא תוותר על הכנסותיה מרכב, וברגע שהמכוניות החשמליות, שהן אגב המצאה שחוגגת 100 ללא שינויים משמעותיים, יהפכו להיות נפוצות יווצר חור בתקציב שממומן כיום ע"י מיסוי על דלקים, ויימצא הדרך למסות גם את המכוניות החשמליות.

אני זוכר שלפני 12 שנה ליטר סולר על 0.65 אג'.

ברגע שרבים עברו לרכבי דיזל, המיסוי על הסולר עלה בהתמדה, עד שכיום סולר יקר יותר מבנזין.

אותו כנ"ל עם מכוניות מונעות בגפ"מ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...