Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער אם פספסתי מישהו אבל השרשור ארוך מידי והשאלה שלי קצרה,

האם ZE כבר מוצעת למכירה? ואם כן כמה זמן, אני לא רואה אותה בטבלת מסירות של יוני.

מה גם שהבנתי שב"מטריקס" נותנים אייפד במתנה לכל מי שייקח את הרכב, אז היא נמכרת בערמות כמו שכתב אגסי או לא?

לי לא הציעו אפילו MP3 עם האוקטביה:lol:

(שוב מתנצל אם זה כבר עלה אבל נשברתי בדף 4 וחייב לצאת)

בתודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שמרשים יותר מכל אותי, שלא הייתי שם, היא היכולת המופלאה של אגסי וחבריו לקחת קבוצת אנשים שרק לפני זמן לא רב ניהלו כאן בפורום תחרות עזה בשאלה מי יכול ל"קבור" עמוק יותר את כדאיות ובנובע את סיכויי הפרוייקט הזה ול"המיר" את דעתם באופן כזה שגם הנחרצים ביותר מגרדים עכשיו בפדחת ומפטירים : לא יודע, קשה להשתכנע, אבל בכל זאת נראה עם סיכויים לא רעים. אין ספק, האיש הזה מבין משהו בעניני שיווק.

נכון מאוד.

אגסי פשוט משקר.

שקרים לדוגמא:

- מס על הרכב החשמלי שלו הוא 33000 ש"ח . (המס הוא רק 8% )

- מחיר הסוללה החשמלית ירד ב 15% כל שנה

- שכביכול מיזם אגסי לא קיבל שקל אחד מהמדינה ( בפועל אפלית מס בוטה לטובה: מס נמוך על קנית הרכב, אי גבית מס על המצבר, אפלית מס לטובת החשמל מול הבנזין, מדובר על הטבת מס בשווי השימוש. כלומר המדינה גובה ממנו מעט מאוד מס יחסית לרכבים אחרים)

- מחיר הבנזין ימשיך לעלות כל שנה (ההיפך. בארה"ב וקנדה יש כמויות אדירות של גז ובדרך עוד ארצות)

- החשמל ייוצר מגז טבעי ותאים פוטו וולטאים. ( אין לו עדין שליטה על חברת החשמל)

-ב-2020 יימכרו רק מכוניות חשמליות חדשות בארץ

נראה לי שהוא משקר גם ב:

- כשקונים חבילת ק"מ, ניתן להעביר את הק"מ שלא נצרכו מחודש לחודש, מסיום חוזה לחוזה חדש, לקונה הרכב יד 2 . אגב, מישהו טרח לבקש את החוזה שבין מיזם אגסי ובין הקונה?

- שרכב חשמלי אמין יותר מרכב בנזין ( ראה את תגובת YUVK בקשר לאינברטר)

מענין שהוא לא ממחזר את הטענה השקרית שלהם שהרכב יטען בשעות השפל של צריכת החשמל , ולעומת זאת, בשעות הצריכה הכבדה , הרכב יפרוק חזרה לרשת החשמל את המטען החשמל

השאלה היא כמה זמן עוד יקח עד שהטייקון עופר יבין שהוא משקיע בדלי עם חור, ויסגור את הברז.

אנדרסן כבר כתב על זה את "בגדי המלך החדשים"

יהודה

פורסם

הוא הסביר לכם למה ציי הרכב יקנו את הרכבים שלו?

התשובה כמובן במהופך - כי הלקוחות שלהם (עובדי ההי טק) יבקשו את זה, כי יהיה להם פטור ממס (דמי שימוש של כ- 3000 ש"ח). אבל את זה הם יעשו רק אם במקרה בן הזוג השני לא יבקש כזה רכב, כי משפחה עם שני רכבים כאלה לא יכולה לנסוע לשום מקום, כמו שראיתם לבד. ואיך אני יודע את זה? כי מנכ"ל של חברה, שעבר את אותה שטיפת מח כמוכם, הסביר לי שאת אשתו הוא ישלח להזמין כזה רכב, כדי לשלם פחות מס, כל עוד הוא יישאר עם הג'יפ מהעבודה שלו...

מישהו מכם אתגר אותו בנושא הזה? אף אחד לא עמד וצעק המלך עירום?

אתגרו אותו גם בנושא הזה.

התשובה הייתה די פשוטה - אני מציע ביטחון. נניח שאני מנהל צי רכב של חברת הייטק גדולה המחזיקה 4,000 רכבים. כל רכב נוסע בממוצע כ-30 אלף קילומטרים בשנה (זה נתון של הלמ"ס, לא של אגסי) כך שלפי צריכת דלק של 1:12 אני זקוק בממוצע לבערך 1,000,000 ליטר של דלק בשנה. מכאן, כל שינוי של אחוז בודדים במחיר הדלק הוא שינוי רציני בהוצאות הדלק של החברה. במודל של אגסי, המחיר ידוע מהיום ועד לסיום העסקה. מנהל צי הרכב יכול לדעת בדיוק כמה יעלה לו קילומטר של כל עובד היום, מחר, בשנה הבאה ובעוד שנתיים.

ועוד משהו - אנשי בטר פלייס לרגע לא ניסו לשכנע אותנו שהפיתרון שלהם מושלם. גם כשאחד מחברי הפורום פה סיפר לאגסי על אופי הנסיעות שלו, הוא מיד אמר לו "אוקיי, אתה לא הלקוח הטיפוסי שלי". אין להם שום בעיה שכרגע מי שיקח את הרכב הזה בליסינג הוא מי שיש לו רכב בנזין אחר בבית, זה לא מטריד אותם. נהפוך הוא, הם מעוניינים שכל מי שייקח פלואנס ZE בליסינג יהיה מישהו שרצה את הרכב ולא מישהו שדחפו לו את הרכב, מתוך שאיפה שיהיה שגריר של המיזם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מצטער אם פספסתי מישהו אבל השרשור ארוך מידי והשאלה שלי קצרה,

האם ZE כבר מוצעת למכירה? ואם כן כמה זמן, אני לא רואה אותה בטבלת מסירות של יוני.

ההשקה של הרכב הייתה בתחילת השנה ומאז הם עשו "הרצה שקטה" של המערכת כדי לבדוק שהכל עובד כמו שצריך. החודש התחילה המכירה הרשמית לצרכנים, בטח ראית את הקמפיין.

בכל מקרה, לפי טבלת המסירות של יוני הם מכרו 244 רכבים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין ספק שאנשי BP יודעים את מלאכתם , ואם באו אנשים ושינו את דעתם אחרי המצגת זה לזכות אנשי BP וגם לזכות חברי הפורום שבאו לשמוע בלב פתוח ונפש חפצה , קיבלו הסברים הבהרות התרשמו גם באופן אישי מכלי הרכב עצמם וגיבשו את המסקנות שלהם בנדון.

בהחלט מקבל את דעתך בעניין ואף מחזק אותה, אם כי מפריע לי דבר אחד - שהחברים מקבלים הבטחות של ב"פ ללקוח שאינן מגובות בחוזה, כמחייבות וכתשובות מספקות - ובעבורי ואני מניח שגם בעבורך הבטחות האלה משולות להבטחות שכתובות על הקרח.

אני מעריך שבתחתית כל הסכם התקשרות עם ב"פ יופיע הסעיף הבא: "הסכם זה ממצה את כל ההסכמות שאליהם הגיעו הצדדים, הבטחות שניתנו בע"פ ואינן מעוגנות מפורשות בהסכם זה דינן להימחק".

פורסם

ועוד משהו - אנשי בטר פלייס לרגע לא ניסו לשכנע אותנו שהפיתרון שלהם מושלם. גם כשאחד מחברי הפורום פה סיפר לאגסי על אופי הנסיעות שלו, הוא מיד אמר לו "אוקיי, אתה לא הלקוח הטיפוסי שלי". אין להם שום בעיה שכרגע מי שיקח את הרכב הזה בליסינג הוא מי שיש לו רכב בנזין אחר בבית, זה לא מטריד אותם. נהפוך הוא, הם מעוניינים שכל מי שייקח פלואנס ZE בליסינג יהיה מישהו שרצה את הרכב ולא מישהו שדחפו לו את הרכב, מתוך שאיפה שיהיה שגריר של המיזם.

צביקה, זו פרשנות אחת למשפט הזה:

הפרשנות שלי שונה בתכלית - ב"פ רוצים שללקוח טיפוסי יהיה גם רכב בנזין, שאז התפלגות הנסיעות של בני הבית תהיה כך:

נסיעות קצרות - החשמלי.

נסיעות ארוכות - בנזין (ולו בשל הלחץ הפסיכולוגי שנובע מטווח הנסיעה המצומצם).

התוצאה תהיה שבשונה מרכבי ליסינג אחרים, הנסועה השנתית הממוצעת של רכב חשמלי תהיה נמוכה משמעותית מנסועה של רכב בנזין.

עסקה מצוינת למי שמשווק תוכנית לשלוש שנים עם רכישת מכסת ק"מ מראש...

פורסם
נכון מאוד.

אגסי פשוט משקר.

שקרים לדוגמא:

- שכביכול מיזם אגסי לא קיבל שקל אחד מהמדינה ( בפועל אפלית מס בוטה לטובה: מס נמוך על קנית הרכב, אי גבית מס על המצבר, אפלית מס לטובת החשמל מול הבנזין, מדובר על הטבת מס בשווי השימוש. כלומר המדינה גובה ממנו מעט מאוד מס יחסית לרכבים אחרים)

- מחיר הבנזין ימשיך לעלות כל שנה (ההיפך. בארה"ב וקנדה יש כמויות אדירות של גז ובדרך עוד ארצות)

נראה לי שהוא משקר גם ב:

- כשקונים חבילת ק"מ, ניתן להעביר את הק"מ שלא נצרכו מחודש לחודש, מסיום חוזה לחוזה חדש, לקונה הרכב יד 2 . אגב, מישהו טרח לבקש את החוזה שבין מיזם אגסי ובין הקונה?

מענין שהוא לא ממחזר את הטענה השקרית שלהם שהרכב יטען בשעות השפל של צריכת החשמל , ולעומת זאת, בשעות הצריכה הכבדה , הרכב יפרוק חזרה לרשת החשמל את המטען החשמל

השאלה היא כמה זמן עוד יקח עד שהטייקון עופר יבין שהוא משקיע בדלי עם חור, ויסגור את הברז.

אנדרסן כבר כתב על זה את "בגדי המלך החדשים"

יהודה

יהודה תן קרדיט לעופר ושות' שאם המיזם לא היה נראה להם הם היו קוברים אותו .

את כספם הם לא עשו במיזמי הפסד.

יש להבדיל בין שקר לבין תחזית ובתחזית כל אחד יכול להניח הנחות כאוות נפשו.

לא באנו לסגור שם עיסקה ממשית אז אף אחד לא ביקש לראות את האותיות הקטנות של החוזה.

לגבי המיסוי , הוא דיבר על המיסוי הכולל לרוכש הרכב ולא על המכס בלבד. לא הייתי בשלב הזה של השיחה אז אני ניזון ממה שכתב רוני בנושא.

אין לי מושג האמת מה המיסים הכוללים המוטלים על הרכב החשמלי ברור שיש מכס ברור שיש מס ערך מוסף לא מן הנמנע שיש גם מס קניה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כתבה מעניינת

ועוד עניין קטן:

מצד אחד: החשמלית היא מכונית לטווחי נסיעות קצרים, מכונית עירונית לפי טווח הנסיעה שלה כזו שאמורה להיות קטנה.

מצד שני: מדובר ברכב מגודל, שגודלו החיצוני מייעד אותו דווקא לנסיעות ארוכות שלהן הוא איננו כשיר.

בעיה...

פורסם
מה שמרשים יותר מכל אותי, שלא הייתי שם, היא היכולת המופלאה של אגסי וחבריו לקחת קבוצת אנשים שרק לפני זמן לא רב ניהלו כאן בפורום תחרות עזה בשאלה מי יכול ל"קבור" עמוק יותר את כדאיות ובנובע את סיכויי הפרוייקט הזה ול"המיר" את דעתם באופן כזה שגם הנחרצים ביותר מגרדים עכשיו בפדחת ומפטירים : לא יודע, קשה להשתכנע, אבל בכל זאת נראה עם סיכויים לא רעים. אין ספק, האיש הזה מבין משהו בעניני שיווק.

אני חייב להגיד לך, סיפרו לכולנו על שי אגסי ויכולת השכנוע שלו, ואני מאמין שרובנו אמרנו לעצמנו שאלו הגזמות. אז תן לי להגיד לך כאן ועכשיו, הבנאדם משכנע. הוא מדבר בגובה העיניים ויש לו תשובה שנדמית טובה לכל שאלה. א-ב-ל, וזה אבל חשוב, בדיוק כשם שלא ניסיתי לקבור אותו לפני הפגישה, כך גם לא אהפוך לסוכן מכירות שלו אחריה. אני לא רואה אף אחד מאיתנו רץ לקנות את הרכב שלו נכון להיום. לפחות מבחינתי, כל דבר שכתבתי בשרשור הזה ויצא מפיו הוא אינפורמטיבי: "שי אגסי אמר". את דעתי האישית אולי אכתוב בפירוט מאוחר יותר.

מצחיק לראות איך ארוחת צהריים ושיחה עם מישהו שיש לו שטרות בכיס, גורמת לאנשים לסובב ראשים.

אך אני משוכנע שזה לא גורם לאף אחד לקנות את האוטו שלו.

העובדה כי אגסי התנהג כמו ברון סמים, הציע "התערבויות אישיות", "הבטחות לשנות ה20 של המאה הבאה" ודברים אחרים, מראים כי הוא דוגל בנסיון לרמוס, ולתעתע, ולא בנסיון לשכנע בצורה נקיה.

מותר לראש שלנו להסתובב, אבל כמו שאמרת - כל עוד לא קנינו זה לא משנה. לקחת רחוק את ההתערבות האישית שאגסי העלה - זה היה to make a point במהלך השיחה. טריקים שיווקיים של איש מכירות, לא "ברון סמים" ולא בטיח.

הכתבה ב 7 ימים על הסמארט החשמלית ובייחוד ציטוט דעתו של בכיר בדיימלר על שיטת ההחלפה של אגסי הן מכות לא קלות. אני למשל לא אקנה בטר פלייס ב 65 אג' לק"מ. חתונות קתוליות הספיקו לנו בסלולריים וברוך שפטרנו. קניתי אוטו/סלולרי/כבלים - אני הבע"ב היחיד בלי שותפים שבעוד כמה חודשים ייתבררו כשותף הפחות אטרקטיבי מההיצע בשוק המתעורר.

זו בעיה עיקרית להרבה אנשים. אנשים מאסו בשלטון וברמיסה של חברור הסלולר, נניח, ובניסיון שלהם לחמוס את המשתמשים אפילו כשהן לא היו מונופול. פה בטר פלייס אמנם עושה רושם של חברה שדואגת ללקוחותיה, ואף לא מבקשת מהם התחייבות, אבל היא כן מוכרת מוצרת מאוד יקר והיא כן היחידה בשוק שיודעת להפעיל אותו כראוי כרגע. מה יעשה הלקוח אם אחרי כמה זמן הוא לא מרוצה מהשירות? מה יעשו כל הלקוחות אם השירות יהיה מחורבן? ייתקעו עם האוטו? אין ספק שזה מפחיד.

יש פה ארוע נדיר. אני מסכים גם עם רועי5 וגם עם srack (למעט בעניין נבואת הזעם) :-)

האכילו אתכם "שי אגסי" ובלעתם כל ביס.

הוא הסביר לכם למה ציי הרכב יקנו את הרכבים שלו?

התשובה כמובן במהופך - כי הלקוחות שלהם (עובדי ההי טק) יבקשו את זה, כי יהיה להם פטור ממס (דמי שימוש של כ- 3000 ש"ח). אבל את זה הם יעשו רק אם במקרה בן הזוג השני לא יבקש כזה רכב, כי משפחה עם שני רכבים כאלה לא יכולה לנסוע לשום מקום, כמו שראיתם לבד. ואיך אני יודע את זה? כי מנכ"ל של חברה, שעבר את אותה שטיפת מח כמוכם, הסביר לי שאת אשתו הוא ישלח להזמין כזה רכב, כדי לשלם פחות מס, כל עוד הוא יישאר עם הג'יפ מהעבודה שלו...

מישהו מכם אתגר אותו בנושא הזה? אף אחד לא עמד וצעק המלך עירום?

שוב לקחת את זה לקיצוניות. תאמין לי שגם גדול הציניקנים יתרשם מאגסי. כן, גם אתה. וכמו שאמרתי - זה לא אומר שתרוץ לקנות את הרכב שלו.

בנוגע לציי הרכב - הוא טוען שאין שום פטור מס ושכרגע מי שלוקח את הרכב שלו בליסינג משלם כמו כל אחד אחר.

הוא גם טוען שכן אפשר לנסוע לכל מקום ות'כלס זה נכון, גם אם זה פחות נוח מברכב מונע דלק בחלק מהמקרים.

תשובה עצובה מצידו של אגסי.

כשרכשתי את ה- is שלי קיבלתי הסכם של buy back חתום בידי מנהל אולם התצוגה של היבואנית, בהסכם פירטו את התנאים וטווח הזמן שבו אוכל להחזיר אליהם את הרכב ולקבל בעבורו מחיר מחירון מלא בלי שום התניה נוספת.

באף שלב במו"מ לא הופיע לפני ג'ורג חורש ואמר לי "אתה יודע מה? בו נעשה התערבות הפראייר, אם לא תהייה מבסוט מהרכב כנס אלי ואני אשלם לך את ההפרש, אבל כאיש פרטי...". :shock:

גם אתה לקחת את זה קשה. הוא "הציע" את זה לנו במסגרת הפגישה, לא באופן רשמי ולא כנציג בטר פלייס, אלא כשי אגסי. כמו שאמרתי - to make a point.

נכון מאוד.

אגסי פשוט משקר.

שקרים לדוגמא:

נראה לי שהוא משקר גם ב:

המס על הרכב החשמלי הוא 8% + 16% מע"מ ולזה התכוון אגסי לדעתי. המספרים עדיין לא "עושים שכל" וקשה להבין את התמחור. למשל - אם המס הוא כזה אז מחיר המכונית לצרכן לפני המס הוא כ-90000 שקלים ללא הסוללה וכולל הרווח של בטר פלייס על רכישת המכונית. אבל אם נהפוך את החישוב עכשיו נקבל סכום נמוך משמעותית מ-121000 שקלים. אני התבלבלתי. מישהו יכול לעזור עם החישוב?

אגב, באירופה היא עולה כ-26 אלף יורו ללא הסוללה, כלומר פחות מ-130000 שקלים כולל רווח של היצרן והדילר. מאיפה הגיע ההפרש?

בנוגע לשאר דבריך: אתה אומר דברים חמורים מאוד וכדאי שיהיה לך סימוכין אליהם.

1. איך אתה יודע שמחיר הסוללה החשמלית לא ירד ב-15% כל שנה (אגב, למיטב זכרוני הוא לא טען שהמחיר ירד בסכום הזה אלא שהטווח יעלה).

2. כל אפליות המס שאתה טוען עדיין לא אומרות שהוא קיבל כסף מהמדינה. מס נמוך על קניית הרכב הוא לגיטימי כי המדינה רוצה לתמוך ברכב החשמלי באשר הוא (לא רק של אגסי). להזכירך, בחו"ל המדינה אפילו נותנת לקונים כסף (למשל 5000 יורו בחלק ממדינות אירופה). הטבת מס בשווי שימוש עדיין לא מתקרבת להיכנס לתוקף.

3. מחיר הבנזין - קודם כל גז טבעי הוא לא בנזין. אגסי טוען שהנפט מוגבל בכמותו בעולם נכון להיום ושהרבה מצבורים בארה"ב ובקנדה הם לא ברי שימוש ב-10 השנים הקרובות. מה מזה נכון - לא יודע.

4. ייצור חשמל - שוב, לא שקר. הערכה שלו.

5. ב-2020 יימכרו רק חשמליות בארץ. שוב - הערכה בלבד. תבדיל בינה לבין שקר. וכמובן שאני לא טוען שהוא צודק בהכרח.

בהחלט מקבל את דעתך בעניין ואף מחזק אותה, אם כי מפריע לי דבר אחד - שהחברים מקבלים הבטחות של ב"פ ללקוח שאינן מגובות בחוזה, כמחייבות וכתשובות מספקות - ובעבורי ואני מניח שגם בעבורך הבטחות האלה משולות להבטחות שכתובות על הקרח.

אני מעריך שבתחתית כל הסכם התקשרות עם ב"פ יופיע הסעיף הבא: "הסכם זה ממצה את כל ההסכמות שאליהם הגיעו הצדדים, הבטחות שניתנו בע"פ ואינן מעוגנות מפורשות בהסכם זה דינן להימחק".

גם אתה לוקח את זה רחוק מדי - אלו היו רק דוגמאות לצורך הדיון. אף אחד מחברי הפורום לא יחתום על הסכם עם בטר פלייס המבוסס על דברים שנאמרו בע"פ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

משהו לא ברור לי בכול הדיון לאחר הביקור בבטר פלייס. בתחילת המייזם וגם בשאר האשכולות המוטיב המניע היה 'סביבה ירוקה' או פחות זיהום סביבתי ועכשיו כול הדיון נסוב סביב כדאיות כלכלית וחישובים של כמה קילומטר הרכב עושה.

מה קרה ?

שאלה פשוטה.

יש ברשותיי רכב מסוג גולף דור 5 שנת 2006 כחדשה ובמצב מצויין עם צריכת דלק של 1:12 בנסיעה בין עירונית או במילים אחרות אני מוציא כ-400-500 שקלים בחודש על דלק.

האם שווה לי היום או מחר בבוקר למכור את הרכב ולרכוש רנו-פלואנס ? לא מעניינת אותי הסביבה הירוקה אלא נטו חיסכון בשקלים ?

יש בקהל מישהו שיכול לתת לי מספרים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
גם אם מדובר ברכב שני זו עדיין כמות לא מעטה של רכבים אבל למה צריך פלואנס מאורכת כרכב שני?

לא צריך, אבל זה פאקינג יותר זול מלקחת בליסינג יונדאי I10, כי אין שווי שימוש...

bar72, בוא נניח שזוג מחזיקי רכב ליסינג בוחר ברכב אחד חשמלי ואחד קונבנציונאלי - זה לא שוק משמעותי? רק כמה עשרות אלפי כלים בשנה? יתרה מזאת - אישית, אם היתה לי הבחירה, הייתי לוקח רכב חשמלי בליסינג (ממילא אצלי הוא ישמש בעיקר כעירוני, והייתי מרויח את הטבות המס) וכרכב פרטי ממשיך להחזיק ברכב קונבנציונאלי, עד שעתיד הרכב החשמלי יתברר, ויתכן שכבר בעוד שנה-שנתיים התשובה תהיה די ברורה.

אתה צודק, וזה רק מראה לך את העיוות שבכך. ראה תשובתי למעלה...

מאיפה המידע של אפס שווי שימוש?

למיטב זכרוני אגסי אמר שאפילו בקטע הזה המדינה לא באה לקראתו.

אם זה היה אפס שווי שימוש הוא בהחלט היה מציג את זה כאחד היתרונות.

תלוי למי. אתה לא לקוח פוטנציאלי שלו, בוודאי לא למאות רכבים, אלא רק מישהו שצריך לשכנע אותו, כדי שישכנע אחרים שגולשים בפורום הנקרא ביותר במדינה בתחום הזה...

מיזם הרכב החשמלי של חברת בטר פלייס זוכה לתמיכה מהשר להגנת הסביבה, גלעד ארדן. פונה לשר האוצר בדרישה: בטל לגמרי את שווי השימוש לרוכשי מכונית חשמלית

טוב, הוא עוד צעיר וצריך לצבור הרבה הון (פוליטי ואחר) כדי להגיע למעמד של אולמרט...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם אתה לקחת את זה קשה. הוא "הציע" את זה לנו במסגרת הפגישה, לא באופן רשמי ולא כנציג בטר פלייס, אלא כשי אגסי. כמו שאמרתי - to make a point.

קשה לי להסכים עם האמירה הזו, האיש קיבל את הקבוצה כנציג בכיר מאוד של ב"פ ופתאום כשהוא לא יכול לבנות טיעון מבוסס בשם החברה אז הוא בונה טיעון אישי??? :shock:

יתרה מזאת - חוזה יחתם מול ב"פ, אז מה שוות כל "ההצעות" של שי אגסי?

אני ממש מצטער שנבצר ממני להגיע למפגש ולו בשל הזכות לצפות באדם שהוא להטוטן שיווקי (לא נכתב בציניות), כנראה שהאיש מבין משהו במכירות.

3. מחיר הבנזין - קודם כל גז טבעי הוא לא בנזין. אגסי טוען שהנפט מוגבל בכמותו בעולם נכון להיום ושהרבה מצבורים בארה"ב ובקנדה הם לא ברי שימוש ב-10 השנים הקרובות. מה מזה נכון - לא יודע.

בעולם יש היום רזרבות נפט מוכחות לצריכה של 40 שנה וכל הזמן ישנן תגליות נוספות, כך שנראה לי שגם הילדים שלי לא יצטרכו לדאוג לגורל מכונית הבנזין שלהם.

גם אתה לוקח את זה רחוק מדי - אלו היו רק דוגמאות לצורך הדיון. אף אחד מחברי הפורום לא יחתום על הסכם עם בטר פלייס המבוסס על דברים שנאמרו בע"פ...

כנ"ל, אי אפשר לקבל דוגמאות לצורך הדיון מחברה שכבר יצאה אל השוק, בשלב הזה תנאי ההצעה צריכים להיות ידועים וברורים ולא כהבטחה מעורפלת.

12345

פורסם

אני הייתי נוכחת ביום הזה, אבל נאלצתי "לחתוך" לפני השיחה עם שי אגסי. מצד אחד- מצער, מצד שני- אולי זה ייתן נקודת מבט של מישהי שחוותה רק את ההתנסות ללא חלק אינטגרלי מ"שטיפת המוח".

אני אתחיל מהסוף: כשנפרדתי מהקבוצה וחזרתי למכונית שלי, הדבר הראשון שעבר לי בראש ביציאה מהחניה היא "וואי, בחשמלית היה יותר כיף". תגידו מה שתגידו על הפלואנס, והכל יהיה נכון- היא מגושמת, ההגה שלה לא מתקשר, סביבת הנהג הפלסטיקית שלה באיכות קקה, הכל נכון. אבל תוציאו את הרכב וקחו רק את חוויית הנהיגה ברכב חשמלי, מבחינתי- זה משהו שהייתי רוצה כל יום. השקט המופתי והנסיעה החלקה, בשילוב עם הראש השקט מבחינת רצועות/שמן/נוזלים הלא קיימים- זה משהו שברגע שנכנסים ל"מוד" שלו, מאוד קשה לחזור לרכב בנזין רועש ומיטלטל שפתאום מרגיש כמו לרדת מאוטו לסוס וכרכרה.

יש לי רכב ידני, נוח, נמרץ במידה מספקת, שראיתי אותו משרת אותי עוד שנים רבות. מבלי להתייחס לתמחור וספקים, זמני טעינה וטווח נסיעה, אני יודעת להגיד רק דבר אחד (וגם היתה ב"בטר פלייס" מדבקה כזו בסטנד המדבקות שלהם): my next car is going to be electric. (טוב, אולי לא הרכב הבא בדיוק, אלא שניים-שלושה אחריו).

עכשיו, חוויית נהיגה בצד, לצדדים הפחות נעימים: טווח הסוללה הקצר יחסית גורם לכך שמהרגע שנכנסים לאוטו, העיניים לא מפסיקות לבדוק את מד הטווח. זה הופך להיות נושא השיחה מספר אחת באוטו: "עד כמה יספיק לנו החשמל?", "איפה יש עמדת החלפה בדרך ליתר ביטחון אם נצטרך?", "מאיפה כדאי לנסוע כדי שלא ניתקע יותר מדי בפקק?" וכדומה. באוטו שלי אני מתדלקת פעם ב-10 ימים. זה שקט נפשי מופתי לעומת הלחץ שמלווה נהיגה ברכב חשמלי. בב"פ מתהדרים ב"עד 160 ק"מ בין טעינה לטעינה"- זו ממש לא החוויה שלי ושל "נהג מתחיל", כששנינו נהגנו בצורת נהיגה רגילה למדיי ובכבישים רגילים למדיי. אצלנו, 10 דקות אחרי שיצאנו מעמדת ההחלפה של הסוללה בקסטינה, הסוללה כבר הראתה 84% וזה כשרק עלינו לכביש 4. זה מלחיץ וזה עומד באנטיתזה מוחלטת לשלווה והשקט שהנסיעה החשמלית משרה עליך. כמו כן, מערכת הניווט של "אוסקר" לא מכניסה לתחשיבים שלה את תוואי הדרך, כך שתיאורטית אפשר לצאת מת"א לירושלים בידיעה המנחמת שתגיע לשם עם 30% סוללה, ולמצוא את עצמך בפקקים במוצא עם הערכה של 5% בלבד, כי מה פתאום החליטו לשים באמצע הדרך לירושלים הרים.

להגיד שזה מודל שישרת אנשי היי-טק זה לא מדוייק בעיניי, כי אני כזו, ואני ממש לא נוהגת בית-עבודה כל השבוע. אני נוסעת לפחות פעם בשבוע לבילויים שונים, עוברת בסופר/דואר/קניון/חנות כלשהי, ימי שישי אצל ההורים או אחים, יש לי קורס באמצע השבוע שאליו אני יוצאת מהעבודה וטוחנת פקקים בדרך. בשבועות האחרונים נכנסו לצערי גם ביקורים בבי"ח. כל דבר כזה, שאני עושה היום בלי מחשבה בכלל, ידרוש ממני להכניס חישובי טעינות וסוללה לכל נסיעה עם הרכב. מבחינתי זה ממש לא מעשי כיום, גם עם עמדת הטענה בעבודה ובבית. אני לא רוצה שזו תהיה חוויית הנהיגה שלי ברכב, יש לי מספיק לחץ בעבודה ובבית, באוטו שלי אני רוצה להירגע וליהנות. טכנולוגית אנחנו כנראה עדיין לא שם. אם נגיע למצב של עמדות טעינה מהירות פלוס שילוב של סוללות יעילות יותר- מבחינתי זה פתרון אולטימטיבי.

מבחינת תחשיבים כלכליים- אני אפילו לא נכנסת לזה, רבים לפניי חישבו וכתבו לגבי זה. מבחינת הנסועה הנוכחית שלי זה כנראה היה מתאים לי, אבל א. אני לא הקהל המתאים לרכב כמו הפלואנס, וב. לתמחר לפי ק"מ זה בדיוק כמו לתמחר שימוש בסלולרי לפי דקות, ואני עברתי כבר לפני שנים לחבילות סגורות רק בשביל לנטרל את אפקט חוסר הידיעה, המעקב והלחץ שסובבים סביב הצורך לחשב כל הזמן את ההוצאה הצפויה לך.

הסיכום שלי עבור עצמי הוא, שאני אשמח אם העתיד אכן יהיה במכונית החשמלית, ואני לא רואה את עצמי חושבת להחזיק מכונית בנזין מקבילה "בשביל הכיף" אם וכש-נגיע לשם. הכיף שלי יהיה בחשמלית.

אבל כל מה שמסביב לחוויה עצמה, הוא פשוט גורם סטרס. הצורך לחשב מסלולים, לחשב ק"מ, לשקול נסיעות לפי עמדות הטעינה שבדרך, או לפי התקציב החודשי/שנתי... כל אלה הופכים את הרכב לגורם מעמסה, ואותי למשרתת של הרכב, במקום את הרכב לכלי שמשרת אותי. ולזה אני לא מוכנה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
כתבה מעניינת

ועוד עניין קטן:

מצד אחד: החשמלית היא מכונית לטווחי נסיעות קצרים, מכונית עירונית לפי טווח הנסיעה שלה כזו שאמורה להיות קטנה.

מצד שני: מדובר ברכב מגודל, שגודלו החיצוני מייעד אותו דווקא לנסיעות ארוכות שלהן הוא איננו כשיר.

בעיה...

בכתבה נכתב "קשה שלא לתהות מדוע עכשיו" - נשמע לי מצחיק. למה עכשיו? כי עכשיו הכל מוכן. מה אתם מצפים, שהוא "יחכה" עד שמצב השוק ישתנה?

בכתבה נכתב שהבעיות העיקריות של בטר פלייס נובעות מהיצע המכוני(ו)ת שלהם - שהפלואנס פשוט לא מתאימה לכל אחד, ושהרבה אנשים כיום מעדיפים מכוניות קטנות וזולות יותר. כל זה נכון, אבל ברגע שבטר פלייס יביאו חשמלית קטנה (וזה יקרה תוך פחות מ-3 שנים) המצב ישתנה. בינתיים ממילא רק ה-early adopters יקנו את הרכב.

גם אם המכוניות החדשות של היום (TSI וסקייאקטיב) הן חסכוניות משמעותית ממקבילותיהן של לפני כמה שנים, עדיין מדובר על ממוצע של כ-13 ק"מ לליטר לעומת נניח 10-11. התמחור הנוכחי של בטר פלייס עומד על 13 ק"מ לליטר בערך, כך שזו לא סיבה לוותר על הרכב החשמלי.

לסיום - אגסי דיבר על 4000 מכוניות בשנה, לא 2000 כפי שכתוב בכתבה. בואו נראה מה יהיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...