Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי שאלה 2 יפרטו רואי החשבון, אבל מבחינת שווי השימוש אמורה להיות הטבה בהשואה לרכב קונבנציונאלי, ולגבי הכרה בהוצאה - מדוע חבילת השירות של בטר פלייס תקבל יחס שונה מחשבוניות של "פז" או המוסך שלך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבל שלא יכולתי להגיע למפגש... 2 שאלות :

1. מה מונע מ umi למכור כאן שברולט וולט וממני לקנות ולטעון בחנייתי הפרטית או ברשת ספקי טעינה (bp או אחרת)?

2. נניח שקניתי היום פלואנס ze, מה שווי השימוש והאם התשלום ל bp מוכר למע״מ?

1. שום דבר לא מונע, השאלה רק היא האם אתה הייתה רוכש שברולט וולט ב-230-250 אלף שקל?. BP או כל חברה אחרת שתהיה, תשמח (במידה ויש תאימות שקעי הטענה) לתת לך להשתמש ברשת שלה, אין לי מושג לגבי המחירים. לגבי חנייה פרטית, המדינה קבעה שחובה עליך להתקין עמדת טעינה שהותקנה ע"י חשמלאי מוסמך עמדה בתקן MODE 3. למיטה הבנתי, העמדה עצמה היא עמדה חכמה המאפשרת גביית תעריף שונה לעומת הצריכה הבייתית. כרגע, שוב למיטב ידעתי, אין תעריף שונה. (אני בטוח רק ב-99% במה שאמרתי אשמח אם יהיה מי שיתקן אם צריך).

2. שווי השימוש כיום לרכב חשמלי הוא בדיוק כמו לרכב רגיל, 2.48% (אם אני לא טועה). על רכב היברידי ישנה הטבה של 540 שקל ואני מאמין שתהיה בקרוב הטבה דומה לרכב חשמלי.

כעוסק מורשה או חברה בע"מ, כפי שכתבו לך, אין הבדל בין חשבונית של פז לחשבונית של BP או כל חשבונית אחרת.

פורסם

מאז הביקור ב-BP ועד עתה לא יכולתי להתקרב למחשב, אז הנה אני, באיחור אופנתי.

חברי סיכמו את הביקור בצורה מלאה ואין לי מה להוסיף לכך, אז אצטרף לשלב התובנות.

גם אני מודה ל-BP על האירוח הנעים והמכובד (אבל, חשוב לציין, שלא הריח כמו שוחד בשום שלב). האמת שהייתי מסתפק בנסיעה קצרה במכונית כדי להגיע לאותן מסקנות. הפגישה עם אגסי היתה מרתקת, והייתי נשאר לעוד שעה, אם היתה מתמשכת.

דיברו פה ושם בשרשור על שאלת האמינות. BP הדגישו את המנוע החשמלי שבנוי למליון ק"מ, והעדר החלקים הנעים והמערכות המורכבות של מנוע בעירה פנימית.

אני אסתכן בלהיות נביא. BP הצטיינו בלכוון את הזרקור על נקודות החוזקה, אולי בנסיון לטשטש את החולשות. כמו לדוגמה ההתמקדות בנתון הקג"מ המירבי בלי נתוני הספק וגרפים של הספק ומומנט מול סל"ד, שימחישו למה המכונית נוסעת באופן סביר בקושי ביחס לקטגורית הליסינגומטית 1600 בניגוד גמור לנתון הקג"מ המפואר ו"ההילוך השני התמידי".

נכון שמנוע בעירה פנימית אין, ומנועי חשמל מאריכים ימים ביחס אליהם. העדר גיר הוא לדעתי פשרה. מנוע יחיד ודיפרנציאל במקום מנוע לכל גלגל מניע - גם כן פשרה.

איפה תקרה התקלה שבגללה פלואנס חשמלית יד שנייה תהפוך לפחיות שימורים סיניות? ההימור שלי הוא האינוורטר. בלי הסברם טכניים מעמיקים, זהו המעגל שממיר את מתח הסוללה (DC) למתח AC משתנה, והוא הטריק שבאמצעתו מפיקים ממנוע חשמלי טווח רחב של הספקי עבודה מבלי לפגוע במומנט.

כל מי שרכש מזגן לאחרונה שמע על טכנולוגית האינוורטר. גם כאן, מעגל חשמלי מייצר מתח AC משתנה, על מנת לשלוט בהספק המנוע. מעגל זה שהוא לבו של המזגן, הוא יקר, וכשהוא מתקלקל מחוץ לאחריות, גדולים סיכוייו של המזגן להיות מושלך לפח.

אלא שבמזגן מדובר בהספקים נמוכים בהרבה (כ"ס בודדים) מאשר בפלואנס. ולמרות שאני בטוח שהמהנדסים עשו את עבודתם, שיקולי העלות, הגודל הפיזי והמשקל, פיזור החום וכו' יעשו את שלהם, והחוליה החלשה בפלואנס תהייה באינוורטר.

BP טוענים שאורך החיים של האינוורטר הוא כאורך חיי המכונית. אבל מהו אורך חיי המכונית? ההגדרה שלי לאורך חיי מכונית הוא הגיל (או השימוש המצטבר, הקילומטרז') בו תיקון התקלות מפסיק להיות משתלם כלכלית. BP הוציאו בחכמתם את הסוללה מהמשוואה (כ-75 אש"ח, כ-6 שנים של שימוש?) אז החוליה החלשה הבאה היא לדעתי האינוורטר.

אז הנה נבואתי כתובה פה ושמורה לעד ברישומים של גוגל, ורק ימים יגידו אם באמת הנבואה נתנה לשוטים.

ואם אני טועה - מה היא החוליה החלשה? ואם אין, האם פלואנס חשמלית תוכל להאריך ימים עד שהחלודה תאכל אוותה?

:turn-l:
פורסם

אתה משווה מחיר מכונית למחיר שירות+"דלק" ללא מכונית. זה לא עובד כך, אני לא מסוגל להשוות בין אייפוד ליענים.

מחיר החשמל ניתן לך כעובדה ע"פ ב"פ. ניקח את ה-65 אג' לק"מ נסועה עם מינימום 1K ק"מ חודשי. אתה מסכים איתי, שברכב בנזין, תנאי הדרך וצורת הנהיגה שלך ישפיעו דרמטית על מחיר הנסיעה בעלות הדלק שהולכת? ברכב החשמלי, אם המסלול שלך הוא 10 ק"מ, אתה משלם 10 ק"מ... ולא 7 ק"מ כביש מהיר, 1 ק"מ פקקים, 2 ק"מ עליות עם פקקים וכדומה שמשנות את עלות 10 הק"מ הללו.

אני מסכים איתך שברכב בנזין כמו גם רכב חשמלי שבבעלות פרטית, תנאי הדרך וצורת הנהיגה ישפיעו דרמטית על צריכת האנרגיה.

אם אדון אגסי קובע מחיר של 65 אג' לק"מ, אז לפי המודל הזה אכן אין משמעות לשום פרמטר אלא למרחק בלבד, אבל אותו הטיעון בדיוק נכון גם לרכב ליסינג שמתקבל בתשלום חודשי קבוע ושהוא מוגבל (או אפילו איננו מוגבל כלל) לנסועה חודשית של נאמר 2,000 ק"מ.

מה ההבדל בין המודלים?

פורסם

הטענה לגבי מחירה של הוולט מגוחכת. גם UMI יכולים עלאק להחכיר את הסוללה ללקוח, ואז הופס, המחיר צולל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

דורקי, לא הבנתי למה אתה הולך על 65 אגורות ולא 55 אגורות.

אתה יכול לקנות מראש את המספר המינימאלי שאתה חושב שתעבור במשך 3 שנים, לשלם עליו 55 אגורות.

נגמר לך לפני? תקנה שוב מראש, או שבנקודה הזאת תתחיל לשלם 65 אגורות.

מכרת את הרכב? אתה מוכר ביחד עם הקילומטרים.

הקילומטרים עוברים מחודש לחודש ומשנה לשנה וגם מאוטו ישן לאוטו חדש.

נאמר גם שהוא לא יכול להתחייב בכתב, אבל אם נשארו לך בתום השנים קילומטרים, תחדש מנוי והקילומטרים יעברו.

המערך שירות שהם מציינים נשמע לא פחות ממצויין.

ככל שעובר הזמן ואני מאכלת את החוויה\מוצר\שיחות, ממש בא לי שיביאו כבר דגם שמתאים לי. (וחניה)

Keyser לוולט יש סוללה שניתנת להחלפה?

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
דורקי, לא הבנתי למה אתה הולך על 65 אגורות ולא 55 אגורות.

אתה יכול לקנות מראש את המספר המינימאלי שאתה חושב שתעבור במשך 3 שנים, לשלם עליו 55 אגורות.

זו תגובה לטיעון שהעלה הברווז, לפיה מחזיק ברכב חשמלי פטור מדאגות של בזבוז אנרגיה.

ניסיתי להסביר שמודל השיווק הוא שגורם לכך ובוודאי שלא סוג הרכב.

פורסם

לגבי 55 אגורות - זו הנחה של 15% תמורת תשלום מלוא הסכום ל3 שנים מראש.

כלומר לתת לבטר פלייס הלוואה לא צמודה בריבית שנתית של 11.8% בערך. (חישבתי לפי מרכז תשלומים של שנה וחצי)

תמורת הריבית הזו הלקוח נושא בסיכונים הבאים:

1. בטר פלייס חדלת פירעון (ואז גם אם הפעילות תימכר כ"עסק חי" לגורם אחר ותחנות ההחלפה ימשיכו לפעול, הבעלים החדש לא מחוייב לכבד את מכסת הק"מ שנקנתה מראש)

2. לא מסיימים את המכסה עד סוף החוזה (ואז אפשר לחדש חוזה או למכור לבעלים הבא עם ק"מ כלולים? אם כן אז זה סיכון לא משמעותי)

3. הרכב טוטל לוס אחרי שנה ושילמת על 30000 ק"מ נוספים סתם.

4. יוצעו מחירים עוד יותר נמוכים ע"י ב.פ בעתיד הקרוב אבל הלקוח כבר "נעל" מחיר של 55 אגורות ל3 שנים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

למיטב ידיעתי, לא. הסוללה קבועה. אך אין זה משנה, משום שכשמוציאים את הסוללה מהפלואנס, נשארים עם ערימת מתכת וסמל של רנו - כלומר, הסוללה היא חלק מהותי מאוד מהרכב ומשום כך צריכה גם להיות ממוסה. אחרת, מדוע שלא אכנס לאוטו איטליה, ואבקש לקנות פרארי, אבל רק לחכור את המנוע ולקבל אחלה הנחה במחיר? כמו שעבור בטר פלייס/שי אגסי/אחים עופר אפשר לכופף את החוק, כך אפשר לעשות לכל יבואן ולכל חברה שתרצה לייבא לכאן רכב חשמלי (או היברידי....)

עריכה: מצאתי את הכתבה שדיברתי עליה http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000705885

אם אגסי כ״כ בטוח ברעיון, אז למה הוא צריך לרמות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אבל מבחינת שווי השימוש אמורה להיות הטבה בהשואה לרכב קונבנציונאלי

וזו בדיוק הקומבינה. או שקשוקה אם תרצה. ההטבה המוצעת היא מלוא שווי השימוש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לגבי 55 אגורות - זו הנחה של 15% תמורת תשלום מלוא הסכום ל3 שנים מראש.

כלומר לתת לבטר פלייס הלוואה לא צמודה בריבית שנתית של 11.8% בערך. (חישבתי לפי מרכז תשלומים של שנה וחצי)

תמורת הריבית הזו הלקוח נושא בסיכונים הבאים:

1. בטר פלייס חדלת פירעון (ואז גם אם הפעילות תימכר כ"עסק חי" לגורם אחר ותחנות ההחלפה ימשיכו לפעול, הבעלים החדש לא מחוייב לכבד את מכסת הק"מ שנקנתה מראש)

2. לא מסיימים את המכסה עד סוף החוזה (ואז אפשר לחדש חוזה או למכור לבעלים הבא עם ק"מ כלולים? אם כן אז זה סיכון לא משמעותי)

3. הרכב טוטל לוס אחרי שנה ושילמת על 30000 ק"מ נוספים סתם.

4. יוצעו מחירים עוד יותר נמוכים ע"י ב.פ בעתיד הקרוב אבל הלקוח כבר "נעל" מחיר של 55 אגורות ל3 שנים.

אפשר לפי מה שהם אומרים לעשות מה שבא לך עם הק"מ, להחזיר לBP ולקבל החזר כספי יחסי בכל נקודה, להעביר לקונה,

להעביר לחוזה חדש. בהתאם לכך המחיר הנעול שלך הוא מירבי, ונעול רק מבחינתם.

אם ייצא עוד שנה מחיר של 40 אג', תוכל לקבל החזר על החלק היחסי של הק"מ שנשארו לך ולקנות חבילה חדשה במחיר המוזל.

פייר לגמרי.

הסיכון של חדלות פרעון קיים אבל שולי בעיניי בהתחשב בגופים המעורבים ובהשקעה שנעשתה.

אז ניטרלו לך את כל הסיכונים, נשאר לך רק עניין המימון - וזה כל העניין. הם נותנים את ההנחה כדי לקבל מימון מיידי.

שווה לך ? סבבה. לא שווה לך ? שלם 65 אג' לק"מ וסע לשלום.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מעניין.

אם הוא מחויב לשים כסף בצד אני מניח שזה כדי להבטיח שאם הערך יתברר כיותר נמוך מההערכה של אגסי, אז יהיה מאיפה להביא את ההפרש. מה שאומר שאגסי אולי בטוח בערך הרכבים שלו בעתיד, אבל רואי החשבון פחות.

לאו דווקא: אם הוא מתחייב לקנות בעוד 3 שנים 1000 מכוניות ששווין העתידי יוערך, נניח, ב-50000 ש"ח כ"א, הוא צריך להקפיא 50000000 ש"ח לתקופה של 3 שנים, עד שההתיחבות תפוג. לא משנה כמה כסף יש לו, הוא מעדיף, ובצדק, לא להקפיא סכומים כאלה.

dirty old man

need love too

פורסם
הטענה לגבי מחירה של הוולט מגוחכת. גם UMI יכולים עלאק להחכיר את הסוללה ללקוח, ואז הופס, המחיר צולל

אני אהיה איתך יותר נדיב. נגיד שמחירה רק 200,000 שקל והסוללה שלה כ-40,000 שקל. כלומר אני אשלם 160,000 שקל (כ-40,000 שקל יותר מפלואנס Z.E). נגיד ש-UMI, יחליטו שהסוללה היא ל-10 שנים כלומר בכל שנה הלקוח ישלם 4000 שקל על השימוש בסוללה (וברור לך שזה יהיה קצת יותר יקר) עם מגבלה של נגיד 20,000 ק"מ בשנה (זה ברור לך שתהיה הגבלה?).

נגיד נגיד שהטעינה הביתית שלך ללא כל עלות, עמדת הטעינה לא עלתה לך שקל ואתה אפילו נוסע רק על בסיס הסוללה כך שכל ק"מ לא עולה לך שקל נוסף. לאחר 4 שנים תשלם 16,000 שקל על שימוש בסוללה, תוסיף לכך את ההפרש של 40,000 שקל וקבלת 56,000 שקל (נגיד שירידת הערך תהיה זהה בשקלים ואני שוב נדיב איתך).

בבטר פלייס אני אשלם על 80,000 ק"מ 44,000 שקל, נגיד 54,000 שקל אם אני צריך מימון לתשלום מראש. כלומר לאחר 4 שנים, עדיין זה לא משתלם לי. זה בחישוב הכי אופטימי שיכול להיות, שכן ברור לך שעלות הטפולים בוולט תהיה יותר יקרה, ברור לך שלא תיסע רק על בסיס הסוללה וברור לך שגם הטעינה תעלה לך כסף. במציאות, אולי לאחר 6 שנים תתחיל להרוויח, אבל אז אתה נכנס לאזור שדברים מתחילים התקלקל (הוולט מכונית מאוד מורכבת) והסוללה כבר לא מה שהייתה פעם, כל זאת בזמן שאני מכרתי את הפלאונס כבר לפני שנתיים ורכשתי חשמלית אולי חדשה יותר שהתחילו לשווק, נהנה מרכב חדש ומאחריות מלאה. אולי גם אז, יכנס מתחרה נוסף (הלוואי) שיציע לי חבלה עוד יותר משתלמת, טווח יותר גדול וגם מכונית טובה יותר.

שברולט וולט היא דוגמה מאוד רעה, פשוט כי זו מכונית מאוד יקרה. היא אמנם טובה יותר מהפלואנס Z.E כמכונית, עם תא מטען אמיתי (אך מקום ל-4 נוסעים בלבד), היא גם חזקה יותר וכו' אבל שוב, היא פשוט מכונית יקרה מאוד ולא חכמה שכן פריוס נטענת יותר חסכונית ממנה כאשר נגמרת הסוללה.

פורסם
אז כפי שכתבתי לפני כמה שעות, זה טיעון טפשי ביותר.

נניח שיהיה רגע כזה, (ונתעלם מזה שנכון לעלויות הייצור כיום, אם ישוו את גובה המיסים בין רכב בנזין וחשמלי הרכב החשמלי יעלה כפול.).

אז גם אם אני רואה שעדיף לי כלכלית לקחת רכב חשמלי, יסתבר לי שכמוני חושבים כולם. אלא שאין היצע אינסופי של רכבים חשמליים, ולכן יתחילו לספסר בהם (שוק שחור, היבואן יפגיז במחיר, רק מי שמכיר מישהו בעירייה ישיג, וכו') עד שהמחיר קניה שלהם יהיה כל כך גבוה שזה יצא בדיוק כמו להישאר עם בנזין. במקביל, מחירי רכבי הבנזין ירדו בגלל הביקוש היורד, אבל בהדרגה. בסוף שוב נגיע לנקודה שהכל עולה בערך אותו דבר

הוא כנראה התכוון שהוא ימכור לך רכב+סוללה ואז אין לו בעיה לשלם עבורך את החשמל בלבד (זול) למשך 10 שנים. הוצאות אפסיות יהיו גם מנת חלקם של אלה שקנו פלאג אין הייבריד (הוצאות עוד יותר זולות מאלו של הפריוס שיש היום).

בקיצור שם המשחק הופך להיות מחיר קניה, כי הוצאות שוטפות כמעט ואין ברכבים שמשתמשים בעיקר בחשמל.

אני מזכיר שאגסי דורש כ 200,000 שקל עבור פלואנס+סוללה

אני מניח שאגסי התכוון לכך שבעוד 8 שנים יוצעו הרבה מאוד כלי רכב חשמליים בשוק. ליצרניות כבר לא ישתלם לייצר מכוניות בנזין רגילות ולכן מחירם של אלו דווקא יעלה, בעוד מחירי הרכב החשמלי רק ירדו. זה יקרה, לטענתו, כי מחירי הבנזין היקרים יובילו לאחזקה יקרה משמעותית של רכב מונע דלק, לעומת רכב חשמלי.

בנוגע לפלאג אין הייבריד - הוא דווקא לא התכוון לרכב+סוללה. הוא התכוון שהפלאג אין יקר משמעותית מרכב חשמלי נטול סוללה. הוולט עולה 200 אלף שקלים? הוא יציע לך שתי אפשרויות: או עמוד טעינה בחינם (כדי שתשתמש ברשת שלו, נניח), או את האוטו שהוא מוכר + עשר שנים נסיעות חינם, ב-200 אלף שקלים. לקנות את הסוללה לא שווה לך כי אז לא תוכל להחליף.

טוב, אין ספק שמכרו לכם את הלוקש הזה יפה מאוד. חבל שלא יכולתי להגיע, אולי גם אני הייתי מתאהב בשרלטנים האלה...

ראשית - ממה בדיוק ייצרו את כל החשמל הזה?

שנית - אף אחד לא ייקח את הרכב הזה אם הממשלה בשחיתותה כה רבה לא תיתן את ה"מענק" המדהים שהיא מתכוונת לתת, בצורת אפס מס למי שלוקח רכב של BP. באמת שאני חייב להודות שזו השפעה שלטונית שמעולם לא חשבתי שנגיע אליה, אבל עובדה. לו אני יבואן אחר - הייתי מגיש בג"צ, אבל אני רק משתמש פשוט. זה המודל שלהם, ובלי זה לא תהיה להם תקומה. אבל באמת, אם אני עובד באורנג' שגר בראש העין וכל היום נוסע לעבודה וחזרה, ומקסימום לשים את הילדים באיזה חוג, למה לא להוסיף לברוטו כמה אלפי ש"ח? מעניין אותי שהממשלה עשתה שירקס בלתי ייאמן עם איזו חברה פרטית של כמה אחים שתמיד מקבלים הטבות לא ברורות מהממשלה?

ושלישית - ברגע שחשמליות יתחילו להטריד יותר מידי - מחיר הנפט פשוט "לפתע" יירד פלאים, והופ - נהיה כדאי לנסוע בדלק... מאחר שנדמה לי שבעולם לסעודים יש קצת יותר השפעה (בינתיים ;-) ) מאשר למשפחת עופר, אני מניח שזה ייקח קצת יותר מ- 8 שנים עד שכל העולם ישתחווה בפני המודל שלהם. בישראל זה סיפור אחר - פה הרי נתנו להם בחצי חינם איזה ים, כמה מפעלים חשובים, וגם חברת ספנות.

ראשית, אגסי טוען שאת החשמל ייצרו מגז טבעי ותאים פוטו-וולטאים.

שנית, הוא גם טוען שהממשלה לא לוקחת אפס מס על הרכב. הוא אפילו סיפר לנו בדיוק כמה מס הצרכן משלם על הרכב - 33200 שקלים (ה-8% מס + מע"מ, להבנתי). והוא טוען בנוסף שהוא לא קיבל שקל מהמדינה, ועוד כל מיני דברים שאין לי כמובן איך להוכיחם או להפריכם.

ושלישית, עד שהחשמליות ישפיעו על מחיר הנפט יקח עוד הרבה זמן. ואם הן לא יצליחו אז קרוב לוודאי שהוא רק יעלה. בנוסף, אגסי טוען שיהיה לו זול יותר לקנות סוללות עם הזמן, ושהן יחזיקו יותר, מה שיאפשר לו למכור לך מכונית בגרושים תמורת שימוש - ולהמשיך להיות תחרותי.

מעניין.

אם הוא מחויב לשים כסף בצד אני מניח שזה כדי להבטיח שאם הערך יתברר כיותר נמוך מההערכה של אגסי, אז יהיה מאיפה להביא את ההפרש. מה שאומר שאגסי אולי בטוח בערך הרכבים שלו בעתיד, אבל רואי החשבון פחות.

האמת שזה היה עניין אחר. לאחת השאלות הוא ענה בהצעת התערבות שהוא קרא לה התערבות הפרייאר. אתה תקנה ממנו חשמלית ועוד 3-4-5 שנים אחרי שתמכור תעשה בדיקה אם היה משתלם לך יותר לקנות מכונית בנזין מקבילה. אם כן - תקבל מאגסי את ההפרש. אם לא - תשלם לו אתה את ההפרש. הוא טוען שבהתערבות כזו אתה תשלם לו הרבה מאוד כסף, אבל הוא הדגיש שזו התערבות אישית. אתה מול אגסי. לא מול בטר פלייס. פשוט כי בתור חברה הוא יהיה חייב לשים מראש כסף בצד בשביל רואי החשבון בהתערבות כזאת. בתור איש פרטי הוא לא צריך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האמת שזה היה עניין אחר. לאחת השאלות הוא ענה בהצעת התערבות שהוא קרא לה התערבות הפרייאר. אתה תקנה ממנו חשמלית ועוד 3-4-5 שנים אחרי שתמכור תעשה בדיקה אם היה משתלם לך יותר לקנות מכונית בנזין מקבילה. אם כן - תקבל מאגסי את ההפרש. אם לא - תשלם לו אתה את ההפרש. הוא טוען שבהתערבות כזו אתה תשלם לו הרבה מאוד כסף, אבל הוא הדגיש שזו התערבות אישית. אתה מול אגסי. לא מול בטר פלייס. פשוט כי בתור חברה הוא יהיה חייב לשים מראש כסף בצד בשביל רואי החשבון בהתערבות כזאת. בתור איש פרטי הוא לא צריך.

אני מקווה בשבילנו כי תשובותיו האחרות טובות יותר מהתשובה הזו כי....

בעבור התחייבות עתידית לא שמים כסף בצד ,רק רושמים בספרים התחייבות ( הוצאה ) שגובהה הפער בין הערכת מנהלי החברה לשווי של כלי הרכב העתידי לעומת גובה ההתחייבות ואם להערכתם אין פער אז אין מה לרשום כהתחייבות, בטח ובטח לא להפקיד כסף בצד.

אין סיבה לשלם שווי הנאה ברכב שלו כי אין הנאה , גם לא הונאה כי מה שהוא ישיג עבור רכביו יהיה המודל גם עבור רכב חשמלי אחר.

כאשר כמות כלי הרכב יגדלו ,נערי האוצר יתעשתו ויעלו את שווי ההנאה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...