Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכרח להגיד רק, שזה שחברי הפורום בכלל נכנסו לרכב חשמלי ונסעו בו ברחבי הארץ ו "עצרו לתדלק" והמשיכו והכל היה מאוד מאוד "רגיל"- זה די בלתי נתפס.

רק לפני 4 שנים זה היה רעיון דמיוני על הנייר.

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מפריע לי המודל של חברה אחת שמספקת את השירות הזה, שכשבמקומות אחרים אין צורך במונפול שכזה.

פה באירלנד יש טעינה ביתית חכמה שמתקשרת עם חברת החשמל לטעינה אפקטיבית לפי עומס רשת, עמודי טעינה בחניות ברחוב, וטעינת DC מהירה בתחנות דלק 20-30 דקות לטעינה של כ 80% סוללה (לא מתאים למי שלחוץ בזמן) אבל כל זה לא כרוך בתשלום דמי מנוי לאף אחד. בנוסף יש אפשרות להטענה מרשת החשמל הרגילה אם יש צורך.

אני לא מבין למה המדינה לא יכולה לנהל זאת בעצמה, ולמה בכלל צריך את בטר פלייס חוץ מלספק שירותי החלפת סוללה למי שצריך את זה כמו לדוגמה נהגי מוניות שזמן אצלהם זה כסף והם נוהגים הרבה בכל יום.

לטעמי זה גם מעקב הגעה של רכבים נוספים שלהם אין סוללה מתחלפת שאגב משפר מאוד את עניין חלוקת המשקל וגודל תא המטען.

וגם מדובר ברכבים שנולדו חשמליים.

למה אנחנו חייבים להיות שונים - זה נשגב מבינתי.

איך מתבצע התשלום לטעינה בעמודי טעינה ברחוב?

אפשר לגהץ כרטיס אשראי ולטעון?

או שחייבים מנוי?

המנוי כולל התחייבות לכמות שימוש כלשהי?

אותן שאלות גם לגבי תחנות הטעינה המהירה DC.

כמו שכבר כתבתי, אם טכנולוגיית המצברים תתקדם מספיק כך שיהיה ישים לטעון ל-80% תוך 10 דקות אז כל המודל של בטר פלייס מיותר.

אגב - לגבי חוסר המיזוג בזמן החלפת הסוללה - יכולים על ידי שינויים יחסית קטנים לאפשר הפעלת המזגן מחשמל שיגיע משקע הטעינה, ואז עובד של ב.פ יחבר את הרכב לכבל לפני שהרובוט מתחיל בהחלפה וינתק אותו בסיום.

אפשר לקרוא לזה "שירות מלא" ולגבות שקל וחצי :lol:

לגבי תשלום לפי שימוש ללא מינימום - לא יכול לקרות.

הסיבה מאוד פשוטה - התשלום מגלם בתוכו גם את עלות השכרת הסוללה.

אם תהיה חבילת FLAT אז היא תהיה מורכבת מתשלום חודשי קבוע של (נגיד) 500 ש"ח + תשלום זול פר ק"מ.

בסך הכל אני חושב שהחבילה הנוכחית (מינימום 12000 לשנה, ותשלום בפועל על כמות הק"מ מעבר לזה לפי תעריף זהה ל12000 הראשונים) מתאימה לרוב האוכלוסיה, בניגוד לחבילות שהיו קודם (20000 ק"מ עם תעריף חריגה עונשי של 1 ש"ח לק"מ).

הגענו למצב בו מי שנוסע נסועה ממוצעת ומעלה, או אפילו קצת פחות מממוצעת, ישלם על קניה+תחזוקת רכב חשמלי סכומים דומים לקניה+אחזקה רכב בנזין מקביל.

מי שמגניב אותו לנסוע ברכב חשמלי (Early Adopters) אולי יקנו את זה.

בשביל האוכלוסיה הכללית צריך אחד משני דברים:

1. יתרון של הרכב החשמלי (ובינתיים אין כזה, למעט היתרון הסביבתי המוטל בספק)

2. חיסכון ניכר בעלויות לעומת האלטרנטיבה (יקרה רק עם ב.פ יורידו מחירים או לחלופין אם חבית נפט תעלה 200$)

בינתיים לרכב החשמלי יש רק חסרונות (תכנון נסיעה ארוכה, תא מטען, חוסר וודאות גדול לגבי ירידת הערך, חוסר וודאות לגבי שרידות חברת ב.פ) בלי יתרונות, והוא עולה אותו דבר כמו בנזין.

לגבי התחזית לשנת 2020 (עוד 7 וחצי שנים) - קשקוש בלבוש.

7 שנים זה הגיל הממוצע של רכב בישראל.

כלומר בשנת 2020 הרכב הממוצע יהיה מודל 2012-2013. כל הרכבים הזקנים מהממוצע יהיו בנזין/סולר (DUH) כלומר לפחות חצי מהשוק יהיה בנזין/סולר.

וגם לגבי המכירות ב2013-2019 אני בספק מאוד גדול לגבי כמות הרכבים החשמליים שייכנסו.

אני חושב שב.פ אולי יוכלו להשיג נתח שוק של 2-3% עד אז, בתמחור הנוכחי.

מכוניות עירוניות זולות עם סוללה קבועה וטווח מוגבל אולי ישיגו עוד 8-10% ממכירות החדשות, אם יגיעו למחירים של ~80-100000 שקל כולל הסוללה, עם טעינה ביתית זולה. (אטרקטיבי מאוד מאוד עבור רכב שני בבית - שיכול להיות שיעשה דווקא את רוב הקילומטרים בימי חול)

אני אקפיץ את השרשור בינואר 2020 ונראה עד כמה קלעתי או שלא...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אין ספק שכל חברה יכולה (ולא משנה מהי הפרוצדורה והמימון, לצורך העניין) להוות חלופה לרכב חשמלי בארץ או לתשתית לטעינה וכיוצ"ב. שי אגסי כבר עשה את זה, ראשון או יחיד - הזמן יגיד...

ההיגיון אומר שראוי שחברה מתחרה שתקום - תשתמש בתשתית של ב"פ והחיוב עבור הטעינה ינווט לפי המנוי, כשם שחברות הסלולאר חולקות תשתית.

בשלב הזה, תחנות החלפת הסוללה לא מהוות פיתרון ראוי, לדעתי, להגדלת טווח הנסיעה.

dirty old man

need love too

פורסם

מה שחסר בשוק זה מוצרים שונים ללקוחות שונים.

אחד עושה הרבה נסיעות קצרות אך מדי פעם ארוכות.

מישהו אחר עושה נסיעות למרחק בינוני וכמעט לא סוטה מזה.

סתם דוגמאות.

אם היה רכב חשמלי עם מצבר יותר קטן או יותר גדול לבחירתך, יכולת לקחת את הדגם שמספק את צרכי הטווח שלך, וחוסך המון כסף, שהרי המצבר הוא הרכיב הכי יקר באוטו, אז אם אתה חוזר בסוף היום עם סוללה על 70% לא חבל על הכסף שהשקעת במצבר?

ואם היה בשוק אופציה לרכב שפועל על הטענה מהירה, רכב זול יותר (אין לו מנגנון החלפה ואין צורך בתשלום חודשי שחלקו מממן את התפעול השוטף של תחנות ההחלפה וחלקו מממן את ההשקעות הגדולות שעשו כדי לפתח ולבנות אותן.) רכב כזה יכול אולי להיות זול ב 20% לקניה וב 20% לתפעול ביחס לבטר פלייס.

אני מניח שאנשים שיודעים שהם עושים נסיעה ארוכה רק אחת לחודש, ישמחו לחסוך 20% מעלויות הרכב, אלפים של שקלים בשנה, וכל זה בסך הכל בתמורה ל 12 פעמים בשנה שבהן הם יעצרו לטעינה מהירה ויאלצו לשתות קפה חצי שעה במקום לגמור עם ההחלפה ב 6 דקות.

מה לגבי אופציה לרכבי פלאג אין הייבריד , בהנחה שגם הם יקבלו את אותן הטבות מס ולכן יהיו זולים בהרבה? רכבים כאלה מאפשרים נסיעה ללא זיהום בעיר (מצפון תל אביב לדרום תל אביב וחזרה, אפילו פעמיים, בלי להניע בכלל) וחסכוניים מאוד מחוץ לעיר (כנראה מעל 1:20 אמיתי, הרבה יותר זול ממחיר הקילומטר של בטר פלייס). ועלות החשמל שלהם זניחה מאוד (2 שקל ליום) עם מצבר שמחזיק 10 שנים ומחירו נמוך בהרבה (קטנצ'יק).

פורסם
הסבר חוזר בשביל ישה (מה, לא מרגישים את הקג"מים כששוכבים בבגז' ?? :wink: )

מנוע חשמלי, לפחות עם בקרים מסוימים, מתנהג כך:

סל"ד 0 עד 3000 , יש מומנט חזק וקבוע

סל"ד 3000 עד 10,000 יש הספק מרבי, וקבוע.

(זה פחות או יותר- לא תמיד קבוע זה בדיוק קבוע, ויש הבדל בסל"דים בין מנועים שונים אבל העיקרון הוא אכן כפי שכתבתי.)

במקרה של הפלואנס ZE , אני מעריך שיש 22 קג"מ בין 0 ל 3000, ואז הרכב מגיע לשיא ההספק שלו, 95 כוח סוס, ונשאר על 95 כוח סוס משם והלאה.

בגלל שאין הילוכים, 3000 סל"ד תמיד יהיו שווים ל 40 קמ"ש. (ברכב רגיל 3000 סל"ד יכול להיות 25 קמ"ש בהילוך ראשון אבל 120 קמ"ש בהילוך רביעי).

אז במקרה של רכב חשמלי אפשר לדבר בקמ"שים במקום בסל"דים כי זה היינו הך.

אז לפלואנס יש 95 כ"ס בכל מהירות מעל 40 קמ"ש.

אבל ההגדרה של הספק זה מומנט כפול סל"ד.

אין גיר, לכן ככל שעולים במהירות הסל"ד עולה גם.

אבל מכיוון שההספק קבוע, זה אומר בהכרח שהמומנט יורד.

סל"ד עולה, מומנט יורד, המכפלה שלהם נשארת זהה.

תודה על ההסבר

הכל בגלל הרעלים שנפלטו מהאגזוז

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תפסיקו לחשוב בראיה קטנה וצרה או כזו שלא רוצה שמישהו ירוויח (והמון). העתיד הוא במנועים חשמליים וסביר להניח שהסוללות הן אלו שיהיו ספק האנרגיה לאותם מנועים חשמליים (אולי עוד 50 שנה כבר לא אבל עד אז...). את בטר פלייס זה לא כל כך מעניין אילו מכוניות חשמליות יהיו בעתיד (היא בכלל לא רוצה לייצר או למכור מכוניות), כל עוד הן תתבססנה על סוללות ובכדי להבטיח שזה מה שיהיה ושלה תהיה רשת טעינה עובדת ומוכחת במספר מדינות בעולם, היא הפכה את המכונית החשמלית לדבר שימושי (לא לכל אחד) כאן ועכשיו.

בדיוק. זה (כמעט) כל הסיפור, ובעצם כל מה שצריך לדעת בשביל להבין את הרעיון מאחורי בטר פלייס.

אני מוכרח להגיד רק, שזה שחברי הפורום בכלל נכנסו לרכב חשמלי ונסעו בו ברחבי הארץ ו "עצרו לתדלק" והמשיכו והכל היה מאוד מאוד "רגיל"- זה די בלתי נתפס.

רק לפני 4 שנים זה היה רעיון דמיוני על הנייר.

כשחושבים על זה ככה, זה באמת בלתי נתפס!

לגבי התחזית לשנת 2020 (עוד 7 וחצי שנים) - קשקוש בלבוש.

7 שנים זה הגיל הממוצע של רכב בישראל.

כלומר בשנת 2020 הרכב הממוצע יהיה מודל 2012-2013. כל הרכבים הזקנים מהממוצע יהיו בנזין/סולר (DUH) כלומר לפחות חצי מהשוק יהיה בנזין/סולר.

וגם לגבי המכירות ב2013-2019 אני בספק מאוד גדול לגבי כמות הרכבים החשמליים שייכנסו.

אני חושב שב.פ אולי יוכלו להשיג נתח שוק של 2-3% עד אז, בתמחור הנוכחי.

מכוניות עירוניות זולות עם סוללה קבועה וטווח מוגבל אולי ישיגו עוד 8-10% ממכירות החדשות, אם יגיעו למחירים של ~80-100000 שקל כולל הסוללה, עם טעינה ביתית זולה. (אטרקטיבי מאוד מאוד עבור רכב שני בבית - שיכול להיות שיעשה דווקא את רוב הקילומטרים בימי חול)

אני אקפיץ את השרשור בינואר 2020 ונראה עד כמה קלעתי או שלא...

שים לב ששי אגסי אומר שב-2020 יימכרו רק מכוניות חשמליות חדשות בארץ. לא שיסעו על הכבישים רק מכוניות חשמליות. עזוב לרגע אם התחזית הזאת נכונה או לא, תחשוב על העובדה הפשוטה שבמצב כזה עבור בעל הרכב הממוצע יהיה כדאי יותר לקנות מכונית חשמלית חדשה מאשר להישאר עם מכונית הבנזין שלו. כלומר ברגע שהגעת ל-tipping point שבה משתלם יותר לקנות חשמלית חדשה מאשר להחזיק בנזין משומשת, כל צי הרכב מונע הדלק הופך ללא רלוונטי.

מה לגבי אופציה לרכבי פלאג אין הייבריד , בהנחה שגם הם יקבלו את אותן הטבות מס ולכן יהיו זולים בהרבה? רכבים כאלה מאפשרים נסיעה ללא זיהום בעיר (מצפון תל אביב לדרום תל אביב וחזרה, אפילו פעמיים, בלי להניע בכלל) וחסכוניים מאוד מחוץ לעיר (כנראה מעל 1:20 אמיתי, הרבה יותר זול ממחיר הקילומטר של בטר פלייס). ועלות החשמל שלהם זניחה מאוד (2 שקל ליום) עם מצבר שמחזיק 10 שנים ומחירו נמוך בהרבה (קטנצ'יק).

אגסי טוען שברגע שתימכר פה מכונית פלאג אין היברידית (או חשמלית עם מאריך טווח כמו השברולט וולט), הוא יציע באותו המחיר 10 שנים חינם ויפתור לך את הדילמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כלומר ברגע שהגעת ל-tipping point שבה משתלם יותר לקנות חשמלית חדשה מאשר להחזיק בנזין משומשת, כל צי הרכב מונע הדלק הופך ללא רלוונטי.

אז כפי שכתבתי לפני כמה שעות, זה טיעון טפשי ביותר.

נניח שיהיה רגע כזה, (ונתעלם מזה שנכון לעלויות הייצור כיום, אם ישוו את גובה המיסים בין רכב בנזין וחשמלי הרכב החשמלי יעלה כפול.).

אז גם אם אני רואה שעדיף לי כלכלית לקחת רכב חשמלי, יסתבר לי שכמוני חושבים כולם. אלא שאין היצע אינסופי של רכבים חשמליים, ולכן יתחילו לספסר בהם (שוק שחור, היבואן יפגיז במחיר, רק מי שמכיר מישהו בעירייה ישיג, וכו') עד שהמחיר קניה שלהם יהיה כל כך גבוה שזה יצא בדיוק כמו להישאר עם בנזין. במקביל, מחירי רכבי הבנזין ירדו בגלל הביקוש היורד, אבל בהדרגה. בסוף שוב נגיע לנקודה שהכל עולה בערך אותו דבר

אגסי טוען שברגע שתימכר פה מכונית פלאג אין היברידית (או חשמלית עם מאריך טווח כמו השברולט וולט), הוא יציע באותו המחיר 10 שנים חינם ויפתור לך את הדילמה.

הוא כנראה התכוון שהוא ימכור לך רכב+סוללה ואז אין לו בעיה לשלם עבורך את החשמל בלבד (זול) למשך 10 שנים. הוצאות אפסיות יהיו גם מנת חלקם של אלה שקנו פלאג אין הייבריד (הוצאות עוד יותר זולות מאלו של הפריוס שיש היום).

בקיצור שם המשחק הופך להיות מחיר קניה, כי הוצאות שוטפות כמעט ואין ברכבים שמשתמשים בעיקר בחשמל.

אני מזכיר שאגסי דורש כ 200,000 שקל עבור פלואנס+סוללה

.....

פורסם
איך מתבצע התשלום לטעינה בעמודי טעינה ברחוב?

אפשר לגהץ כרטיס אשראי ולטעון?

או שחייבים מנוי?

המנוי כולל התחייבות לכמות שימוש כלשהי?

אותן שאלות גם לגבי תחנות הטעינה המהירה DC.

אתה נרשם בחברת החשמל פה (ESB) אבל אתה יכול לבחור איזה ספק אנרגיה שתרצה, מקבל כרטיס שיש לו RFID ואתה פשוט מעביר אותו ליד עמדת הטעינה והיא נפתחת ואז אתה יכול לחבר את הרכב.

לגבי פירוט:

ESB ecars is developing the supporting payment and IT systems which will be operational in 2012. Until then charging in public locations will be free.

The payment system will give drivers access to the public charge point network. Having registered for electric car charging, ESB ecars will send each electric car owner a charge point access card.

When the system is up and running, an online account will enable drivers to pay for public charging. When you log into your account, you choose an energy supplier and you pre-pay using your debit or credit card. You will be able to check your balance and top-up at any time. The system can even recall your normal charging pattern and let you know, via your mobile phone, when you need to top-up. You can see what the best online electricity tariff is and change energy supplier at any time with no penalty.

תחנות הטעינה המהירות (לפי מה שאני יודע) יתפקדו באותה צורה.

כמו שאתה רואה, אין שום התחייבות לכמות שימוש.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
ברווז, לצערי נבצר ממני להשתתף במפגש בב"פ, יחד עם זאת - ובהסתייגות שיתכן ופספסתי משהו - קשה לי מאוד לקבל את הטענות שלך.

אשתדל לענות.

1. ממתי מכשירי חשמל הם חסיני תקלות? מסכים וצגים נדפקים כמו גם מחשבים - ואלה עוד מוצרים שהם אלקטרונים טהורים שאינם משלובים ברכיבים מיכניים כמו מנוע חשמלי.

לא טענתי שהם חסיני תקלות. בכל זאת, רכב צרפתי מונע חשמל.

שי אגאסי טען שהרכבים שלו אמינים ב-100%. בהיעדר די זמן להכיר את הרכבים הללו (מספר שנים על הכביש), אני לא יכול להתייחס לסוגייה בעין אובייקטיבית, אז בחרתי ללכת לפי מה שאמרו לי כל עוד אין הוכחות אחרות בשטח. אדם חף מפשע עד שיוכח לי אחרת.

2. רכב חשמלי אכן תיאורטית אמור להיות אמין יותר מרכב בנזין, אבל גם בו לא חסר מה שיתקלקל, רכיבי חשמל ואספקת זרם יכולים להשרף בשל חום וקירור לא מספיק בדיוק כמו רכב רגיל ואולי יותר (כי ברכב רגיל יש כבר נסיון נצבר של מאה שנות ייצור - החשמלי בחיתולים).

נכון. שוב, מאחר ואין לי מושג מה אופי הקילקולים האפשריים ברכב חשמלי, ומה הקילקולים האופיניים, התייחסתי לנושא בצורה שונה, כאילו הם לא רלונטיים כל כך. אני יודע מה יכול להתקלקל ברכב בנזין. לפי ההיגיון שלי, יש שם הרבה יותר דברים מועדיפ לפורענות. ושוב, עדיין לא יצא לי לראות רכב ב"פ על גרר. כי הוא חדש, כן, אבל אין מספיק מידע. מבין למה אני מנסה להגיע?

3. איך אתה טוען שמחיר הנסיעה בחשמלי הוא קבוע מראש, בהנחה שאתה לא מאמץ את המודל של אגסי? לפי ההגיון שלך גם מחיר מכונית בנזין הוא קבוע וידוע מראש אם מאמצים את מודל הליסינג...

אתה משווה מחיר מכונית למחיר שירות+"דלק" ללא מכונית. זה לא עובד כך, אני לא מסוגל להשוות בין אייפוד ליענים.

מחיר החשמל ניתן לך כעובדה ע"פ ב"פ. ניקח את ה-65 אג' לק"מ נסועה עם מינימום 1K ק"מ חודשי. אתה מסכים איתי, שברכב בנזין, תנאי הדרך וצורת הנהיגה שלך ישפיעו דרמטית על מחיר הנסיעה בעלות הדלק שהולכת? ברכב החשמלי, אם המסלול שלך הוא 10 ק"מ, אתה משלם 10 ק"מ... ולא 7 ק"מ כביש מהיר, 1 ק"מ פקקים, 2 ק"מ עליות עם פקקים וכדומה שמשנות את עלות 10 הק"מ הללו.

4. שים לב שעדיין לא כתבתי על סיכונים רגולטוריים (שאופיינים עד מאוד לארצנו האהובה) שצפויים בענף, גם תגובת תעשיית הרכב המסורתית עדיין לא ברורה, אתה באמת חושב שיבואנים, מוסכים, תחנות דלק ישבו בשקט שגוזלים להם את הפרנסה? תחשוב שוב.

כרגע, אני לא מתייחס לזה. גם הם לא. הטכנולוגייה עדיין לא מהווה איום עליהם... העתיד זה כבר משהו אחר.

מפריע לי המודל של חברה אחת שמספקת את השירות הזה, שכשבמקומות אחרים אין צורך במונפול שכזה.

פה באירלנד יש טעינה ביתית חכמה שמתקשרת עם חברת החשמל לטעינה אפקטיבית לפי עומס רשת, עמודי טעינה בחניות ברחוב, וטעינת DC מהירה בתחנות דלק 20-30 דקות לטעינה של כ 80% סוללה (לא מתאים למי שלחוץ בזמן) אבל כל זה לא כרוך בתשלום דמי מנוי לאף אחד. בנוסף יש אפשרות להטענה מרשת החשמל הרגילה אם יש צורך.

אני לא מבין למה המדינה לא יכולה לנהל זאת בעצמה, ולמה בכלל צריך את בטר פלייס חוץ מלספק שירותי החלפת סוללה למי שצריך את זה כמו לדוגמה נהגי מוניות שזמן אצלהם זה כסף והם נוהגים הרבה בכל יום.

התשובה מקודדת צבעים... כחול וירוק.

כחול: המדינה מכורה ל"בלו". למה שתעודד מוצר שיכניס לה פחות כסף ממיסים של פראיירים שנוסעים ברכב בנזין?

ירוק: צבע הכסף. למה שהמדינה תשקיע כסף במוצר שיגרום לה להפסיד כסף?...

:wink:

הפרוייקט של שי הוא במימון משקיעים חיצוניים בלבד, ללא שום התערבות ממשלתית (לטובה, כמובן, מיסוי הוא משלם ולא מקבל דבר).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתם כל הזמן מדברים על מונופול, אבל אני לא בטוח שיש כאן מונופול.

יש פה חברה שהיא ראשונה בתחום, ואם תקראו קצת תראו שפנגו גם רוצים להכנס לתחום הזה ויתחילו להקים עמודי טעינה.

ההבדל הוא שBP מציעה את שירות ההחלפה.

האם יש חוק שמונע מShitty Place לקום ולהציע משהו דומה? למיטב ידיעתי לא. פשוט Shitty place עוד לא קמה.

זה כמו שתגידו שגולן טלקום הם מונופול לשיחות זולות לחול מהסלולר, מישהו מונע מאורנג' להציא את אותו השירות?

אם תקום חברת פנגו ועמודי הטעינה שלה, בטר פלייס כבר לא מונופול בעמודי טעינה, תחנות החלפה? שיקום מישהו, ימצא משיקעים ויעשה.

בקשר לפריוס פלאגין - אגסי טוען שהיא תעלה בערך כמו פלואנס+סוללה, את זה נצטרך עוד לראות - אבל אם זה נכון אז העסקה שלו נוחה יותר!

מבחינת עלויות בואו ונעשה חישוב:

יונדאי I30 1.6 אוטומטית צורכת, לפי אתר KML, כ11 ק"מ לליטר, הקורולה 1:12, סיוויק 1:11.5 וכו'.

אז בואו נצא מנקודת הנחה שצריכת הדלק הממוצעת של מר ישראלי הנוהג במשפחתומטית 1.6 היא 1:12.

נצא מנקודת הנחה שאותו בחור נחמד בשם ישראלי נוסע בשנה כ15K ק"מ

כלומר הוא צורך בממוצע כ1250 ליטרים של דלק שהם 9375 ש"ח. בנוסף, על פני 4 שנים הוא יוציא על שמן, נוזל קירור ופילטרים עוד משהו כמו אלפייה, כולל העבודה (ואני מאד אופטימי).

כלומר, ב4 שנים בעלות על הרכב מר ישראלי יוציא כמעט 40K על דלק וטיפולי נוזלים ופילטרים. וזה בהנחה שמחיר הדלק הממוצע ישאר על 7.5 ש"ח אם הוא יעלה הסכום רק יעלה.

בטר פלייס מציעים לאותו בחור, שיסע ב4 שנים 60K ק"מ, חבילה שתעלה לו 33,000 ש"ח.

שזה זול יותר, כמה אלפי שקלים. ומכאן ניתן לראות שכמה שהנסועה היא יותר עירונית ופקוקה (צריכת דלק עולה) ההפרש גדל, וכמה שמחיר הדלק עולה, ההפרש גדל, וכמה שהנסועה עולה, ההפרש גדל.

אז נכון שאם אתם גרים בצפון\דרום\מושב חור כלשהו - זה כנראה לא רלוונטי במיוחד. אבל בין חדרה לאשדוד זה יכול להיות מאד רלוונטי.

אבא שלי למשל נוסע כ12-14K בשנה בצריכת דלק ממוצעת של 1:10, בשבילו זה יכול להיות רלוונטי מאד. ואמליץ לו, כאשר ישקול להחליף את הסיוויק לבדוק את האופצייה החשמלית. שמבחינתי היתרון הכי גדול שלה היא שאפשר לנהוג איך שרוצים והמחיר לא ישתנה. היום אני חושב פעמיים לפני לחיצה חזקה על הגז, ברכב החשמלי - זה לא עולה יותר. משלמים פר ק"מ (הפקק הוא בחינם Fuck the system!)

נ.ב.

תודה ליואל שלימד אותי איך יוצאים מחניות בת"א עם רכב הנעה קדמית למרות שהוא בכלל מזכרון ויש לו הנעה אחורית :).

נו באמת.

-כרגע הם אינם מונופול, מסכים לחלוטין. זכור כי זה נכון כל זמן שניתן ליבא רכבים חשמליים אחרים ללא כל מיני מגבלות שונות ומשונות.

-החשבון שעשית לא מסתדר לי.

מאוד לא סביר לי שלקוח פרטי הקונה מוצר חדש ירכוש ומראש את החבילה של ה 40K אלא את התימחור הגמיש של 65 אגורות לק"מ עם יכולת אגירה והחזרת ק"מ. לפי זה, נסועה של 15K שנתית תעלה בבנזין (לפי ה 1 ל 12 שלך) 9375 ש"ח ואילו ברכב החשמלי 9,750 ש"ח. כלומר הפרש של 375 ש"ח לשנה לטובת היונדאי. בדוק את עלות הטיפולים ביונדאי I30 1.6 אוטומטית (אפילו במוסך היבואן) ותשווה לעלות הטיפולים של הפלואנס החשמלית (800 ש"ח אאל"ט?) ותוסיף את ה 375 ש"ח שחסכנו.

עדיין נראה לך חסכוני? ועתה בצע שוב את החשבון כאשר אתה משווה את הפלואנס החשמלית בתימחור BP לפלואנס דיזל (למעט ירידת הערך שאינה ידועה). אפילו לא חישבתי את העלות מול יונדאי I30 1.6 אוטומטית עם מערכת "סע-עצור" (אם קיימת) אבל אני מקווה שהעברתי את הרעיון.

מכשירי חשמל הם חסיני תקלות לחלוטין? מהניסיון שלי בעבר בתחום (מערכות תעשיתיות) ממש לא. אומר משהו שישמע מוקצן, 'מערכות הכוח וההעברה ברכב בנזין מודרני כמעט ולא מתקלקלות לאורך תקופת החיים המתוכננת לרכב'. מי שמפקפק שיחשוב ויזכר קצת, המסקנה מעט מפתיעה. אם זה טיעון חשוב במכירת רכב חשמלי אז כנראה שהיח"צנים המציאו זאת ללא אחיזה במציאות.

פורסם

שוב: לא קניתי את זה לרגע. בהיעדר נתונים אחרים... מה אני אמור לעשות? להגיד ש"הפלסטיק מתקלקל"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האם קיבלתם תשובה לשאלה מדוע לא מציעים להחכיר את הרכב ללקוחות פרטיים? אני לא רוצה לקחת סיכונים, ואגב גם הבטחה ל buy back טומנת סיכון של פשיטת רגל שאז לא יהיה למי להחזיר את הרכב.

שאלתי לגבי ה buy back, הוא אמר שהסיבה שהוא לא יכול לעשות את זה כי הוא צריך לשים בצד כסף עבור כל רכב כדי לממש את זה. אבל הוא מוכן לחתום על אותו מחיר כמו הערך של פורד פוקוס.

emotion of motion

פורסם

טוב, אין ספק שמכרו לכם את הלוקש הזה יפה מאוד. חבל שלא יכולתי להגיע, אולי גם אני הייתי מתאהב בשרלטנים האלה...

ראשית - ממה בדיוק ייצרו את כל החשמל הזה?

שנית - אף אחד לא ייקח את הרכב הזה אם הממשלה בשחיתותה כה רבה לא תיתן את ה"מענק" המדהים שהיא מתכוונת לתת, בצורת אפס מס למי שלוקח רכב של BP. באמת שאני חייב להודות שזו השפעה שלטונית שמעולם לא חשבתי שנגיע אליה, אבל עובדה. לו אני יבואן אחר - הייתי מגיש בג"צ, אבל אני רק משתמש פשוט. זה המודל שלהם, ובלי זה לא תהיה להם תקומה. אבל באמת, אם אני עובד באורנג' שגר בראש העין וכל היום נוסע לעבודה וחזרה, ומקסימום לשים את הילדים באיזה חוג, למה לא להוסיף לברוטו כמה אלפי ש"ח? מעניין אותי שהממשלה עשתה שירקס בלתי ייאמן עם איזו חברה פרטית של כמה אחים שתמיד מקבלים הטבות לא ברורות מהממשלה?

ושלישית - ברגע שחשמליות יתחילו להטריד יותר מידי - מחיר הנפט פשוט "לפתע" יירד פלאים, והופ - נהיה כדאי לנסוע בדלק... מאחר שנדמה לי שבעולם לסעודים יש קצת יותר השפעה (בינתיים ;-) ) מאשר למשפחת עופר, אני מניח שזה ייקח קצת יותר מ- 8 שנים עד שכל העולם ישתחווה בפני המודל שלהם. בישראל זה סיפור אחר - פה הרי נתנו להם בחצי חינם איזה ים, כמה מפעלים חשובים, וגם חברת ספנות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
שאלתי לגבי ה buy back, הוא אמר שהסיבה שהוא לא יכול לעשות את זה כי הוא צריך לשים בצד כסף עבור כל רכב כדי לממש את זה. אבל הוא מוכן לחתום על אותו מחיר כמו הערך של פורד פוקוס.

מעניין.

אם הוא מחויב לשים כסף בצד אני מניח שזה כדי להבטיח שאם הערך יתברר כיותר נמוך מההערכה של אגסי, אז יהיה מאיפה להביא את ההפרש. מה שאומר שאגסי אולי בטוח בערך הרכבים שלו בעתיד, אבל רואי החשבון פחות.

פורסם

חבל שלא יכולתי להגיע למפגש... 2 שאלות :

1. מה מונע מ umi למכור כאן שברולט וולט וממני לקנות ולטעון בחנייתי הפרטית או ברשת ספקי טעינה (bp או אחרת)?

2. נניח שקניתי היום פלואנס ze, מה שווי השימוש והאם התשלום ל bp מוכר למע״מ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...