Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאחד שמהווה את נקודת ההשקה בין חובב רכב שפעיל בקהילות הרכב השונות כבר מעל לשמונה שנים ובין בטר פלייס אני יכול להעיד כמה קשה שני הצדדים עבדו על מנת לקיים את היום הזה וכמה לוגיסטיקה כרוכה בהרמת אירוע בסדר גודל שכזה ואני מאוד שמח שהיום עבר בצורה נעימה, כיפית ומעשירה כמו שהוא עבר.

היום התחיל בהרצאת פתיחה מעשירה מפי זהר בית-אור, משם נסיעה לכיוון בן שמן שכללה החלפת סוללה, ארוחת צהריים בכיכוב זהר באלי סמנכ"ל מכירות שסיפק עניין מסביב לשולחן וגולת הכותרת של היום- סשן Q&A עם שי שבמקור תוכנן לפרק זמן קצר מאוד ובסופו של דבר אווירת האינטימיות והנינוחות שנוצרה איפשרה שיחה קולחת ומעניינת שהתפרסה למשך כמעט שלוש שעות.

מי שנכח באירוע שמע אותי אומר במהלך הצגת המשתתפים "שלום, אני מאור ואני ההוא ש85 אחוזים מחברי הפורום רוצים להעלות על המוקד בכל דיון רכב-חשמלי" וזה באמת בגלל הסיבה שבכל דיון שעלה עד כה החשיבה וההתיחסות הבסיסית לקונספט הרכב החשמלי ולמערך השירות של בטר פלייס בפרט לקו בחסר אם לא הוכרעו מראש בלי להכנס לעובדות באמת ע"י רוב אותם מתנגדים ומנגד עמדתי לבדי.

מהשיח הקצר שהפסקנו לקיים אחרי כל היום הזה שמחתי לשמוע מספר חברים מודים שהיום הזה עזר להם להבין את הפתרון לעומק, שהם נהנו מהרכב ומגמישות המנוע ושבסופו של דבר - הם יצאו משם מאמינים בפתרון, גם אם לא יחליפו את המגדש בעבור ממיר מתח, ואולי בדיונים הבאים נוכל לראות תגובות מושכלות יותר.

כדרך אגב מוחלט, בזמן ארוחת הצהריים אחד החברים נשאל איך הוא מתרשם מהרכב עד כה והתגובה הייתה "האמת, אני מאוכזב", את הטיעון הזה נימק כך: "תשמעו, כשמדברים על רכב חשמלי וכל ההייפ הטכנולוגי ציפיתי למשהו אחר, להכנס לרכב ושהכל יהיה גאדג'טי. בסך הכל, בסופו של דבר, היא בדיוק כמו פלואנס רגילה". אז חברים יקרים, מה אומר לכם..? זאת לא אכזבה, זה הישג. הישג שהרכב החשמלי לא חלום ולא אביזר טכנולוגי מהסרטים, הוא כבר מוצר מגובש שקיים על המדף שהביא את הקונספט העתידני הזה מסצנה בסרט לצרכן בצורת מערך שירות כולל ונעים למשתמש "בדיוק כמו פלואנס רגילה".

אז תודה רבה לכל מי שטרח והשקיע מזמנו ומימי החופש שלו בכדי להגיע ותודה לצוות בטר פלייס ולמערכת קארספורום שעמלו על הפקת האירוע ואפשרו לנו להנות מהיום הזה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 525
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם יש לאגסי שדה-עיוות-מציאות בדומה לגורו המקורי, סטיב ג'ובס ?

האם הוא הדביק אתכם באמונה ובהתלהבות לגבי הפוטנציאל העצום של המיזם ?

האם חשתם מוארים?

האם זכרתם את הספקות שלכם אך לפתע הם נראו לא מהותיים ?

זה בהחלט נראה ככה:roll: איך מקטילה חסרת רחמים של בטר פלייס, על הייזם (אגסי), על המכונית, על הרעיון הכללי ועוד שלל דברים הפכו כולם למה שנראה כמו עכברים שהולכים אחרי החלילן? :shock:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

זאת בהחלט ההרגשה. האיש פשוט מדהים.

אמרתי בשיחה, אם הוא היה מוכר גמלים בליסינג הוא כנראה היה מצליח:-)

לכן צריך לתת קצת למידע לשקוע, להפריד אמת משווק ולהתדיין ברמה שקולה וזה, אני מקווה, יקרה בשרשור הזה.

פורסם

נו, אז במקרה הזה: מה הועילו חכמים בתקנתם? רצינו תשובות אמיתיות. זה שהוא אחלה יש מכירות ידענו, אבל שום דבר על ההפסדים הכספיים, השיטה המגוחכת (שתופסת פה, ובדנמרק), עובדת של בטר פלייס במשרה בכירה (אחראית שיווק כמדומני) שישבה גם בוועדהשל משרד התחבורה (שחיתות, אמרנו?) וכו וכו

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

השאלה האמיתית היא- למה אני צריך את בטר-פלייס בין המכונית החשמלית שלי לבין חברת החשמל?

התשובה שלהם- אתה לא צריך. קנה מכונית חשמלית עם סוללה, תטעין אותה כאוות נפשך, וסע.

ובכל זאת, מה החלק שלהם במערכת? לספק לך, תמורת תשלום, חשמל בכל מקום שרק יתנו להם את האפשרות לספק לך אותו, כולל עמדות טעינה והחלפת סוללה.

חוץ מזה, מערכת הטיעונים של שי אגסי לא נכתבה ברגע, ומאוד קשה להפריך אותה.

יש טענות כלפי המיזם, או חוסרים במערכת, או חורים שעוד צריך למלא - אבל אלה הם פרטים טכניים, לא נושאים עקרוניים.

dirty old man

need love too

פורסם

קצת מזכיר את הקטעים של המשא ומתן ב"הישרדות".

שולחים מישהו שייצג את השבט ויחזור מהמשא ומתן עם ברזנט (נגד הגשם) או אבן אש, ובסוף הוא חוזר עם רבע כוס אורז אחרי שהצד השני שכנע אותו שזה נהדר בשבילו...

פורסם
זה בהחלט נראה ככה:roll: איך מקטילה חסרת רחמים של בטר פלייס, על הייזם (אגסי), על המכונית, על הרעיון הכללי ועוד שלל דברים הפכו כולם למה שנראה כמו עכברים שהולכים אחרי החלילן? :shock:

אני חייב לציין שמי שעשה, לפחות עבורי, את רוב המהפך התועדתי לא היה אגסי אלא זוהר בית-אור. אגסי, שהגיע בסוף לשיחה מאוד פתוחה, רק תקע עוד מסמר בארון שזוהר הרכיב ברובו.

שולחים מישהו שייצג את השבט ויחזור מהמשא ומתן עם ברזנט (נגד הגשם) או אבן אש, ובסוף הוא חוזר עם רבע כוס אורז אחרי שהצד השני שכנע אותו שזה נהדר בשבילו...

אהבתי את ההשוואה :-D

בסך הכל, אגסי וזוהר (כתבתי זוהר אחד, אבל זה תקף לשני הזוהרים שהיו באירוע מטעם בטר-פלייס) נתנו לנו תשובות טובות לרוב השאלות שהיו לנו. תאמין או לא, זה כלל לא מעט שאלות קשות ודי נוקבות שעפו בחדר. אני כותב רוב ולא כל כי על שני נושאים סירבו לדבר שם בכל תוקף - דגמים ספציפיים של מכוניות שיגיעו בעתיד לארץ (למרות שנזרקו רמזים בעובי של פיל על רנו זואי) והקשר שלהם לממשל בסין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממה שאני קורא כאן כשהמיזם יפשוט את הרגל אני הולך לעשות כל מאמץ לקחת את אגסי אליי למשרת מנהל שיווק.

לכולכם יש טענות לרכב שזה המוצר שאותו כולנו קונים וכולכם מוקסמים מהמיזם.

אין ספק שמדובר במיזם יומרני (והיה מיזם דומה מזמן שאם זכרוני אינו מטעה אותי היה בניו יורק. שם היו מוניות חשמליות עם עמדות החלפת סוללות כמו במיזם הזה עד שיום בהיר אחד החברה נסגרה והמכוניות הלכו לפח) שיכול להיות שמקרב את רעיון ההנעה החשמלית לשימוש המוני אבל אנחנו לא קונים רעיון, לא שפני ניסיון ולא פילנטרופים שבאים לתמוך במיזם רק בגלל שהוא פורץ דרך. אנחנו קונים אוטו שצריך להיות שימושי ויעיל. כאן מדובר באוטו שיש לו לא מעט חסרונות לעומת גרסת הדיזל של אותו הרכב שנותנת תא מטען עדיף (אפילו לא צריך להוריד לישה את הראש לפני ששמים אותו בבגאז'), עלויות אחזקה יותר נמוכות במיוחד למי שנוסע הרבה ובלי להיות כבול לאף אחד.

לדעתי רכב חשמלי יהיה פיתרון טוב רק כאשר יבנו תשתית טעינה השראתית בכבישים שתאריך את טווח הנסיעה למשהו סביר והחיוב יעשה לפי קילומטרז'.

מה עם תשובות לשאלות שנשאלו?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה? כי לא חזרנו עם ראשו של אגסי על מוט?

אומר לך כך, יש מצב שהפתרון של בטר פלייס לא טוב כמו שהם מציגים אותו, יש אפילו מצב שהוא הרבה יותר גרוע ממה שמציגים אותו.

אבל אם המספרים שהוא סיפר לנו עליהם היום של עסקאות שכבר נחתמו ומחכות למסירה אכן נכונים אז הם בכוון המאוד נכון להפוך מקוריוז בפורום זה או אחר לשחקן משמעותי בשוק הרכב הישראלי.

פורסם

לכולם ברור שבסופו של דבר המכוניות יהיו חשמליות.

לא מסכים. מאיפה ההחלטיות הזו?

סתאם, אני עוד לא יודע אם שוכנעתי או לא כי שי אגסי הוא אדם בעל כושר שכנוע וסחיפה כזה שצריך עוד זמן לעבד את המידע ולהפריד את השווק מהאמת.

האם יש לאגסי שדה-עיוות-מציאות בדומה לגורו המקורי, סטיב ג'ובס ?

האם הוא הדביק אתכם באמונה ובהתלהבות לגבי הפוטנציאל העצום של המיזם ?

האם חשתם מוארים?

האם זכרתם את הספקות שלכם אך לפתע הם נראו לא מהותיים ?

הכריזמה נוטפת מאגסי. בזה הוא באמת יוצא דופן. כמעט בלתי אפשרי לעמוד מול אדם עם כריזמה וכושר שכנוע כזה. לא פלא שהמיליארדר עופר נפל בפח.

אבל כשכותבים את טענותיו, פתאום החורים מתגלים, ולדעתי יש יותר חורים ממהות.

יהודה

פורסם

קודם כל אציין כי לצערי לא הייתי היום במפגש (או שמא גם כאן נגיד פגש? :shock: ) אך אני רוצה לתרום להתפתחות הדיון את השנקל שלי.

אדגיש כי נהגתי ה-ze לפני כחצי שנה בכביש למשך כ-15 דק' עם סוכן מכירות של ב"פ ואתייחס לרשמי מנסיעה זו ללא התייחסות לחזון (המבורך) או לשי אגסי (המבורך גם הוא...).

מאור,

אתה מציג את האמירה "בדיוק כמו פלואנס רגילה" כיתרון. אני גם מבין את הרציונל ואתה יודע מה? אפילו מכבד אותו.

אבל הפלואנס הרגילה ואזי גם ה-ze מכונית פשוטה, משעממת למראה וזולה בתחושה בתא הנוסעים (ואומר את זה בעלים של לאון...).

תוסיף על זאת תא מטען שישה לא מצליח להיכנס אליו ומגבלה של 90 ק"מ בהתרגזנות או 150 ק"מ מנהלתיים ומחסור בנקודות הטענה והחלפת סוללה נוחות ובשלב זה, אין לך מנצח לטעמי.

בעוד כשנתיים, שלוש אם מחירי הדלק יאמירו והמאזן כאמור, ישתנה לטובת החשלמית ובתנאי (שלי, כמובן) שה-ze תולבש על גופה של הרנו מגאן קופה למשל, יהיה לנו הרבה על לדבר.

כל הכבוד לב"פ ולמנהלי הפורום המצויין על ארגון האירוע, נראה שנהנתם והחכמתם ואולי קצת שמנתם!

נתראה בארועים הבאים ;)

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
אבל אנחנו לא קונים רעיון, לא שפני ניסיון ולא פילנטרופים שבאים לתמוך במיזם רק בגלל שהוא פורץ דרך.

זו שאלה ששאלו בכמה גירסאות- המכונית (הנוכחית, כולל מערך השירות) לא מתאימה לכולם - היא מתאימה לקהל מאוד מצומצם. התשובה שלו היא שקהל היעד כרגע הוא לאותם אנשים שכן רוצים להיות "פורצי דרך". אתה, וגם אני, לא קהל היעד כרגע.

dirty old man

need love too

פורסם

התרשמות ראשונה: היה יום מעניין ביותר וחווייתי. תודה לבטר פלייס על האירוח המושקע וכמובן תודה לשי אגסי שהקדיש לנו שלוש שעות אינטימיות שהיו חווייה בפני עצמה. בלי כל קשר למה יקרה עם בטר פלייס, זה נחמד להעביר שלוש שעות עם האיש הזה, מדובר בתופעת טבע ללא כל ספק:)

כמו שאמרו אחרים צריך רגע לתת לחלק מהדברים לשקוע, אבל לדעתי ניתן לומר כבר עכשיו שרכב חשמלי הולך להיות משהו שכולנו נדבר עליו הרבה בפורום הזה ובמקומות אחרים בשנים הקרובות, כי זה פשוט קורה.

לדעתי, כרגע הבעיה העיקרית היא אב הטיפוס - הפלואנס.ZE שהיא בגדול טובה יותר ממשפחתית 1600 מבחינת הנסיעה, אך זו עדיין פלואנס עם בגאז קטן מבחינת שאר הדברים. עם זאת, חשוב לזכור שבעיות האמינות של המנוע ושאר המכלולים לא רלבנטיות במנוע חשמלי, מה שהופך את הפלואנס הזו באמת למשהו אחר. השינוי הגדול יתרחש עם הגעת דגם חשמלי נוסף, לפי מה שאני מבין זה יקרה בשנה הקרובה (זואי, קליאו חשמלית).

מבחינת המחיר כל הסיפור הוא זול יותר ממשפחתית 1600 בנזין, בכמה? אם אני מבין נכון לא בהרבה אבל כן זול יותר.

מבטיח לכתוב עוד בהמשך.

פורסם

החלפת הסוללה התבררה כחוויה מתקנת בפן השלילי של העניין, בגלל חום שלא ניתן למגרו על ידי מזגן (הסוללה בחוץ).

DSC08247.JPG

DSC08252.JPG

DSC08258.JPG

DSC08261.JPG

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...