Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רובר 620 טורבו או אלפא 156

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל?

מה דעתכם מבחינת הנאה מנהיגה?

ביצועים?

מחיר קנייה ומכירה?

הוצאות שוטפות? (אמינות, דלק וכו'...)

פורסם

אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל -

"אלפא, גם בגלל האמינות" :lol::lol::lol:

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

מחיר קניה - ה620 הכי חדשה תעלה בסביבות 80K, גם 156 יש באותו סכום.

הרובר שומר על ערכו הרבה יותר טוב

הנאה מנהיגה - בהחלט אלפא

ביצועים - רובר

כוח - האלפא 2.0 תהיה נחותה משמעותית, ה2.5 תהיה די דומה.

הוצאות שוטפות - אני חושב הרובר.

דלק - קשה לומר

בקיצור חוץ מכוח בקו ישר, האלפא תהיה יותר טובה בכל תחום למעט שמירת ערך.

פורסם

אתה גורם ל620 להשמע כמו איזו לנטיס.. אני ממש לא בטוח שההפרש בשמירת הערך כ"כ גדול... (ומבדיקה קצרצרה בYNET - שמירת הערך של האלפא נראית טובה במקצת מזו של ה620).

ההבדל בביצועים מתגמד לצד האופי של מנוע האלפא ואופי ה156 בכלל.

הגרסה היחידה שחזקה יותר היא ה620 טורבו... עם 200 כ"ס. הגרסאות האטמוספריות (115\131 כ"ס בהתאם לגרסה) חלשות משמעותית לעומת ה2 ליטר 155 כ"ס (אטמוספרי, כמובן) של אלפא. הביצועים נחותים אף הם ב620 למעט בגרסה המוגדשת.

פורסם
אתה גורם ל620 להשמע כמו איזו לנטיס.. אני ממש לא בטוח שההפרש בשמירת הערך כ"כ גדול... (ומבדיקה קצרצרה בYNET - שמירת הערך של האלפא נראית טובה במקצת מזו של ה620).

ההבדל בביצועים מתגמד לצד האופי של מנוע האלפא ואופי ה156 בכלל.

הגרסה היחידה שחזקה יותר היא ה620 טורבו... עם 200 כ"ס. הגרסאות האטמוספריות (115\131 כ"ס בהתאם לגרסה) חלשות משמעותית לעומת ה2 ליטר 155 כ"ס (אטמוספרי, כמובן) של אלפא. הביצועים נחותים אף הם ב620 למעט בגרסה המוגדשת.

נכון, אמת, צודק.

אבל, תבדוק בהודעה הראשונה, הבחור רשם "רובר 620 טורבו או אלפא 156"

פורסם

כמעט מכל בחינה אלפא

וכמה שזה נשמע רחוק מהמציאות אני מעריך שגם מבחינת אמינות האלפא תיהיה יותר טובה

נ.ב מה שנכתב על האמינות לא נכתב מניסיון אישי אלא מניסיון של מכר עם 156 (ניסיון טוב)

לעומת כמה מכרים שלא היו מרוצים מאמינות הרוברים שלהם (אבל לא 620)

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

כל חובב נהיגה מצוי היה מצטמרר לנוכח המחשבה...

בוודאי שהאלפא תהיה מהנה בהרבה. בנוגע למנוע - אז מנהיגה על 156 2.0 עם 155 כ"ס אני יכול להגיד שהמנוע מרגיש חזק מאוד!! זה ממש נראה כאילו יש לו איזה 170 כ"ס. הכוח מגיע החל מ-3500-4000 סל"ד ועד למנתק ב-7000, ויש הרבה כוח. הרכב פשוט מרגיש קליל מאוד. אני לא מאמין שהיא תהיה הרבה אחרי הרובר בשום האצה, במיוחד אם הרובר בגרסה אוטומטית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אלפא! בטח שאלפא! לדעתי, מכל בחינה.

מניסיון של כימעט 5 שנים האוטו מסב המון נחת, ולא מיתעלל בבעליו על יותר מידי תקלות.

2 תקלות בשנתיים וחצי זה לדעתי בסדר גמור.

בקשר לקו ישר, למרות שהרובר מהירה על הנייר, בכל קרב רמזורים שהייה לי עם כזו, לקחתי אותה ודיי בהרבה, הייה לי חבר עם 620 טורבו והשארתי אותו הרבה מאחור,

גם אותי זה הפליא...

אלפא על הכביש לוקחת הרבה שעל הנייר יותר מהירות.

מבחינת כיף, גם ללב וגם לעניים, אלפא, זה אוטו שלא משנה כמה זמן יש לך אותו, כל פעם תיכנס אליו עם חיוך, ושתצא לא תוכל להוריד ממנו את העיניים...

פורסם
כל חובב נהיגה מצוי היה מצטמרר לנוכח המחשבה...

בוודאי שהאלפא תהיה מהנה בהרבה. בנוגע למנוע - אז מנהיגה על 156 2.0 עם 155 כ"ס אני יכול להגיד שהמנוע מרגיש חזק מאוד!! זה ממש נראה כאילו יש לו איזה 170 כ"ס. הכוח מגיע החל מ-3500-4000 סל"ד ועד למנתק ב-7000, ויש הרבה כוח. הרכב פשוט מרגיש קליל מאוד. אני לא מאמין שהיא תהיה הרבה אחרי הרובר בשום האצה, במיוחד אם הרובר בגרסה אוטומטית.

רוני

אין רובר 620Ti אוטומטית בארץ.

ובאשר לשאר המגיבים:

ואני פשוט מתעצבן כול פעם מחדש מהשטות הזאתי של ה"רובר לא אמינה".

אתם יודעים מה? היא הרבה יותר אמינה מפיז'ו.

וזה אחרי שהייתה בבעלותי פיז'ו 205 חדשה ורובר משומשת בת 7 שנים.

ושניהן טופלו באדיקות.

מניסיון עם איזה רובר אתם מדברים?!

ורוני... תגיד לי... נהגת פעם ברובר 620 טורבו ובאלפא 156 והחלטת על דעת עצמך שהרובר פחות מהנה?

אני לא אומר שלא.

בחיים לא נהגתי על רובר 620 טורבו.

וגם לא ישבתי אף פעם ב-156.

אבל אתם כן?!

באיזה זכות בדיוק אתם טוענים את זה?

לי לא זכור אפילו מבחן אחד לרובר 620 טורבו.

רכב עם 200 כ"ס היה צריך לקבל ממכם קצת יותר קרדיט.

כול פעם שיש מבחן דרכים לרובר היא יוצאת מלאת שבחים (ראה הבמחן של ה-25, והמבחן של ה75 מול היגואר X טייפ בוא ה-75 ניצחה).

מי שלא נהג אף פעם ברובר לא יודע מה זה.

ואני מצטער אבל אתם מתנהגים כמו הישראלי הטיפוסי כרגע, אותו אחד שנוסע בלאנטיסומטית שלו ושמגדפים כול הזמן מעל דפי הפורום.

כתבתם הודעה נחרצת שמי שאין לו רישיון אז שלא ייעץ ברכישת רכב.

אז אני חושב שכדאי להוסיף שמי שאין לו ניסיון וניזון בעיקר משמועות... אז שגם הוא ידפדף הלאה.

פורסם

אוקי, לגבי רובר מול אלפא...

באלפא 156 ישבתי (וגם נהגתי, אם כי ממש מעט), והיא באמת רכב מהנה לכל הדעות

לגבי הרובר, אין לי נסיון , ולא נותר לי אלא לתת מידע מירחון ישראלי שכן בחן אותה, וטען בתוקף שמדובר ברכב מהיר, אך עם שלדה בינונית (אגב - זוהי למעשה הונדה אקורד בתחפושת..)

בעיה קטנה לגבי ה 156 - למצוא אחת :)

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

לדעתי זה הקרב האמיתי ! אלפא נגד רובר, שתי מכוניות הנעה קדמית מחברות בעלות מסורת ספורטיבית (כן גם האנגלית), שבאופן מסורתי אמנם שמו את העיצוב והנהיגה לפני האמינות, אבל היום מייצרות מכוניות שעונות גם לקריטריונים השמרניים ...

באמת ב- 620 לא ישבתי אף פעם, אבל מסיבוב קצרצר ברובר 214 היא זכורה לי כרכב שיותר בו יותר משמץ של "איטלקיות", ה- 75 היא פשוט רכב מדהים ביופיו בפנים ובחוץ - בריטי-"יגוארי" בחוץ, אלגנטי-איטלקי בפנים, ויש לי שכן שמאוד מרוצה מהרובר 400 שלו, אז אין סיבה לחשוב שדווקא ה- 600 פחות טובה.

קצת מיושנת? אולי. אבל לפחות ב-200 אני יודע שהמיושנות הזו עוזרת לשמר כמה אלמנטים מהנים של מכוניות של פעם, שהיום - כשכל משפחתית קטנה נראית כמו מיניואן עם חצי טונה אבזור - קצת קשה למצוא.

בקיצור, אפילו כאלפיסט מושבע, לא הייתי פוסל את הרובר כל כך מהר...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קודם כל, לא פסלתי את הרובר לחלוטין, באמת כי לא נהגתי בה.

מצד שני *כן* קראתי עליה מספיק בשביל לדעת שכמו הרובר 400 שמבוססת על הסיוויק, גם ה-600 אינה מכונת נהיגה בצורה שאנו מדברים עליה. אפשר אולי להשוות אותה לוולבו S40T4. (אפילו לשתיהן אותו הספק) - משפחתית מהירה ומאובזרת, אך לא יותר.

אם זה מה שהוא רוצה - בשמחה. אבל אני אישית חושב (ואת זה כנראה לא הדגשתי מספיק בהודעה הראשונה שלי) שאלפא מהווה קנייה מושכת בהרבה בכל תחום. היא עדיין משפחתית מהירה ומאובזרת, אבל היא גם אלפא, וזה אומר הרבה (צריך לנהוג ולהבין...)

בנוגע לאמינות - לא יודע.

בנוגע למבחני דרכים שהרובר מנצחת בהם - איפה? אני מתרשם לא פחות ממך מה-75, שהיא כנראה מכונית טובה בהחלט. אבל מבחנים על ה-45 וה-25 לא הרשימו במיוחד, ונהיגה ב-214 ידנית ממש לא עשתה לי את זה (חוץ מהמנוע)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ה620 היא לא אסון סטייל ה400 או ה200 (המבחן ל25 בהגה - שערורייה רבתי...).

לכשיצאה, אוטוקאר שיוועו ליותר כוח וקיבלו אותו בדמות הטורבו... הם היו די מרוצים (7 כוכבים מ-10 לפי הניקוד כיום).

אבל אני עדיין בעד האלפא :D

:wink:

• תוכן חדש...