Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גחלים טובים, זה מה שאני מחפש.


urban.racer
שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני הייתי רוכש פחמים ביפו באיזו "פחמייה" ברחוב יפת (חנות שמוכרת רק פחים בשקים גדולים), גם שם מדובר בפחמי הדר אבל מזכרוני הם היו מצויינים.

 

לגבי הדלקת הפחמים, אני מאוד נגד שימוש בכל הפחמים שמכילים חומר מדליק, גם מהפן הבריאותי וגם מהפן הקולינרי- הם משאירים טעם לוואי באוכל.

 

אני משתמש בשיטה שלעולם לא מפספסת:

 

שם נייר טואלט באיזה 2-3 נקודות במנגל (פשוט לוקח גליל, עושה איזה 2 ליפופים סביב כף היד ומניח את זה במנגל ומקבץ סביב הנייר את הגחלים).

על הנייר טואלט אני שופך שמן (רגיל) עד שהנייר נספג בערך 70% ואז מדליק את הנייר.

כל 2-3 דקות הופך את הגחלים סביב הנייר, כעבור 10 דקות יש מנגל מוכן לשימוש בלי שהייתי צריך לנפנף פעם אחת וכל הגחלים דלוקים וללא טעמי לוואי.

 

ולפותח השרשור,

 

אתה בחור רע! (לשים תמונות כאלה בפורום פתוח?....מתי אפשר לקפוץ לאיזה מינגול? :lol:)

 

 

שיטה מצוינת!!!!!!

 

היום אני ניסיתי את השיטה שלך במרפסת וכמו שאמרתה תוך 10 דקות כול הפחמים היו מוכנים לצליה, לא צריך לנפנף ולא צריך מדליק פחמים, כול הכבוד!

 

רציתי לשאול, השיטה הזאות יעילה גם במקומות שאין בהם רוח?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

  • שבועיים מאוחר יותר ...
  • שנתיים מאוחר יותר...

בשר עושים על פחם טבעי או ענפי עץ.

גריל גז הוא נוח לשימוש ומצריך יד פחות מקצועית וזה בערך היתרון היחיד שלו.

פחם הדרים שנפוץ ככ בארץ טוב לייצירת חום גבוהה ובישול של חלקים שדורשים חום כזה, כמו כנפיים, שיפודי פרגית, מעיים קבב. פחם מעץ קשה נותן חום נמוך יחסית ובוער זמן רב ומשמש לחלקים גדולים ושומניים שנמצאים רחוק מהאש, כמו אסאדו, גוש אנטרקוט, שקדים.

אני משתמש בפחם שמיובא מארגנטינה ומרכז אמריקה, בעיקר מ"קברצ'ו בלאנקו" ו"פאלו סאנטו", בערך 60ש"ח/10ק"ג.

כשמשתמשים בעץ טבעי מקבלים יותר ארומות אבל זה קטע טריקי כי יש עץ שייתן ארומה לא טובה (אקליפטוס) ויש שייתן ארומה מאוד אגרסיבית (זית) שתשתלט על טעם הבשר.

בכל מקרה עדיף לא להשתמש בגז, רצוי מאוד לא בפחם דחוס ובשום מקרה בחומרים ודלקים להבערת האש.

רשת מפרופיל עגול תיתן יותר טעמי שומן ודורשת יותר הקפדה כי השומן שניגר מעלה להבות, רשת עם פרופיל זוויתי יותר נוחה לעבודה ממושכת.

בכל מקרה עובדים על רשת חמה ופחם שאינו שחור וכמובן ללא להבות.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

מה הבעיה עם החומרים להדלקת אש אם אתה שם את הבשר אחרי שכל החומר נשרף?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היבואן מביא לי אותו ישירות.

אני מושך טון פחם בחודש, מניח שבשביל פחות מרבע טון הוא לא יבוא אליך.

אתה יכול לקנות ממני.

עריכה אחרונה על ידי Fangio

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ להתחיל להעלות לפה כל מיני נתחים שמומלצים למינגול. (כל אחד וטעמו הוא) שוב ממליץ על הקצביה שלי "לאטי", בשוק התקווה

דברים מיוחדים, טריים, תפנו לאושרי ותהנו מהנחה טובה

 

בברכת מינגול שמח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוהב את האנטריקוט מיובא של אסאדה מסגולה , ההמבורגרים שלהם גם טובים אך כי מעט חריפים .

 

fangio - אז עם מה להדליק ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מעדיף עם נייר ספוג בשמן בישול, זרדים או ברנר קטן.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברנר זה פיתרון טוב, אבל מצאתי את הבלוואר יעיל פי כמה, היות והוא פולט חום ובנוסף מזרים כמויות של אוויר שעוזרות ללבן את הפחמים מהר מאוד. (טורבו מנגל?)

M-TECH E46

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...