Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להחליף רפידות לברקס אחורי למאזדה 3 2006. כך אני רוצה לעשות את זה לבד. הבנתי שזה לא כלכך בעיה וראיתי מספר פעמיים איך עושים את זה.

כדאי לי לעשות זאת פעם ראשונה לבד? אם יש למישהו מדריך או דגשים ספציפים?

וגם המלצה לרפידות?

תודה

ליאור

פורסם

אי אפשר ללמוד?

ואין לי בעייה להשיג את המקווץ בוכנה. פשוט לאחר שמורידים את הרפידות לדחוף את הבוחנות חזרה לא?

פורסם

לא יצא לי להחליף אחורי אבל אם זה כמו הקידמי אז כן פשוט מפרקים את הרפידות דוחסים את הבוכנה חזרה ושמים חדשות, זה עבודה לא רצינית בכלל סה"כ פירוק גלגל ובורג של הקליפר.

מה שכן אני עדיין ממליץ שתעשה את זה בפעם הראשונה עם מישהו שפשוט יסתכל. בכל זאת בלמים וזה די עבודה אחראית.

בהצלחה!

פורסם
אני רוצה להחליף רפידות לברקס אחורי למאזדה 3 2006. כך אני רוצה לעשות את זה לבד. הבנתי שזה לא כלכך בעיה וראיתי מספר פעמיים איך עושים את זה.

כדאי לי לעשות זאת פעם ראשונה לבד? אם יש למישהו מדריך או דגשים ספציפים?

וגם המלצה לרפידות?

תודה

ליאור

לפי התגובות שקראתי כאן אז יש צורך במכווץ בוכנה בסיבוב (אין לי מושג למה הבוכנה צריכה להכנס חזרה בסיבוב אבל שיהיה). בכל אופן, אל תתחיל את העבודה לפני שאתה יודע שיש לך את הכלים המתאימים.

באופן כללי, להחליף רפידות זה לא עניין מסובך ואין סיבה שלא תוכל לעשות זאת לבד.

פורסם
לפי התגובות שקראתי כאן אז יש צורך במכווץ בוכנה בסיבוב (אין לי מושג למה הבוכנה צריכה להכנס חזרה בסיבוב אבל שיהיה).

הבוכנה נכנסת בסיבוב, כי היא יושבת על בורג.

הבורג קיים בגלל בלם יד. בלם יד פעול על הגלגים האחוריים (ברוב המכוניות) ולכן הבוכנה של הקליפר הקידמי היא רגילה.

כשמושכים בלם יד, הכבל שלו מפעיל את הבורג, הבורג מסתובב ומצמיד את הרפידות לדיסק.

פורסם

שאלה שמאוד מסקרנת אותי, אתה בטוח בזה שראית כמה פעמים איך מישהו החליף רפידות שאתה יודע להחליף?

ולקבוע את מצב הצלחות?

אולי כדאי לשלוח צלחות לחריטה?

ואם המשאבה תפוסה? אם הצירים לא חוזרים כמו שצריך?

אולי תתפוס את הבורג לא טוב בקליפר ותילך ההברגה?

נכון, 90 אחוז שהכל יהיה רגיל, ואני סתם מלחיץ אבל האם אתה יודע להתמודד במקרה של אחד המצבים שתיארתי?

קובי

פורסם
שאלה שמאוד מסקרנת אותי, אתה בטוח בזה שראית כמה פעמים איך מישהו החליף רפידות שאתה יודע להחליף?

ולקבוע את מצב הצלחות?

אולי כדאי לשלוח צלחות לחריטה?

ואם המשאבה תפוסה? אם הצירים לא חוזרים כמו שצריך?

אולי תתפוס את הבורג לא טוב בקליפר ותילך ההברגה?

נכון, 90 אחוז שהכל יהיה רגיל, ואני סתם מלחיץ אבל האם אתה יודע להתמודד במקרה של אחד המצבים שתיארתי?

האמת ראיתי. התנסתי, לא. זאת הסיבה שאני מברר. תכלס אני חשבתי שאני בקיא אבל אחרי ההסברים פה יכול להיות שאני פשוט אלך למוסך אבקש שאני יעשה את העבודה כך שאדע לפעם הבאה.

צריך ללמוד. אבל עדיין אני אבדוק את כל האופציות לעשות זאת לבד.

לקבוע את מצב הצלחות. פשוט שאין שחיקה גדולה מידי בעובי הדיסק גד לאני חושב שעד חצי ס"מ. והרפידות עד 3-4 מ"מ עובי עד לפלח ברזל.

פורסם

אתה צריך בוקסה אלן 7MM, מכוון קאליפר כמו שבתמונה ללא המכווץ הזה לא תוכל להחליף רפידות.

לא ממליץ לך להחליף לבד משום שמדובר בבלמים ואיתם לא משחקים.

אל תנסה לסובב את הבוכנה עם פלייר אתה עלול לגרום נזק לבוכנה חייב מכווץ ייעודי אחרת תצטרך להחליף קאליפר/לשפץ.

על גב הרפידות קיים פין שצריך להיכנס לחריץ בבוכנה שיש למקם את הבוכנה במצב מסוייםן כדי שהפין יכנס למקומו אחרת הקאליפר יתפס או שבלם היד לא יתפקד, ברכב הזה קיים קפיץ שאותו צריך לדעת להרכיב מבלי לעקם/לשבור אותו כי הוא עדין.

פורסם

עבודת החלפת רפידות עולה בסביבות 200 ש"ח בכל מוסך.

לא שווה לשחק עם הבטיחות של הרכב.

רוצה ללמוד לבד?

לפחות בפעם הראשונה תחליף תחת השגחה של בעל מקצוע .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...