Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב כבר כמה שבועות (דיהטסו סיריון, כ-50 אלף שקל).

אני מוצא דברים מתאימים, אבל משום מה כל מי שאני מתקשר אליו אומר לי שאין לו הסטוריית טיפולים. התירוצים רבים (טיפלתי במוסך של העבודה, לא היו כמעט טיפולים אז לא היה טעם ...), אבל זה עדיין מחשיד אותי.

אז השאלה שלי היא: האם אני חי בסרט ואף אחד לא באמת מחזיק הסטוריית טיפולים של הרכב שלו, או שזה באמת סיכון לקנות אוטו שאני לא יודע מה עבר עליו?

תודה!

פורסם

הרבה אנשים לא רושמים בפנקס מה הם עשו,או שמרו קבלות,זה לא אומר שהרכב לא שמור,מצאת משהו שאתה אוהב? קח אותו לבדיקה,רכב שטופל ולא הוזנח יראה את זה בבדיקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בטח שיש הרבה שמחזיקים, ועוד במיוחד ברכבים במחירים כאלה(בישנים יותר , זה קצת יותר בעייתי למצוא כאלה).

לכול מוסך שמכבד את עצמו יש היום תיק ממוחשב לכול לקוח ששם שמור תיעוד של כול הטיפולים שהוא עשה ובאיזה תאריכים, ככה שברוב הפעמים גם לא חשוב להיות פדנט עד הסוף ולשמור קבלות ודברים כאלה.

פשוט לצערי גם במחירים האלה, אנשים פשוט לא מטפלים ברכבים שלהם, כול שכן אצל בעלי מכוניות יפניות שהם בטוחים שהרכב שלהם הוא מתת אל שלא מתקלקל לעולם ולכן אין צורך לטפל בו בכלל.

הצעה שלי, בסעיף הזה של היסטוריית טיפולים, אל תתפשר בכלל.

פורסם

הבעיה היא שגם היום, גם אתמול, התקשרתי ל-4-5 אנשים, כולם עם רכבים שנשמעים טוב, קילומטר נמוך - אבל אין טיפולים רשומים.

זה נראה כאילו באמת אין דברים כאלה, סיריון עם היסטוריית טיפולים

פורסם

תנסה את הדרך ההפוכה, דרך המוסך.

בכל מוסך יש שמועות מפה לאוזן על רכבים שמחפשים קונה.

נסה להרים טלפון למורשה דיהטסו ולשאול אם הם יודעים על אחד הלקוחות שמטפל שם שרוצה למכור רכב.

בחלק מהמוסכים יש לוחות מודעות בחדר המתנה עם רכבים למכירה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

דייהטסו סיריון 50K? איזה שנה הרכב שאתה מחפש 2007/8? לדעתי רכב בן 3 או 4 שאין לו היסטוריית טיפולים במורשה לפחות בתקופת האחריות אל תתקרב אליו! לרכב חדש כזה אמורה להיות היסטוריית טיפולים של לפחות עד שנגמרה האחריות (לכל היותר שנה במקרה הזה, לא כן?). לתקופה שאחרי האחריות אני נוטה יותר לבדוק את מצב הרכב מאשר דווקא היסטוריית טיפולים. דעתי האישית היא שכאשר הולכים לראות רכב כדאי (לדעתי מומלץ, עדיף, חובה!) לקחת מישהו שמבין כדי שיוכל לתת חוות דעת ראשונית לפני שאתה בכלל מעלה על דעתך לקחת את הרכב לבדיקה. למה? תחשוב בהיגיון, אתה הולך להוציא 50K לא? לא כדאי לקחת מישהו שמבין כדי למנוע "נפילה" רק מתוך חוסר תשומת לב או הבנה?

לדעתי עבור התקופה שמחוץ לתקפות האחריות היסטוריית טיפולים פחות קריטית. אני למשל דוגמא למי שמתחזק את הרכב בצורה טובה ולא מטפל לעולם במוסך והולך למוסכים רק אם יש תקלה שמצריכה מוסך. מצטער אך אני לא אשלם מחיר כפול ומשולש למוסך מורשה או לא מורשה רק בשביל שזה יהיה כתוב באיזו חוברת שהטיפול בוצע במוסך... כשארצה למכור אני מחזיק תיעוד של הכול כולל הכול, מי שיאמין וירצה לקנות בכיף, מי שלא לא. ודרך אגב היסטוריית טיפולים לאו דווקא מעידה לדעתי על איכות התחזוקה, טיפולים הם רק חלק מהענין, השאלה מה קורה כשצצות בעיות שבד"כ עלות התיקון שלהם במוסכים מורשים יקרה משמעותית לעומת תיקון במוסך לא מורשה או אפילו באופן עצמאי (למשל במורשה אני מאמין שעל החלפת צינור מים יכולים לקחת 500 ש"ח בעוד שאפשר לעשות את זה לבד ולשלם רק על הצינור שעולה 70 ש"ח, סתם דוגמא).

על תקופת האחריות שוב לא הייתי בשום פנים מתפשר על היסטוריית טיפולים מסודרת ומתועדת של מוסך מורשה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

סריון הינו רכב נפוץ מאוד בליסינג/השכרה, לרכבים אלו, אם הם מיד שניה (כלומר לא נמכרים ישירות ע"י חברת הליסינג) בדרך כלל לא יהיה ספר טיפולים.

בכל מקרה, ברכב חדש יחסית (איזה שנים אתה מחפש) אני הייתי מצפה לראות ספר טיפולים מסודר, וזאת בתנאי שהוא פרטי לחלוטין.

כמובן שאם הרכב היה ליסינג/השכרה לא הייתי בונה על ספר טיפולים (מה גם שאין לו משמעות, יש קומבינות מפה ועד להודעה חדשה..), אבל לכן המחיר של רכב מליסינג נמוך בעשרות אחוזים מפרטי!

יש מצב שאנשים מנסים להסתיר עבר של ליסינג/השכרה ולכן אין ספר טיפולים!

בכל מקרה הייתי נמנע, תמשיך לחפש.

אגב, בשביל רישום בספר טיפולים ממש לא צריך לטפל במורשה יבואן, כל מוסך מורשה (כזה המציג רישיון מוסך) יכול לחתום בספר טיפולים.

לי אישית יש רכב שנת 2003 יד-3 עם ספר טיפולים מסודר מיומו הראשון! לדעתי זה מועיל מאוד במכירה, מה גם שזה עוזר לי לעקוב אחר התחזוקה של הרכב.

• תוכן חדש...