Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנו רכב חדש לפני כמה חודשים ושילמנו מקדמה כמבוקש. לצערינו מועד המסירה של הרכב מתעקב כחודשיים מ"תאריך המסירה המשוער" המצויין בחוזה, ובנוסף הרכב לא זמין בצבע שנקבע בהזמנה.

לאור כך הוצע לנו פיצוי בגובה 2,000 ש"ח (כ- 2.5% ממחיר המחירון של הרכב) או אפשרות לביטול ההזמנה ללא פיצוי. הפיצוי נראה לנו נמוך עד כדי גיחוך, מאחר שלא מכסה אפילו אלטרנטיבת שכירת רכב אותה נאלצנו לספוג. בנוסף היבואן מציע כרגע את הרכב בהנחה של כ- 5,400 ש"ח לעמיתי חבר (כ- 7% ממחיר מחירון), הנחה שאנו לא יכולים להנות ממנה. עובדה זו מחזקת את גודל האבלה בפיצוי הזעום שהוצע לנו.

שאלתי היא, בלית ברירה, אלו אלטרנטיבות עומדות בפנינו מטעם החוק.

פורסם

נראה לי שזו שאלה לפורום משפטי יותר מאשר לייעוץ ברכישת רכב אם לאמר את האמת.

אם היתה כאן הונאה ולא טעות בפרטי ההזמנה מתוך רשלנות אז ללכת כאן לתביעת פיצויים אולי יצא לך בעיקר כאב ראש ולא ישתלם.

הייתי מבטל את ההזמנה ואומר יפה שלום - אולי הם לא ירצו להפסיד לקוח...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא מאמין שאוכל להוכיח שהייתה הונאה, גם אם הייתה. הרכב מבוקש מאוד ולכן אין ליבואן שום בעיה שנבטל ההזמנה גם במחיר של איבוד לקוח. חבל שהחוק לא מספק לאזרח מנוף יותר חזק מול גוף גדול כמו יבואן רכב במקרה של הפרה כה מהותית של החוזה.

פורסם

תבדוק מה כתוב בחוזה הרכישה לגבי איחור במסירה ולגבי צבע.

בכל מקרה (בלי לבחון את החוזה המדובר) כעיקרון זה נראה לי לא סביר למסור רכב באיחור של חודשיים ועוד בצבע שונה מההזמנה, ולכן על פניו זה יכול להחשב להפרת חוזה ולהוות עילה לביטול ולפיצויים (וזאת, אפילו אם החוזה מציין שהדבר מותר להם - שכן, על פניו מדובר בתנאי מקפח בחוזה אחיד).

מבחינת גובה פיצויים, כמה אתה סבור שמגיע לכם? בהנחה שהפיצוי המוצע על ידי החברה אינו מספק, אתה יכול לתבוע, אך קח בחשבון שאולי הטרחה לא שווה את מה שתקבל מעבר למה שכבר הוצע לך (אני מניח שהחברה תדרוש ממך לחתום על כתב ויתור כנגד קבלת הפיצוי ממנה, כך שלא תוכל לקבל הפיצוי ולאחר מכן להגיש תביעה).

פורסם

היי,

גם אני הזמנתי את הרכב הנ"ל והוא היה אמור להגיע החודש, מה שכבר בוודאות לא יקרה.

כנראה שהביקוש קצת עלה לראש של היבואן והם מרגישים שהם יכולים לעשות מה שבא להם, כיוון שלמי שמזמין היום צפי האספקה הוא במרץ 2012!

בשיחות איתם הם מתחבאים יפה מאוד מאחורי הניסוח המשפטי של "זמן אספקה משוער" וכן הנספח על עיכוב באספקה שאני משערת שחתמת עליו כיוון שבאותו נספח גם כתוב שעקב כך שלא מובטח זמן אספקה אתה יכול לבטל בכל רגע ולקבל את המקדמה שלך בחזרה.

לפחות הציעו לך פיצוי של 2000 ש"ח, לי אפילו לא מוכנים להבטיח שהאוטו יגיע בחודש הבא, והאמת כבר התחלתי לשקול אלטרנטיבות הבעיה היא שאין באמת כאלה (לפחות לא לגבי הדגם האוטומט).

לגבי ההנחה של חבר - הבנתי שמי שמקבל את ההנחה של חבר לא זכאי למימון של 50000 שפרוסים ל 3 שנים - שבסופו של דבר גם זה מתרגם לכסף.

לצערי, חוץ מלקטר על ההתנהלות הבזיונית של היבואן אין יותר מדי מה לעשות, אני בספק רב אם מדובר כאן בהפרת חוזה. מה שכן - אולי תנסה לאיים עליהם בתביעה או לבקש מעו"ד שינסח לך מכתב יפה שכתוב בשפה משפטית ואולי תקבל רכב בצבע שהזמנת (במידה וכבר הרכב נרשם על השם שלך זה כמובן יותר בעייתי).

בהצלחה

• תוכן חדש...