Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אחד הדברים, שהם הכי מרגיזים ומעצבנים אותי הינו אי השימוש בידית האיתות.

הדבר יכול להיות מסוכן ביותר שכן לעיתים קשה לצפות מה כוונתו של הנהג שלידך, לפניך או מאחוריך.

המשטרה - יש לה דברים חשובים יותר מלאכוף את החוק ולהרוויח טונות של כסף בקלות.

הייתי מעוניין לדעת, מי מכם נוהג לאותת באופן קבוע או רק במקרים מיוחדים.

תודה.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש גם כאלה שמשאירים את האיתות פועל וממשיכים לנסוע ישר.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

בחדרה אין משמעות לוינקרים. אף אחד לא משתמש בהם אפילו בצחוק.

ועוד עם זה שיש לנו כיכרות כל 100 מטר זה הופך את הנהיגה בעיר למשהו מאוד מאתגר.

(למען הסר ספק, המשורר מאותת בכל מעבר בין נתיבים או פניה או מה שלא יהיה)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אותי מעצבן שממתינים בכיכר או צומת לרכב שמגיע,ובסוף הוא פונה אך כמובן הוא לא אותת.

אני מאותת,בכול מצב,עקיפה וחזרה,כיכר,צומת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ולא נשכח את הז'אנר הנפוץ - אלו שמאותתים יחד, או אחרי ביצוע הפנייה. הם יודעים שצריך לאותת, ועושים זאת, רק שאין להם כנראה שמץ של מושג למה בעצם מאותתים. :evil:

:turn-l:
פורסם
ולא נשכח את הז'אנר הנפוץ - אלו שמאותתים יחד, או אחרי ביצוע הפנייה. הם יודעים שצריך לאותת, ועושים זאת, רק שאין להם כנראה שמץ של מושג למה בעצם מאותתים. :evil:

+1

כמו כאלו שכבר עברו חצי נתיב ורק אז מאותתים.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אני תמיד משתמש,אבל לדעתי 6 מתוך 10 נהגים לא משתמשים.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם

אצלי זה הרגל קבוע.

אז אני מאותת גם כשאני יוצא לבד בלילה מהחניון של העבודה ב 21:30. אם הופכים את זה להרגל, אז לא שוכחים את זה.

כמובן זו תופעה מאוד מעצבנת, נהגים מחליפים נתיבים תוך שימת פס עבה מאוד על הסובבים.

אני לא מבין - אם אני על רכב בן 11 שנים משתמש בידית האיתות בלי חשש שתשבוק, מדוע נהגים על רכבים חדשים לא משתמשים בה, אולי זו היד של הטלפון... לא ברור.

מאוד קשה לי להבין את הזלזול באיתות - גם אנשים נורמאטיביים מאוד מזניחים את זה. עניין של תרבות רעה כנראה. כי מבחינתי זה א'-ב' בתקשורת בין נהגים.

לצערי הרב הגעתי למצב שאני לא סומך על שום נהג על הכביש, ובדרך כלל אני מצליח לזהות את השטות התורנית שעומדת להתבצע ולא סומך על איתות או החוסר איתות.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני מאותת, רק שלפעמים מתחרט על זה. כי בכבישים בארץ כדאי לפעמים להשתמש באלמנט ההפתעה.

למי מאיתנו לא קרה המצב הבא:

אתם נוסעים בנתיב ימין ומאותתים לעקיפה, הנהג ברכב שנמצא מאחוריכם אבל בנתיב שמאל מזהה אתכם כפולש שעומד להכנס לנתיב שלו (שזאת הרי הטריטוריה הבלעדית שלו ולאף אחד אחר אין זכות להיות שם), ומייד נותן קיק מטורף, ע"מ להגיע מהר לצידכם ולחסום את הפלישה. :shock:

V5

פורסם

העלית נושא כאוב.

אני נהג אוטובוס, יש לי מסלול קבוע בתוך העיר.

מידי יום אני מגיע לכיכר, כאשר משמאלי ישנו כביש עם ה-מון תנועה, אוכל להגיד לך בפה מלא, שאם אני מציב שם מצלמת וידאו ומצלם את כל החבר'ה שמגיעים מאותו כביש ופונים ימינה, נוכל לספור שעל כל 50 רכבים, יהיה צדיק אחד בסדום, אולי.

הדבר מסוכן ומרגיז ברמות שקשה לעכל.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

שלום

הייתי בטוח שיש עוד "צדיקים בסדום" בכביש.

הבעיה היא, שאני פשוט לא רואה אף גורם חוק ואפילו לא את עמותת "אור ירוק", שינסו להתמודד עם הפרת החוק הבוטה.

לא אוסיף עוד על המטרד הנורא של ה-דו גלגליים המתאבדים בהשתחלויות בין מכוניות, תופעה נוראית שגם היא לא נאכפת כראוי.

בקיצור - הזהרו בכביש.

שי

פורסם

תמיד מאותת. ולמאותגרי האיתות למיניהם, הנה טריק:

שאתם פונים תאריכו את הזרת החוצה.

פונים ימינה? הזרת תמשוך את הידית למעלה והרכב יאותת

פונים שמאלה? הזרת תדחוף את הידית למטה, הרכב יאותת.

לא בא לכם להשתמש בזרת? תתקעו מקל על גב ההגה שיעשה את זה אוטומטית. אולי זה יהיה קצת באיחור, אבל לפחות יהיה איתות שיזהיר אחרים שאתם אכן מתכוונים לפנות....

לצערי באיזור שאני גר בו לאותת זו המלצה בלבד כנראה, כי הציבור הרחב משתדל להתעלם ממנה....

אני כמובן תמיד טורח לאותת, גם במעגלי תנועה או צומת שיש בה רק אפשרות אחת לפניה.

• תוכן חדש...