Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניראה לי שאני השליח היחיד בחיפה שגם מאותת עם הקטנוע וגם עומד לפעמים אחרי רכבים ברמזור. עם הרכב גם תמיד מאותת, זה בטח מפתיע הרבה אנשים, רכב כזה של "ערסים" נוהג כחוק.:roll:

אני הכי שונא את אלה עם היד בחוץ שלא מאותתים. שחס וחלילה לא יצתרכו להזיז את יד שמאל שלהם מהדלת של הרכב...

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאותת תמיד.

ולא נשכח את ידידינו, נהגי המוניות, המחרפים נפשם ומאותתים בהינף יד שמאל (מעניין למה הם מאותתים רק שמאלה...), כי הרי זה יותר קל ופחות מסוכן מלהשתמש בידיות האיתות.

alfa 156 2.5.

פורסם
אני מאותת, רק שלפעמים מתחרט על זה. כי בכבישים בארץ כדאי לפעמים להשתמש באלמנט ההפתעה.

למי מאיתנו לא קרה המצב הבא:

אתם נוסעים בנתיב ימין ומאותתים לעקיפה, הנהג ברכב שנמצא מאחוריכם אבל בנתיב שמאל מזהה אתכם כפולש שעומד להכנס לנתיב שלו (שזאת הרי הטריטוריה הבלעדית שלו ולאף אחד אחר אין זכות להיות שם), ומייד נותן קיק מטורף, ע"מ להגיע מהר לצידכם ולחסום את הפלישה. :shock:

קורה לי מלא פעמים.

אני אוהב את הרכב שלי רק בגלל המצבים האלה..להראות לנהגים האלה שלא משנה כמה חזק הוא ילחץ על הגז,אני יותר חזק ממנו ולתת לו לאכול את הלב מבפנים ושיסבול בשקט ואז הוא מנסה להגיע אליי ולנסות לצעוק לי משוגעעעע תראה איך אתה נוהג.

ואז אני נותן לו להתקרב ואיך שהוא מתקרב מתרחק לו. תענוג :)

לא מאותת באופן קבוע,רק שרואה לנכון לאותת.

:)
פורסם

לא יהיה צבוע והודה ואומר שאני מאותת אך ורק שהכביש עמוס\בשעות היום והערב המוקדמות.

בלילה שאין אף אחד בכבישים נראלי דבילי לאותת שאני חוזר ב3 בלילה מבילוי ואין כלב על הכביש מצטער זאת דעתי =\.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
לא יהיה צבוע והודה ואומר שאני מאותת אך ורק שהכביש עמוס\בשעות היום והערב המוקדמות.

בלילה שאין אף אחד בכבישים נראלי דבילי לאותת שאני חוזר ב3 בלילה מבילוי ואין כלב על הכביש מצטער זאת דעתי =\.

כנראה לא החדירו לך מימיך הראשונים כנהג כללי יסוד. אני מהמר שגם חסרים כמה כללים ודפוסים אחרים. מקווה שלהסתכל במראות כן אימנו אותך. לאותת זה לא איזה טרחה או עבודה... זה פשוט משהו שעושים כשסוטים מהמסלול הרגיל...

פורסם

טבוע בדמי, בדיוק כמו חגורת בטיחות או אורות ראשיים. תנועת האצבע לידית האיתות מצורפת לתנועת המבט לכיוון הפניה,סטיה המתוכננת, אפילו ביציאה מהחניה המקורה בשעה 05:40 בבוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשהיה לי רשיון יחסית טרי ניסיתי את זה, וכצפוי לא לקח הרבה זמן והגעתי למצב שהקמצנות על נורת האיתות / שרירי כף היד הפכה למנהג קבוע.

מקווה שתשתחרר מזה.

בנוסף מעצבנים אותי גם כל אלה שעושים טובה ומאותתים, אבל רק בליפ אחד! שיא הקמצנות :shock:

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אני רק חודש על הכביש אז אני עוד רגיל מהשיעורים כל סטיה קטנה וכל כביש ריק להפעיל איתות, אבא שלי שלי גם אחרי 30 שנה מאחורי ההגה, ואני מקווה ששנינו נשאר ככה (על אמא שלי אני לא מדבר, היא לא נוסעת אפילו 51 בעיר, ולא יוצאת לבינעירוני).

פורסם

אני תמיד מאותת כי בעיני זה נכות לא להזיז את האצבע (גם אם אחרים לא עושים כן),

אני יכול להגיד שהצעתי אצלנו בחברה להוזיל את הרכבים למוניות ע"י הורדת הידית כי היא גם ככה לא בשימוש אצלהם .

:wink:

:lol::lol::lol::lol:....

נ.ב

היה מאוד נחמד לראות רוכבים אופנועים וקטנועים שלמרות שהם כבר חתכו אותך אז לפחות שתדע מה הצעד הבא .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
שלום

אחד הדברים, שהם הכי מרגיזים ומעצבנים אותי הינו אי השימוש בידית האיתות.

הדבר יכול להיות מסוכן ביותר שכן לעיתים קשה לצפות מה כוונתו של הנהג שלידך, לפניך או מאחוריך.

המשטרה - יש לה דברים חשובים יותר מלאכוף את החוק ולהרוויח טונות של כסף בקלות.

הייתי מעוניין לדעת, מי מכם נוהג לאותת באופן קבוע או רק במקרים מיוחדים.

תודה.

תיקון טעות: המשטרה לא מאותתת בעצמה.

פורסם
לא לימדו אותך שאין מה לסמוך על איתות? הוא יכול אולי לעזור לך להימנע מפעולה ולא כדי לבצע פעולה (כמו להמשיך לנסוע).

ואם לא תתן זכות קדימה לרכב שבחר לאותת כמו שאמרת ותסע והוא לא יבצע את הפניה בסופו של יום ותתרחש תאונה, מה אז? אל תגיד שזה לא תרחיש אפשרי. ממתי נהג סביר מסתמך על איתות?!

הכל אפשרי תמיד בכל זמן ובכל מקום וזה נכון לכל דבר דבר בחיים.

ובכל זאת , אני מניח שגם רוב החברים פה יעמודו בתן זכות ותחכו ותראו רכב מאט ומאותת לפניה ימינה ,גם הם ישתלבו בתנועה.

כמובן בזהירות ולא יכנסו בפראות כמו איזה חולירה (וכך גם אני).

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

אני בעד כעונש נגד נהגים לא מאותתים להכניס אותם לחדר ולהדליק וינקרים, שיסבלו מהפלאשים ומהצליל. ככה אולי ילמדו לאותת

אני חושב שמהתגובה שאני מובן שאני מאותת קבוע

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
ולא נשכח את הז'אנר הנפוץ - אלו שמאותתים יחד, או אחרי ביצוע הפנייה. הם יודעים שצריך לאותת, ועושים זאת, רק שאין להם כנראה שמץ של מושג למה בעצם מאותתים. :evil:

אני מכיר מישהו שהשיטה שלו להחליף נתיב זה למקם את יד שמאל בהתאם, ותוך כדי הסיבוב של ההגה להוריד/להעלות את הידית וינקר :evil:

• תוכן חדש...