Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד מאותת לא מסוגל בלי. הכי קטע אלו שמאותתים לכיון נגיד שמאל והם נוסעים ימינה ואז הם מבלבלים אותך.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם מסוכן וגם מעצבן במקרים מסויימים.

נאמר ואני מחכה בעצור/זכות קדימה והרכב שבא משמאלי מתכוון לפנות ימינה (לכיוון שלי) אך לא מאותת ואני מחכה אותי באופן אישי זה מאוד מעצבן.במקום שיאותת ויאפשר לי להכנס בבטחה

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

אני מאותת תמיד, בכל מקום ובכל שעה, גם אם אני לבד בצומת או עובר נתיב בכביש ריק.

אם הייתה בארץ יותר אכיפה והרתעה של המשטרה היינו נוהגים (וחיים) כאן כמו בשוויץ.

כשהישראלים רואים ניידת הם מפסיקים לדבר בטלפון, מאותתים, חוזרים למהירות המותרת, נזכרים שהם בכביש - תענוג.

אנשים שלא מאותתים זה אנשים שמזלזלים בכביש ובשאר שותפיהם לדרך ולמרבה הצער רוב האנשים הם כאלה. זה לא מפתיע, זו החברה הישראלית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

והאהובים עליי ביותר-נהגי אוטובוס שתוך כדי כניסה למפרץ תחנה(במקרה הטוב)כבר מאותתים ליציאה מהמפרץ...

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אז מה תגיד על נהגי אוטובוס שאפילו את זה לא עושים? נכנסים למפרץ, רואים שאף אחד לא קם מהספסל וישר יוצאים כמו מתאבדים חזרה לנתיב.

פורסם

לא מאשים אותם! תנסה אתה להיות נהג אוטובוס שמנסה שעה לצאת מהמפרץ חנייה..אם הוא לא ייקח בכוח הוא פשוט לא ישתלב

וזה גם מסביר את האוטובוסים שעומדים חצי על המפרץ וחצי על הנתיב, כשהם בעצם חוסמים מעבר לרכבים. באמת שאין לי תלונות נגדם ואני משתדל לתת זכות קדימה לאוטובוסים מתי שניתן.

אני מאותת בכל המקרים, כולל צמתים מרומזרים שיש פנייה רק לכיוון אחד, ובצמתים שאני עומד בנתיב הכי שמאלי וברור לכולם שאני מתכוון לפנות שמאלה. וכן גם בכניסה לחנייה ב3 לפנות בוקר..

ועוד דבר - חלק מהחברים הכי טובים שלי, שהם באמת אנשים טובים, לא מאותתים בהרבה מקרים.

כמו כן הרבה אנשים שאני מכיר שביום יום הם אכפתיים ומסבירי פנים - פשוט שמים ז*ן על שאר משתמשי הדרך.

כלומר זה לא רוע לב או חוסר אכפתיות זה פשוט אנשים שלא למדו נהיגה כמו שצריך, וחוסר חינוך.

Can you teach an old dog new tricks?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

זה נושא מאוד רגיש אצלי, אני אוהב לצרוח על אנשים שעושים עבירות תנועה, בארה"ב התופעה ממש קטנה, זה די מפתיע למען האמת, הכבישים רחבים ואנשים מאותתים במעבר בין נתיבים אבל יש כאלו שלא וזה יכול ממש לעצבן כי לרוב מדובר על מכוניות חדשות ויקרות מאוד, לא פעם צעקתי לאנשים ברמזור שחלק מהאבזור של הרכב זה ידית קטנה כזאת משמאל להגה, המצאה חדשה, אולי הם לא יודעים את רשימת האופציות, אני לא יודע.

איתות זה חשוב, אני גם נודניק בתור נוסע, אני מניאק, כשאני נותן הכוונה זה תמיד ככה: "תאותת שמאלה ותפנה ברמזור" .

haters will hate

פורסם

אצלי האיתות אוטומטי ברגע שאני חושב על הפניה.

אבל לעולם אני לא סומך על איתותים או אי איתותים של הנהגים מסביבי...

פורסם

אני לא מאותת אף פעם, ככה אני חוסך דלק, שהרי ידוע לכל שמנורת וינקר היא כ 21 וואט ובכל איתות השם ישמור עובדות שלושה נרות כאלה הווה אומר כ 60 וואט.

על ידי כך שאני לא מאותת אני לא מושך זרם מהמצבר מה שמקל על האלטרנטור וע"י כך אני חוסך בדלק. חישבתי שבמשך כל חיי כנהג (כשלושים שנה) חסכתי 10 ש"ח ואני מתכוון בשבת הקרובה לצאת ולחגוג על שני גביעי קוטג.

פורסם

אני תמיד מאותת - לא רוצה להפתיע נהגים אחרים. חבל רק שעליהם אי אפשר לומר את אותו הדבר...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

משתמש כבד. הרסה לי את החיים, וולק הידית הזותי. כל בעם אני מזיז זה, חוצפן נדחף לי לתוך הברצוף, לא נותן עובר.

ובנימה רצינית, משתמש. תמיד. קורה ששוכח (5 פעמים בכמעט עשור), אבל מקפיד על השימוש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לצערי האיתות כבר לא שווה הרבה היום.

המון שוכחים אותו מופעל.

המון גם מאותתים בדיעבד (אחרי הפניה, שינוי הנתיב).

פורסם
אני מאותת, רק שלפעמים מתחרט על זה. כי בכבישים בארץ כדאי לפעמים להשתמש באלמנט ההפתעה.

למי מאיתנו לא קרה המצב הבא:

אתם נוסעים בנתיב ימין ומאותתים לעקיפה, הנהג ברכב שנמצא מאחוריכם אבל בנתיב שמאל מזהה אתכם כפולש שעומד להכנס לנתיב שלו (שזאת הרי הטריטוריה הבלעדית שלו ולאף אחד אחר אין זכות להיות שם), ומייד נותן קיק מטורף, ע"מ להגיע מהר לצידכם ולחסום את הפלישה. :shock:

בהחלט תופעה.

מבחינתי כשצריך לעבור נתיב אני מחפש את המקום הבטוח. כשזה אפשרי, אני מאיץ, מאותת ונכנס, כך שהאיתות הוא אך לשם אזהרה.

פורסם
גם מסוכן וגם מעצבן במקרים מסויימים.

נאמר ואני מחכה בעצור/זכות קדימה והרכב שבא משמאלי מתכוון לפנות ימינה (לכיוון שלי) אך לא מאותת ואני מחכה אותי באופן אישי זה מאוד מעצבן.במקום שיאותת ויאפשר לי להכנס בבטחה

לא לימדו אותך שאין מה לסמוך על איתות? הוא יכול אולי לעזור לך להימנע מפעולה ולא כדי לבצע פעולה (כמו להמשיך לנסוע).

ואם לא תתן זכות קדימה לרכב שבחר לאותת כמו שאמרת ותסע והוא לא יבצע את הפניה בסופו של יום ותתרחש תאונה, מה אז? אל תגיד שזה לא תרחיש אפשרי. ממתי נהג סביר מסתמך על איתות?!

פורסם
אז מה תגיד על נהגי אוטובוס שאפילו את זה לא עושים? נכנסים למפרץ, רואים שאף אחד לא קם מהספסל וישר יוצאים כמו מתאבדים חזרה לנתיב.

במקרה של נהגי אוטובוסים הם לא מתאבדים אלא מנסים לאבד אותך.. הם גדולים.. תשבור אתה ת'ראש.

• תוכן חדש...