Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותי מעצבן שממתינים בכיכר או צומת לרכב שמגיע,ובסוף הוא פונה אך כמובן הוא לא אותת.

אני מאותת,בכול מצב,עקיפה וחזרה,כיכר,צומת.

+1

זה פשוט מעצבן.

אני כמעט תמיד מאותת(לפעמים זה מיותר), במעגל תנועה חשוב מאוד לאותת, לדוגמא יש מצב שאני נכנס למעגל תנועה וצריך לפנות שמאלה, מישהו ממולי רק מהנתיב הנגדי צריך להמשיך ישר, אם לא אותתי שמאלה הוא יחשוב שאני ממשיך ישר, ואז יש סיכוי לא רע לתאונה.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהג חדש ומאותת כמעט רוב הזמן, עם זאת, כשאין מכוניות אין בכוחי להפעיל איתות, הרי אין שום מכונית. אבל 90 אחוז שאני משתמש תמיד באיתותים ,

אגב,

אתם מדברים על לא לאותת בכלל,

מה תגידו על זגזוגים בכבישים מהירים ללא איתותים עם תנועה משני הנתיבים הן משמאל והן מימין ? זה הבעיה האמיתית

פורסם

ישנם שני אמצעי תקשורת בין הנהגים בכביש - האיתות והטלפתיה. לצערי, מסיבות לא מובנות, רוב הנהגים בוחרים לתקשר באמצעות השיטה השניה בלבד. הם מניחים ששאר הנהגים יבינו מה הצעד הבא שלהם. הם צודקים. בדרך כלל הם צפויים לחלוטין, אך אם במקרה משתמשי הכביש האחרים הם נהג לא עירני, נהג שבטלפון, או סתם בת-60-עם-שיער-אדום, הם גורמים בסופו של דבר להפניות הגה חדות, בלימות חירום וכיו"ב.

אני מכור לאיתות. מעבר נתיב ללא איתות פשוט מרגיש לא בסדר, כאילו משהו חסר, כמו בנסיעה ללא חגורה. אני מאותת בחניה, אני מאותת ימינה ממש לפני יציאה מכיכר, ועושה לי את היום נהג שעשה איתות חירום לשניה כאות תודה על כך שנתתי לו להשתלב (אולי זה חבר פורום? :-D סוויפט לבנה בכביש 2 צפון ליד גלילות היום בערב).

פורסם

מאותת תמיד, גם כשהכביש ריק.

מה שמעצבן אותי זה שאני לפעמים נוסע בנתיב הימני ומשמאלי נוסע רכב שמתחיל סטייה לנתיב שלי בלי לאותת, אני נותן נגיעה בצופר, ובדרך כלל הוא חוזר לנתיב שלו ואז מתחיל לאותת כמו כלב טוב כדי לבצע סטייה חדשה כמו שצריך. במצב כזה אני תמיד מאיץ ולא מאפשר לו לעבוד כעונש ואז רואה במראה איך הוא פספס תיציאה.

אני עושה את זה כי לדעתי איתות זה אחד הדברים הכי חשובים בנהיגה ואנשים מתעלמים מזה בצורה בוטה.

פורסם

שאלה אליכם. נהג התבלבל ובמקום להכנס לנתיב לפניה שמאלה נשאר בנתיב לנסיעה ישר.

הוא מאותת לכניסה לנתיב השמאלי, תתנו לו להכנס?

פורסם

למרות שבמצבים מסויימים אני חוטא בלהשעין את המרפק על סף החלון, אין אצלי הנחות, מזיז את היד ומאותת כמו טטלה - גם בכביש פנוי וריק וגם כשלא רואים מכוניות בשום ראי.

אם תולים את זה במצב הכביש - ההנחות העצמיות יגיעו בהקדם. יש משפט טוב - "הפשרות של היום זה הנורמות של מחר"

המצב העגום הזה עם החוסר איתות על הכביש יצר עוד תופעה:

לפעמים, כל מיני נהגים שאם כבר הם מאותתים, אז הם חושבים שמגיעות להם פריבילגיות מיוחדות ועכשיו ים סוף ייחצה מולם ויהי מה.

מפעילים את האיתות והולכים על המהלך שהם תכננו, לפעמים בעוורון מוחלט ותוך סיכון הסובבים, אם הנתיב פנוי או לא. הם אותתו - עכשיו זו הבעיה שלך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
שאלה אליכם. נהג התבלבל ובמקום להכנס לנתיב לפניה שמאלה נשאר בנתיב לנסיעה ישר.

הוא מאותת לכניסה לנתיב השמאלי, תתנו לו להכנס?

שאלה טובה,ב99% מהמקרים מדובר במשהו ש"התבלבל" אז לא!...אם ברור לי שהבן אדם באמת התבלבל אז כמובן שאתן לו להכנס.

בכל מקרה בכל הנוגע לאיתות זאת אחת המחלות שלי,אני מאותת תמיד!ב3 לפנות בוקר,בתוך חניון בכל שעה שהיא,בכניסה לחניה בבית וביציאה ממנה וכ'ו...

אני חושב שזה אחד הדברים החשובים ביותר בנהיגה ואם היה נאכף בצורה אינטנסיבית מספר התאונות היה פוחת משמעותית :arrow:

אבל אני חושב שהדו"ח שמקבלים על עבירה זו לא כלכלי למשטרה,250?500? ש"ח לא רציני מספיק, עדיף להתעסק בעבירות מסכנות חיים/כלכליות יותר :evil:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

המשטרה בכלל רואה את זה כעבירה? ראית/שמעת פעם מישהו מקבל דו"ח על זה?

הרי היא עצמה מבצעת את העבירה הזו אז מה הסיכוי שיאכפו אותה? נדיר שאני רואה ניידת שמאותתת, אני יותר רואה כאלה שלא ורובן ניידות תנועה! :shock:

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

טיפ למאותתים רק כשנחוץ:

כשאתם נוסעים בלילה וחושבים שמיותר לאותת כי אין שום מכונית באיזור, תחשבו על ההולך רגל שנמצא בסוף הפניה, ואותו אתם לא רואים.

Way down the lane away, Living for another day

פורסם

מאותת. גם בכניסה וביציאה ממעגל תנועה.

כמובן שמאותתים לפני ביצוע הפעולה.

לגבי מישהו שהתבלבל, ומאותת להיכנס לנתיב - אני בד"כ נותן לו להיכנס, ובאורח פלא אני עדיין מגיע באותו הזמן כמו אלו שנלחמים כדי להכנס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כמעט ואין אכיפה ע"י המשטרה בכל מה שקשור למתן אות (איתות): לפני תנועה עם הרכב, בפניות או מעבר נתיבים.

כנראה עבירת תנועה זו נחשבת כלא מועדפת (וחבל). הקנס הוא 100 ש"ח ללא נקודות.

לא פעם ראיתי נהגים/ות בפניה ימינה מאותתים שמאלה ולהפך :shock:

פורסם
כמעט ואין אכיפה ע"י המשטרה בכל מה שקשור למתן אות (איתות): לפני תנועה עם הרכב, בפניות או מעבר נתיבים.

כנראה עבירת תנועה זו נחשבת כלא מועדפת (וחבל). הקנס הוא 100 ש"ח ללא נקודות.

יש נהגים/ות בפניה ימינה מאותתים שמאלה ולהפך :shock:

שלום

כשעצרו אותי פעם על מהירות, שאלתי את השוטר, שהיה נחמד ביותר ואדיב מדוע הם אל אוכפים את עבירות האיתות והנסיעה בנתיב השמאלי.

הוא ענה לי ב-"מה פתאום, בודאי שאנחנו עושים את זה".

אני לא האמנתי לו, ואני בטוח שהוא לא היה בטוח אם הוא באמת צריך לאכוף את זה או להפעיל את הממל"ז ולעשות כסף בקלות ומבלי להתאמץ בכלל.

בקיצור - החוליגנים מנצחים בכל מקום.

פורסם

נושא כאוב ומעצבן. חשבתי לפני כמה ימים לפרסם פה תגובה זועמת על התרבות הנפשעת של נהגי ישראל, אבל אני רואה שהקדימו אותי :-D

בכל אופן, מאותת באופן קבוע, בכל מקום בכל שעה. נדיר שאני רואה נהגים אחרים מאותתים. מה שקורה בפועל, זה שנהגים אחרים פולשים לנתיבים, חותכים או לחילופין נוסעים בנתיב השמאלי במהירות נמוכה ולא מאפשרים עקיפה. אני שמח שכאן לפחות לאנשים יש כבוד לנהגים אחרים ולזולת בכלל.

פורסם
שלום

כשעצרו אותי פעם על מהירות, שאלתי את השוטר, שהיה נחמד ביותר ואדיב מדוע הם אל אוכפים את עבירות האיתות והנסיעה בנתיב השמאלי. הוא ענה לי ב-"מה פתאום, בודאי שאנחנו עושים את זה".

אני לא האמנתי לו, ואני בטוח שהוא לא היה בטוח אם הוא באמת צריך לאכוף את זה או להפעיל את הממל"ז ולעשות כסף בקלות ומבלי להתאמץ בכלל.

בקיצור - החוליגנים מנצחים בכל מקום.

הפעלת ממל"ז - בד"כ אכיפת מהירות בלבד (אכן לא צריך לעבוד קשה).

עבירת איתות - אוכפים כאשר יש קשר לסטיה מנתיב הנסיעה (ואז הקנס הוא 250) שגרם לסיכון או הפרעה לתנועה.

נסיעה בנתיב שמאלי - אוכפים, בד"כ בכבישים בין עירוניים (מתנ"א), עם תנועה דלילה.

• תוכן חדש...