Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה גריז מתאים לציריות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גריז אדום ep-2 של פז, וגריז שחור כלשהו של texaco.

איזה מהם לשים? מדובר בציריה ל- c15 אם זה משנה...

פורסם

קשה ליעץ בלי לראות בדיוק במה מדובר

אבל בציריות שמים גריז גרפיט שהוא שחור משחור ומלכלך לאללה כשנוגעים בו.:-)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
גריז גרפית לא מתאים לציריות, הגריז המתאים הוא גריז מוליקוט.

גריט מוליקוט זה לא אומר כלום. מוליקוט היא חברה שמייצרת מאות סוגים של חומרי סיכה. היום מוליקוט הוא מותג של חברת dow corning.

לשאלה המקורית- יש גריזים יעודיים לציריות והם בעלי כמה תכונות עיקריות:

1. מכילים תוספי EP (עומס גבוה).

2. אינם פוגעים בגומיה המגנה

3. מתאימים למהירות הסיבוב של הציריה.

וכמובן שיש עוד תכונות.

למשל הגריז

Molykote® VN-2461 Grease

באופן כללי ניתן להיעזר במדריך הזה:

http://www.dowcorning.com/content/publishedlit/65-048B.pdf

פורסם

דווקא אני זוכר מוצר שנקרא מוליקוט קריז וזה היה באמת גריז שמכיל MOS2, מה שמתאים לציריות (היה מגיע בשפופרות מתכת). גריז EP רגיל כמו גריז גרפית לא מתאים ויגרום לשחיקה מהירה של הפעמון ציריה.

פורסם

בעבר זה היה רשום על כל מוצרי הגריז. עדיין מדובר בחברה גדולה ומסודרת עם מאות מוצרים ולכל מוצר דגם משלו.

בכל מקרה ברור שצריך גריז ייעודי. מוליקוט הוציאו מסמך אפליקציה לגריזים ברכב (הוספתי בהודעה הקודמת).

גם לחברות אחרות יש גריזים ייעודיים לציריה.

פורסם

ככה לפחות מדברים בעגת המוסכים, היתה מבקש גריז מוליקוט ומקבל בדיוק מה שהיה צריך, כנראה שרק מוצר אחד שמתאים לציריות היה בשווקים.

על אותו משקל אפשר להגיד על גריז גרפית, שיש ממנו עשרות סוגים של משפחות לאפליקציות שונות, אבל אצל מוסכים זה היה ברור לכולם מה אתה צריך.

פורסם

קודם כל אני מסכים איתך. הדוגמאות שנתת מוכרות וכבר דוברו בעבר בפורום.

מעבר לזה לא פעם ולא פעמיים גם מוסכים משתמשים בחומרים שלא הכי מתאימים, כתוצאה מחוסר ידע.

פורסם

זה יותר בעיה של זמינות מאשר ידע. לא מחזיקים גריזים בחנויות האספקה לכל האפליקציות האוטומטיביות אם כי כבר ראיתי מוסכים שמחזיקים יותר מסוג גריז אחד, כמו שהיה נהוג פעם ועוד כל מיני תרסיסים לשימושים יותר מגוונים כמו תרסיס גריז ליטיום לבן למנעולי דלתות ומנגנונים, ספרי סיליקון לגומיות, גריז רגיל (צהוב רב שימושי) וגריז גרפיט (שחור) לגירוז וסיכה של רכבים מסחריים/שטח.

פורסם

אתה מבין שבעית הזמינות נובעת גם היא מחוסר ידע. הרי מה שהחנויות מחזיקות זה מה שהמוסכים דורשים 1:1. החנות עקרונית היא לא בעלת הידע. היא ניזונה מהידע שהיא צוברת במגע עם בעלי המוסכים ודרכה גם ידע מתפשט. נכון שישנם מקרים בהם החנות היא זו שמפיצה ידע, שמגיע מיצרן דרך הספק אבל זה פחות משמעותי ממה שקורה בתכלס- הביקוש לציוד.

ברור שאם מוסך מבין שהוא צריך גריז אחד למיסבי גלגל, גריז אחר לחלקי פלסטיק, גריז אחר לציריות, גריז אחר לרפידות ברקס, גריז אחר לגירוז אטמים ומי יודע מה עוד, הוא ידרוש את זה מהספק שלו. הספק עם ובלי להבין יצטרך להחזיק את זה, אחרת המוסך יקנה ממישהו אחר.

אם הרוב המוחלט של המוסכים דורשים 2-3 סוגים של גריז כמובן שהספק לא יחזיק וכשהאחוז הקטן יבקש משהו אחר- יגרמו לו להרגיש כאילו הוא משוגע...

פורסם

נכון אך זו אמירה שמעודדת חאפריות.

יש גם מוסכים שכשתבריג באלומיניום נהרס הם מתקנים אותו בשיטה של הכנסת חוט ברזל לתבריג וסגירת הבורג עם החוט לתוך התבריג. ראיתי תיקון כזה של מוסך המוכר מאד לחברי הפורום. כמו שמכניסים גפרור לחור בעץ שהתרחב.

פורסם

זה מה יש והיצרנים יודעים ולוקחים את זה בחשבון, למרות שאצל מוסכי מורשים של יבואן המצב אולי יותר טוב.

אם תפתח ספרות יצרן של מותגים שונים תמצא אולי 5-10 סוגי משחות סיכה שונות ובכל זאת, ברוב המכריע של המקרים, אם תסטה מעט מהשימוש סיכה הנכון לא תגרום לבלאי מואץ משמעותי.

אני כמובן מדבר על תעשיית הרכב הרגילה. בתעשיית הצמ"ה והמשאיות, בגלל אופי העבודה של הכלים, יש חשיבות יותר מכרעת של מוצרי הסיכה ובהתאם הנגישות והזמינות למוצרים.

אתן לך דוגמא, חיפשתי פעם גריז מאוד יעודי שמשמש לעבודה בתנאי חום ולחות יחדיו, הציע לי להשתמש בגריז תעופתי מאוד יקר. כמה יקר? 24 ליטר 3000 ש"ח ואין אריזות יותר קטנות. עכשיו נראה לך שהתעקשתי על הגריז הנכון כאשר כל מה שהייתי צריך זה חופן בודד?

תקרא לזה אולי חפריות, אני קורא לזה המציאות.

פורסם

הדוגמה שלך לא רלוונטית. לקחת את זה לקיצוניות שאיננה מייצגת את הרוב המוחלט של הצרכים ברכב.

את כל הגריזים ניתן לקנות בכמויות קטנות יחסית בחברות שמתמחות בחומרי סיכה לתעשיה. אם יהיה ביקוש אני בטוח שגם הספקים הרגילים יתחילו להחזיק והמחירים יהיו בהתאם.

אתה צודק שבחלק גדול מהמקרים ברכב שימוש בגריז שהוא "לא הכי מתאים שיכול להיות" לא יגרום לבלאי מואץ באופן משמעותי.

אני מאמין שעדיף להשתמש בפתרון המתאים ביותר, ככל שזה פיזיבילי וסביר מבחינת מחיר. אם מישהו מאמין אחרת- שיבושם לו.

דוגמה אחרת- במכונות עיבוד מתכת נפוץ הצורך בשמן ייעודי למסלולי החלקה (הכוונה למשטחים שמחליקים אחד על השני ואין מיסב גלגול). יש שמן ייעודי שנקרא שמן למסלולי החלקה בצמיגויות שונות. מחירו גבוה והוא מגיע באריזות גדולות מאד (19 ליטר אם אני זוכר נכון).

מאחר ואני לא עובד עם המחרטה שלי כ"כ הרבה החלטתי להסתפק בשמן ATF (לאחר שעשיתי בירור בסיסי).

אתה מבין שיש הבדל בין אי שימוש בחומר המתאים כתוצאה מחוסר ידע לבין איש שימוש בחומר הכי מתאים עקב שיקולים שונים והחלטה מוסכלת.

בכל מקרה זה כבר מזמן הפך לדיון פילוסופי...

• תוכן חדש...