Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתענין לגביי הרכב הנ"ל.

בעבר היו לי רכבים עם גיר רובוטי ואני מכיר את תחושת הנהיגה.

למרות השמועות לגביי בעיות בדגם עם הגיר הרובוטי אני רואה מכוניות רבות על הכביש מה שמעורר אצלי את השאלה: האם באמת הגיר הרובוטי בעייתי?? האם באמת עדיף להמנע מלקנות אחת כזו?

אני מבקש לשמוע חוות דעת ממי שבאמת מבין ולא רק שמועות!

תודה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

הרובוטי יהיה הרבה יותר טוב מבחינת ביצועים וחיסכון בדלק.

מצד שני יהיו תקלות כי מדובר במערכת חדשה .

אחרי שקטלו את הקורולה הרובוטית יהיה יותר קשה למכור אותה.

מה לעשות עם ישראל הוא עם הספר לא עם הרכב וממש לא מבין במכוניות.

פורסם

מדובר ברכב מעולה עם מחלה אחת קשה - הגיר.

היה לנו את הרכב הזה שלוש שנים - ליתר דיוק לאבא שלי היה את הרכב הזה שלוש שנים.

הוא מכר אותה אחרי קצת יותר משלוש שנים עם פחות מ40K קילומטר והבעיות היו שהוא בעצם עשה עליה טרייד אין עבור רכב חדש כי למכור אותה בשוק הפרטי הוא פשוט לא הצליח!

הוא התייאש!!!

בסופו של דבר במקום למכור אותה במחירון של 86K הוא עשה עליה טרייד אין בתמורה ל74K (בתוספת למבצע ותנאים נהדרים על הרכב החדש)

אנשים פשוט לא רוצים לקנות את הרכב הזה במחיר המחירון שלו ולכן אתה יכול למצוא כאלו כמו זבל במגרשי מכירה במחירים מגוחכים לעומת המחירון ומדובר ברכבים במצב פרפקטי עם נתון קילומטרז' מגוחך לא פחות.

לגבי הנהיגה - יתרונות

הרכב חזק מאוד, סוחב עליות בתחושה של עקירת הרים.

אם אתה נוהג איתו במצב ידני - פשוט תענוג, זריז! חזק! נוח! חסכוני! זול לתחזוקה!

הרכב ענק בגודל הפיסי שלו ביחס לרכב 1.6 ליטר, תא מטען גדול, תא נוסעים מרווח ונוח, עיצוב פנים בעיניי שגובל בגאונות.

יש לרכב הזה שוק חלפים נהדר כולל מערכות סטריאו חילופיות, הרכב כל לפירוק והרכבה (ממש כמו לשחק בלגו)

החסרונות -

הגיר הרובוטי מסרס את הרכב הזה ומקנה לו נסיעה של זקנים - אלא אם כן אתה עובד עם המון גז.

בפקקים - הרכב הופך למכונת בחילות במידה ואתה כל פעם עובר מהילוך ראשון לשני וההפך.

בסיבובים כמו כיכרות קטנים - לעיתים הגיר נתקע על הילוך שני ואתה צריך לשחרר אותו ע"י הורדת או העלאת הילוך באופן ידני בין אם זה מההגה או מידית ההילוכים - זה מ-א-ו-ד מעצבן.

זינוק בעליה ודרדור - מאוד מרגיז היות וזה לא רכב אוטומטי אתה צריך לזנק בעליה או למנוע מהרכב להדרדר קדימה בירידה - כשאתה חונה זה מרגיז מאוד

- כאן למזלך יש טריק מאוד נחמד ברכב הזה - לחיצה נוספת על הבלם, לחיצה זריזה מאוד וקצרה מאוד - תגרום לרכב לעצור את הדרדור שלו - בחניות, מי שלא מכיר את הרכב הזה, סביר להניח שידפוק אותו כמה פעמים...

לסיכום

אם אתה יודע להתנהל עם הגיר של הרכב הזה באופן ידני, אם אתה יודע איך למנוע ממנו להדרדר כמו שהסברתי כמה שורות מעלה ואם אתה מוכן לכך שבתצורה האוטומטית אתה הולך לסוע רוב הזמן מאוד רגוע...

אז תקנה את הרכב הזה.

או אם לאמר את זה בצורה פשוטה -

אם אתה נוסע הרבה בפקקים - תוותר.

אם אתה קונה את הרכב לטווח קצר - תוותר - המכירה נוראית.

אם אתה נוסע הרבה בכבישים פתוחים ונסיעות ארוכות - מומלץ בחום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אחרי נסיון של אלפי ק''מ על הרכב הזה, אני יכול לומר לך שזה אחד מהדברים הכי מעצבנים שיש.

בגיר רגיל שבו יש לך שליטה מלאה על הרכב, ברגע שיש לך מיומנות אתה יכול להעביר הילוכים בצורה שכמעט לא תורגש, ברכב הזה גם במצב ה''ידני'' אין לך שליטה על הקלאץ' כך שאין כמעט אפשרות (למעט להרפות מהגז שעוזר מעט) לשכך את הטלטולים.

בנוסף בתחילת נסיעה יש לו השהיה מעצבנת של שניה אולי (לפעמים זה נצח..) עד שהוא משלב לראשון ופתאום הוא מזנק.

אני אומר לך את זה בתור אחד שרוב הנסיעות שלי הם על גיר רגיל.(שלא תחשוב שאני מפונק או משהו :wink:).תתרחק מהרכב הזה כמו מאש! ברור לי שתקלל את הרגע בו קנית אותו. ובפקקים בכלל יש מצב שתפקיר אותו ותעדיף ללכת ברגל..

פורסם
אחרי נסיון של אלפי ק''מ על הרכב הזה, אני יכול לומר לך שזה אחד מהדברים הכי מעצבנים שיש.

בגיר רגיל שבו יש לך שליטה מלאה על הרכב, ברגע שיש לך מיומנות אתה יכול להעביר הילוכים בצורה שכמעט לא תורגש, ברכב הזה גם במצב ה''ידני'' אין לך שליטה על הקלאץ' כך שאין כמעט אפשרות (למעט להרפות מהגז שעוזר מעט) לשכך את הטלטולים.

בנוסף בתחילת נסיעה יש לו השהיה מעצבנת של שניה אולי (לפעמים זה נצח..) עד שהוא משלב לראשון ופתאום הוא מזנק.

אני אומר לך את זה בתור אחד שרוב הנסיעות שלי הם על גיר רגיל.(שלא תחשוב שאני מפונק או משהו :wink:).תתרחק מהרכב הזה כמו מאש! ברור לי שתקלל את הרגע בו קנית אותו. ובפקקים בכלל יש מצב שתפקיר אותו ותעדיף ללכת ברגל..

אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן לפני שאתה מחליט. יכול להיות שתשנא את הגיר הרובוטי או, כמוני, תגלה שעשית עסקה נהדרת.

לנו יש טויוטה אוריס 2008 שקנינו בטרייד אין במחיר מצויין אחרי נסיעת מבחן ארוכה שנבעה מהפחד שהכניסו בי מקריאת הפוסטים בפורום ואשתי מאוהבת ברכב.

לפני השקניה קראתי כאן על משהו שטוען שנהיגה עם הגיר הרובוטי על במפרים בכביש היא סיוט. אנחנו גרים ברחוב עם עשרה במפרים ומעולם לא הרגשתי הבדל בנסיעה עליהם עם האוריס הרובוטית לעומת הקורולה החדשה האוטומטית.

מר בחור פה למעלה מדבר על השהיות וטלטולים ואשתי הצפונבונית נוסעת בפקקים של איילון כל בוקר עם חיוך ולא מבינה למה כל כך הפחדתי אותה עם הגיר הרובוטי המיוחד.

כן, הנסיעה מרגישה יותר כמו נסיעה עם גיר רגיל ולא אוטומט (למרות שאין צורך להעביר הילוכים או ללחוץ על קלאץ') אבל אני מנסה להבין על מה הרעש והמהומה? קבלנו רכב יפני אמין, מרווח ויפה עם צריכת דלק חלומית במחיר חלומי רק בזכות המון בכיינים שרגילים שאוטו נוסע רק אם נותנים קיק-דאון עצבני. או שאולי נפלנו על תיבת קסמים רובוטית ללא טלטולים והשהיות.

פורסם

מנסיון של שנתיים במגוון קורולות רובוטיות המצויות בחברה בה אני עובד. יש שוני משמעותי בין היחידות השונות בנושא של הגיר.

לא ברור לי כל כך מדוע (גרסאות תוכנת ניהול גיר?) אבל רוב הרכבים מטלטים את הנוהג קדימה אחורה ומתנהגים מוזר בתחילת נסיעה. חלקם הקטן נוסע יחסית בסדר- עדיין לא מתקרב לנוחות וחלקות נסיעה של גיר אוטומט רגיל.

סך הכל רכב סולידי עם היגוי מתחת לממוצע ומנוע מעל הממוצע חבל שהוצמד לו הגיר המוזר הזה שהפך אותו ללא רלוונטי.

פורסם

כמה שטויות אנשים כותבים כאן על סמך שלאבא שלי יש אוטו או נסיעות מזדמנות. אני נוסע על האוטו כבר שנתיים וחצי ואני עומד על 70000 ק"מ. נתחיל מזה שהאוטו מאוד אמין ולא היתה לי אפילו תקלה אחת בשום מכלול באוטו ואני לא כל כך עדין איתו. המנוע זריז, חסכוני בדלק, נראה טוב.

בעניין הגיר הרובוטי, לוקח קצת זמן להתרגל אליו אבל אני מבטיח לך שגם אם ניסע לאילת ביחד, בתוך העיר או נעמוד בפקק אתה לא תדע אם זה גיר רובוטי או אוטומט. מה שכן, לעיתים רחוקות ובמצבים מסויימים כן שמים לב למשל בירידה חדה (האוטו מדרדר)

אותי למשל מעצבן הרבה יותר המרחב הפנימי באוטו וזו הסיבה היחידה(!) שלא הייתי קונה את האוטו, מאחור מאוד צפוף ו-2 כיסאות לילדים תופסים את כל הכסא האחורי.

פורסם

אתה רושם כמה שטויות אני רושם כי זה היה הרכב של אבא שלי.. במקרה נסעתי ברכב הזה הרבה מאוד.

ובו זמנית אתה רושם שאין לך ברכב הזה מספיק מרווח פנים בזמן שזה אחד הרכבים הכי גדולים בקטגוריה.

שמע - כל הכבוד :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתה רושם כמה שטויות אני רושם כי זה היה הרכב של אבא שלי.. במקרה נסעתי ברכב הזה הרבה מאוד.

ובו זמנית אתה רושם שאין לך ברכב הזה מספיק מרווח פנים בזמן שזה אחד הרכבים הכי גדולים בקטגוריה.

שמע - כל הכבוד :-D

תשמע, אני לא רוצה להיכנס לפסים אישיים אבל באמת שאין לי מושג מה אתה רוצה. כמה זה הרבה? אני אומר לך שאני נוסע יום יום עם האוטו כבר שנתיים וחצי, כמה האוטו יכול היה להיות אצלך כשזה האוטו של האבא? חוץ מזה, אני מניח שאתה צעיר יותר ולא ניסית להכניס 2 בוסטרים מאחור ואז גילית שבקושי יש מקום באמצע לילד, נכון? 3 מבוגרים מאחורה צריכים להיות רזים מאוד בשביל להדחס וכמובן שלא יהיה להם נוח. זה שהוא בין הגדולים בקטגוריה שלו אין לי מושג, אני מאוד סובל מהחוסר המקום מאחור והאוטו הבא שלי יהיה משהו יותר מרווח. שים גם לב שחוץ מהקטע הזה לא היה לי שום דבר רע להגיד על האוטו, גם לגבי הפקקים שאתה ציינת כחיסרון אין לי מושג על מה אתה מדבר, גם לגבי החניות מדובר בשטויות גמורות, אם אשתי לא דפקה את האוטו בחניה אף אחד בעולם לא צריך לדפוק את האוטו הזה בחניה (אשתי גם מאותגרת טכנולוגית וגם לא נהגת מזהירה)

פורסם

מישהו יכול להגיד כמה צריכת הדלק המציאותית של קורולה רובוטית?! האם יש הבדל משמעותי בדלק בינה לבין משפחתית אוטומטית רגילה..?!

פורסם

לא יכול להיות טיוטה זה רכב קדוש שלא עושה בעיות ומתקלקל אפילו מכין קפה ולא שותה דלק רק מיים ממוחזרים,

בקיצור לא לדבר על הרכב דברים רעים .

פורסם

בממוצע האוטו צורך לי 1 ל- 11.5 כולל פקקים מידי בוקר

shaulc, אני מאוד אוהב אנשים כמוך, אתה ראית אותי מגן על טויוטה בחירוף נפש? כתבתי שלא הייתי רוכש את האוטו שוב אבל לא בגלל הגיר כפי שצויין פה אלא בגלל סיבה אחרת. הרכב אמין מאוד ולא משנה כמה אנשים צינים כמוך יגיבו כאן. המצחיק הוא שהיום שאלתי את אשתי והיא אמרה לי שהיא היתה מעדיפה ללא ספק את הרנו מגאן הקודמת שהיתה לנו וגם אני בלי אפילו שבריר שניה של התלבטות אבל הכמות פעמים שהאוטו היה במוסך בגלל תקלות מעצבנות הוציאה לי את כל החשק מהאוטו.

פורסם
מישהו יכול להגיד כמה צריכת הדלק המציאותית של קורולה רובוטית?! האם יש הבדל משמעותי בדלק בינה לבין משפחתית אוטומטית רגילה..?!

לי יש את האוריס הרובוטית שעושה כ- 11 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית כמעט בלעדית (כולל פקקים באיילון כל בוקר וערב). נראה לי שזה אמור להיות די זהה לקורולה

פורסם
תשמע, אני לא רוצה להיכנס לפסים אישיים אבל באמת שאין לי מושג מה אתה רוצה. כמה זה הרבה? אני אומר לך שאני נוסע יום יום עם האוטו כבר שנתיים וחצי, כמה האוטו יכול היה להיות אצלך כשזה האוטו של האבא? חוץ מזה, אני מניח שאתה צעיר יותר ולא ניסית להכניס 2 בוסטרים מאחור ואז גילית שבקושי יש מקום באמצע לילד, נכון? 3 מבוגרים מאחורה צריכים להיות רזים מאוד בשביל להדחס וכמובן שלא יהיה להם נוח. זה שהוא בין הגדולים בקטגוריה שלו אין לי מושג, אני מאוד סובל מהחוסר המקום מאחור והאוטו הבא שלי יהיה משהו יותר מרווח. שים גם לב שחוץ מהקטע הזה לא היה לי שום דבר רע להגיד על האוטו, גם לגבי הפקקים שאתה ציינת כחיסרון אין לי מושג על מה אתה מדבר, גם לגבי החניות מדובר בשטויות גמורות, אם אשתי לא דפקה את האוטו בחניה אף אחד בעולם לא צריך לדפוק את האוטו הזה בחניה (אשתי גם מאותגרת טכנולוגית וגם לא נהגת מזהירה)

לפי מה שאתה כותב הרכב הבא שלך יכול כנראה להיות רק רנו פלואנס אם זה 1.6 ליטר אחרת ידידי אתה תצטרך לעלות ליגה וללכת לכוון של רכבים כמו סיטרואן C5, אוונסיס וכו' וכו'.

הרכבים היחידיים שאני יכול לחשוב עליהם ב1.6 ליטר משפחתומתית הם באמת או רנו פלואנס או סקודה אוקטביה אבל מנועי הTSI של פולקסוואגן לדעתי לא נמצאים ממש בקטגוריה הזאתי.

באמת אולי כדאי שתבדוק אוקטיבה 1.2 ליטר ואם אתה רוצה משהו מקביל לכוחות של הקורולה הזו אז אתה צריך להביט על ה1.4 ליטר TSI

אני לא מכיר הרבה רכבים אם בכלל שבהם תשים שני בוסטרים במושב האחורי ויהיה לך מקום נוח לעוד ילד שלא לדבר על מבוגר נוסף.

בשבילך ובשביל אשתך אולי לנהוג עם הרכב הזה בפקקים זה שטויות - אתה צריך לשמוע תלונות של אנשים אחרים על הרכב הזה, אני בעצמי רציתי לרכוש אותו מאבא שלי - באמת שרציתי - אני איתך באותה דיעה סה"כ

אבל היית צריך לראות את התגובה של אשתי :shock::lol:

אפרופו - בכביש פתוח הצלחנו להגיע עם הרכב הזה לתצרוכת דלק של 1:14

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...