Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ראיתי שפתחו כבר אשכול בנושא אז אשאל את שאלתי פה...

אני נתתי עיני על אוקטביה 2003 TDI 1.9

אני ממש מתלבט האם לקנות אותה.

הקילומטראז' מעט גבוה (215K) אך נאמר לי שזה לא מדגדג למנוע הנ"ל...

אני רוצה רכב בטיחותי, חסכוני, אמין, בעל נוחות נסיעה וביצועים טובים (החשיבות לפי סדר הכתיבה) ולדעתי האוקטביה עונה להגדרה.

רציתי את התייחסותכם לכמה נושאים באוקטביה שמעורפלים לי.

1) מה טיבו של הגיר האוטומטי באוטו הנ"ל? האם הוא אמין או חלש? (חייב אוטומט לצערי... מגבלות של האשה...)

2) נאמר שהביטוח לרכב הנ"ל עולה המון כסף. בכמה הוא יקר יותר מרכב רגיל?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש עוד משהו שאני חייב לדעת, יש לי גולף דור 4 1.4 ליטר גיר ידני, רכב נהדר אצלי יותר מ3 שנים, התחלתי לפזול לכיוון האוקטביה כיוון שאני צריך אוטומט, רכב גדול ומחיר הוגן (יחסית לבורה פאסט וגולף) והכי חשוב אמין.

אז לשאלתי: מה ההבדל בין האוקטביה 1.9 TDI לבורה,פאסט וגולף עם מנוע דומה?

(אני מדבר על דגמים מהשנים 2002-2005)

וכן מה ההבדל בין המכוניות הנ"ל גם במנועי הבנזין?

מדוע האוקטביה יותר אמינה מהן אם השימוש במכלולים זהה.???

שוב תודה,

עידן.

ולמה המחירון שלה (אוקטביה) לא משקף את המצב בשוק.....??? הרי לפי נסיוני וטענותיכם הרכב נחטף במכירה והמחיר שלו יחסית נמוך....

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

לגבי אוקטביה דיזל שגמאה 215,000 ק"מ שנת 2003, בהחלט נחשב קילומטראז' נמוך לרכב כזה, נהגי מוניות משבחים ומהללים דגם זה מבחינת המנוע, אבל ככל שהוא אוטומטי- הבנתי שהגיר לא שיא האמינות, זאת בלשון המעטה.

לכן, כדאי לבדוק היסטוריית טיפולים, בפרט לגבי הגיר האוט- האם נגעו בו- ביצעו איזה שיפוץ או לא.

בשנתון הזה מדובר בגיר לא מתוחכם למיטב זכרוני- ככל הנראה אין בו טיפטרוניק, אבל עדיין הוא נחשב רגיש.

לגבי השוואה בין בורה ואוקטיבה ושאלת המכלולים הזהים- בגדול ההבדלים הם קטנים יחסית, יתכן שבבורה בחלק מהשנתונים האלה כבר היה גיר טיפטרוניק. באותם שנתונים האוקטביה היתה מקבלת עדכונים לאחר שאלה הוכנסו בפולקסווגן.

ההבדלים בין הדגמים השונים מבחינת המחיר נובעים מהיחס של שוק הרכב לדגמים השונים. בעיקרון, מכיוון ששוק המוניות אהד מאוד את הסקודה דווקא ורוב המוניות היו סקודה, יתכן שבשוק הפרטיות יש לכך השלכה.

מעבר לכך, הכל פסיכולוגיה.

דווקא בשנתון החל מ- 2009, האוקטביה קיבלה אבזור שהקדים אפילו את הפאסאט: כך למשל, הותקן באוקטביה גיר די.אס.ג'י 7 הילוכים, בעוד שבפסאט באותו השנתון היה גיר אוט' 6 הילוכים.

אם ישנן שאלות נוספות, ניתן לפנות אליי בפרטי.

אהרן

פורסם

המחירון? איזה מחירון? יש כזה ויש כזה...

כשהשוק מוצף באוקטביות שעושות 100,000 ק"מ בשנה אצל נהגי מוניות אכזריים או שב"כניקים/מחלק הסמים/מקורות/השד יודע מה אז המחיר הממוצע שנדרש עבור רכבים קרועים אלו הוא נמוך יחסית והדבר גורר את כל השוק מעט למטה.

ככה זה עם סוס העבודה הלאומי...

ייתכן ומר יצחק לוי ושמאי יד 2 עדיין שבויים בתדמית של סקודה שלאחר נפילת הקומוניזם...

מצד שני,אוקטביה שמורה ופרטית עם מעט ק"מ תיחטף ובמחיר שהוא מעט מעל מחירון או מחירון מלא "לפי הספר" כי התמורה לכסף מצויינת.

האוקטביה וסקודה בכלל (הפביה המוצלחת,הרומסטאר המצליחה והסופרב שכשמה כן היא) הופכים להיות אלטרנטיבה אירופאית אמיתית עם כל יתרונות הרכב האירופאי ועם רמת בניה ואמינות שאפיינה מתחרות מארץ השמש העולה...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הומלץ לי להתקין קולר גיר באם אקנה רכב זה.

האם התקנת קולר גיר פותרת את בעית האמינות של הגיר?

האם בהתקנת קולר גיר אני יכול להיות שקט לגבי תפקודו של הגיר לאורך זמן? (בהנחה שאני משתדל לשמור עליו ומתייחס אליו ביראת כבוד...)

פורסם

אם לא הותקן קולר גיר עד עכשיו אז יכול להיות שהגיר כבר מתחיל להריח את השיפוץ הקרב שלו, אבל לטעמי זו לא סיבה לא לקנות.

אני הייתי קונה, דבר ראשון שם קולר לגיר ונוסע עד השיפוץ שיבוא או שלא, אם יותר מ 200K לא שיפצו וכרגע המצב לא בעייתי, יכול להיות שעוד תסע הרבה כך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
הומלץ לי להתקין קולר גיר באם אקנה רכב זה.

האם התקנת קולר גיר פותרת את בעית האמינות של הגיר?

האם בהתקנת קולר גיר אני יכול להיות שקט לגבי תפקודו של הגיר לאורך זמן? (בהנחה שאני משתדל לשמור עליו ומתייחס אליו ביראת כבוד...)

מה עלות הקולר? כולל עבודה, איפה בדיוק מתקינים אותו?

ההתקנה נעשית במוסך מורשה?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
אכן אחלה רכב,רק צריך לקחת בחשבון עלויות ביטוח גבוהות עד מטורפות וכמובן לחשוב שאתה נהג מונית:wink:.

עם כל הכבוד לא נכון שעלויות הביטוח גבוהות !! אני נוהג באוקטביה TDI 2.0 אלגאנס כבר שנה וחצי כמעט (פרטית, עוד לא עברתי 32K ק"מ) המקיף עולה לי 2860 - כולל הכל! החובה 1346 לזה אני מוסיף 51 ש"ח לאיתוראן. אציין עוד שברכב יש ESP, בקרת שיוט, חיישני רברס ועוד ועוד איבזורים בטיחותיים ושימושיים ולמרות זאת זה כל מה שאני משלם !!

אגב, לדגם רכב זה אין אלוהים - הוא חיה מטורפת אבל גם מפנק!!!

פורסם

לגבי המנוע 2.0FSI,

כבעל גולף עם מנוע כזה בשנתיים האחרונות,

אני ממש לא ממליץ לקנות רכב עם המנוע הנ"ל.

ולראייה- כבר לא מייצרים היום מנועים כאלה.

נכון- האוטו חזק מאד. אבל פה זה מתחיל ופה זה נגמר.

צריכת הדלק היא ממש לא 1-12, אולי בנסיעה בינעירונית.

בעיר המנוע זולל בערך 1-8, בעיקר כי צריך להרים אותו

לטורים גבוהים אם רוצים להגיע לאנשהו.

בנוסף- כאשר עומדים ברמזור במצב D הרכב משמיע

רעשים לא נעימים כאילו המנוע הוא דיזל..

בנוסף- השידוך עם הגיר טיפטרוניק הוא נוראי לכל חובב נהיגה שהיא

או בר דעת.

הגיר תמיד שואף להיות בהילוך גבוה עם טורים נמוכים,

מה שמוריד את הביטחון לפני עקיפות,

הוא דורש ממך לחשוב כיצד לתכנן את ההאצה הבאה.

לטעמי אין פלא שנס ריחו של ה- FSI מהעולם,

וטוב שכך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי, הנה עדכון קטן:

קניתי בשעה (טובה?) את האוקטביה... (1.9 TDI שנת 2003 כאמור...)

האוטו מצוין, החלפת הילוכים חלקה (אין קולר, אבל נתקין בקרוב...)

רכב חזק, נח ויציב ברמות!

אבל...

הסיבה שקניתי את הרכב היא מפני שלפני כארבעה חודשים עשיתי עם הפורד פוקוס 2004 שלי תאונה והיא הלכה לעולמה (למזלי, רק היא בלבד...)

התאונה לא היתה באשמתי המלאה... מישהו נכנס בי מאחורה (ייתכן ויכלתי להיות יותר חכם ולא להגיע למצב הזה בכלל, אבל בסופו של דבר זה מה שקרה והוא נכנס בי מאחורה...) כל הפגיעה ברכב שלי היתה אחורית. אין שריטה מקדימה... אין לי מושג מה נרשם ומי היה האשם, אבל סוכן הביטוח שלי אמר לי שלא כדאי לי לתבוע את השני כי "הוא לא ייצא פראייר..."

בסופו של דבר תבעתי את חברת הביטוח שלי...

עכשיו הביטוח ללא העדר תביעות ועם אשתי שהיא נהגת צעירה.... ממוצע ההצעות לביטוח שקיבלתי הוא 10,000 ש"ח לשנה (חובה+מקיף) כאשר הזול ביותר הוא 7500 ש"ח אבל עם הצורך להתקין איתוראן והזול אחריו ללא איתוראן הוא 8500.

הביטוח ברכב הזה יקר ברמות!!!!!

עכשיו אני חושב על למכור אותו... נראה מה יהיה...

פורסם

תחילת מעשה במחשבה תחילה.

לא חשבת לבדוק עליות ביטוח לרכב למרות שנאמר לך בפירוש שהרכב יקר, ויש להוסיף במיוחד עם מנוע דיזל ??

והמלצה חמה שלי אליך, תחליף סוכן ביטוח אם על תאונה בה נכנסו בך מאחור הוא נתן לך המלצה כפי שנתן..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא תיארתי לי שהביטוח יקר עכ"כ...

חישבתי בדעתי ש"יקר" אומר 10%-20% יקר יותר מביטוח סטנדרטי... לא חשבתי שמדובר ב200%....

אגב, אני כנראה באמת מחליף אותו. השאלה היא האם עכשיו אחרי שאני תבעתי את הביטוח שלי והשני תבע את הביטוח שלו (כנראה בגלל שלא העלה בדעתו לתבוע את הביטוח שלי) יש לי משהו לעשות בנידון? כדי למחוק בצורה מסויימת את הרישום של התביעה מהשם שלי?

פורסם
לגבי המנוע 2.0FSI,

כבעל גולף עם מנוע כזה בשנתיים האחרונות,

אני ממש לא ממליץ לקנות רכב עם המנוע הנ"ל.

ולראייה- כבר לא מייצרים היום מנועים כאלה.

אגב, הFSI דורש דלק אוקטן 98 מאוד יקר. בדלק רגיל המנוע נוסע, אבל "סובל".

• תוכן חדש...