Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה נתונים:

הרכב אצלי יד שניה. פרטי. 55 אלף קילומטרז. מנוע 1600. 100 כ"ס. אוטומט. 3 דלתות.

הרכב אצלי חצי שנה וחלו לצוץ בעיות.

1. מקרה מוזר ראשון - כבר פעמיים הרכב נכבה במהלך נסיעה כאשר הבאתי את הרכב להאטה באזור עם שיפוע קל.

2. מקרה מוזר שני - לפעמים אחרי נסיעה וכיבוי הרכב, כאשר אני בא להניע את הרכב שוב הוא מסרב להניע. ומסכים רק אחרי דקה או שתיים. מה הסיבה? זה כמעט ולא קורה במקרים של הנעה ראשונה.

3. תמיד ידעתי שהמיכל דלק הוא באזור ה45 ליטר. היום הגעתי לתדלק כאשר הנורית של הדלק רק נדלקה קרי עוד יש לי כ5-7 ליטר דלק. לתדהמתי המדלק הצליח לדחוס 50.3 ליטר דלק!! וטען שיש כפתור מיוחד בתוך פיית התידלוק של הרכב המאפשר תידלוק של 10 ליטר נוספים. מיכל רזרבי הוא קרא לזה. התופעה מוזרה ולא מוכרת לי. האם הוא מכר לי לוקשים או שיש באמת דבר כזה?

4. מעבר לזה אני צריך להוסיף נוזל קירור + שמן מנוע. איזה שמן מנוע צריך? האם 20W-50 מספיק טוב? ומה ההבדל בין נוזל קירור אדום לירוק? כרגע ברכב נוזל קירור אדום ולי יש בבית אנטיפריז ירוק. יש צורך לקנות אדום עבור ההמשכיות?

הרבה שאלות לקראת החג,

תודה רבה לעונים

חג שמח!

עמית.

פורסם

טוב על הבעיות 1-2 אני לא יכול לעזור לך אבל על כל השאר כן

3. נכון יש שם כפטור כזה ואתה יכול לשים יותר דלק גם אצלי זה ככה(סיאט קורדובה 2000 1.6)

4. עדיף לשים שמן 5\40 סינטתי מלא זה הכי טוב לרכבים האלה ונוזל קירור שים אדום זה גם עדיף לרכבי סיאט.

"עדיף לאבד רגע בחיים מאשר את החיים ברגע"

פורסם

תשמע

אם זה באמת קיים העניין הזה, אז למה שלא יעשו מיכל של 55 ליטר וזהו?

מה הקטע שיש מיכל של 45 ליטר ע"פ הספר רכב ועוד מיכל סודי של 10 ליטר?

לא מבין את זה.

עד עכשיו תמיד התמלא לי 45 ליטר. מה פתאום 55? איפה הנפח הזה נמצא?

פורסם

בהנחה והמיכל הנוסף הזה באמת קיים, אתה אמור למלא אותו, לצורך העניין למלא 55 ליטר ואז לסגור אותו עם הכפתור וליסוע תמיד על ה-45 ליטר שיש במיכל הרגיל.

ככה אם נתקעת כשהמיכל הרגיל ריק לגמרי תוכל "לשחרר" את הדלק שבמיכל הרזרבי ולקבל 10 ליטרים נוספים.

סוג של גיבוי..

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

חבר'ה, לא בטיח ולא שום מיכל רזרבי.

1. הייצרן מצהיר שנפח מיכל הדלק הינו 45 ליטר (בערך) ומנורת אזהרה נדלקת כאשר נשארים כ-7 ליטרים במיכל הדלק.

2. הכפתור שנמצא בפתח מילוי הדלק הינו שסתום לאיוורור מיכל הדלק. אין צורך ואסור לגעת בו לשם מילוי דלק מעבר ל-45 ליטר קרי, ברגע שמשאבת הדלק מפסיקה להזרים דלק אין למלא יותר דלק.

3. בכול רכב ניתן למלא כ-7-10 ליטר לפחות מעבר לקיבולת המוצהרת על-ידי הייצרן אבל לא מומלץ למלא דלק מעבר לכמות הרשומה בספר הרכב.

4. שמן מנוע המומלץ לרכב שלך הינו שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 דרגת איכות SL לפחות.

5. נוזל קירור מקורי בלבד הנקרא G12++ ואסור לערבב אותו עם נוזלי קירור כמו פרסטון ודומיו.

בקשר לתקלה יש להכנס למוסך ולבצע סריקת תקלות.

איזה כייף לי :)

פורסם

נוזל הקירור G12 כבר לא קיים בשוק מזה עשור שנים והמחליף שלו הינו G12+ או G12++.

G12++ מותר לערבב עם נוזלי קירור דור קודם של קונצרן VAG כמו G12 וגם G11.

היתרונות של G12++ שהינו נוזל קירור שפותח לאחרונה בשיתוף עם הייצרן BASF ומבדיקות מעבדה שנערכו על-ידי הייצרן נמצא שלאחר כ-200K לא נתגלו סימני קורוזיה או בלאי במערכת הקירור והמנוע בשימוש בנוזל החדש.

ערבוב של הנוזל המקורי עם נוזל שהינו מתאים מבחינה כימית עלול לפגוע בתכונות המשופרות של נוזל הקירור המקורי. ניתן להבחי וויזואלית בשינוי צבעו של הנוזל לחום כאשר מערבבים אותו עם נוזל קירור בעל תכונות או טכנולוגיה שונה של תוספים המשפרים את עמידות הנוזל והגנה בפני קורוזיה שמעניק הנוזל למערכת הקירור.

פרסטון ושאר מותגים נחשבים נוזלי קירור 'אוניברסלים' ויש לבדוק היטב את הרכב הנוזל של פרסטון לעומת הנוזל הנמצא במערכת הקירור בכדי למנוע מצב של פגיעה בתכונות נוזל הקירור.

פורסם

בקשר לבעיה מספר 2 כנראה שהחיישן חום של המנוע פגום תפקידו להגן על המנוע מפני התנעה שהמנוע חם, רק אחרי מספר דקות שהטפרטורה יורדת אתה יכול להתניע.

פורסם
בקשר לבעיה מספר 2 כנראה שהחיישן חום של המנוע פגום תפקידו להגן על המנוע מפני התנעה שהמנוע חם, רק אחרי מספר דקות שהטפרטורה יורדת אתה יכול להתניע.

החיישן לא מונע התנעת הרכב כאשר המנוע חם. ברכב הזה קיים חיישן טמפ' G2+G62 בעל 4 פינים שיש לו 2 תפקידים.

1. לנטר את טמפ' נוזל הקירור ולדווח למחשב הרכב.

2. לדווח למודול הבקרה (שעון חום) של לוח השעונים את טמפ' נוזל הקירור

.

• ספונסר פורום
פורסם

אין כפתור כזה ואין מיכל רזרבי במיכל הדלק של אף רכב נורמלי שאנחנו מכירים

הדלתית הקטנה בכניסה למיכל נועדה למנוע מהדלק להגיע אל מכסה המיכל

בעת תלתול של הרכב .

מיכל רזרבי נהוג באופנועים או ברכבים ישנים שלא מצויידים בשעון דלק ,כהרכב

היה משתנק מדלק היו מסובבים את המתג למצב הרזרבי .

למחשב המנוע אין הגנה מפני הנעה במנוע חם אבל זה נכון שכנראה שאחד החיישנים

מתחמם ומספק נתון מוטעה למחשב ולכן הרכב נכבה ולא מניע ,אני ממליץ לך להיכנס

למוסך שמכיר את הרכב שיסרוק תקלות ואני מאמין שתקלה תמצא בקלות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה חברים

תיקון טעות קלה הרכב הוא 2002 ולא 2001 כפי שכתבתי בכותרת. מה גם שהוא עבר קילמוטראז נמוך מאד (60) ככה שתקלות בחיישנים נשמע לי קצת מוזר אבל בהחלט אגש להיבדק.

לגבי השמן והנוזל קירור - תודה. מקווה שאמצא את הנוזל המקורי בחנות ואם לא אז בטח בסוכנות סיאט.

לגבי המיכל דלק. תודה על ההסברים. תמיד אני ממלא לבד וזה מגיע ל45. הפעם המתדלק תיפעל ולא הייתי ליד המשאבה. לא ברור לי מה הוא עשה כדי להגיע ל50 +. כשאני מתדלק אפשר לדחוף ולנסות כמה שבא, אבל הרכב לא מקבל מעבר ל45. ההזרמה נפסקת אוטומטית. הייתי מתדלק תקופה ארוכה והתהליך מאד מוכר לי. ככה שבאמת אני לא מבין איך הוא דחף לשם כל כך הרבה דלק.

• תוכן חדש...