Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי בעייה בפונטו החדשה שלי... היום בבוקר קיבלתי את הביטוח ויצאתי לסיבוב בעיר. אחרי שעשיתי סיבוב פרסה מהיר שמתי לב שהנורת לחץ שמן נדלקה, ומייד נכבתה. אחרכך נסעתי יותר לאט כבר ושוב נדלקה הנורה. בקיצור המסכנה היא שבחלק מהמקרים, שעוזבים את דוושת הגז נדלקת הנורת לחץ שמן, ושלוחצים גז בחזרה אז היא נעלמת.

מה שמוזר זה שבנסיעה מנתניה לפתח תקווה ביום שישי לא היתה שום נורה והכל היה מצויין. גם עכשיו האוטו נוסע מצויין.

אבל לא השתנה כלום בין שישי לראשון, מה פתאום הנורה נדלקת? האוטו אפילו לא נסע בשבת...

עכשיו מכיוון שהאוטו חדש אצלינו אז עשינו היום (אחרי הנסיעה הבעייתית) טיפול "יישור קו" שכלל שמן + פילטר שמן, נוזל קירור פרפלו, טרמוסטט, פילטר אוויר, אטמים למכסה שסטומים וה"דיסטרביוטור" והיוניט של הלחץ שמן.

אז אחרי הטיפול הזה הבעייה נשארה בדיוק אותו הדבר.

הבעייה מכמה שהספקתי לבדוק מתרחשת רק אחרי שהמנוע מתחמם טיפה ולא מיד שמתחילים נסיעה.

בזמן הטיפול (שהחלפנו את האטם של המכסה שסטומים) אבא שלי שם לב שהמנוע נראה מלוכך מבפנים.

עכשיו ההשערה של אבא שלי היא שהקרטר מלא לכלוך וזה סותם את המעברים של השמן קצת.

ומכיוון שהנורה נדלקת רק לשניה בערך כל פעם אז זה לא מסוכן לנסוע (פה בעיר, נסיעות גדולות יחכו כנראה), האם זה אכן לא מסוכן?

יש לכם הצעות מה לבדוק? אבא שלי אומר שהוא יפתח את הקרטר וינקה את המסנן של השמן ואת כל הקרטר. זה יפתור את הבעייה לפי דעתכם?

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קודם כל תפסיק ליסוע ברכב עד שלא תבדוק את הלחץ שמן, ואבא שלך צודק, אם יש לכלוך בתוך המנוע(בוצה) אז יש כניראה סתימה.

יש לפרק את האגן שמן ולנקות אותו ואת הרשת של המשאבה ולבדוק אם זה עוזר, אם לא אז גרור את הרכב למוסך, או שישר קח אותו למוסך לפני שזה יעלה לך במנוע.

פורסם

אתמול התקשרנו למוכר והוא אמר שגם לו היתה התופעה לפני שנתיים ולפני חצי שנה, ושזה נעלם לו כל פעם...

והוא כנראה צדק, נסעתי באוטו בעיר אחרי שהוא נח בלילה ופשוט הבעייה נעלמה :shock: פשוט אין מנורת לחץ שמן (שמדליקים את האוטו רואים אותה, היא לא מקולקלת או משהו)

אבל זה בכל זאת דיי מפחיד והייתי שמח לתקן את זה לתמיד לפני שיום אחד יהיה נזק אמיתי

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בדברים כאלו לא לוקחים סיכון,אם לא בא לך להתחיל לחפש מנוע מפירוק גש למוסך,מקסימום הפסדתה עלות בדיקה מינימלית ועוד טיפה זמן ודלק,אך הרווחתה המון שקט ששווה את הכסף שלך!

פורסם

גש מיד למוסך לבדיקת לחץ שמן עם מד לחץ נטרלי ומכוייל ומישם תתחיל את הטיפול, הפסק לנסוע ברכב אתה לוקח סיכון מיותר. יש המון סיבות לחוסר לחץ שמן רגעי.

בהצלחה.

• תוכן חדש...