Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

ב-11 למאי השנה, הייתי מוערב בתאונה שקרתה באשמתי (התנגשתי ברכב מאחורה).

רכבים מעורבים:

סוזוקי סוויפט 95' שלי.

יונדאי אקסנט חדשה ליסינג-צבאית של אלדן.

נזק:

פנס שמאלי ראשי קידמי שבור ברכב שלי.

פגוש אחורי מעוך בצידו בימני ביונדאי ליסינג.

פרטים נוספים:

אני מבוטח חובה+צד ג', עם השתתפות עצמית של 1700 ש"ח (נהג צעיר).

למחרת התאונה, קיבלתי SMS מהנהג שהנזק לרכב הליסינג הוערך ב-750 ש"ח (אני מניח שפשוט מדובר בהחלפת הפגוש האחורי בחדש).

עד כאן הכל טוב ויפה.

התסביך:

שבוע שעבר (שלושה וחצי חודשים אחרי התאונה), אני מקבל בדואר תביעה מאלדן, מבירור עם סוכן הביטוח שלי גובה התביעה עומד על 1800 ש"ח.

במצב הזה אני נאלץ להוציא את הכסף הזה מהכיס שלי (אין לי טעם להפעיל את הביטוח בכלל שההשתתפות העצמית שלי כמעט חופפת לסכום).

השאלות שלי:

איך גובה התביעה תפח מ-750 ש"ח ל-1800 ש"ח?

איך אני אמור להתנהל במצב הזה?

האם נפלתי בפח?

בנתיים ביקשתי מחברת הביטוח שלי לשלוח לי את חומר התביעה אליי בדואר.

מה ניתן לעשות מעבר לזה?

תודה רבה!

טל.

פורסם

למחרת התאונה, קיבלתי SMS מהנהג שהנזק לרכב הליסינג הוערך ב-750 ש"ח (אני מניח שפשוט מדובר בהחלפת הפגוש האחורי בחדש).

עד כאן הכל טוב ויפה.

טל.

יש לך מס' של הנהג? שוחחת איתו? אני חושב שמסמך רשמי של אלדן זה דבר רציני יותר מSMS שקיבלת מהנהג. שאל אותו מהיכן הוא הביא את המספר.

פורסם

שימו לב לסיפור שקרה לי עם חברת "הגר"!

שכרתי מהם רכבים במשך תקופה ארוכה, ללא כל תקלות מצידי. ממש יומיים לפני שאני אמור להחזיר רכב שהיה אצלי, נהג מונית שנסע לפניי ברחוב ראה קליינט, החליט שהקליינט חשוב מאוד, עצר, ודפק רייס ברברס בלי לשים לב ישר לתוך הרכב שלי. הנזק לא היה מאוד גדול, אצלו רק פגוש אחורי שרוט עם איזו לחיצה קטנה, אצלי פגוש קדמי עם נזק מסויים שהצריך תיקון\צביעה.

נהג המונית במקום היה כאילו נחמד, התנצל ונתן לי פרטים. לאחר שחברת "הגר" התקשרה אליו הוא לא הסכים לשלם שקל, צחק עליי בטלפון והיה מגעיל ברמות. במקרה דנן החלטתי, AGAINST MY BETTER JUDGEMENT, לרדת ממנו כי לא היו לי אנרגיות להגרר איתו לתביעות קטנות.

ניגשתי למשרדים של חברת ההשכרה להסדיר את העניין, והם הפילו עליי נזק ממש בסכום שלך, כ1800 שקלים. הדבר נראה לי מאוד לא סביר (במיוחד מכיוון שיש לי הבנה רבה מאוד בחלפים ובעלויות, עבדתי בתחום בעבר). החל וויכוח קולני ביני ובין המנהל שם שלאחריו דרשתי לראות את המסמכים מהמוסך על התיקונים. אחרי עוד כמה הרמת קולות ודרמה מצידי (זרקתי להם כסף על השולחן בכעס), הוא שתק שתי דקות והוציא לי פקס מהמוסך שמראה כי עלויות התיקון הין 980 שקלים.

השארתי להם את הסכום והוחלט כי אין להם יותר תביעות נגדי. חרה לי במיוחד היחס שלהם והניסיון שנעשה שלא בתום לב להוציא ממני עוד כספים, במיוחד אחרי שהשארתי אצלהם סכומים העולים על 10000 שקל, ותמיד החזרתי את המכוניות בדיוק כפי שקיבלתי אותן ואף פעם או פעמיים ניקיתי את הרכב לפני שהחזרתי אותו. למותר לציין שלא נכנסתי לשם יותר.

מוסר ההשכל כאן הוא שיש לשים לב טוב טוב מה דורשים ממך כי הם מנסים תמיד לכסות את עצמם "אובר" על כל דבר.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

כל עוד התביעות הן בגבולות ההשתתפות העצמית, לאדם הרגיל בד"כ אין את האמצעים והיכולת לבדוק ולסתור את דרישת התובעים.

תובע שיודע זאת, יקח בחשבון שאם יתבע לדוגמא 3,000 ש"ח, אזי תיכנס לתמונה חברת הביטוח שצריכה להוציא מכיסה סכום כספי, והיא זאת שתחל לבדוק בציציות את כל עלויות התיקון. במקרה שכזה, תובע יכול לתכנן את תביעתו לגבולות ההשתתפות העצמית בידיעה שבמקרה זה חברת הביטוח של הנתבע תעמוד מן הצד ולא תנקוף אצבע.

זה לא אומר שכך נהגו חברות ההשכרה במקרים הנ"ל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

השאלות שלי:

איך גובה התביעה תפח מ-750 ש"ח ל-1800 ש"ח?

בקלות, ההערכת מחיר ששלח לך החייל היא בלי עבודה. מה שכן, גם עם עבודה אין סיכוי להגיע ל 1800 שקל.

איך אני אמור להתנהל במצב הזה?

לשלם, אין לך סיכוי מולם.

האם נפלתי בפח?

כן.

אני פעם נכנסתי ברכב של ניו קופל, פנס ערפל שבור. 6 אלף שקל.

כשבלאנסר הצבאית שלי נכנסו ושברו פנס ערפל, הסתכם ב 1200 שקל כולל עבודה (לפי חשבונית שראיתי).

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אם יש לך זמן וכוח להתמזמז קצת איתם - נסה את השיטה הבאה.

קודם כל תעיין בחומר ששלחו ותראה מה כתבו ואם יש פירוט חלקים ועבודה.

נסה לברר את העלות האמיתית של תיקון והחלפה כאלו, רצוי עם מסמך כתוב.אם הסכום עד 500 שח הבדל - עזוב את העניין

אל תשכח שהפעלת הביטוח תגרר ביטול הנחת אי תביעה בעתיד - וזה משמעותי.

כאשר תקבל דרישה לכתב הגנה - תכתב משהו משכנע. קח לדוגמה את הסיפור על נהג המונית שהיה פה - אולי הוא נסע לאחור, התרשל, פנה בפתאומית.

שבוע לפני הדיון - תפנה לעו"ד שלהם ותציע סכום שנראה לך לסגור את העניין בלי להגרר לדיון,עדויות הנהג השני ובלה בלה. חפש מישהו שמכיר איך לדבר עם חברה כאלה, ושינחה אותך. זה יכול להצליח כי חבל לו לבזבז זמן עליך ועל הכנת חומר, דיון וכו'.

תרויח כמה מאות שקלים, אולי, אם זה שווה לך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...