Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לצפון . השרייד 92 תשרוד ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

אני לא יודע לאיזה פורום בדיוק לשייך את זה , אז החלטתי לשאול פה ...

ברשותי שרייד שנת 92 , אוטומטית עם 205000 ק"מ אחרי שיפוץ ראש מנוע לפני 10 שנים .

הרכב מטופל , אם זה מחזירי שמן תקינים (רק לאחרונה החלפתי מחזיר שמן)

המנוע מטופל ולא מזיע כלל (טפו טפו טפו)

אני מעוניין לבצע איתו נסיעה לצפון , הלוך וחזור , לראש פינה .

הכיצד אדע אם הדבר משתלם ?

אני באמת מפחד להיתקע בדרך - לא נעים ...

לפי מה שבדקתי - זה בערך 200-250 ק"מ לכיון אחד , אם אני לא טועה ...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

האם כדאי לקחת סיכון ולנסוע איתה ? שוב מדגיש שהאוטו מטופל (בקרוב יעבור טיפול 10,000 והחלפת בלמים אחוריים)

המלצות \ הצעות יתקבלו בברכה !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אם הרכב מטופל אין שום סיבה שלא ישרוד נסיעה שכזו.

הנה שרשור שנפתח ממש לא מזמן תוכל למצוא פה את כל התשובות אני חושב :)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203492&highlight=%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94+%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אני לא מבין, או שהאוטו מטופל ואתה סומך עליו בכל נסיעה (ויהי מה) או שהאוטו גרוטאה ואתה מתפלל לכך שהוא לא יתקע באמצע ואתה חוסך עליו.

אין שום סיבה שרכב תקין יתקשה בנסיעה לצפון.

סה"כ 200 קילומטר , חצי טנק דלק כל כיוון.

אתה חושש שתתקע פעם בחודש עם הרכב?

אם אתה עד כדי כך לא סומך על הרכב כנראה הוא כבר לא מה שהוא היה.

רכב תקין נוסע 400 קילומטר בלי למצמץ בכלל , ואני אספר לך סוד קטן , לא בצפון , לא בדרום ולא בדרך לירושליים יש כאלו תנאים קשים לרכב מה20 שנה האחרונות.

סה"כ כביש רגיל שאנשים בכל העולם נוסעים בכאלו (ובחלק מהמדינות היותר גדולות - הרבה יותר)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תראה , בעיקרון הרכב מטופל .

לפני פחות מחודש שמתי עליו 2200 שקל על :

מחזיר שמן של הגיר , אלטרנטור חדש , משאבת דלק חדשה .

הרכב לא מאבד מים או שמן , לא מתחמם ונוסע תקין .

הרכב מטופל בעקרון באהבה רבה - ביצעתי לו ניקוי קרבורטור ניקוי רידאטור , טיימינג שעשיתי לפני 15 אלף ק"מ וכל מיני טיפולים כאלה או אחרים שצצו ...

סה"כ הרכב נוסע כל יום מרמת גן לראשל"צ לבסיס שלי בלי למצמץ ... השאלה שלי היא אם הרכב ,תקין ומטופל , ישרוד את העליות של הצפון ואת הדרך הזו , שמהווה עבורו מאמץ ..

לא בא לי להיתקע עם הרכב בצד בגלל שהתחמם וכו' , לך תדע ...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

בכל אופן , יש עצות נוספות לפני שאני יוצא לדרך ? :)

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

מי ישמע , העליות לצפון.

לא משהו שמרגש רכב תקין שמשמש לתנועה יום יומית.

אני הייתי לוקח כמה בקבוקי מים / נוזל קירור בתור WORST CASE , לא ממש יותר מזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שאלה כזאת נשאלה כאן כבר הרבה פעמים.

ותמיד התשובה הייתה - אם הרכב תקין ומטופל, סע, ואל תדאג.

דעתי האישית קצת שונה - בהרבה מכוניות ישנות מערכת קירור לא במצב 100%, היא מסוגלת לתפקד באופן סביר בנסיעות במישור ולא מורגשת כל בעייה.

אבל בעליות ממושכות, לאחר, נניח, 10 או 15 דקות עליה עם מצערת מלאה, המכונית בהחלט יכולה להיתחמם.

כמו כן, אתה כנראה תרגיש חיסרון בולט של הספק מנוע, למרות שבמישור לא הרגשת כל בעייה.

יש לתת את הדעת לנקודות האלו.

פורסם
אנימ עוניין לבצע איתו נסיעה לצפון , הלוך וחזור , לראש פינה .

אבל בעליות ממושכות, לאחר, נניח, 10 או 15 דקות עליה עם מצערת מלאה, המכונית בהחלט יכולה להיתחמם.

איפה יש שם בדיוק עליה? ועוד כזאת שצריך לעשות עם מצערת מלאה?

בכלל, איך אני אוהב את כל האנשים האלה... "האם ג'אסטי תגיע לאילת?" "DL תגיע לקריית שמונה?" "האם אונו תגיע לירושלים?"...

זכרו, המרחקים כאן לא כאלה מטורפים, זה לא מסע מחוף לחוף בארה"ב או טיסה לירח, את המרחקים האלה עושים באופן יומיומי רכבים במצב הרבה יותר גרוטאתי משלכם. אנחנו לא בשנות ה-60 שיכולת לספור שניות מרגע התנעה עד שמוריס מיינור תתחמם,

הרכבים היום, גם הגמורים שבהם, הרבה יותר אמינים, ו-600 ק"ם (ועוד במהירות אחידה) זה לא מרחק רציני בשבילם, אז סעו ואל תדאגו, ואני מקווה שהכשלתם לעשות ביטוח גרירה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שים בבאגז' שמן, נוזל קירור, וכמה כלים שימושיים למקרה חירום וסע לשלום.

אני נסעתי מירושלים לבאר שבע עם לנסר 91 עם נזילות שמן ומים הלוך חזור כמו בובה נסע ועקף מכוניות חדשות.

אין מה לדאוג.

פורסם

שלום לך!!!

ברשותי שרייד שנת 93 אוט בעלת נפח מנוע 1300.

הרכב מטופל מאוד ושמור,מנוע עבר 123000 ק"מ. הרכב נוסע 4 פעמים בשבוע מקרית גת למצפה רמון,מסלול שכולל הרבה עליות ארוכות,הרבה עקיפות עקב כביש דו סטרי צר,מזג אוויר חם וישבש,כל זה בליווי מזגן ולפעמים גם 2-3 נוסעים.

הרכב עובר את הנסיעות מבלי למצמץ במהירויות גבוהות מעל לממוצע.

אם הרכב שלך מטופל אין מה לדעוג.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

לא קשור לגיל של הרכב, אם הרכב מטופל טוב ומוכיח אמינות אין שום סיבה שיתקע.

אני מכיר אדם שנוסע עם סוברו DL87 אוטומאטית מאילת לתל אביב כל חודש ועד היום הוא לא נתקע איתה.

פורסם

10 או 15 דקות במצערת מלאה אתה תסע בכביש 1 בסובארו ג'אסטי 1.0 עם 5 אנשים ובגאז' מפוצץ מלט.

לא בשרייד 1.3 בעליות של הצפון.

אין שם דבר כזה.

בכל מקרה - אני ממליץ על עצירה בדרך - זה תמיד נחמד וגם נותן מנוחה.

עצה שלי - תעצור באיזור כפר תבור, תמצע איזה ילו\מנטה וכו' ותעצור שם להפסקה קלה - יותר בשבילך מאשר בשביל הרכב.

בכבישים של ישראל זה לא כיף לנהוג 3 שעות רצוף (בתור אחד שנהג 5-6 שעות בכבישים מאד מפותלים בגרמניה ודיי נהנה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני נסעתי עם פיאט אונו 93' לרמת הגולן בתחילת החודש. הרכב עשה 285 ק"מ באותה נסיעה בתנאים קשים ולא קרה כלום.

במידה והרכב מטופל ומתוחזק- סע לשלום, רק תקפיד לבדוק נוזל קירור, שמן מנוע, נוזל בלמים, מים מזוקקים למצבר ואוויר לצמיגים.

• אחראי פורום
פורסם
איפה יש שם בדיוק עליה? ועוד כזאת שצריך לעשות עם מצערת מלאה?

10 או 15 דקות במצערת מלאה אתה תסע בכביש 1 בסובארו ג'אסטי 1.0 עם 5 אנשים ובגאז' מפוצץ מלט.

לא בשרייד 1.3 בעליות של הצפון.

אין שם דבר כזה.

מהמרכז לראש פינה יש לפחות 3 כבישים שרכב עם מערכת קירור לא משהו, פשוט יתחמם (למשל עד צומת עמיעד

או מצד שני מכפר נחום עד צומת עמיעד) וזה לצערי מניסיון. אז בבקשה, מי שנסע פעם אחרונה לצפון

בטיול בי"ס באוטובוס או עם הליסינג של אבא, הדברים קצת שונים כשעושים אותם מתוך רכב ישן.

לחילופין, עם הסוד שלי על המנוע הישן, עשיתי 25,000 ק"מ (רובם מהמרכז לצפון וחזרה) בלי דרמות מיותרות.

היו גם כמה נסיעות כאלה עם השרייד של אשתי (גם אוטו'), האוטו אמנם לא התרגש אבל אני כמעט השתעממתי למוות.

אז כמו שאמרו - רכב מטופל יעבוד טוב גם בתנאים יותר קשים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא אומר, שיש לשרייד 1300 או לכל רכב אחר בעייה לעשות את הנסיעה הזו.

אני אומר, שמכוניות ישנות, שבילו את השנים האחרונות בכבישים המישוריים והפקוקים של המרכז, יכולות להפתיע, ברגע שידרשו למעמץ גדול, כמו עליה ארוכה ביום חם.

תפסיקו עם המשפט השבלוני הזה "אם הרכב מטופל הוא כך וכך ובלה בלה בלה ".

בעל רכב, שנוסע כל יום מת"א לרמת גן, והרכב שלו לא מתחמם, בטוח ב 100% שאין לו כל בעייה וחושב, שהרכב שלו "מטופל"

בפועל, הרדיאטור חצי סטום ומניפה של משאבת מיים חצי אכולה. מערכת קירור עדיים מצליחה להיתמידד עם עומס חלקי בנסיעה במישור, אבל לא יותר מזה.

• תוכן חדש...