Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זה קרה לי- החלקתי (ועשיתי תאונה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי ששואל, אני בסדר ברוך השם, תודה.

לפני כחצי שעה נסעתי בכיכר עם האוטו של ההורים- e320.

לפני כשבוע הasr (בקרת משיכה) באוטו התקלקלה- וזה אומר שכל סיבוב/יציאה מהמקום אתה פשוט מחליק.

כמובן שהגשם הוסיף לחבילה, ועם הנעה אחורית זה השלים את התמונה.

עשיתי פניית פרסה בכיכר, ובדיוק בסופה החלקתי. ניסיתי לתקן, מה שהצליח-עד שהאוטו פנה לכיוון השני בסיבוב של 180 מעלות ועלה על מדרכה עם בלוקים. (הורדתי שלט אבל לא זוכר איזה).אוכל להגיד שלא נסעתי מהר או חזק יותר מברגיל כשאני נוסע בכיכרות. ונסעתי כמעט כל היום על האוטו.

למסקנה (שלי לפחות):

אל תיתנו למי שהוציא עכשיו רישיון לנהוג על מכונית שתהיה קשה לשליטה. :oops:

תנהגו בזהירות!! (במיוחד בחורף).:idea::idea::idea:

יש חלום חדש...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורה לרוב הנהגים , ככה צוברים ניסיון קרה לי מספר פעמים החלקות קצת אחרי שסיימתי את המלווה (זה גם הייה בתקופת החורף)

אני בניגוד אליך החלקתי פעם אחת עם סובארו DL ופעם שניה עם אלמרה שום ESP או איזה מערכת בטיחות (מלבד ABS באלמרה) למזלי בשתי המקרים הללו הצלחתי לצאת בלי נזק לרכב או לי .

ממליץ לך לקחת קורס נהיגה מתקדמת , דבר נוסף לא משנה מה קורה לשמור על קור רוח לא להילחץ .

פורסם

תקרא שכתבתי שחוץ מהabs כל מערכות החירום היו מקולקלות- זאת e משנת 99 בלי esp. אגב שחכתי לציין שהאוטו יצא כמעט ללא פגע!! אולי מחר אני אעלה תמונות. אה וההורים שלי לקחות את זה בקלות- רק שאלו אם אני בסדר.

יש חלום חדש...

פורסם
לפני כשבוע הasr (בקרת משיכה) באוטו התקלקלה- וזה אומר שכל סיבוב/יציאה מהמקום אתה פשוט מחליק.

שו הדה? מה זה?

אם בקרת המשיכה לא פועלת, אין שום סיבה

שהאוטו יאבד אחיזה בסיבוב או ביציאה מהמקום.

זה נכון לגבי כל אוטו בעולם.

יש רק 2 אפשרויות:

א. הצמיגים גמורים (אבל ממש גמורים).

ב. אתה לוחץ חזק מדי על הגז בכל הזדמנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שו הדה? מה זה?

אם בקרת המשיכה לא פועלת, אין שום סיבה

שהאוטו יאבד אחיזה בסיבוב או ביציאה מהמקום.

זה נכון לגבי כל אוטו בעולם.

יש רק 2 אפשרויות:

א. הצמיגים גמורים (אבל ממש גמורים).

ב. אתה לוחץ חזק מדי על הגז בכל הזדמנות.

האם אי פעם נסעת על אוטו בסדר גודל כזה במקרה כזה שאתה מדבר כזה בביטחון?

יש חלום חדש...

פורסם

גם לי זה קרה. המזל שלי היה, שבכביש שבו נסעתי היו 3 נתיבים שפונים (ירידה לכביש מהיר, מבת ים מדב הוז למי שמכיר), והייתי באמצעי. לחצתי על הגז כמו כל פעם (פה טעיתי, הכביש היה חלק, יום גשום), והאוטו פשוט החליק לו לנתיב האחרון (כמובן שלא היו מכוניות בסביבה), ושם עצר עם ההחלקה והמשיך לפי כיוון ההגה (ובדיוק חשבתי מה היה קורה אם הייתי פונה מהנתיב הכי ימני). אם האוטו היה ממשיך להחליק, הייתי מוצא את עצמי על מדרכה בתוך רמזור. דיי מפחיד למען האמת, והאוטו חדש (מאזדה 2), ככה שאין בעיה עם הצמיגים, ויש בקרת יציבות ומה לא. :roll:

למזלי, למדתי את הלקח, בלי לעשות תאונה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

באיזו עיר בארץ זה קרה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני כן (והרבה) ו-hans צודק.

נכון, לנהג חדש שבנוסף לעובדה שאין לו שום ניסיון בשליטה במצבי החלקה למד על הנעה קדמית, קשה יהיה מאוד לצפות ולשלוט בהחלקה של מכונית הנעה אחורית, בוודאי שבכביש רטוב.

אבל, לא צריך להיות איבוד אחיזה במצבים אותם תיארת אלא אם הצמיגים לא תקינים ו/או שהרגל של הנהג כבדה הרבה יותר מדי ו/או נכנסת לכיכר מהר מדי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נסעתי גם על רכבים בכמה סדרי גודל מעל ה"רכב הזה" :) ואין שום סיבה שהרכב ישתולל \ יצא אלא אם הנהג לא מיומן ולוחץ על הדוושה באופן אימבצילי או שהצמיגים ממש, אבל ממש, אבל ממש ממש גמורים.

אני מסכים לחלוטין עם הנס, אוא שמדובר על רכב זנוח ולא מטופל, או שמדובר בנהג חסר מיומנות.

נ.ב. כדי לסבר את האוזן, נסעתי על רכבים חזקים יותר ובעלי אחיזה והתנהגות זוועתיים יותר [וכאלה שמן הסתם מעולם לא היתה בהם בקרת משיכה \ אחיזה \ יציבות \ גלגול] עם ובלי צמיגים גמורים, ומעולם לא היתה בעיה של יציאה בעייתית מהמקום. "הכל אודות שימוש נכון ברגל ימין"

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא אמרתי שאני נהג מנוסה- סה"כ שבוע בלי מלווה. אבל ברוך השם הכל בסדר, ומטעויות לומדים.

יש חלום חדש...

פורסם

אם יש משהו ללמוד מהשרשור זה לרוץ ולבדוק צמיגים ובולמים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה-E קלאס לא רכב ממש "זריז" שעלול להיות מתעתע לנהג חדש ולתת פתיחות עם פרפורים והחלקות זנב בנסיעה מנהלתית עם מערכות בטיחותיות כבויות.

וזה נכתב מתוך נסיון על הרכב הספציפי הזה בדיוק.

המסקנות שלי פשוטות:

1.אתה צריך כנראה למתן את הלחיצה שלך על דוושת הגז,כי רכב הנעה אחורית (כמו הרכב המדובר) יתנהג אחרת מאשר רכב של הנעה קדמית,ולנהג חדש ואפילו נהג מיומן שלא מכיר תגובות של הנעה אחורית,יהיה קשה לצפות\לתקן מצבים קיצוניים.

2.בכביש רטוב,מה שכתבתי בסעיף 1 תקף עשרות מונים,במיוחד עם מערכות בטיחות כבויות\לא תקינות.

3.גש לבדוק את תקינות הצמיגים (עוד לפני שתסתכל על הסולייה,תסתכל על הדופן וחפש את תאריך הייצור) ולמלא לחץ אויר תקין.

מעבר לזה,קבל ח"ח על כך שאתה בא להתייעץ במטרה באמת ללמוד,תשמח על כך שקיבלת את השיעור הזה ויצאת בזול,ולהבא תמתן את הלחיצה על הגז,במיוחד כשהכביש רטוב וחלק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל אני נוהג על כלים הרבה יותר חזקים ויותר גדולים שאין להם בכלל את ה asr

ולא החלקתי או איבדתי שליטה על הרכב,

ולעולם לא נסעתי עם רכבים שקימים בהם מערכות כאלו או אחרות ונתתי בהם אמון מלא,

הכל עיניין של ניסיון .

בהצלחה

ירון מאיר

פורסם

חברה, לנהג חדש מהירות נורמאלית של כניסה לסיבוב זה מינימום שומכאר אז לא צריך להתפלות שהאוטו מחליק.

יש את יצר ההשתוללות במיוחד אחרי סיום המלווה, שזאת תקופת ההתלהבות

הרכב בו נסעת לא קשה לשליטה, אמנם הוא קצת גדול באמת, כנראה יותר מידי התפרעת ואיבדת שליטה וזה נגמר לא טוב, דבר שיכול לקרות בכל רכב שיש, המלצה לך, לך לקורס נהיגה מתקדמת שם תלמד איך לשלוט במצבים כאלו ואולי הם יהפכו אצלך עוד להנאה.

יצחק.

• תוכן חדש...