Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

מי ששם לב שמתדלקים את האוטו בשירות עצמי, יש לאקדח\משאבה 3 רמות מהירות של דלק, אחת גבוה, בינונית ונמוכה.

לפני כמה חודשים מישהו אמר לי (בנוכחות מנהל תחנה כלשהי בחיפה והוא אישר את זה) שכאשר אנו המתדלקים מכוונים את האקדח על המהירות הגבוה, אנחנו מכניסים יחד עם הדלק גם הרבה אוויר וכתוצאה מכך אנחנו לא מקבלים את הדלק אשר שילמנו עליו ובעצם "גונבים מאיתנו".

אז כל תידלוק שלי מאז (עד לפני שבועיים) אני מכוון את האקדח על המהירות הכי נמוכה (זאת אומרת השלב הכי נמוך שהלשונית נתפסת שם) והזרם של הדלק זורם יותר לאט כתוצאה מכך אני מקבל הרבה פחות אוויר ויותר דלק.

ועד לפני שבועיים חשבתי על אפשרות שאני יחזיק את האקדח לבד עם היד וישים על הנקודה הכי נמוכה, זאת אומרת שהלשונית לא תתפס ב"שלב" הכי נמוך שיש באקדח, אלא שאני יחזיק את האקדח על מצב ביניים: בין ה"שלב" הכי נמוך - לבין הנקודה שכבר לא זורם כלום.

במצב זה הדלק זורם בצורה ממש איטית וזה גם מתבטא על הצג של המשאבה שרואים את המספרים ממש זוחלים.

החיסרון בשיטה הזו שזה ממש איטי וצריך לעמוד בקור ולהחזיק את היד במצב מסוים במשך כמה דקות אבל היתרון שאני מקבל יותר או את אותה כמות שאני בעצם אמור לקבל שאני משלם עליה.

מי שחושב שזה בולשיט, השיטה הזו עובדת לגמרי כי מאז שאני מתדלק בה אני מספיק לנסוע עוד 30-35 קילומטר על אותה כמות של דלק (אני מאפס את הקילומטרז' אחרי כל תידלוק לצורך מעקב צריכת דלק).

** רק לצורך בדיקת דלק, מאז השיטה הזו אני עושה על 50 שקל דלק מרחק של 140~ קילומטר, חישוב מהיר של 140 קילומטר חלקי 8.4 ליטר יוצא אוכל דלק 1 ל 16 (האוטו זה מיצובישי קולט 1.6 ידנית)

דעתכם?

אוהד.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נשמע מעניין. שווה מחקר, בעיקר במכוניות עם קיבולת גדולה במיכל הדלק שלהם :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אני חושב שגם אם נכון אז ברמה זניחה.

אם המיכל שלך בעל קיבולת של 50 ליטרים

ובתדלוק מלא מכמעט אפס נכנסים 47 ליטרים

זה אומר שאתה משלם עבור מה שמופיע בצג.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

מה עישנת? איך עשית 30 קילומטרים יותר, אם נכנס אותו כמות של דלק? פשוט התחלת לנהוג רגוע.

לפי תארייה שלך, מקסימום שאתה מרוויח ,זה מחיר יותר זול בכמה אגורות. אבל מה, זכית להיות בחוץ בקור כמה דקות :shock:

Omnia mea mecum porto

פורסם

כאשר אני מתדלק קרוב ל70 ליטר(!) אני שם על הכי גבוה ,כאשר הידית קופצת פעם ראשונה אני שם על ההכי נמוך ואז נכנס מיכל מלא .

אוויר יש הרבה במיכל ,בגלל הגודל שלו .

אולי השיטה הזאת תעבוד אצלי בגלל הכמות ,רק שלא הבנתי אם כאשר אני מתדלק במהירות נמוכה אז נכנס יותר דלק?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

SHAY

שאתה מתדלק על הכי גבוה, נכנס יותר אוויר מאשר דלק רצוי ששילמת עליו, כתוצאה מכך אתה משלם ומקבל פחות דלק.

שאתה מתדלק על הכי נמוך פה הדילמה, או שנכנס כל מה ששילמת עליו או שאתה מפסיד ממש ממש טיפה ממה ששילמת.

בשיטה שאני משתמש שזה יותר נמוך מה"שלב" הנמוך עד כדי כך שזה כמעט לא זורם, אני מקבל את כל מה ששילמתי או אפילו ממש קצת יותר מתדלוק קודם של מישהו שנשאר בצינור או בגלל האטיות המשאבה עוצרת ותמיד יהיה עוד קצת אחריי.

מי ששם לב, נניח ושמתם 50 שקל לתדלק, שהמשאבה תגיע ל45 שקל, היא תתחיל להזרים דלק בצורה ממש איטית לא משנה איך תשימו את הלשונית על השלב, אז רציתי לחדד , שאני שם על הכי הכי נמוך עד כדי כך שזה לא זורם, אני מחזיק את זה עד בעצם שהמכונה מגיעה לשלב הזה של ה95% הוכנס ואז מאיטה, בנקודה הזו אני שם את הלשונית על השלב הכי הכי גבוה.

ברגע שהמשאבה מגיעה ל50 שקל סופיים שימו לב שהאקדח עדיין נשאר מוחזק על ידי הלשונית, רק כעבור חצי דקה הלשונית קופצת.

זה אומר לדעתי שבחצי דקה האחרונה עדיין זורם דלק אחרון למרות שהמשאבה נעצרה (כנראה כל מה שיורד מהצינור למטה).

אוהד.

פורסם

לדעתי זה פשוט לא אפשרי . המיכלית (מיכל , שקובית או איך שקוראים לזה) לא יכולה לשאוב אויר מכיוון שהמשאבה היא משאבת גג"ש (עד כמה שידוע לי) - משאבת גג"ש לא שואבת אויר , אם יכנס אויר למערכת אזי המשאבה תאבד פריימינג ואתה בחלט תראה את זה מתבטא בשעון שלא ישאב באופן סדיר עד שיחזור הפריימיג , אם מדובר בבועת אויר קטנה שהמשאבה תתגבר עליה . כמו כן חיישן זרם לא סופר אויר . אם כבר אז החיישן יכול לזייף במידה מסויימת , אבל ממש , ממש זניחה .

אם אתה מדבר על בועות אויר בתוך הדלק , אז ברגע שדלק עומד , הבועות יוצאות . מדובר על זמן ממש קצר , בבקבוק של חצי ליטר מבדיקה אישית (יומית) בועות האויר הכלואות יוצאות תוך 20~ שניות.

תקנו אותי אם אני טועה :roll:

פורסם

אני מסכים לגמרי.

לפותח השרשור- מאיפה נכנס האויר שאתה מדבר עליו? המשאבה שואבת דלק, כנראה מתחתית המיכל של התחנה. כמעט ואין בו אויר (מדובר על אחוזים בודדים לכל היותר של בועיות אויר שנמצאות בדלק), ובכל מקרה למלא לאט לא יוריד את כמות האויר שנמצאת (אם בכלל) בדלק.

מה הכוונה משאבת גג"ש?

"ai motoare capul doare"

פורסם
המשאבה גם אמורה לשאוב מתחת לפני הדלק בתוך המיכל, ושם אין אויר.

שואבת בגובה מסויים שהוא קצת יותר גבוה מהתחתית (בגלל לכלוך מצטבר) .

פורסם

רק לצורך בדיקה, חבר שלי נתקע שבוע שעבר בלי דלק.

אספתי אותו ונסענו לתחנת דלק עם בקבוק ליטר וחצי ומלאנו אותו על המהירות הכי גבוה, מה שבעצם ראינו הדלק הגיע הרבה יותר מהר למעלה ומלא בועות פשוט מלא (כמו שמתסיסים בקבוק קולה) עולות למלעלה יחד איתו וחונקות את הבקבוק, הוצאנו את האקדח מהבקבוק, לחצנו על הבקבוק להוציא את כל האוויר והמשכנו בתדלוק של עוד חצי בקבוק.

בנוסף כמו שאמרתי מנהל תחנת דלק בחיפה אישר את מה שאמרתי.

** בנוסף , למה יש 3 רמות של התנגדות לזרימת הדלק בתחנה? בשביל מי זה טוב? מבחינת זמן ההבדל בתידלוק מהיר לתידלוק איטי זה בדיוק אולי עוד 20 שניות.

** אגב לגבי מה שאמרתם שאין אוויר למטה באגן דלק מאיפה שהמשאבה שואבת ממנו, אז אתם רוצים להגיד לי שיש למטה בעצם וואקום ופשוט מיכל מלא בנוזל? אם כך, איך מתבצעת השאיבה אם יש וואקום?

אוהד.

פורסם

אספתי אותו ונסענו לתחנת דלק עם בקבוק ליטר וחצי ומלאנו אותו על המהירות הכי גבוה, מה שבעצם ראינו הדלק הגיע הרבה יותר מהר למעלה ומלא בועות פשוט מלא (כמו שמתסיסים בקבוק קולה) עולות למלעלה יחד איתו וחונקות את הבקבוק, הוצאנו את האקדח מהבקבוק, לחצנו על הבקבוק להוציא את כל האוויר והמשכנו בתדלוק של עוד חצי בקבוק.

אוהד.

רק לצורך בדיקה - קח בקבוק עם דלק שעמד זמן מסויים ונער אותו , ראה איזה פלא תקבל :wink:

אתה יכול לנסות עם בקבוק מים , רק ששם הבועות יעלו הרבה יותר מהר .

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה נכון ,כי יצא לי להיתקע(לצערי) כמה פעמים שבהם הלכתי לתחנה להביא דלק,כ5 ליטר,(הייתי קרוב אליה),פעם בג'ריקן של 10 ליטר ופעם ב18 ליטר של מי עדן, תידלקתי על המהירות הכי גבוהה ולא היה בועות. (לפחות לא משהו שנראה לעין)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

צודק, במקרה זה בועות האויר נוצרו מהאויר שבתוך הבקבוק, לא מאויר שיצא מהמשאבה.

יש 3 רמות התנגדות, כי ה"חיישן" שמזהה שהמיכל מלא פחות רגיש ככל שזורם פחות דלק (יש שם ממש חיישן באמת?). הכוונה היא שאם אתה ממלא דלק יותר לאט, הידית תקפוץ מאוחר יותר.

בתחתית מכל הדלק אין ואקום, יש שם דלק. הדלק נמצא בחלק התחתון של המיכל, והאויר בחלק העליון. הצינור שממנו מגיע הדלק למשאבה נמצא בחלק התחתון של המיכל, בגובה כזה שהוא תמיד מכוסה בדלק, ואף חלק מפתח השאיבה לא נמצא באויר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אוהד - אתה טועה.

המשאבה שואבת בנזין ממיכל שבו הדלק עומד ללא תנועה, לכן המשאבה לא יכולה לינוק אוויר.

מקור הטעות שלך הוא שביציאה מפיית התדלוק הבנזין מוקצף, כלומר שילמת עבור ליטר בנזין וקיבלת ליטר וחצי של נוזל מוקצף. בנוזל דליל כמו בנזין בועות האוויר מתפוגגות מהר מהר מאוד והוא חוזר לנפחו המקורי - ליטר.

הנזק המירבי שיכול להגרם לך הוא שמיכל הבנזין שלך לא יתמלא עד סופו. כלכלית - קיבלת את מה ששילמת בעבורו.

נ.ב. אני לא מכיר מנהל תחנת דלק עם תואר בפיזיקה גרעינית... :wink:

• תוכן חדש...