Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח משטרתי - דו השיח מוקלט!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שהנושא הזה דיי מיצה את עצמו,

אם שמעתי נכון, כשהשוטר הסביר לך בהתחלה מה עשית לא בסדר, ענית לו שזה בגלל שיש עומס בתנועה וכולם עושים את זה.

זה לא ממש לטובתך היה אם הוא היה כותב את זה בדברי הנהג. וכמו שהוא אמר, אם אתה מגיע לנתיב שלא מתאים לכיוון שאליו אתה נוסע, ואם אתה לא מספיק להשתלב בזמן, אתה לא פונה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא לא שאל אותי מה עשיתי לא בסדר, הוא שאל אותי מה יש לי להגיד להגנתי ואני טענתי שהיית חייב לסטות מעט על מנת למנוע תאונה (וזו אכן הסיבה אחרת הוא לא היה עוצר אותי בכלל). לאחר מכן הוא טען שהייתי צריך להשתלב בימין (כלומר להדחף לראש הטור) ולא לנסוע במקביל לרכבים שמימיני ואז טענתי שכולם עושים זאת (כלומר פותחים נתיב שני).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

והוא צדק במה שאמר.

וזה שאמרת שכולם עושים את זה (נתיב שני) זה הופך את הדבר לבסדר ?!

בכל מקרה, לא ברור לי אם היית בצד המשתחל (כדבריך), איך היית בדיוק צריך לסטות לשמאל ? הרי אתה כבר בשמאל - ולהזכירך, השמאל לא נתיב תקין לפניה ימינה.

פורסם

זה לא הופך את זה לבסדר אבל זו לא הסיבה שהוא עצר אותי. סטיתי לשמאל מעט בגלל יונדאי אפורה שנעה למרכז והשוטר טען שעליתי על קו לבן.

אתה לא אמור לחנות על כחול לבן בתל אביב אם אין לך תו חניה, אבל באיזורים מסויימים פקחים לא יתנו לך דו"ח אלא לאחר 9:30 בבוקר ואם חנית על אדום לבן, יתחילו לתת לך דוח רק מ 8:30 ומעלה. למה הם עושים זאת? כי ראבק, אין מקום לחנות בעיר הזאת! זה עושה את זה לבסדר?

אם יש מכונית מימיני, השמאל הוא יופי של נתיב לפניה ימינה. למה אתה נתפס לקטנות?

פורסם

גלעד, העניין הוא לא אם יש מקום לשני נתיבים או לא.

אם רק היה מדובר על רמזור קצר ואחריו הכל פנוי אז באמת יצירת עוד נתיב (ונעזוב את החוקיות) לא הייתה פוגעת באף-אחד ורק משחררת עומס.

אבל פה אנחנו מדברים על עומס שממשיך וצוואר בקבוק מיד אחרי הפניה.

גם אם היה מקום לעשרה נתיבים זה לא היה משפר את המצב. אם אני הייתי הרכב העשירי בנתיב הימני אז כל נתיב מקביל כזה מכפיל את המיקום שלי (פתאום אני הרכב ה-20 (שני נתיבים), או 30 (3) שצריך לעבור את צוואר הבקבוק). ואם גם הקצב של הנתיב החדש שפתחת יותר מהיר אז בכלל הפגיעה בוטה יותר.

ולגבי מה שמעניין את השוטרים, זה עניין של חוק. כל עוד אתה משתלב לתוך הנתיב לפני שהקו המקווקו הופך לקו לבן (או מקווקו עבה שגם מסמן שאסור לעבור אם אני לא טועה) זאת לא עבירה ברורה (אפשר למצוא מה להדביק למנייאקים שחותכים טור שלם אבל קשה יותר להגן על זה).

כל אלה שנדחפו בטור נוסף גם לא בסדר מבחינתו אבל כנראה שהוא רוצה לעשות לעצמו חיים קלים ולתפוס כאלה שגם עוברים על הקו או משהו ברור כזה (וכנראה שיש מספיק כאלה כדי לארגן לו מכסה יפה לפרק זמן שהוא שם).

בקיצור, הקטע המעצבן היחיד מבחינתך הוא שכפי שאמרת "כולם עושים את זה" ואתה חטפת. אין מה לעשות.

ניר

פורסם
השוטר טען שעליתי על קו לבן.

הקו הלבן הזה הוא בקו שמתחם את אי התנועה שנוצר משמאל לפונים נכון ? כלומר אם היית מלכתחילה נוסע בימני לא היית "נאלץ" להדחף אל מעבר לקו הזה.

השמאל הוא יופי של נתיב לפניה ימינה. למה אתה נתפס לקטנות?
וגם אם נתעלם מכל השרשור הזה ומהבעיה העקרונית שפה בגללה אתה לא מבין את הטעות שלך, המשפט הזה.. פשוט גורם לי להוריד את הכובע בפניך.

גם כשהצומת פנויה בשלוש לפנות בוקר, אדום הוא צבע נפלא לחצות אותה. בוא לא נתפס לקטנות.

פורסם

fizban;

נכון, הפניה שם אומנם רחבה - אבל הסימונים על הכביש אומרים בצורה ברורה -> נתיב א-ח-ד לפניה ימינה.

נכון שעוד רכב יכול לעבור שם במקביל לרכב אחר - אולי אפילו בקלות יחסית, אבל זה עדיין לא חוקי כל עוד מסומן שם נתיב אחד בלבד. זה שיש מקום - אחלה, אבל לא נראה לי שבבית המשפט יקחו את הטענה של "יש שם מספיק מקום" כמשהו שאפשר להסתמך עליו.

במקרה הזה לא נותר אלא לשלם את הדו"ח (ולהסיק את המסקנות) - ולשכוח.

אני לא מסכים עם הטענה שיש כאן "מתחסדים" בכל מה שקשור לשירשור הזה. לדעתי התגובות שקיבלת הן לגיטימיות לחלוטין ומעודדות תרבות נהיגה נכונה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יכול להיות שיש כאן מספר מגיבים שלא הבינו אותך כראוי, מה לעשות אנחנו בסה"כ קוראים את הדברים שאתה כותב ומגיבים בהתאם.

אם תרשה לי, אני רוצה לנסות לדרג את האירוע לפי המדרג הבא :

1. בטיחות.

2. חוק.

3. תרבות נהיגה.

לפי הבנתי, לא פגעת בבטיחות של אף אחד (למרות שהזכרת איזושהי תזוזה שמאלה עקב רכב שהיה מימינך בעת ההשתלבות).

לגבי החוק, ברור כשמש שעברת עליו. מההיבט של נסיעה שלא ע"פ הסימון שעל הכביש (ובנתיב בו נסעת ישנו חץ המורה ישר), וגם מההיבט של העליה על הסימון הלבן, גם אם הדבר נבע עקב התרחקות מרכב אחר שנסע בנתיב בעוד מישהו אחר פלש אליו. מסומן שם נתיב אחד בלבד בפניה עצמה, ולכן אסור ע"פ החוק לשני רכבים לנסוע זה לצד זה.

מבחינת תרבות הנהיגה, הרי שכל רכב שמגיע מהנתיב שליד ונכנס בסוף, מעכב את אלו שבנתיב המיועד ומחכים יפה בתור. אפשר לראות זאת כך :

1. יש את אלו שמנסים להשתלב בתחילת התור עם איתות ויצירת קשר עין.

2. יש את אלו שמנסים להשתלב בתחילת התור עם איתות וללא קשר עין.

3. אלו שמנסים להשתלב בתחילת התור ללא איתות וללא קשר עין.

4. אלו שמנסים להשתלב בסוף התור עם איתות וקשר עין.

5. אלו שמנסים להשתלב בסוף התור ללא איתות וללא קשר עין.

6. אלו שנדחפים בסוף התור עם איתות וללא קשר עין.

7. אלו שנדחפים בסוף התור ללא איתות וללא קשר עין.

אני חושש שאם הבנתי נכון את תאור המקרה, עבורך צריך להוסיף את מס' 8 והוא : אלו שנדחפים בסוף התור ועוד חושבים שזה בסדר ...

דני G.

פורסם

לי נוצרה התחושה שאנשים קוראים בריפרוף ומתייחסים למקרה אחר שקורה די הרבה (והוא הדחפות בראש התור).

בוא ננתח את מה שאמרת:

1 - לא פגעתי בבטיחות של אף אחד, בזה אני בטוח, זכור גם שהתנועה זוחלת ב -5 קמ"ש. הסטייה שמאלה היתה מינורית ולא דריפט. מינורית ברמה של 10-20 ס"מ.

2 - צודק, עברתי על החוק אבל לא על מה שהשוטר עצר אותי. יש מה שנקרא אילוצים, בעולם לא מושלם, במיוחד בארץ. אילוצים כמו לנהוג מעל המהירות המותרת (כי המהירות המותרת מגוחכת בחלק מהמקרים), אילוצים כמו משאית שפורקת סחורה באמצע הרחוב ויש קו לבן שאתה חייב לעבור אותו במעט על מנת להמשיך. אם שוטר היה עומד שם ונותן לך דו"ח, לא היית מתרעם? ובדיוק אותו הדבר בכביש המדובר, שמתוכנן כך שבשעות העומס, נהגים שומרי חוק הופכים לעבריינים. אם אתה נוהג תמיד על פי החוק בצורה עיקבית, אני מוריד את הכובע בפניך.

3 - יש 2 טורים (בפעם המיליון), הטור השמאלי, שעובר על החוק לצורך העניין, לא מעכב את הימני כי בפניה הכביש מספיק רחב. אם נוסיף על כך, אם כל המכוניות שבנתיב השמאלי היו מנסות להשתלב בימיני בתחילת התור (עם איתות וקשר עין) זה היה נחשב להדחפות (וכמובן מעכב את כולם, בניגוד ל-2 טורים) והיו פה כמה אנשים בשירשור שטענו שהם לא נותנים לאנשים "להדחף". אולי הם התכוונו לסוף טורי מכוניות ואולי הם יעשו זאת גם בהתחלה.

פורסם

יש משפט רוסי עתיק - שכולם אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון.

במקרה הזה מנסים להסביר לך שזה לא פשע בטיחותי אבל בהחלט נגד נהגים אחרים.

אם לא היה את טור הנדחפים אז כל הנהגים בטור הימני היו מתפזרים על שני הנתיבים והם היו נוסעים הרבה יותר מהר. שקיים טור נוסף לא חוקי (שהוא גם קצר הרבה יותר) זה מעכב את הטור החוקי. בנוסף לזאת, חלק גדול מהאנשים לא עוברים במקביל כיוון שהמרווח קצת צר למעבר שכזה. בשל עובדה זאת הם ממתינים שהנהג האחר יעבור בטור כזה או אחר. גם שם נוצר עיכוב.

בסופו של עניין עובדה שרוב האנשים שמכירים את המקום חושבים שהמעשה אינו תקין, ואלו לא אנשים שחושבים שצריך לדבוק בחוק במאת האחוזים .

בקשר לכך שאנשים לא נותנים להדחף: אני נותן להדחף בתחילת הטור. אני בהחלט מבין אנשים שהגיעו מהפניה או שהגיעו מנתיבים אחרים וברגע שהם רואים שיש טור הם מנסים להשתלב כדי לא לגנוב. בשלב מסויים לאחר התקדמות רבה של הפקק (נגיד לאחר שני שליש) אני כבר לא נותן להשתלב, פשוט מכיוון שברור לי שהנהגים שרק אחרי שני שליש פקק נזכרו שהם צריכים להשתלב כנראה ניסו לגנוב ככל האפשר מבלי להשתחל ממש בסוף - איפה שהשוטרים תופסים.

עדיף לסגור את הויכוח פה ולא להמשיך. לא נראה לי שהויכוח ישכנע פה מישהו...

פורסם
בקשר לכך שאנשים לא נותנים להדחף: אני נותן להדחף בתחילת הטור. אני בהחלט מבין אנשים שהגיעו מהפניה או שהגיעו מנתיבים אחרים וברגע שהם רואים שיש טור הם מנסים להשתלב כדי לא לגנוב. בשלב מסויים לאחר התקדמות רבה של הפקק (נגיד לאחר שני שליש) אני כבר לא נותן להשתלב, פשוט מכיוון שברור לי שהנהגים שרק אחרי שני שליש פקק נזכרו שהם צריכים להשתלב כנראה ניסו לגנוב ככל האפשר מבלי להשתחל ממש בסוף - איפה שהשוטרים תופסים.
:mm_yeah:

בדיוק הגישה שלי.

גלעד, תקרא שוב את ההודעה האחרונה שלי. אם הכל מתנקז לצוואר בקבוק אז בהכרח יש פגיעה.

וגם אם אתה אומר שזה אילוץ וכורח הנסיבות אז עדיין כפי שאתה רואה יש אנשים שרואים את הימני (ולא "ימיני" אגב) כחוקי ואת השמאלי כעבירה על החוק אז אולי אין ברירה ואתה לוקח את האופציה השניה (אתה יודע מה, אפילו מתנדב) אבל יחד איתה מגיע גם הסיכון לחטוף (בדיוק הסיבה שחלק בוחרים להישאר בימני גם כשהם רואים שיש כביכול את האופציה הנוספת) אז הפעם חטפת. אתה צריך לקבל את זה. זה המחיר על הרווח הקבוע שלך מהנתיב הזה.

אגב, אני מכיר קצת את גלעד ויכול להעיד שהוא כנראה לא נכנס לקטגוריה של המנאייקים שחלק מההודעות פה קיטלגו אותו (ולכן אולי הוא גם נכנס למגננה).

כנראה טעות גישה תמימה.

תנסה להסתכל שוב על חלק מההודעות (לפחות זאת שלי) מראיה נקיה.

ניר

פורסם

אם השוטר חנה את הניידת שלא כחוק, זאת כדי לתפוס פורעי חוק, למה לא לטפל בזה....?????

תמונה לאתר YNET או משהו אחר כזה, ולמשטרה עצמה, והשוטר להבא יצטרך למצוא חנייה טובה יותר...או בעצם, חוקית יותר.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...