Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישני חניה-תופעה מוזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הצל של הגג תלוי במיקום השמש. לא הייתי סומך על זה.

איך אני מסתדר בלי הסימנים האלה ומעולם לא דפקתי את הרכב?

כל אחד והקטע שלו. גם אני כבר ממזמן לא צריך "סימנים" בשביל להחנות-רק בהתחלה כדי להתרגל למידות של הרכב כשרק עליתי עליו בפעמים הראשונות.

אחת ולתמיד- זו הייתה רק הצעה חליפית לחיישנים המזורגגים האלה.נא לא להגיב על זה יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא דווקא שהחיישנים לא מתפקדים במרחקים של פחות מ 20 ס"מ.

כל הקטע מבחינתי זה שבעזרת החיישן אני יכול לתמרן ממש עד הפגוש של הרכב מאחורי, בזמן שצריך הרבה רוורסים כדי לצאת, זה חוסך הרבה זמן אם נוסעים ממש עד הפגוש. אבל אם החיישן ממילא לא מצפצף מתחת ל 20 ס"מ, הוא לא עוזר לי ! 20 ס"מ זה בדיוק המרחק שיש לי לתמרן בתוכו

פורסם

היה לי חישייני חנייה ב-BMW שהשכרתי בגרמניה לא מזמן,

נוראי....

מצפצף יותר מדי מוקדם וכל פעם משתלת לך על המסך...

הייתי מוותר על זה בכיף...

ששון.

m3forever

פורסם

מהתגובות עולה:

החיישנים לא יעילים,מופעלים במרחק קטן ולפעמים מטרידים ללא סיבה

המצלמה כנראה מכשיר יעיל אך די יקר:cry:

השאלה האם קיים מכשיר\התקן שיעזור במצבים בהם העין האנושית לא עוזרת??

ברור שאסור בשום פנים ואופן להסתמך רק על המכשיר\התקן אך בכל זאת הייתי רוצה להתקין כלי עזר לחניה

תודה

הכל יחסי בעולם...

פורסם
אני יכול לומר שזה השיפור הכי אפקטיבי שיצא לי לעשות לרכב. יותר מנעילות דיפרנציאל' date=' כננת או שנורקל.[/quote']תערוך את ההודעה מהר, לפני שהחבר'ה של ג'יפולוג יראו את זה.

אגב, אני חושב שאתה צריך לתקן את החתימה שלך :wink:.

פורסם

לבחור שפתח את האשכול, בימינו יש רכבים שבאים עם מצלמות חניה..לפי מה שאני יודע זה

המכשור הכי מתקדם בנושא והוא מגיע ברכבי פאר עם מסך מקדימה ותאורת לילה..ע"פ מבחנים

שראיתי לכמה רכבים המצלמה עוזרת מאוד, ובניגוד לחיישן המצלמה באמת ממחישה לך מה הולך

שם מאחורה, ולא מצפצפת בלי קשר.

אם אני קונה מצלמה, איך אני יכול להתקין אותה ברכב סדאן בצורה כזו שאני אוכל לראות את קצה הפגוש?

פורסם

יש סיכוי טוב שאם תשים את המצלמה בזווית נכונה צמודה לשמשה האחורית למעלה אז תראה את קצה הפגוש (הקצה העליון, אבל זה גם קצה) וגם תראה כמה עשרות סנטימטרים אחורה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מתקנים מצלמה ליד מספר רכב.

לדעתי חיישנים זה דבר טוב. לא מזמן התקנתי גם אצלי והם די עוזרים אם אני צריך.

כמו בכל דבר, צריך לדעת איך להתקין אותם ואיך להשתמש בהם.

אני מנצל אותם בזמן חנייה בלילה, או מקום צפוף.

Omnia mea mecum porto

פורסם

גם אני הרכבתי לאחרונה מערכת חיישנים קדמיים ואחוריים וזה משפר את איכות החיים בצורה משמעותית. גם קודם לא דפקתי מעולם את הרכב בחנייה והייתי מצליח להכנס גם במקומות דחוקים מאד אבל זה מקל מאד על ההתמצאות וחוסך לי נסיעה לאחור עם דלת פתוחה וראש מציץ אחורה.

חוצמזה לא תמיד נמצאים בדרגת ריכוז מרבית והיום אני נכנס בקלות למקומות שבעבר הייתי נמנע מהם במצב עייפות.

בכל מקרה זה לא תחליף לעיניים וחייבים לקבל תמונה מראש אילו מכשולים יש בזירה ולהפעיל את ההגיון לאיזה מהם מתייחסת ההתראה והאם יש מכשול שהם עלולים לפספס.

כדי שהמערכת תהיה אמינה המיקום של החיישנים חשוב מאד וזה גם שונה ממערכת למערכת ולא תמיד המתקינים מקפידים על ההוראות.

חשוב להתקין במקום שהפגוש מאונך כדי שהחיישנים לא יהיו מכוונים לרצפה וייתנו התראות שוא או מכוונים לאוויר ואז יפספסו מכשולים נמוכים.

חשובה החלוקה שלהם לרוחב הפגוש. יש מערכות שנותנות משקל שווה לכל החיישנים ואז צריך לפזר אותם באופן אחיד לרוחב הפגוש (בנקודות: 1/8,3/8,5/8,7/8), ויש מערכות (כמו שלי) שהחיישנים הפינתיים מתריעים על טווח קצר יותר מאשר המרכזיים כדי להמנע מהתרעה על קיר מקביל מהצד אם הוא לא קרוב מדי, ואז צריך למקם אותם ממש קרוב (~12 ס"מ) לפינות הרכב ואת השניים הנותרים למקם ב 1/3,2/3 של הרווח בין הפינתיים.

צריך גם להביא בחשבון שלפעמים הרכב רחב יותר מהפגוש בגלל המבנה המעוגל של חלק מהמכוניות ולהתאים את הכיסוי לרוחב האמיתי של המכונית.

לגבי מצלמה, אין לי נסיון אבל נראה לי שזוית הראיה של מצלמה בתוך הפגוש לא מוסיפה הרבה אינפורמציה.

מיקום נכון שלה הוא כמו שכתב ZVIH בזוית שהיא רואה את הפגוש מלמעלה, אבל ברוב המקרים זה מחייב התקנה חיצונית שהיא בעייתית גם מבחינה אסטטית וגם מבחינת רגישות לוונדאליזם.

ברכב סדאן פתרון אפשרי וגרוע הוא התקנה חיצונית על קצה דלת תא המטען.

אולי בחלק מהמכוניות אפשר להתקין בשקע שבו נמצאות המנורות שמאירות את המספר, צריך לבדוק ספציפית.

לגבי מצלמות צריך לשים לב מצלמות עם זווית ראיה רגילה (90°) ויש עם זווית רחבה (135°), כמו כן יש כאלה המשדרות תמונה ישרה ויש המשדרות תמונת ראי שמתאימה יותר כשנוסעים לאחור. חלק מהמסכים יכולים גם כן להפוך את התמונה.

לינק למצלמה חיצונית מיוחדת להאמר H2

פורסם

אני דווקא התכוונתי שהמצלמה תהיה דבוקה בתוך האוטו כלומר צמודה לשמשה האחורית במרכז למעלה עם כיוון זווית שיראה את קצה תא המטען ומה שמאחוריו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני דווקא התכוונתי שהמצלמה תהיה דבוקה בתוך האוטו כלומר צמודה לשמשה האחורית במרכז למעלה עם כיוון זווית שיראה את קצה תא המטען ומה שמאחוריו
אין מצב לזה במכונית סדאן. תא המטען מסתיר לפחות למרחק מטר מאחורי הפגוש.

אפילו ברוב הסטיישנים והוואנים אי אפשר לראות את הפגוש ממצלמה שמותקנת בפנים, שלא לדבר על כך שצפייה דרך הזכוכית בזווית כל כך חדה לא מאפשרת לראות הרבה.

המקום המומלץ (איפה שאפשרי) הוא בחלק העליון של שקע המספר האחורי.

פורסם

אני בספק שהתא מטען מסתיר מטר שלם

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מצלמה שהיא לא מקורית לא כל כך יעילה כי קשה מאוד להבין אותה ובטח שבטח לסמוך עליה

היא נותנת תחושה מוזרה כזו .

חיישנים זה דבר טוב אבל עם הרבה בעיות , כמובן שתלוי גם סוג בחיישנים

פורסם

לאמא שלי זה מאוד עוזר כי אי אפשר לראות את המכסה מנוע.

גם הצליל מנמיך את הרדיו ואם המכשול רק מצד שמאל נגיד אז ישמעו את הצפצוף רק מהרמקולים השמאליים וגם יראו את המרחק מהמסך כמובן.

לא יודע על מה התלונות, יעיל ביותר ועד כה בלי אף שפשוף (טפו טפו מלח מים מלח מים :lol: )

• תוכן חדש...