Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אווו לפחות טיבי קצת אובייקטיבי...

אני אוהב את הקליאו ולכן קניתי את האוטו אבל אין שום קשר להתעללות ולתקלות הנפוצות מידי האלה.

האוטו אמור להיות מתוכנן לעבוד תחת מעמסה.

קליאו ספורט :roll:

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה זה למה אנחנו לא שואלים למה כל ההגאים של כולנו מתקלפים למוות והגה חדש עולה 3000 שקל.

למה אצל רוב בעלי הדור ראשון המצערת בשלב מסויים מתחילה להתקע.

ועוד כל מיני תקלות שחוזרות אצל רוב בעלי הרכבים.

עניין ההגה המתקלף מוכר לא רק לבעלי קליאו. כנ"ל לגבי המצערת.

אצלי ההגה הוחלף אחרי שנתיים בגלל התקלפות העור (הגה עור בגירסה שלי)

באחריות. כרגע עוד פעם מתחיל להתקלף. לגבי מצערת - תשאל את דני זורמנשטיין...

עד היום לא הצלחתי לפתור את התקלה וניסיתי כבר הכול כמעט.

נכון, יש לי מגאן קופה ולא קליאו אבל אחרי שהתוודאתי למחירי תיקון של קליאו, לא נפלתי מהכיסא כי ברוב הדברים אצלי התיקונים לא פחות זולים. *להוציא אולי את עניין הפלאגים.

אותי אישית זה מרתיח. למה עלות אחזקה ותיקונים של הרכב שלי כל כך יקרה ? הרי בסופו של דבר יש לי "משפחתית 1.6 רגילה" בעיצוב שונה...:wink:

Veni Vidi Vici

פורסם
איביזה טורבו לא עוברת התעללות?

106GTI-ראלי לא עוברות התעללות?

כולם עברו התעללות.

ואיכשהו, על הרכבים הללו לא שומעים שום דבר בקשר לגיר.

לא שאני אומר שהקליאו היא היחידה שלא אמינה, גם על ה 106 וגם על האיביזה יש בעיות אמינות כלשהן טיפוסיות שאין לאחרות. אבל אופן הנהיגה בקליאו היא לא תירוץ לבעיית האמינות בגיר.

במקרה שלי עם הקליאו לי אישית היה חלק בשחיקת הסינכרון.מודה.

עם כל הכבוד לאיביזה ול106 בהן לא מועבר כוח זהה ןשתיהן לא שוהות בסל"ד גבוה כמו שמנוע הרנו מוצא את עצמו פרק זמן לא מבוטל מחייו.

נורא כיף להביא את מנוע הקליאו לסל"ד גבוה ולהוריד שני הילוכים בבת אחת (ללא גז ביניים,מה ששוחק את הסינכרון).

הקליאו יכולה לתפקד בסל"ד זה ככל שתדרש וגם להוריד 2 הילוכים כמה שיתבקש אך בצורה מקצועית ואחראית.

אתה יודע מה...?במחשבה שניה,יכול להיות שהסינכרונים בקליאו דור ראשון יותר עדינים מבסיאט או בפיז'ו.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

אחת הסיבות של שחיקת סינכרונים הוצגה יפה ע"י דודו. בהנדסת מכונות נילקחים בחשבון בצורה מדוייקת פרמטרים של עומסים, העברת כוחות , יחס בין סל"ד מנוע ליחס התמסורת לבין חוזק חומרים (תורה בפני עצמה).

העומסים, הכוחות המועברים וחוזק החומרים הנלקחים בחשבון לצורך תכנון מנוע, גיר ומכלולי עזר ברכב בעל 90 כ"ס שונים בצורה מוחלטת מאשר ברכב בעל 172 כ"ס וחשוב לציין ולהבין שיש הבדלי מחיר משמעותיים בעלויות החומרים ויצור המכלולים.

שמוש ברכב באופן שתיאר דודו, בדרך כלל יגרום לבלאי מוגבר וקריטי בזמן קצר יותר בכל רכב ולא משנה אם הוא וולספאגן או סובארו או רנו.

כדי למנוע עד גבול מסויים את הבלאי, שחיקה נזק קריטי, מתכננים את מערכות הרכב כמו גיר, תושבות וכו' בהתאמה ליעוד הרכב, סטנדרטיים ובמגבלת התקציב.

בתעשיית הרכב קיימים סטנדרטיים מחייבים שהם מהווים בסיס מינימלי לתכנון מערכות שונות ברכב.

באם רוצים לקבל מוצר בעל עמידות גבוהה יותר לתקופה ארוכה יותר, יהייה צורך בשמוש בתכנון הנדסי מורכב יותר ובחומרים יקרים יותר מעבר לנדרש בסטנדרט.

לדוגמה הקליאו ספורט 172 המיוצר למטרות ראלי מלתחילה?(בפס היצור הראשוני), עושה שמוש בגיר בעל 6 מהירויות של הקליאו ספורט V6, כנ"ל תושבות המנוע שונים ושלא נדבר על הקשחת המבנה הפנימי באמצעות כלוב.

ההנחה שרק בקליאו ספורט יש בלאי מוגבר בגיר כתוצאה מיצור מתחת לדרישות הסטנדרט המינימלי, לדעתי ועל סמך המידע שיש בידי מוטעית.

מתוך הכרות עם בעלי רכב "ספורטיביים" או לא, שמוש ברכב באופן שדודו תיאר יגרום ברוב הרכבים בלאי מוגבר עד למצב של כשל קריטי, היות וברוב הרכבים המכלולים הם מתוכננים ומיוצרים עפ"י סטנדרטיים מינימליים המהווים בסיס תכנוני ויצור בכל תעשיית הרכב ובהתאמה לעלויות יצור ותמחור סופי.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

לאיביזה טורבו יש טורבו---> יש מומנט.

הגיר מחזיק בכבוד בזאת.

הס מלציין גם כי רובן שופרו עם צ'יפ שהרים את ההספק ל200 וצפונה הרבה מעבר לקליאו.

הא כן ... יש גם את האיי 3 עם ה180 סוסים ואותם מכלולים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
במקרה שלי עם הקליאו לי אישית היה חלק בשחיקת הסינכרון.מודה.

עם כל הכבוד לאיביזה ול106 בהן לא מועבר כוח זהה ןשתיהן לא שוהות בסל"ד גבוה כמו שמנוע הרנו מוצא את עצמו פרק זמן לא מבוטל מחייו.

נורא כיף להביא את מנוע הקליאו לסל"ד גבוה ולהוריד שני הילוכים בבת אחת (ללא גז ביניים,מה ששוחק את הסינכרון).

הקליאו יכולה לתפקד בסל"ד זה ככל שתדרש וגם להוריד 2 הילוכים כמה שיתבקש אך בצורה מקצועית ואחראית.

אתה יודע מה...?במחשבה שניה,יכול להיות שהסינכרונים בקליאו דור ראשון יותר עדינים מבסיאט או בפיז'ו.

דודו

אתה צוחק עליי, נכון?

חלק גדול מהאיביזות שיש בארץ כבר עברו מזמן את רף ה 200 כ"ס.

חלק לא מבוטל מהם גם עברו את ה 250.

והשימוש העיקרי של הרכב הזה זה רייסים, משמע, בניגוד לסיבובים שזה הבית של הקליאו, אין רחמים על הגיר!

רוצה עוד דוגמאות?

כל האצ'בק למיניהם ששופרו ושמו להם טורבו. איך כל אלו שלא עברו את ה 300 כ"ס מחזיקות עם גיר מקורי עדיין? למרות שהסל"ד שבו הן מפיקות את הכ"ס האדיר הזה הוא יותר גבוה מאשר אצל הקליאו ספורט?

וגם על ה 106 אני יכול לתת לך דוגמאות, אבל אני חושב שהבנת את הכוונה.

בקיצור, היה שם כשל תכנוני כניראה בייצור הגיר לדעתי.

Back to the original - NC again.

פורסם

לפעמים סיבובים גורמים להרבה יותר נזקים,כגון עומסים רציניים על כל התושבות למיניהם וכו...

במחשבה שנייה...יכול להיות שיש גם בהם פגם.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

כמה שזה קשה לשמוע טיבי צודק ואני מסכים איתו לגמרה.

תירוצים לא יעזרו לתרץ את הבעיה בגיר.

הגיר היה אמור להיות מתוכנן לעמוד בעומסים מאוד גדולים כי זה לא קליאו 1.2 וכאשר שמו מנוע 2 ליטר בקליאו כנראה הם הבינו לבד מה יעשו עם האוטו.

ושוב כמו שטיבי אמר יש עוד כל כך הרבה מכוניות שקורעים אותם ולא קורה להם התופעות האלה אז למה שם זה הגיוני שלא יתפרק הגיר?

קליאו ספורט :roll:

פורסם

ייתכן שחלק תופעת הגיר קשורה לקלאצ' טוב מדי.

ידוע כי קלאצ' נורמלי מחליק מעט אך קלאץ heavy duty לא מחליק ומכאן גם מעביר מידית עומסים כבדים לגיר.

ירון

פורסם

שווה להזכיר כאן, לאור זה שהרבה אנשים בשרשור דיברו על עומסים והספקים:

הזמן היחיד שבו הסינכרון עובד, הוא בזמן העברת הילוכים. כלומר: כשהמצמד לחוץ, וכשהמצמד לחוץ, המנוע לא מעביר אחורה הספק כלשהו. סינכרון לא נהרס טרם זמנו כתוצאה מעומס של המנוע על הגיר (העומס הזה בכל מקרה לא עובר דרכו אלא דרך הגג"שים) , אלא כתוצאה מאי הפרדה מלאה של המצמד בזמן העברת הילוך או נסיון להעביר הילוכים באגרסיביות ובמהירות.

פורסם

מזה לא ניבנה ל"קייס" מריוס.

אתה בוודאי יודע שזה כרוך בהרבה יותר - כל החומר הרלוונטי קרי, קבלות, תכתובת ושמיעת התובע בע"פ.

כמו כן שולחים מכתב התראה בטרם תביעה.

וגם לימוד החומר המשפטי - חקיקה ופסיקה למציאת דרך תקיפה משפטית.

וכמובן חוו"ד וצילומים - רצוי.

ועדים.

וסבלנות וזמן.

וכסף לאגרה ושכ"ט.

ירון

פורסם
שווה להזכיר כאן, לאור זה שהרבה אנשים בשרשור דיברו על עומסים והספקים:

הזמן היחיד שבו הסינכרון עובד, הוא בזמן העברת הילוכים. כלומר: כשהמצמד לחוץ, וכשהמצמד לחוץ, המנוע לא מעביר אחורה הספק כלשהו. סינכרון לא נהרס טרם זמנו כתוצאה מעומס של המנוע על הגיר (העומס הזה בכל מקרה לא עובר דרכו אלא דרך הגג"שים) , אלא כתוצאה מאי הפרדה מלאה של המצמד בזמן העברת הילוך או נסיון להעביר הילוכים באגרסיביות ובמהירות.

חנן שים לב לנכתב שחופף בצורה ברורה את המצב שאתה הדגשתה:

*שטיחים מאלומיניום שהגבילו את מהלך הלחיצה על הקלאץ!

*החלפת דוושות כולל של המצמד בדוושות "עלק" מרוץ:roll:, שלא התאימו והגבילו עקב גודלם\אורכם את מהלך הלחיצה על דוושאת הקלאץ ואף את מהלך הלחיצה על דוושאת הבלימה!

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

ולגבי המהירות גם התייחס דודו שהשתמש באמצעות הורדת שני מהלכים בשלב אחד וגם אני התייחסתי.

אבל מי אנחנו לעומת המומחים הצעירים:-) ...

מריוס

פורסם

האם הבעיה בקליאו מסתכמת רק בסינכרונים או שהיא גם ממשיכה בגלגלי שיניים, מזלגות וכיוצא באלה מרעין בישין?

ירון

• תוכן חדש...