Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
*ראשית תקרא שוב את מה שנכתב לגבי הquick shift .

*זכותך להיות סוביקטיבי לגבי כל דבר.

לגבי המשפט האחרון אני מסכים לחלוטין - לכן לא כל הסבר "מעפן" לא מתקבל אצל היבואן ולא בבית משפט, בשביל זה צריך הוכחות, בדיקות, חוות דעת של מומחים בתחום הנדסת הרכב כולל שמאים.

אתה רכשתה את רכבך לפני כחודש וחצי ואינך מודע שקבוצה מסויימת של בעלי קליאו ספורט שיתפו מידע בנושא תקלות לא סבירות (הגיר לא נכלל) שהביא לבדיקה של משרד התחבורה ודרישה מהיבואן והיצרן להסבר וטיפול.

אני יזמתי את המהלך המבוסס על חשד לתקלות סדרתיות, עדיין אין סיכום סופי.

בנוסף הגשתי תביעה משפטית עם חוות דעת של מומחים בעלויות של אלפי ש"ח, בנוסף לחוות דעתי כמהנדס נגד מוסך מרשת קרסו בנושא של כשל(לא גיר).

לגבי הסבר מפורט ומדוייק אם אתה מעוניין, ניתן לפנות אלי לנייד או במשרד שלי לתיאום בדיקת חשד לכשל ע"י או מומחה מטעמי, חלקית או כללית (היא לא חינם) בדרך כלל היא נדרשת בתביעות משפטיות להוכחת הכשל.

מריוס

אני יודע על כל המלחמה של בעלי הקליאו לגבי הטיימינג והפולי.

לגבי הגירים לרוב כל מה שאתה צריך להוכיח זה תקלה חוזרת במספר רב של מכוניות.

ושהגורם הוא זהה בכל הפעמים.

השאלה זה למה אנחנו לא שואלים למה כל ההגאים של כולנו מתקלפים למוות והגה חדש עולה 3000 שקל.

למה אצל רוב בעלי הדור ראשון המצערת בשלב מסויים מתחילה להתקע.

ועוד כל מיני תקלות שחוזרות אצל רוב בעלי הרכבים.

כאשר המוצר הוא פגום והיבואן עקשן כל טיפה שמצליחים לסחוט ממנה היא טובה אבל בוא נודה שהיינו רוצים עזרה ביתר קלות מהיבואן

קליאו ספורט :roll:

פורסם

לצערנו, התביעות הללו לא פשוטות משפטית ולא מקצועית. הוכחת כשל סדרתי מהווה בעיה מבחינת עלויות כספיות ורבים וטובים לא מוכנים ולא יכולים להרשות לעצמם.

יש כאלו שהעדיפו למכור את הרכב שברשותם בתקווה שברכב אחר לא יהיו תקלות...

לעניות דעתי לא קיים רכב שאין לו תקלות, לכן רצוי לנקוט בכמה צעדים "חכמים" ובעלויות זניחות:

1.אחזקה שוטפת ברמה הכי טובה מבחינה מקצועית

2.שמוש בחלקי חילוף איכותיים כולל שמנים ונוזלים באיכות הטובה ביותר כולל צמיגים איכותיים.

3.הבנת הפעלת הרכב לדוגמה: נהיגה בהילוך בסל"ד תואם, שמוש נכון במצמד(לחיצה מלאה ללא גז).

4.ידיעת הזכויות כצרכן מול יבואן, מוסך, חנות חלקי חילוף.

5.פנייה למומחים לחוות דעת מקצועית לפני תביעה משפטית ולצורך תביעה משפטית.

מריוס

פורסם

כמובן שכלל "המוציא מחברו עליו הראיה" שריר וקיים וכל תביעה יכולה לעמוד בסכנת הכחדה באם לא תבוסס היטב על אדנים חזקים בדמות ראיות (וגם חוו"ד) אך ההיגיון המשפטי שלי לא מוכן לקבל תקלות דומות ברכבים כמעט זהים ובק"מ כה תדיר ועוד תקלות שאינן משניות.

מן הסתם מדובר בעבודת נמלים בכדי להכין תביעה ולא בכל מקרה יש בסיס איתן מספיק לתביעה כזו אך דומני שהעלויות של החלפת הגירים מספיקה כדי לקומם חלק מבעלי הקליאו.

הייתי מסתפק תיאורטית בתביעה שאינה כרוכה בהוכחת כשל סדרתי אלא על בסיס פשוט בהרבה של אחריות מוסך על תיקון וחוסר הסבירות של התקלות ומועדי חזרתן.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
אני יודע על כל המלחמה של בעלי הקליאו לגבי הטיימינג והפולי.

לגבי הגירים לרוב כל מה שאתה צריך להוכיח זה תקלה חוזרת במספר רב של מכוניות.

ושהגורם הוא זהה בכל הפעמים.

השאלה זה למה אנחנו לא שואלים למה כל ההגאים של כולנו מתקלפים למוות והגה חדש עולה 3000 שקל.

למה אצל רוב בעלי הדור ראשון המצערת בשלב מסויים מתחילה להתקע.

ועוד כל מיני תקלות שחוזרות אצל רוב בעלי הרכבים.

כאשר המוצר הוא פגום והיבואן עקשן כל טיפה שמצליחים לסחוט ממנה היא טובה אבל בוא נודה שהיינו רוצים עזרה ביתר קלות מהיבואן

אכן, אתה יודע על חלק מהדברים , אבל מסתבר שלא על הכל...

לגבי הגירים - ההערכה שלך היא בדרך:-) אבל חסרים עוד כמה פרטים משמעותיים.

אם רק אלו היו התנאים אז לכולם היו גירים חדשים!

לדוגמה:

*החוק מגביל את אחראיות היצרן\יבואן לשנה אחת בלבד במסגרת רשיון היבוא!

אחראיות מעבר לשנה אינה נדרשת עפ"י רשיון היבוא וכל הרחבה של אחראיות מוגבלת בצורה זו או אחרת.

לכן בעיקרון בישראל אתה מוגבל מאד בדרישה לתיקון, החלפה או כשל בהתאם לתקופת האחראיות!

*כמות הרכבים ביחס לסה"כ מכירות מאותו דגם ושנה.

ועדיין לא הגעתי לבדיקות מעבדה או מוסד מורשה שיכול לעסוק בבדיקות כשל סדרתיות - בארץ יש רק 2!

אני מצ"ב קישור זמני למאמר משמעותי ביותר (לדעתי) שכתבתי בתחום, היכול לעזור. לצערי הרבה לא יורדים לפרטים ולא מסיקים מסקנות!

http://www.carinfocus.com/Fmamarmain.htm

מריוס

פורסם

מריוס

אם יבוא מאן דהוא אם רצון לתבוע ניתן יהיה למצוא עילה.

לא מקובל תקלות כאלה והרי התיקון החוזר בוצע היכן שהוא הלא כן?

נמצאנו למדים שיש לשקול לתבוע את מי שביצע את התיקון האחרון וכך להימנע מהבעיה שהעלית.

*אין בכל הנאמר כאן איזה ייעוץ משפטי כלשהוא אלא רק תיאוריה גרידא לצרכי פורום זה.

פורסם

במחשבה שנייה, לא הייתי מעלה את הטענה של חזרת התקלות אל מול מוסך פרטי.

הייתי מניח לו לנהל את המלחמה הזו בצד ג' כנגד יבואני הרכב.

ירון

פורסם

חשוב להבין שלקלאץ ולגיר קל מאד לגרום נזק בשימוש אגרסיבי מתמשך ובמיוחד בשימוש אגרסיבי לא מדוייק.

אני משוכנע שרוב, אם לא כל ה- 172 שגמרו קלאץ ו/או נאלצו לשפץ גירים ב- 50K ק"מ הראשונים לחייהם עברו התעללות כזו שאני בספק אם מותגים אחרים היו נראים שונה מהותית לאחר אותה התעללות.

אז אנא מכם, ההתנפלות האוטומתית על היצרן והיבואן לא במקום.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אני עדיין סבור שצריך לבדוק זאת למרות מה שאתה גורס שכן ישנו איזה פס"ד שיצא לאחרונה בעניין אחריות מוסך לתיקון שבוצע אצלו.

אני לא מוכן לקבל את זה שהנזק שנגרם יפול בסופו של יום על הצרכן שכן לא מדובר כאן באיזה כשל מינורי בחופשה בחו"ל.

כשמישהו יהיה רציני וירצה נמצא את הדרך.

ירון

פורסם

ירון, אני עדיין שואל:? האם קראתה את המאמר שכתבתי, היות ונראה לי שלא ולכן אתה מתמיד בהערה לגבי אחריות על התיקון...

כמובן שקיימת אחראיות על תיקון עפ"י החוק - שוב מוגבלת בזמן.

מריוס

פורסם

קראתי. חלקו השני לא יכולתי לקרוא כיוון שאין לי הרשאה.

ישנה גם אופציה בתביעות קטנות שכידוע השופט פחות רשמי.

כל מקרה לגופו, תביא לי מקרה אני אתן לך הערכת סיכויים בתביעה.

ירון

פורסם
חשוב להבין שלקלאץ ולגיר קל מאד לגרום נזק בשימוש אגרסיבי מתמשך ובמיוחד בשימוש אגרסיבי לא מדוייק.

אני משוכנע שרוב, אם לא כל ה- 172 שגמרו קלאץ ו/או נאלצו לשפץ גירים ב- 50K ק"מ הראשונים לחייהם עברו התעללות כזו שאני בספק אם מותגים אחרים היו נראים שונה מהותית לאחר אותה התעללות.

אז אנא מכם, ההתנפלות האוטומתית על היצרן והיבואן לא במקום.

איביזה טורבו לא עוברת התעללות?

106GTI-ראלי לא עוברות התעללות?

כולם עברו התעללות.

ואיכשהו, על הרכבים הללו לא שומעים שום דבר בקשר לגיר.

לא שאני אומר שהקליאו היא היחידה שלא אמינה, גם על ה 106 וגם על האיביזה יש בעיות אמינות כלשהן טיפוסיות שאין לאחרות. אבל אופן הנהיגה בקליאו היא לא תירוץ לבעיית האמינות בגיר.

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...