Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן קירור... בתהליך הפוך. כמו בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי בבית אנחנו משתמשים בגז המזגן כדי לקרר, ובתהליך הפוך כדי לחמם, עם הגז...

וברכב החימום מתבצע על ידי רדיאטור המנוע והקירור על ידי הגז, אין מקום שמבצע שינוי במבנה המזגן שהוא יעבוד בתהליף הפוך כדי שיחמם על ידי הגז?...

תמיר

פורסם

ולמה שתרצה לעשות דבר כזה?

החימום בשיטה זו יגזול כח מהמנוע ויצרוך דלק בדיוק כמו שהמזגן צורך בקירור.

בשיטה הקיימת (רדיאטור חימום) החימום הוא בחינם לגמרי, החום הוא תוצר לוואי של פעולת המנוע ומפוזר ע"י הרדיאטור הראשי ו/או רדיאטור החימום, למנוע זה לא ממש משנה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

היתרון משני מערכות המזגן, הוא למערכת הרכב..

חימום אפשר להפיק גם ללא מנוע עובד, קירור אמנם עדיין אי אפשר..

אני לא יכול לחשוב על סיבה להמיר את זה במערכת כמו במזגן ביתי...

פורסם

גם חימום לא יעבוד על מנוע מכטובה משום שהמנוע מכובה אין סירקולציה של מים כי משאבת המים לא עובדת.

עם זאת לא סתם עשו כך את מערכת החימום-קירור ברכב. בשביל לחמם על הגז אולי הרכיבים יותר יקרים ויותר מסובכים (אני לא מבין גדול במיזוג) ולכן זה לא ריאלי אז מנצלים את חום המנוע. במילא רוב האנרגיה של הדלק מתבזבזת על החום ולא על סיבוב המנוע.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

בכדי להפוך את התהליך צריך

א) מערכת צינורות הפוכה לגז ( צינורות צרים בחלק הפנימי ורחבים בחלק החיצוני)

ב) ומדחס שמסוגל "להפוך כיוון"

המשמעות היא כמובן תוספת משקל מכובדת.

פורסם

מה פתאום להחליף כיוון מדחס/צינורות.

כל מה שצריך כדי לבצע חימום הוא ברז ארבע-דרכי חשמלי שמחליף את זרימת גז הקירור למסלול אחר שיגרום לחימום - וקצת אלקטרוניקה לפיקוד אולי (ומניעת קפיאה ביחידה חיצונית)

אבל עדיין אין שום סיבה בעולם לבצע את זה כשיש מקור חום מעולה בחינם.

פורסם

שאלה, לפני כ3 ימים כאשר היה קר בחוץ, ניכנסתי עם חברי לסיטרואן סי 4 שלו והפעלנו חימום ומיד יצא אויר חם-המים לדעתי היו קרים כי באותו יום היה קר וגם כי הרכב עמד מספר שעות.

איך זה יכול להיות שמיד יצא אוויר חם?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
מה פתאום להחליף כיוון מדחס/צינורות.

כל מה שצריך כדי לבצע חימום הוא ברז ארבע-דרכי חשמלי שמחליף את זרימת גז הקירור למסלול אחר שיגרום לחימום - וקצת אלקטרוניקה לפיקוד אולי (ומניעת קפיאה ביחידה חיצונית)

אבל עדיין אין שום סיבה בעולם לבצע את זה כשיש מקור חום מעולה בחינם.

השאלה גם,אם המאייד לרכב בנוי גם לעבוד כמעבה,מכיוון שבקירור הלחץ והטמפרטורה

שנכנסים למאייד אינם גבוהים,ובחימום הם גבוהים.

כידוע ,ברז ה 4 כיווני משנה את כיוון הזרימה,ו 2 הרדיאטורים של המזגן הופכים את תפקידם:מעבה

הופך להיות מאייד והפוך.

ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

WIL ו Laky666 הם היחידים שיודעים על מה אני מדבר... השאר לא למדו את זה אז אין להם מושג איזה מערכת הקרר עובדת.

בכול אופן להחליף את הרדיאטור הפנימי זה לפתוח את כול האוטו וזה מה שמעצבן.

סתם מעניין אותי אם יש אפשרות לעשות כזה דבר באלקס מזגנים או משהו בסגנון?

לפי מה שראיתי יש כמה מכוניות חדשות יש להם תהליף הפוך... שישר מדליקים את הרכב בבוקר כבר מוציא חום....

תמיר

פורסם

אני חושד שבמכוניות שמוציאות חום בבוקר על ההתחלה החימום הזה הוא חשמלי ע"י גופי חימום, וכשהמנוע מתחמם כמובן שהפיקוד מפסיק את הגוף חימום הזה.

ככה לפחות אמרו לי שזה עובד ב-וולבו.

רמז עבה להימצאות מערכת כזו יהיה פיוז אחד או יותר בגודל רציני (30 אמפר פלוס) שמיועדים למערכת החימום.

לגבי עמידות המאייד ללחצים גבוהים אין לי מושג, הידע שלי בא מפה ומשם ולא משום מסגרת מסודרת של לימודי מיזוג :-)

פורסם

כדי שיהיה חימום צריך משאבת חום שתהפוך תכיווני זרימה לחץ הדחיסה יזרום למאייד במקום למעבה אבל זה מיותר יש כמו מים חמים מלונות יש להם מיזוג על ידי מים צ"ילרים גדולים אז למה שלא יהיה באוטו זה יותר פשוט ופחות אנרגיה

• תוכן חדש...