Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פשוט אין שום היגיון בכך!!!

אפילו לי שאני קיבלתי את הרכב מאמא שלי שקיבלה מסבא שלי זה כבר יד 3 צר לי לשמוע על כך כי כשאני ארצה לקנות רכב עם יד נמוכה ומצב טוב תהיה לי בעיה לאתר איזה יד זה פשוט מדינה מטומטמת

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

לצחוק או לבכות?

כבר לא יהיה הבדל בין מכונית יד שניה למכונית יד עשירית. את הקילומטרז' הסוחרים כבר מורידים לנו. עכשיו גם את מספר הידיים מורידים לנו (אפשר לקרוא גם לכנסת בשם "סוחרים").

במקרה ורכב עבר אצל סוחר. לא יהיה הבדל בין רכב שנת 2000 יד ראשונה עם 50 אלף ק"מ במקור, לרכב שנת 2000 יד שביעית עם 200 אלף ק"מ במקור, שאחרי שינוי הק"מ זה יהיה גם 50 אלף ק"מ (לקחתי את זה צעד קדימה).

זה נשמע יותר מדיי טיפשי בשביל שזה יהיה נכון. אני לא מוכן להאמין לזה. אין מצב.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
"ערך הרכב צריך להיקבע על-פי מצבו הטכני, כנהוג בעולם, ולא לפי מספר בעליו" הסביר פקיד בכיר במשרד התחבורה
איך אני אוהב שפקידים מסתמכים על עובדות שזה עתה נוצרו בראשם.

על איזה פא--נג "נהוג בעולם" הוא מדבר?

מאוד מעצבן שאיזה פוץ שמונה פוליטית ומונע ע''י אינטרסים משונים רוצה להוכיח שהוא לא סתם יושב

שם במשרד.משהו כזה.

זהו.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

זה אכן יכול להיות טריק שישתמשו בו בקומבינות ענק ברכישות רכבים מיד שניה.

אם כל ההיבטים הנוכליים בעניין.

אבל ותמיד יש אבל.

למה מי שקיבל רכב בירושה צריך להוסיף עוד יד?

למה אם אבא של מישהו קנה לו רכב אז הוא אוטומטית הופך להיות יד שניה?

הרי אם ניקח רכבים בתוך המשפחה נוכל תמיד למכור את הרכב כיד ראשונה, למרות שבפועל נהגו עליו 2/3/4 נהגים.

אז למה אם אב מעביר לבנו בעלות על הרכב ממניעים כמו ביטוחים וכו' צריך להוסיף עוד יד?

אני לוקח עצמי כדוגמא , בבעלותי ובבעלות אחי 2 רכבים , שלי שנת 94 עם כ60K, ולאחי רכב זהה שנת 93 עם כ75K, בפועל רכבי הוא יד שלישית וכל הידיים הועברו בתוך המשפחה, והרכב של אחי הוא יד שניה שגם הידיים הועברו במשפחה.

2 הרכבים עם קילומטראז מאוד והומשכו לטפל באותם מקומות, סה"כ ,מדובר על משפחה, למה שבמקרה כזה שבו רכבים הועברו בתוך המשפחה, לא ישארו כיד ראשונה?

אותו דבר קורה עם אדם שקיבל רכב מירושה, למה הוא צריך להפסיד כספים מיותרים כאשר הוא מוכר את הרכב שקיבל מירושה?

או במקרה לדוגמא של מישהו שטס לחו"ל למשך שנה לדוגמא, ומשאיר את הרכב לאח/אחות/בן/בת/אב/אם?

לפעמים מעבירים בעלות גם במקרים כאלו כדי להשאיר את הנוחיות בטיפול- בביטוח/רישוי/קנייה/מכירה.

בכל מקרה, נראה לי שהרעיון הוא על פניו, מבורך, אם כי יש פה פתח לקומבינות ושאר ירקות, לדעתי אם כבר מעבירים איזהשהו חוק כזה הוא צריך להיות מאוד מוגדר ובפיקוח.

כי אם לא זה יגרום לקומבינות ענק ועושק כלכלי אדיר ומי שיפגע בסוף זה תמיד החלשים.

אני מוכן לוותר על רעיון היד ראשונה גם על רכבי אם כי הוא בפועל אמור להשאר יד ראשונה, רק כדי שהציבור הרחב שרוכש מכוניות מיד שניה, לא יפגע על ידי סוחרים\חאפרים וכו' שינצלו זאת על מנת להרוויח עוד כמה לירות על חשבוננו.

הצרה היא שבפועל כל הרעיונות האלו מגיעים בסופו של דבר לאיזו נקודת פריצה בתחום האפור, ותמיד יהיה את זה שיגלה זאת מאוד מהר וינצל את המומנט לעשות כסף על חשבוננו.

פרט לכך, אכן הממשלה לא צריכה לשים ידה גם על שוק המשומשות.

under construction..

פורסם

מאמר מעולה וגם נכון, בתקווה ששר התחבורה יקרא ויפנים. פשוט לא ייאמן איך לממשלה שלנו פשוט לא אכפת מאזרחיה, והם עוד מעיזים לומר שהם דואגים למי שקיבל רכב בירושה. נו באמת. ומה עם מי שעבד וחסך שנים כדי לרכוש רכב? לו לא צריך לדאוג?

לא הצלחתי רק להבין האם מתכוונים בכל זאת לרשום מקוריות של חברת השכרה/ליסינג ברישיון בלי קשר למספר הידיים שעבר הרכב (כמו שאכן קורה בכמה מדינות).

פורסם

לפני שאתם קופצים:

אולם ברישיון רכב לא יהיה רשום מספר בעלים קודמים.

אבל זה לא אומר שלא תוכלו לדעת את מספר הבעליות.

כיום משרד הרישיו נותן לכם שירות שלא היה מעולם, לא רק שתוכלו לדעת את מספר הבעלויות ,

אתם תוכלו לדעת פרטים אישייים של הבעלים כגון שמות , כתובת , גיל , ת'ז ותאריכי בעלות .

ככה תדעו כמה זמן באמת נהג עליו הרופא , ואם היו בני 18 בבעלות הרכב, אם הרכב בילה את מרבית שנתיו בכבשים הפתוחים בצפון ובדרום או שחי בהילוך ראשון בתל אביב .

פרטים אלו תוכלו לקבל בכל משרד רישיון.

אז מה הבעיה שלכם עכשיו, לא יהיה 01 . 02 ברישיין אבל בימקון זה יהיה לכם רישום בעלים מלא !!

ואת השירות הזה אפשר לקבל כבר מספר חודשים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אז מה אם יש עוד יד ברשיון הרכב?!?!?!?!?!?!

כולכם סוחרים קטנים ושפלים.

עלובי החיים אתם.

ארז, שממש מודאג מאנשים קטנים.

פורסם

:shock::mm_nah: אוקיי-נכון-מי שמקבל רכב במתנה לא צריך לסבול.אבל כמה אנשים אתם מכירים שמקבלים רכב בירושה\מתנה וכולי?:crazyeyesאחוז זעום באוכלוסייה.ועוד מדובר ברוב המקרים בעשירון העליון.שוב מעמד הפועלים מקבל מאחורה את הגזר(ה).נמאס מהארץ הזו כבר.אי אפשר לחיות פה בכבוד.

ברווז אחד,עצוב וכועס.:bigcry::puppydoge:-x

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נכון-אוטו צריך להישפט לפי מצבו.אבל גם לפי כמה בעלים קודמים היו לו.עיין ערך:בלוח פוקוס הופיעה הרבה זמן פיאט פונטו ספורט.אני מאמין שהיא הופיעה שם כל כך הרבה זמן(לפחות חצי שנה אם לא יותר),כי במודעה נרשם "יד תשיעית".היית קונה כזה רכב?גם אם המצב שלו מושלם למראית עין?-אני אישית לא.למה?-כי לך תדע למה האוטו הזה עבר 9 אנשים שונים בחייו הקצרים יחסית.אולי הוא יצא דפוק? אולי הבלאי שלו מטורף מאיזו שהיא סיבה? למרות שמנסיעת מבחן ובדיקה לא רואים את זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש בזה גם צד רע וגם צד טוב ..

אנשים מעלים את המחיר ב10 אלף בגלל שאיזה אוטו הוא יד ראשונה ,למה?!!?! מה משנה לי כמה ידיים עבר האוטו אם הוא במצב מצויין ?

פורסם

מן הסתם רכב שטופל טיפול מסור ואוהב יהיה הרבה זמן אצל כל בעל רכב. אין סיבה ממשית למכור רכב (ואני מדבר באופן כללי) אחרי שהשקעת בו אלפי שקלים. אז יש מעגל של בן אדם שיש לו אוטו שמההתחלה מטופל, ממשיך לטפל בו וכך ממשיך להחזיק אותו למשך זמן.

אבל אם אתה רואה ברשיון הרכב, רכב בן 10 שנים ומספר בעלים דומה, תהיה לך סיבה לחשוש ולחשוב "מעניין למה הרכב לא נשאר הרבה זמן אצל אדם קבוע אלא נקנה ונמכר כמו פיצוחים?". בדר"כ אנשים שמשקיעים כסף ברכב נשארים איתו יחסית תקופה ארוכה וההפך. מה הסיבה להשקיע כסף על רכב ואז למכור אותו?

תוכלו להגיד מה שתרצו, אבל זה הראסמי בשטח.

העובדות מדברות בעד עצמן, אני לא צריך להציג בפניכם סטטיסטיקה שתוכיח זאת. אתם יכולים לצאת לשטח ולראות, רוב הסיכויים שרכב עם מספר ידיים נמוך הוא רכב שטופל, ורכב עם מספר ידיים גבוה הוא רכב שזיינו אותו מכל הכיוונים. תראו את המצב של ההונדה סיווק 'קופה' בשוק, כל אחת עם 7 או 10 ידיים. לך תדע מי נהג על האוטו, האוטו עבר 10 סוגים של אנשים עם דעות שונות לגבי רכבים ואיך להתייחס אליהם. אתה לא יודע אצל מי האוטו היה. אבל אם אתה יודע שאתה קונה רכב מיד ראשונה אתה יכול להסתכל על הבן אדם שמוכר לך את האוטו ולראות מי הוא ומה הוא, כמה הוא יודע על הרכב, מה הוא מציג לך. אתה יודע שהאוטו היה אצל הבן אדם הזה בלבד (בלי לדבר על נהגים משניים) ואתה יכול להתרשם מהמצב והתמונה תהיה יותר ברורה.

ובכלל אני לא אוהב שמעלימים ממני מידע, לדעתי מספר ידיים שעבר הרכב זה מידע חיוני מאוד שהייתי רוצה לדעת עליו לפני רכישה. עשרות אלפי שקלים שחסכת נמצאים על כף המאזניים. אתה מעדיף לדעת כמה שיותר.

אני באמת ממש מרחם על מקבלי הירושות :evil:

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני האחרון שיהיה בעד מתן חשיבות מיוחדת למספר הידיים שהרכב עבר. מצב הרכב הוא הפרמטר העיקרי והחשוב ביותר וכל השאר זה סיבות להעלות/להוריד את המחיר. אבל, "בתוך עמי אני חי"...מקרה הביצה והתרנגולת, בשוק שפועל לפי פרמטרים שגויים, צריך לשחק לפי כללי המשחק המעוותים והשגויים.

אבל, גם אם הרכב במצב טוב אבל "שיחקו" לו קצת עם הק"מ כדי להצניע את עברו בחברת השכרה אני אתרחק...זה המצב ממנו צריך לחשוש. גם היום משחקים עם הק"מ של הרכב אבל לפחות יש נתון נוסף כמו מספר הבעלים אותו אי אפשר לזייף.

הסיבה שבה משתמש משרד התחבורה כדי להגן על מקבלי הירושות והמתנות מגוחכת ומעליבה. אפשר בקלות ליצור נוהל מיוחד וחריג שמי שמקבל רכב בירושה עם צו ירושה או אישור נטוריון יוכל להעביר בעלות לעצמו ללא רישום בעלים נוסף, סה"כ מדובר בתופעה שולית יחסית שלא צריכה לשנות סדרי עולם.

מי שקיבל רכב במתנה ללא קשר לירושה, שיעביר בעלות כדת וכדין...אם אבא שלי יתן לי רכב במתנה במה זה שונה מכך שאני ארכוש רכב מחבר שלי?

אם משרד התחבורה כל כך שש לבטל את רישום הבעלים, מוטב יעשה אם לפחות יכלול סעיף של בעלות מיוחדת בעברו של הרכב כמו חברת השכרה/ליסינג, מדינה, חברה וכו'. ציון פרט זה מההסטוריה של הרכב יתן מידע חיוני לקונה כדי לבחון את כדאיות העסקה בצורה טובה יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שמר צודק

מה גם שזה לא הידיים כמו שזה הק"מ שהרכב עבר

מה זה נותן לי לדעת את מספר הידיים שהרכב עבר?

אני יכול לנחש מכך משהו לגבי עברו של הרכב

אולי הרכב הוא יד ראשונה והוזנח הזנחה פושעת לאורך כל ימי חייו

ואולי הוא יד רביעית שכל יד טיפחה ושמרה עליו יותר מקודמתה

אי אפשר לדעת מי התייחס ואיך אלא על ידי בדיקת מצב הרכב

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תוכן חדש...