Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכוותי קשות מרנו קליאו 94 (החלפת גיר, מחשב, מזגן ועוד- במהלך השנתיים שהיא ברשותי). אני מחפשת רכב "קצת" יותר אמין, עדיפות לרכב קומפקטי, אך לא על חשבון ביצועים. נדלקתי על פולו 98, ירוקה ומשובבת לב, אבל אני בכל זאת מתלבטת בינה ובין יפניות מומלצות ואמינות כגון טויוטה סטארלט/קורולה 96-97 , דהייטסו שרייד/גראנד מוב 15V וסוזוקי בלנו 98 .

1. הקליאו המצ'וקמקת שלי , לא סוחבת בעליות והיא בעלת 14V. האם יש לי בכלל מה לחפש ברכבים עד 13V כגון דייהטסו סריון/שרייד, טויוטה סטארלט/יאריס?

2. קיבלתי המלצות חמות על הטויוטה, אך בחירה בה תאלץ אותי להתפשר בשנה. האם להעדיף טויוטה 96 על פולו 98/ שרייד 2000 ?

3. למיטב ידיעתי, חלקי החילוף של הפולו יקרים. האם בצורה משמעותית לעומת האחרים? (מה עדיף מבחינת אמינות, אחזקה, טיפולים ודלק).

4. אני חוששת לא להצליח למכור את הקליאו בשוק הפרטי, ולכן אני מגבילה את עצמי לסוכניות "טרייד אין", מה שפוגע בהיצע. האם זו החלטה נכונה? קיבלתי מאחת הסוכניות הצעה של 13,500 ש"ח לקלאו הלא שמורה שלי (יד 3, 150,000 ק"מ , מחירון- 18,400) .

אני קצת ירוקה בנושא. אשמח להמלצות נוספות.

פורסם

לא משתלם למכור בכל כך הרבה מתחת למחירון

קלאו 94 זה כבר דור שני ולרכב שוק די טוב (מניסיון) חוץ מזה 150000 ויד שלישית זה די הגיוני לרכב מ94

כל עוד הטיפולים שהרכב צריך לא יעברו את ה 2500-3000 עדיף לך לעשות אותם ולהביא את הרכב למצב טוב כך שתוכלי למכור אותו קרוב למחירון ולא 5000 ש"ח מתחתיו כמו כן תדאגי שיהיה נקי גם מבפנים וגם מבחוץ.

חוץ מזה מה את מחפשת ברכב

הנאה מנהיגה או אמינות?

צריכת דלק נמוכה או מנוע גדול ?

רכב קטן או גדול ?

ידני או אוטומט?

נסי לפרסם באתרים הבאים אפילו במחיר מחירון או קצת מתחתיו (הם חינם) וצפי להענות מהירה.

http://www.cartel.co.il/private/default.asp

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

תודה על התשובה והקישור :grin: אשתמש בו בשמחה.

בגדול, אני כן מעדיפה אוטו קטן, אבל יותר חשוב לי שיסחוב בעליות (חיפה, ירושלים) לכן אני שוקלת גם רכבים של 1600 סמ"ק. החיסכון בדלק והוצאות שוטפות חשובים ביותר. על אמינות אני לא רוצה להתפשר. הנהיגה ברכב אוט' נוחה יותר בתוך העיר, אך אני מוכנה להתפשר בעניין זה.

פורסם

לכי על טויוטה קורולה, אמינות מוכחת רכב שורד.

ישנה גם הסובארו אימפרזה-רכב מצויין ואמין ביותר.

שניהם לא יאכזבו אותך,בלי בעיות מיוחדות, טיפולים בזמן ודלק, זה כל מה שהרכבים האלה צריכים.

פורסם

שניהם לא יאכזבו אותך,בלי בעיות מיוחדות, טיפולים בזמן ודלק, זה כל מה שהרכבים האלה צריכים.

גם לאנטיכס תעשה את העבודה, אם אתה מוכנה ללכת גם על ידני יש די הרבה אופציות של 1.4 שיסחבו לא רעה או אפילו אותן המכוניות כמו האוטומט רק חדשות יותר וידניות.

ידני תמיד יתן לך יותר כוח

כריזמה AIR או לאנסר גם הן די אמינות אבל צריכת הדלק גבוהה יותר.

אטרקציות לאירועים

פורסם

הערה קטנה: כאשר את מדברת על המנועים של המכוניות - למשל הקליאו שלך - 14V - המנוע בקליאו הוא בעל נפח של 1400 סמ"ק, כלומר 1.4 ליטר. ב V מסמנים את מספר השתסתומים - Valves, שזה משהו אחר. רק לידע כללי.

לגבי נפחי מנוע, המכוניות החדשות יותר מצויידות במנועים בטכנולוגיה מתקדמת יותר, ולמשל סיריון בעלת נפח מנוע של 1300 סמ"ק תהייה הרבה יותר חזקה מהקליאו 1400 שיש לך כרגע.

וכשמדובר על סחיבה, חשוב גם מצב התחזוקה של הרכב.

בקיצור, כשאת חושבת על רכב משנתון מתקדם, אין לך מה לחשוש ממנועי 1300. מעבר לזה, המכוניות הקטנות הן גם בעלות משקל נמוך יותר מהמשפחתיות, ולכן הרבה פעמים גם "סוחבות" לא פחות טוב ממשפחתיות בעלות נפח מנוע גדול יותר.

דבר נוסף - מכוניות קטנות בעלות נפח מנוע קטן יותר יהיו כמעט תמיד חסכוניות יותר בדלק ממשפחתיות 1600. ועם מחירי הדלק הנוכחיים, בתרגום לשקלים זה יכול להביא לחסכון ניכר.

לדעתי תחשבי בכיוון הקטנות .

תגידי מה התקציב שלך, וכך יהיה קל יותר לעזור לך בבחירת הדגם.

פורסם

יש לי ניסיון עם סיאט איביזה משנת 2000 ואילך.

אני חושב שבתקציב שלך תוכלי לקנות איביזה משנת 2000 בערך. האוטו בהחלט עונה על הנתונים שציינת.

1400 סמ"ק, שאמור בהחלט לסחוב בעליות. צריכת דלק סבירה בהחלט. מה גם שתוכלי לקנות אוטו עם שנתון יותר מתקדם (דהיינו חדש יותר - 2000 במקום פולו 1998).

האוטו נוח לנהיגה, עם איכות הרכבה יטובה לפחות כמו רכבים אחרים בקטגוריה, אם לא יותר (ואני מתכוון לרכבים בסגמנט שלו). מבחינת מכלולים - האוטו חולק מכלולים דומים של פולו. ככה שאת קונה משהו די קרוב לפולו אבל זול יותר (הם שייכים לאותו הקנצרן - ככה שהם די דומים).

לטעמי - האוטו גם די נאה.

תמונה יש פה

http://wawawoum.imagesvw3.free.fr/images/espagne/seat/2000_ibiza_12.jpg

http://ptannonce.free.fr/3006.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הייתי מציעה לך את הפולו 16V, ידנית . הרכב מאוד זריז נוח ומהנה לנהיגה, כמו כן הרכב בא בסטנדרט עם 3 דלתות ג'אנטים מקורים וסאן-רוף מקורי.

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

אני מחזק את דבריו לכי על טיוטה קורולה רכב יפני אמין מאד אם תשמרי עליו!

ואתמול גם גיליתי שהוא ממש חזק כאשר אשה נכנסה לי בבמפר האחורי ושברה לי אותו ולה לא קרה כלום!

אז מבין כולם אני מעדיף קורולה (בכדיי שאם חס וחלילה תכנסי במישהו ברמזור אדום לא יקרה לך או לרכב כלום! :wink: )

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

פורסם

לדעתי דווקא את לא צריכה ללכת על קורולה בגלל השנתון הנמוך..

מכונית סופר מיני חדשה משנתון מתקדם תתאים יותר לדעתי..

מכוניות כמו סיאט איביזה שצויינה פה, טויוטה סטארלט (אם תמצאי כזו), פיאט פונטו (01' והילך)..

פורסם

אם חשוב לך הביצועים, חד וחלק גיר ידני עדיף על גיר אוטומטי.

גם מבחינת חסכון ואמינות (גיר אוטומטי נוטה להתקלקל יותר).

אם סופרמיני מספיקה לך מבחינת הגודל, בהחלט עדיף לך לקנות באותו תקציב סופרמיני משנתון חדש יותר, מאשר משפחתית יותר ישנה.

רכב קטן (וקל משקל!) עם מנוע 1300 או אפילו 1200 מודרני (16 שסתומים) וגיר רגיל יתן לך ביצועים עדיפים על פני "משפחתומטית 1600", במיוחד בעליות כמו פרויד ועמק השמש (אני מבין שאת סטודנטית).

הצעה שלי: תתיחסי להספק המנוע (כ"ס) במקום לנפחו.

אם בכל זאת חשוב לך דווקא 1600 סמ"ק, יש גרסאות ספורטיביות של מכוניות סופרמיני עם 1600 סמ"ק, אבל הן נדירות, ובד"כ שחוטות.

פורסם

עשיתם אותה שומכר

רגע תנו לה לנשום ולענות

אני מניח שכשכתבה ביצועים התכוונה לרכב שיסחוב בעליות ולא ללצאת רייסים עם עונדות

כמובן תקני אותי אם אני טועה

אטרקציות לאירועים

פורסם

היי

שלום ותודה לכולם

נתתם לי הרבה חומר למחשבה,

אני אישית נוטה להעדיף ספורטיבית קטנה וחדשה, אבל לצעריהרכב לא יהיה רק ברשותי, כך שנצטרך לשקול את ה"משפחתומטיות 1600" המסורבלות. לא אני רוכשת את הרכב (נכון, סטודנטית חסרת תקציב אנוכי) והוריי שוקלים די ברצינות דווקא את הסוזוקי בלנו 99, לא יפה, לא נוחה, אבל אמינה ויפנית....

תודה על העצות,

אגב, מה דעתכם על הבלנו באמת? (לפחות היא מאיצה כמו שצריך, לא?)

פורסם

הבלנו היא הכבשה השחורה של כל היפנומטיות היא יותר מכוערת מהן, היא פחות נוחה מהן, היא נוסעת יותר גרוע מהן..

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
הבלנו היא הכבשה השחורה של כל היפנומטיות היא יותר מכוערת מהן, היא פחות נוחה מהן, היא נוסעת יותר גרוע מהן..

-לאון חבקין-

והכי חשוב מכולם, היא לוקה מאוד בתחום הבטיחותי!!
  • תוכן חדש...