Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, gpm11 כתב:

מבחינת סוללה אתה מדבר על תקלה במשומש? או שתהיה סוללה חדשה בעתיד שתגרום לירידה בשניהם? או דגרדציה עם השנים?

אני בספק שתיפול על סוללה בת שנה וחצי שהיא מקולקלת

השקיעו בזה המון פיתוח וכסף

הכוונה לסוללה שיש לה בעיה אחרי 5 שנים ואז תהיה לך בעיה למכור את הרכב במחיר נורמלי

למרות שגם 5 שנים זה נחשב מעט לסוללות של טסלה שאמורות להחזיק לפחות עשור במצב טוב

פורסם
לפני 4 דקות, stx כתב:

סוללה חדשה.

מצב מוצק, נתרן-יון, או אללה יודע מה יהיה עד אז… דגרדציה וכאלה זה דווקא משתנה שאפשר לקחת בחשבון.

במקומך הייתי מתחיל ביד 2 ומגדיר תקופת זמן לחיפוש, נגיד חודשיים. תמצא משהו מלוקק - תיקח. אם לא, סימן שהחליטו בשבילך.

כל זה בהנחה שאתה נעול על הדגם.

הבנתי. מה התכוונת בתקופה של חודשיים? דדליין לאם אני לא מוצא אז לקנות חדש?

לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

אני בספק שתיפול על סוללה בת שנה וחצי שהיא מקולקלת

השקיעו בזה המון פיתוח וכסף

הכוונה לסוללה שיש לה בעיה אחרי 5 שנים ואז תהיה לך בעיה למכור את הרכב במחיר נורמלי

למרות שגם 5 שנים זה נחשב מעט לסוללות של טסלה שאמורות להחזיק לפחות עשור במצב טוב

נכון. ההתלבטות היא במשומשת היא שכשאשר אני אמכור אותה, ישאר רק שנה של אחריות. אולי זה יהיה פקטור.

פורסם
לפני 10 דקות, gpm11 כתב:

נכון. ההתלבטות היא במשומשת היא שכשאשר אני אמכור אותה, ישאר רק שנה של אחריות. אולי זה יהיה פקטור.

מי שיקנה ממך טסלה בת 7.5 שנים זה מישהו שהוא אופטימי שהסוללות יחזיקו מעמד סביב ה-12-15 שנה. יש מצב שזה יקרה. 

פורסם
לפני שעה, stx כתב:

אל תשכח את טכנולוגית הסוללות שהיא האויב הכי גרוע שלך כאן.

אם כוונתך לכך שבגלל הטכנולוגיה המחיר של המשומשות מתרסק אז זה האויב רק במסלול של רכישת רכב חדש. ואוהב במסלול של רכישת משומש.

לפני שעתיים, gpm11 כתב:

הכל פה בגדר ההימור ואני מנסה לחשב את הworst case scenario, רק שאין מספיק מידע כדי לתת ניחוש מלומד.

צודק. באמת שאי אפשר לדעת. ולכן התשובה (לפחות הכלכלית) היא להסתכל על העלות כעת ולא על העלות הסופית בעתיד.

ולכן עצתי היא להתעלם מכל מה שהוא לא כאן ועכשיו.

ואז הבחירה היא בין 330 לחדשה או 220 למשומשת. בעיני זה פער ענק וחד משמעית הייתי הולך על המשומשת.

יש כמובן מי שעבורו זה לא פער ענק ואז הוא בכל מקרה יקנה חדש.

פורסם
לפני 10 דקות, razi_pazi כתב:

אם כוונתך לכך שבגלל הטכנולוגיה המחיר של המשומשות מתרסק אז זה האויב רק במסלול של רכישת רכב חדש. ואוהב במסלול של רכישת משומש.

צודק. באמת שאי אפשר לדעת. ולכן התשובה (לפחות הכלכלית) היא להסתכל על העלות כעת ולא על העלות הסופית בעתיד.

ולכן עצתי היא להתעלם מכל מה שהוא לא כאן ועכשיו.

ואז הבחירה היא בין 330 לחדשה או 220 למשומשת. בעיני זה פער ענק וחד משמעית הייתי הולך על המשומשת.

יש כמובן מי שעבורו זה לא פער ענק ואז הוא בכל מקרה יקנה חדש.

עבורי הUpfront cost לא משנה כי ה100 לא מפריעים לי. הtotal cost of ownership משנה לי הרבה יותר.

אכן הימור ודילמה.

פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

לא, זה האויב של מי שקונה עכשיו. מי שירויח זה מי שיקנה בעתיד.

לפני 3 שעות, gpm11 כתב:

הבנתי. מה התכוונת בתקופה של חודשיים? דדליין לאם אני לא מוצא אז לקנות חדש?

כן, איזשהו דדליין.

אמרו פה שיכול להיות שההתלבטות שלך היא תיאורטית כי אין היצע של טסלה פרפורמנס יד שנייה במצב טוב - גם זה שיקול.

פורסם

אני הייתי בהתלבטות שלך והלכתי על יד 2 (לונג ריינג) לא הרגשתי צורך לשלם את הקנס של הירידת ערך. הרכב שקניתי היה עם 40 אק"מ נראה חדש ומתנהג כמו חדש ועם אחריות מספיק ארוכה. 

ללונג ולפרפורמנס אחריות של מנוע וסוללות של 10 שנים או 196 אק"מ די והותר....

אין באמת הבדל בין רכב חדש לסוף 2024 עם נסועה נמוכה זה אותו רכב בדיוק!

מה שכן הייתי ממליץ לך בחום לשקול מודל y  אני מתחרט שלא קניתי אותו

• אחראי פורום
פורסם

יש לי Y ונהגתי על 3 משומשת בת 4 כמה ימים וכמה פעמים.

ה-Y נוחה בהרבה מה-3.

הבדל קל בגודל תאי המטען.

אותה 3 משומשת עברה לא מעט נהגים, 60 אלף ק"מ, הרגישה מצויין וגם הטווח היה די נאמן למקור.

לגבי עלויות אחזקה בין חדש למשומש - 

תמיד עסקת משומש צעיר היא המשתלמת יותר עם כמה כוכביות.

- כשמדובר ברכב משפחתי סטנדרטי ולא באיזה חזיר ורוד שמעל השוק.

- בלי שאנחנו יודעים מה יהיה שוק המשומשות הספציפי, להזכירכם מה הלך בקורונה ומה קורה עכשיו כשני מקרי קיצון.

- אין לי מושג איך טסלה מתנהגת כבת 5-8. עדויות מהעולם אומרות שהסוללות בריאות.

אולי זה יחלחל לשוק בזמן שמאות אלפי סיניות לא הגיעו לכזה פז"מ.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

ללונג ולפרפורמנס אחריות של מנוע וסוללות של 10 שנים או 196 אק"מ די והותר....

8 שנים ו-192 אלף ק"מ.

אחריות רכב | התמיכה של Tesla ישראל

לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

לא תהיה לו שום בעיה, כל עוד הוא בקילומטראז' שהוא תחת אחריות.

סוללה תקולה תוחלף. שים לב לקישור המצורף ל-yd b-4.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אל תשכח את עניין האספקה - יד2 אתה מקבל מעכשיו לעכשיו, לעומת חדש - אני שומע על מקרים בהם התאריך המשוער למסירה נדחה ונדחה..

• מעניין 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

האם יש היגיון לרכוש היום רכבים חשמליים בכלל?
בזמנו שהטסלות רק הגיעו יכלת לנסוע על האוטו ולא לשלם עליו שקל, לא היה מיסוי או הוצאות

הרכב היה עולה הוצאות שוטפות אולי 400-500 שקל בחודש

עומר :-)

פורסם
לפני 5 שעות, ProMeR כתב:

האם יש היגיון לרכוש היום רכבים חשמליים בכלל?
בזמנו שהטסלות רק הגיעו יכלת לנסוע על האוטו ולא לשלם עליו שקל, לא היה מיסוי או הוצאות

הרכב היה עולה הוצאות שוטפות אולי 400-500 שקל בחודש

אני חושב שההיגיון עדיין בתוקף, גם אם במידה מופחתת.

עדיין יש הטבות ברכישה. עדיין חשמל זול מדלק. עדיין תחזוקה זולה יותר. ולרוב האנשים החוויה משופרת

פורסם

בהשוואה עצמית אני עם קודיאק 25 ואשתי עם טסלה 22 אין מה להשוות הטסלה לוקחת כל כך בפער בכל אספקט.....

מי שמתאים לו חשמלית מבחינת יכולת טעינה ופרופיל נסיעות זה חוויה אחרת לגמרי. השקט, החוסר מוחלט בוויברציות  זמינות הכח האבזור...עולם אחר.

וכמה שהנסיעות שלי סבירות חוסר הצורך בטיפולים בטסלה ממש אבל ממש כיף.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי בהתלבטות דומה בין חדש למשומש שהוא כמעט חדש ובסופו של דבר הגעתי לכמה מסקנות שנכונות עבורי אישית ולא יודע אם נכונות עבור מישהו אחר. 

1- אני מחזיק רכבים מעל 5 שנים ולכן הפרש של 30-40 אלף שח מבחינתי לא מצדיקים רכב משומש. אני מוכן לספוג 500-700 שח בחודש.  

2- רכב הוא לא עסקה משתלמת באף שלב (להוציא רכבים אקזוטיים מיוחדים ונדירים) ולכן אל תבנה על רווח/לא להפסיד. פר הגדרה אתה מפסיד כסף. 

3- הנאה וקידמה טכנולוגית ברכבים משמעותה סיכון יותר לתקלות אך מצד שני הנאה רבה יותר (עוד פעם, לפי דעתי האישית). לכן כל שנת אחריות שווה הרבה כסף וזה מקזז את ההפרש של ה30-40 עוד יותר. 

4- ההחלטה לא חייבת להיות רציונלית, וזו נקודה מאוד חשובה. אל תרגיש רע עם עצמך שבא לך רכב מהניילונים עם הגירסה הכי עדכנית. זה בסדר גמור. 

בסופו של דבר זה נכון לכל מוצר מדף - רכב, מחשב, טלפון, טיול לחו״ל. בכולם אפשר תמיד להסתפק בפחות והרבה פעמים אתה תבחר שלא ותרכוש את הדבר החדש כי ככה, בלי סיבה רציונלית. 

הצעה שלי - אם ההפרש הכספי לא מעיק עליך, לך על חדש ותהנה מהרכב תוך כדי שאתה יודע איך נהגו עליו, איזה בלאי הוא עבר ועם אחריות מלאה. 

תתחדש !

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...