Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שמשוטט לאחרונה לא מעט בלוחות,

אלו שמבקשים הרבה מעל המחירון, או אפילו מחירון מלא ל״רכב מלוקק״ הרכב נשאר המון זמן בלוחות (אלא אם הקלומטרג׳ נמוך באופן משמעותי).

יש לא מעט שלא באמת רוצים למכור,

הם בודקים כמה הם שווים עכשיו ואם מישהו ישלם את המחיר שהם מבקשים הם ימכרו.

והם פחות מוכרים.

פורסם
לפני 2 דקות, llaavvii כתב:

בתור אחד שמשוטט לאחרונה לא מעט בלוחות,

אלו שמבקשים הרבה מעל המחירון, או אפילו מחירון מלא ל״רכב מלוקק״ הרכב נשאר המון זמן בלוחות (אלא אם הקלומטרג׳ נמוך באופן משמעותי).

יש לא מעט שלא באמת רוצים למכור,

הם בודקים כמה הם שווים עכשיו ואם מישהו ישלם את המחיר שהם מבקשים הם ימכרו.

והם פחות מוכרים.

יכול להיות. אני ספציפית נעול על דגם פרפורמנס, ואין הרבה כאלו. כל מוכר שניסיתי להבין למה הוא רוצה 20-40 מעל מחירון מיד סירב לכל הצעה נורמטיבית. יכול להיות שבצדק, אבל במחירים האלו הפער בין חדש למשומש + העובדה שהיה מבצע עם ה0% מאוד הטה אותי לבחור בחדש.

פורסם

ואותם אלו שהתקשרת אילהם תבדוק בלוח הם כנראה עדיין מפורסמות.

יש אחת כבר 3 שבועות מפורסמת (לפחות מאז שאני התחלתי לבדוק) ועדיין בלוח למרות נתונים סבבה.

פורסם
בתאריך 10.3.2026 בשעה 01:29, spring כתב:

וזה בנוסף לכך שלאחר 6 שנים הרכב עם 180K ק"מ ואתה נוסע כבר שנתיים בלי אחריות לסוללה, כמה זה שווה ?

1. למיטב ידיעתי טסלה מיישרת קו עם יתר התעשיה ונותנת 8 שנים ו-200K ק"מ לסוללה - אז צריך לבדוק... מה גם שהוא דיבר על מודל 2024 ולא 2023 אז זה יכול לשנות לך את תחשיב הק"מ והאחריות על הסוללה.
2. החישוב יכול להשתנות לגמרי אם מצאת יוניקורן עם 20K ק"מ ולא 60K ק"מ - ולא מכרת אחרי 6 שנים (שהרכב בן 9) אלא קודם לכן.

בתאריך 22.1.2026 בשעה 08:07, itaysamurai כתב:

תמיד עסקת משומש צעיר היא המשתלמת יותר עם כמה כוכביות.

- כשמדובר ברכב משפחתי סטנדרטי ולא באיזה חזיר ורוד שמעל השוק.

- בלי שאנחנו יודעים מה יהיה שוק המשומשות הספציפי, להזכירכם מה הלך בקורונה ומה קורה עכשיו כשני מקרי קיצון.

- אין לי מושג איך טסלה מתנהגת כבת 5-8. עדויות מהעולם אומרות שהסוללות בריאות.

אולי זה יחלחל לשוק בזמן שמאות אלפי סיניות לא הגיעו לכזה פז"מ.

יפה אמרת.
אם ישיג מודל 2024 (סוף שנה) עם ק"מ נמוך, יהנה גם מאחריות יצרן של עוד שנתיים וחצי - ולא פחות חשוב, ק"מ נמוך.

בטסלה האחריות היא בד"כ עד 80,000 ק"מ והרבה נתקלים בבלאי ובעיות לאחר מכן (עם דגש על: מזגן, זרועות פרונט, גג נסדק וכו').

בקבוצה של טסלה יש לא מעט מידע שאפשר לדלות עם בעיות כרוניות ומה כדאי לבדוק לפני שקונים - אבל אם מדברים על רכב עם ק"מ נמוך (20-40K ק"מ) מירב הסיכויים שהבלאי עדיין לא רלוונטי לגביה - למעט צמיגים כמובן.

@gpm11 אתה נעול על פרפורמנס ?

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

1. למיטב ידיעתי טסלה מיישרת קו עם יתר התעשיה ונותנת 8 שנים ו-200K ק"מ לסוללה - אז צריך לבדוק... מה גם שהוא דיבר על מודל 2024 ולא 2023 אז זה יכול לשנות לך את תחשיב הק"מ והאחריות על הסוללה.
2. החישוב יכול להשתנות לגמרי אם מצאת יוניקורן עם 20K ק"מ ולא 60K ק"מ - ולא מכרת אחרי 6 שנים (שהרכב בן 9) אלא קודם לכן.

יפה אמרת.
אם ישיג מודל 2024 (סוף שנה) עם ק"מ נמוך, יהנה גם מאחריות יצרן של עוד שנתיים וחצי - ולא פחות חשוב, ק"מ נמוך.

בטסלה האחריות היא בד"כ עד 80,000 ק"מ והרבה נתקלים בבלאי ובעיות לאחר מכן (עם דגש על: מזגן, זרועות פרונט, גג נסדק וכו').

בקבוצה של טסלה יש לא מעט מידע שאפשר לדלות עם בעיות כרוניות ומה כדאי לבדוק לפני שקונים - אבל אם מדברים על רכב עם ק"מ נמוך (20-40K ק"מ) מירב הסיכויים שהבלאי עדיין לא רלוונטי לגביה - למעט צמיגים כמובן.

@gpm11 אתה נעול על פרפורמנס ?

איציק

כן. רשמתי למעלה שבסוף קניתי חדשה. בהינתן במצב השוק, והמבצע (שהיה) עם 0% ריבית (צמוד מדד) זה יוצא לי פחות מסוכן ויותר משתלם ללכת על חדשה.

לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

ואותם אלו שהתקשרת אילהם תבדוק בלוח הם כנראה עדיין מפורסמות.

יש אחת כבר 3 שבועות מפורסמת (לפחות מאז שאני התחלתי לבדוק) ועדיין בלוח למרות נתונים סבבה.

ממה שאני בדקתי כולם נמכרו או לפחות הורידו את המודעה.

נתקלתי המון במוכרים קשים אבל שוב אולי זה מוצדק. הפרפורמנס רק יצאה באוגוסט 2024 אז לצערי אין הרבה כאלו ואין שנתון יותר ישן.

בעקרון, זה דיל טוב גם אם קונים מעל המחירון, בהינתן שהיא שמורה וללא הרבה ק"מ, ואין מבצע כלשהו על ההלוואה, אבל במצב שלי, כל המוכרים רצו בהרבה מעל המחירון, וגם היה את המבצע ללא ריבית, מה שהוזיל משמעותית את החדש.

אתה גם מחפש פרפורמנס?

פורסם
לפני שעתיים, gpm11 כתב:

כן. רשמתי למעלה שבסוף קניתי חדשה. בהינתן במצב השוק, והמבצע (שהיה) עם 0% ריבית (צמוד מדד) זה יוצא לי פחות מסוכן ויותר משתלם ללכת על חדשה.

ממה שאני בדקתי כולם נמכרו או לפחות הורידו את המודעה.
נתקלתי המון במוכרים קשים אבל שוב אולי זה מוצדק.

יש הרבה "הייפ" סביב טסלה, חלק מזה באמת בצדק - זה אוטו מלוטש בהרבה מאוד פרמטרים. חלק מזה פחות מוצדק ומטרתו ליצור מצב של נחשקות (ע"י הבעלים שמוכרים אותם כמשומשות) אז תמיד יש צורך לתדלק את האוירה. שורה תחתונה - יופי של רכב (אין מושלם).
לצד זה אני לא שוכח שלעיתים השיקול הוא לא רק כסף אלא גם "סתם" צורך אישי להוריד את הניילונים בעצמי (אהממ...אההממ...אני). תתחדש ותהנה. 

לפני שעתיים, gpm11 כתב:

אתה גם מחפש פרפורמנס?

גיסנו, אתה לא עוקב... (לינק)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gpm11 כתב:

ן. רשמתי למעלה שבסוף קניתי חדשה. בהינתן במצב השוק, והמבצע (שהיה) עם 0% ריבית (צמוד מדד) זה יוצא לי פחות מסוכן ויותר משתלם ללכת על חדשה.

אפשר לדעת את המחיר?

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 46 דקות, איציק נ. כתב:

יש הרבה "הייפ" סביב טסלה, חלק מזה באמת בצדק - זה אוטו מלוטש בהרבה מאוד פרמטרים. חלק מזה פחות מוצדק ומטרתו ליצור מצב של נחשקות (ע"י הבעלים שמוכרים אותם כמשומשות) אז תמיד יש צורך לתדלק את האוירה. שורה תחתונה - יופי של רכב (אין מושלם).
לצד זה אני לא שוכח שלעיתים השיקול הוא לא רק כסף אלא גם "סתם" צורך אישי להוריד את הניילונים בעצמי (אהממ...אההממ...אני). תתחדש ותהנה. 

גיסנו, אתה לא עוקב... (לינק)

תודה רבה. צודק ואכן זה שוק בעייתי. ימים יגידו אם זה יותר משתלם. נכון לעכשיו ואחרי המתנה של חודשים זו הייתה הבחירה היותר טובה.

ובקשר לפרפורמנס, התגובה שלי הייתה בציטוט לlavi

לפני 21 דקות, razi_pazi כתב:

אפשר לדעת את המחיר?

~307,000 שקל בערך כי לקחתי צבע שהוא לא לבן אז זה תוספת.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...