Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבדיקה לגבי LR וסטנדרד קונים רק חדש, זה לא דיעה אלא חישוב כלכלי מוחלט, אם תקנה יד 2 רוב הסיכויים שתשלם יותר. 

זה נכון כל עוד טסלה תמשיך במבצע בלי ריבית (הצמדה בלבד).

מציין שלא חישבתי לגבי פרפורמנס.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפני 13 שעות, spring כתב:

מבדיקה לגבי LR וסטנדרד קונים רק חדש, זה לא דיעה אלא חישוב כלכלי מוחלט, אם תקנה יד 2 רוב הסיכויים שתשלם יותר. 

זה נכון כל עוד טסלה תמשיך במבצע בלי ריבית (הצמדה בלבד).

מציין שלא חישבתי לגבי פרפורמנס.

לא מבין כל כך את החשבון, איזה פרמטרים, בסיס חישוב ונתונים. אודה אם תשתף.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הנחות התמחור: 1. רכב עושה 20K ק"מ בשנה  2. ריבית שוק 6%  3. מדד 2%    4. טסלה 3 סטנדרט מחיר חדש 194,000

עלות לתקופה ברכב חדש  106,000 ש"ח 

1. מחיר טסלה 3 חדש: 194,000+ 12,000= 206,000 ש"ח  (מדד 2% ב 6 שנים בהחזר חודשי קבוע מסתכם ב 10K)

2. מחיר שיורי לרכב אחרי 6 שנים עם 120,000 ק"מ 100,000 ש"ח 

3. סה"כ עלות ב 6 שנים 106,000 ש"ח 

עלות לתקופה בקניית רכב יד 2 משנת 2023 סך 127,000 ש"ח

1. מחיר רכב שנת 2023 יד 1 עם 60K ק"מ 140,000 ש"ח 

2. ריבית 6 שנים בהנחת ריבית שנתית 6% יוצא 27,000 ש"ח

3. סה"כ עלות 167,000 ש"ח 

4. מחיר שיורי - רכב בן 9 שנים עם 180,000 ק"מ ללא אחריות לסוללה מעריך שיהיה שווה 50,000 ש"ח

5. סה"כ עלות בסיסית ב 6 שנים 117,000 (167-50)

התוצאה: במשך 6 שנים  עלות רכב שנת 2023 גבוהה ב 11,000 מעלות של רכב חדש 

עכשיו נוסיף עלות אחזקה גבוהה יותר ברכב משומש נניח 10,000 ש"ח הגענו ל 127,000 ועכשיו הפער הוא כבר 21,000 ש"ח 

וזה בנוסף לכך שלאחר 6 שנים הרכב עם 180K ק"מ ואתה נוסע כבר שנתיים בלי אחריות לסוללה, כמה זה שווה ?

נכון הזוי......,אתה מוזמן לדייק את ההנחות ולהגיד לאיזה תוצאה אתה מגיע

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מעניין, מספר נקודות שלא הבנתי.

מדוע 6 שנים? משום מה זו ניראת התקופה האופטימלית ביותר בהתאם לחישובים שלך.

-מי שרוכש לשלוש שנים יפסיד לא מעט עקב ירידת ערך.

-מי שרוכש ל 10+ ישלם למעשה את שווי הרכב פחות שוויו כמשומש.

-רכב שנת 2023 יד 1 עם 60K ק"מ ב 140,000 ש"ח שאם ימכר ב 20 אש"ח לאחר תקופה

של כ 12 סה"כ עלות בסיסית שלו תהיה כ 120 אש"ח. 

לפני 10 שעות, spring כתב:

1. מחיר טסלה 3 חדש: 194,000+ 12,000= 206,000 ש"ח  (מדד 2% ב 6 שנים בהחזר חודשי קבוע מסתכם ב 10K)

תשלום כלשהו במזומן או הכל במימון? מדד של 2% לשנה. הלוואי ב 6 שנים הקרובות...

אם אתה מתכוון להשקיע את כל סכום הקנייה בקרן פשוטה אתה אולי יכול להרוויח עוד אי אלו שקלים, אני לא אוהב להיות חייב אז מן הסתם הייתי משלם במזומן.

לפני 9 שעות, spring כתב:

מחיר שיורי לרכב אחרי 6 שנים עם 120,000 ק"מ 100,000 ש"ח 

אופטימי מאוד, עם כזה גיל, שוק מלא מתחרים ובהתאם למחירים ביד 2 אני ממש לא מאמין שתגיע למחיר שכזה. ד"א, צריך להתחשב בלוי יצחק.

לפני 10 שעות, spring כתב:

מחיר שיורי - רכב בן 9 שנים עם 180,000 ק"מ ללא אחריות לסוללה מעריך שיהיה שווה 50,000 ש"ח

בחייך. מזל שלא כתבת שווי גרט🙂

פורסם
לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

מדוע 6 שנים? משום מה זו ניראת התקופה האופטימלית ביותר בהתאם לחישובים שלך.

כן, לדעתי הצנועה זו התקופה האופטימלית להחזקת רכב, זה גם התקופה הארוכה ביותר שטסלה מאפשרת ללא ריבית כך שזה ישב לי טוב בתחשיב

תשלום כלשהו במזומן או הכל במימון? מדד של 2% לשנה. הלוואי ב 6 שנים הקרובות...

זה לא משנה הלוואה אן מזומן, גם למזומן יש מחיר שאתה יכול להשקיע אותו, במקרה שלי גם אם היה לי מספיק מזומן לקנות חדש אני אשקיע את הכסף ואקח ללא היסוס בתשלומים בלי ריבית.  לגבי צפי מדד 2% אני אגלה לך סוד, אם המדד יהיה גבוה אז בנק ישראל יעלה בהתאמה גם את הריבית כך שפער של 4% בין המדד לריבית תמיד ישאר, אתה מוזמן לבדוק.

אופטימי מאוד, עם כזה גיל, שוק מלא מתחרים ובהתאם למחירים ביד 2 אני ממש לא מאמין שתגיע למחיר שכזה. ד"א, צריך להתחשב בלוי יצחק.

העיקר שלרכב בן 9 שנים עם 180K קמ בלי אחריות לסוללה  נראה לך ש50000 זה מעט מידי.

בחייך. מזל שלא כתבת שווי גרט🙂

כל האמור תפור על הצרכים שלי, לי מתאים להחליף רכב כל 6 שנים, אני משיג תשואה על הכסף שלי יותר מ 6% לשנה ועל הלוואות שלי אני משלם ריבית יותר מ 6% לשנה. כך שהייתי ממש עדין עם ה 6%.

אנירוצה  לאתגר אותך , תשנה את ההנחות למה שמתאים לך ונראה לאיזה מסקנה אתה מגיע. תבוא נקי בלי מטרה מראש כך הבדיקה שלך תהיה אמינה.

והכי חשוב, למדתי את הקטע של ה "צטט טת זה", אחלה דבר . 

מי שרוכש ל 10+ ישלם למעשה את שווי הרכב פחות שוויו כמשומש.

לא סביר שאדם בשנת 2026 שקונה רכב חדש ימצא את עצמו עוד 10 שנים נוסע בגרוטאה אבל כל אחד והבחירות שלו, לי נראה יותר הגיוני 5 או 6 שנים מקסימום.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפני 11 שעות, spring כתב:

כן, לדעתי הצנועה זו התקופה האופטימלית להחזקת רכב, זה גם התקופה הארוכה ביותר שטסלה מאפשרת ללא ריבית כך שזה ישב לי טוב בתחשיב

זה לא משנה הלוואה אן מזומן, גם למזומן יש מחיר שאתה יכול להשקיע אותו, במקרה שלי גם אם היה לי מספיק מזומן לקנות חדש אני אשקיע את הכסף ואקח ללא היסוס בתשלומים בלי ריבית.  לגבי צפי מדד 2% אני אגלה לך סוד, אם המדד יהיה גבוה אז בנק ישראל יעלה בהתאמה גם את הריבית כך שפער של 4% בין המדד לריבית תמיד ישאר, אתה מוזמן לבדוק.

העיקר שלרכב בן 9 שנים עם 180K קמ בלי אחריות לסוללה  נראה לך ש50000 זה מעט מידי.

כל האמור תפור על הצרכים שלי, לי מתאים להחליף רכב כל 6 שנים, אני משיג תשואה על הכסף שלי יותר מ 6% לשנה ועל הלוואות שלי אני משלם ריבית יותר מ 6% לשנה. כך שהייתי ממש עדין עם ה 6%.

אנירוצה  לאתגר אותך , תשנה את ההנחות למה שמתאים לך ונראה לאיזה מסקנה אתה מגיע. תבוא נקי בלי מטרה מראש כך הבדיקה שלך תהיה אמינה.

והכי חשוב, למדתי את הקטע של ה "צטט טת זה", אחלה דבר . 

לא סביר שאדם בשנת 2026 שקונה רכב חדש ימצא את עצמו עוד 10 שנים נוסע בגרוטאה אבל כל אחד והבחירות שלו, לי נראה יותר הגיוני 5 או 6 שנים מקסימום.

עוד נקודה שאני ראיתי ללא סוף בכל הלוחות (אולי בצדק, אולי לא): אנשים מוכרים הרבה מעל המחירון, לפחות לדגם הפרפורמנס.

מה שמצחיק הוא שהם קנו את הרכב לפני שני עליות מס (אני חיפשתי דגם 2024) והם עדיין לוקחים את העלות של דגם 2026 לחישוב מחירון חדש (~300K). הזוי לפי דעתי.

פורסם

למה הזוי? אם המחיר של טסלה חדשה היה יורד בשלושים אלף שקל, היית מצפה שמחיר יד 2 לא יזוז בהתאם?

פורסם
לפני 37 דקות, stx כתב:

למה הזוי? אם המחיר של טסלה חדשה היה יורד בשלושים אלף שקל, היית מצפה שמחיר יד 2 לא יזוז בהתאם?

אני אומר הזוי על המצב שקונה ב2024 משלם ~280K על טסלה פרפורמנס, ואז המחיר עולה בגלל מיסים בשנתיים ל~300, ומחירון לוי יצחק מתמחר את ה2024 בכ~220, והם מנסים למכור ב~240-260, והם מציגים את המצב כאילו הם שילמו ~300

פורסם

ברור לי, אני אומר שזה לא מעניין כמה הם שילמו. הם לא צריכים להציג שום דבר, זה לא סוד שהיו עליות מסים.

מה שרלוונטי למחיר יד 2 הוא כמה קונה פוטנציאלי מוכן לשלם על הרכב וזה נגזר (בין היתר) ממחיר רכב חדש.

אם היית קונה בשוק פשפשים תמונה בשקל שמסתבר שהיא פיקאסו מקורי, היית מוכר אותה לפי כמה ששילמת או לפי כמה שמוכנים לשלם לך?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gpm11 כתב:

אני אומר הזוי על המצב שקונה ב2024 משלם ~280K על טסלה פרפורמנס, ואז המחיר עולה בגלל מיסים בשנתיים ל~300, ומחירון לוי יצחק מתמחר את ה2024 בכ~220, והם מנסים למכור ב~240-260, והם מציגים את המצב כאילו הם שילמו ~300

מחיר הרכב 297,000 לפני הנחה, תמחור של הנחת "ללא ריבית רק מדד" שווה ערך ל 30,000 ש"ח, מחיר נטו אחרי הנחה  267,000 ש"ח לרכב חדש.  (ראה למעלה הסברים), לדעתי יצחק לוי במקרה הזה נדיב.

שיהיה להם בהצלחה למכור מודל 2024 רכב דור קודם עם ק"מ כלשהוא, ב 240-260,   לא פשוט למצוא דביל שיסכים לקנות במחירים כאלו.  וזה ממש לא משנה כמה הם שילמו בקנייה. הכל ביחס למחיר של רכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב יש עדכון, טסלה ירדו מהצמדה למדד ועברו להלוואה בריבית של 1%, שזה מנטרל את האי וודאות לגבי המדד ועוזר לקבל החלטה.

במקרה של פרפורמנס זה כאילו נתנו לך "הנחה" של 30000 ש"ח, עכשיו תחשב את המחיר אחרי הנחה ותשווה למחיר יד שניה.

נראה לי שאם לא יורידו בערך 30000 מהמחירון בעלי יד שניה לא יצליחו למכור.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לפני 8 שעות, spring כתב:

טוב יש עדכון, טסלה ירדו מהצמדה למדד ועברו להלוואה בריבית של 1%, שזה מנטרל את האי וודאות לגבי המדד ועוזר לקבל החלטה.

במקרה של פרפורמנס זה כאילו נתנו לך "הנחה" של 30000 ש"ח, עכשיו תחשב את המחיר אחרי הנחה ותשווה למחיר יד שניה.

נראה לי שאם לא יורידו בערך 30000 מהמחירון בעלי יד שניה לא יצליחו למכור.

ההנחה לא מתייחסת לדגמי הפרפורמנס, לפחות לא לפי האתר הרשמי? איפה ראית 1% על פרפורמנס?

וגם אני חושב שזה 1.25. שזה עדיין מצוין.

פורסם
בתאריך 20.5.2026 בשעה 22:12, gpm11 כתב:

ההנחה לא מתייחסת לדגמי הפרפורמנס, לפחות לא לפי האתר הרשמי? איפה ראית 1% על פרפורמנס?

וגם אני חושב שזה 1.25. שזה עדיין מצוין.

קנית כבר?

יכול לשתף אותנו אם המוכרים היו גמישים או לא?

אם אתה עוקב, האם יש שינויים בלוחות עכשיו לעומת זמן פרסום הפוסט?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
בתאריך 22.5.2026 בשעה 12:48, Shmelov כתב:

קנית כבר?

יכול לשתף אותנו אם המוכרים היו גמישים או לא?

אם אתה עוקב, האם יש שינויים בלוחות עכשיו לעומת זמן פרסום הפוסט?

אכן קניתי חדשה עם המבצע של ה"0%". בהמון חישובים זה יצא לי יותר משתלם מיד2 (לפחות מה שקיים בשוק), גם במצב קיצון של 2-4% אינפלציה.

המוכרים כיום לא גמישים בכלל. המון רוצים מעל מחירון (אולי בצדק) ואין כמעט שינוי בלוחות. זה או רכב שעשו עליו המון ק"מ והמוכר רוצה קצת מעל מחירון, או רכב ללא הרבה ק"מ ואז המחיר גבוהה בהתאם.

בנימה אחרת, רכב מהנה לחלוטין. גם במחיר היחסית גבוהה שלו (300K) הוא נותן כ"כ הרבה תמורה ואני נהנה מכל רגע. אין מילים.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...