Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארבעת הצמיגים יוצרו בשבוע 44 שנת 2020 והורכבו אצלי בפברואר 2021 . מאז הם עברו 51000 ק"מ .

אלו הם הקדמיים ושני האחוריים נראים מעט יותר טוב

אני יודע שאומרים "4 שנים - החלף" אבל היו לי בעבר צמיגים יותר ותיקים שעברו טסט ונראו טוב.

הטסט הקרוב הוא במרץ , המידה היא 185/5516 שהיא לא נפוצה , כרגע מורכבים goodyear efficient performance

צמיג_1.jpg

צמיג_2.jpg

פורסם (נערך)

יש נראה טוב, ויש אוחז/בולם טוב. אלו דברים שונים. הגומי מתייבש מדי יום ומאבד את האלסטיות שלו ותכונותיו. בהתאם מרחק הבלימה עולה בהדרגה והאחיזה יורדת. אותו צמיג על אותו רכב לאחר כמה שנים יוסיף מטראז' נכבד למרחק הבלימה ויוריד מהאחיזה. זה נושא שבפורום אפילו בזמן המועט שאני כאן כבר דוסקס. הוא כן יעשה עבודה בסיסית, במקרי חירום  הוא יאחז פחות טוב. זה לשיקולך. אני מחליף כל 3 שנים למרות שלא עושה הרבה קילומטראז' מאותה הסיבה. רוצה שבמקרה חרום הרכב יהיה במיטבו, ויכול לומר שלא מעט פעמים זה הוכיח עצמו.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

הצמיגים נראים בסדר, יש בשר ולא נראים יבשים יתר על המידה. 

אישית, תחשוב כמה זמן אתה מתכוון להמשיך ולהחזיק ברכב ולפי זה תשקול החלפה. 

יש כנראה פאלקן 310 במחיר של כ - 1400₪ לרביעיה, זה נחשב מחיר דיי בסיסי לצמיגים כך שגם אם תחליף תהנה מצמיגים שיספקו לך אחיזה טובה יותר ובמחיר יחסית נמוך. 

פורסם
לפני שעתיים, zvigolden כתב:

אני יודע שאומרים "4 שנים - החלף" אבל היו לי בעבר צמיגים יותר ותיקים שעברו טסט ונראו טוב.

טסט הוא לא ערובה ממשית. גם דעות בפורום לא ממש ;) ואני בטוח שתשמע דעות לכאן ולכאן.

הצמיגים על פניו עם יחסית מעט יובש, אבל הגיוני, שמרוכז בכתף ומעט מאוד בדופן. שום דבר שבולט באופן חריג בתמונות ממה שמצליח לראות.

השחיקה גם נראית אחידה ויש עוד מספיק בשר.

נכון שהגומי עצמו נהיה פחות גמיש ואוחז באופן כללי לאורך זמן ומצד שני השחיקה בפועל משפרת חלק מתכונות האחיזה וההתנהגות (על יבש).

חלק מהיצרנים מתכננים את הצמיג כך שגם ברטוב, כשיש משמעות גדולה יותר לעומק החריצים, המים עדין יתפזרו בצורה מספקת. אבל זה לא הפאקטור היחידי באחיזה.

היו כמה ימים רטובים כבר. האם הורגשה ירידה משמעותית באחיזה מבחינתך?

לדעתי הלא מקצועית אתה יכול למשוך עוד שנה בשקט יחסי. אבל תמיד טוב להעיף מבט ולבדוק שאין בעיות במהלך הזמן.

אם אין לך בעיה להוציא כעת עד כ-2000 ש"ח עבור צמיגים חדשים כמובן שיש לכך יתרונות. נראה שגודייר כמו שלך או מקבילה מבית מישלין תעלה אף פחות מכך. כמובן שיש ענין של לבדוק מלאי טרי והתאמה לקוד עומס ומהירות. ובכל מקרה לא הייתי אומר שצריך להיות להחליף באופן מיידי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לך מספיק בשר לסוע עוד כשנה לדעתי, והחלקים הכי רגישים של הצמיג נראים טוב. 

אני יודע שממליצים להחליף צמיגים כל 6 שנים ולא כל 4, אולי זה משתנה אם נוהגים המון בתוך העיר, פקקים וכדומה.

פורסם (נערך)

בפורום של צמיגים ברדיט ממליצים כל 6 שנים, כמעט ללא יוצא מהכלל, כל מגיב וותיק שם.

אבל אני חושב שרוב הגולשים ברדיט באים ממדינות קרות יותר מישראל. ועדיין, חלקם הגדול מגיע ממדינות כמו NY PA ו CA ויש שם המון פקקים כמו אצלנו בחלק מהמקומות.

ככה שאולי אפשר לקחת את האמצע , 5 שנים?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מילא אם הסטטיסטיקה שלך נכונה או לא, אבל רוב הפעילות ברדיט היא צפון אמריקאית.

לא כל המקומות שם קרים/חמים יותר מישראל. בחלק מהמקומות משתמשים בצמיגי קיץ/חורף לסירוגין (מה שעשוי להאריך את טווח השירות שלהם).

רוב צפון אמריקה היא שטחים וכבישים פתוחים. רק בערים הגדולות יש בעיות תנועה.

בצפון אמריקה הצמיגים גם מגיעים עם אחריות של X מיילים. והדגמים שונים בגדול מההיצע האירופאי/ישראלי.

יש מספיק המלצות מקומיות והנחיות מקצועיות להעזר בהן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Tom_22 כתב:

מילא אם הסטטיסטיקה שלך נכונה או לא, אבל רוב הפעילות ברדיט היא צפון אמריקאית.

לא כל המקומות שם קרים/חמים יותר מישראל. בחלק מהמקומות משתמשים בצמיגי קיץ/חורף לסירוגין (מה שעשוי להאריך את טווח השירות שלהם).

צפון אמריקה רחוקה יותר מקו המשווה ביחס לישראל, ועל כן הם לא סובלים מחום כמונו,

פלורידה כן סובלים. ויש נוכחות משמעותית גם לאנשים משם ברדיט.

כמובן שברדיט גם יש נוכחות של אנשים מקנדה, צרפת ובריטניה, אבל לא כמו צפון אמריקה ופלורידה כאמור, וטקסס כנראה גם.

אבל אתה צודק, יש להניח שעניין הפקקים חמור כאן יותר, אלא אם כן מדובר על משתמש רדיט שגר ממש בערים כמו NYC או LA או משהו כזה, לא האחוז המשמעותי כנראה.

בכל מקרה, נישאר על המלצה של 4 שנים לארץ. ואולי טיפה יותר אם הנסועה היא משמעותית לכיוון הבינעירוני, לא במרכז, וגם תלוי אם הרכב עמד בשמש או לא הרבה.

המצב פה שונה מצפון ארה"ב, לוקח את עניין ה-6 שנים חזרה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אני מסכים שמעבר טסט איננו ראייה לתקינות הצמיג .

אינני יודע להגיד האם האחיזה ברטוב נחלשה כי כמה כבר גשם ירד לצערנו הרב ?

אין לי כרגע תוכנית למכור , אולי אעביר לבת שלי ואז בוודאי אחליף.

מכיוון שהמידה לא נפוצה , אינני מאמין שאמצא רביעייה מיצרן טוב בפחות מ2000 שקל +-.

יבואן גודייר מפרסם ב477 ליחידה במידה הזו , טרם בדקתי זמינות בפועל.

פורסם

477 ליחידה (468 ברכישת רביעיה) זה פחות מ-2000+ ש"ח לרביעיה 😉

גם מישלין פרימסי 4+ אם עדין יש מלאי נמכר בפחות מ-2K לרביעיה באתרים שונים. כנ"ל קלבר דינקסר HP5 למשל.

אבל, לא הזכרת קוד מהירות ועומס שעשויים להיות גורם מגביל.

לגבי האחיזה ברטוב, אם נסעת בכל יום רטוב שהוא ולא הרגשת משהו חריג, אז בזהירות אומר שכנראה אין בעיה רצינית.

זה תופס משנה תוקף בראייתי אם מדובר בגשמים ראשונים באזורך שאז ידוע שהכבישים חלקלקים יותר.

פורסם

חשבון אני עדיין יודע אבל טרם פניתי ליבואן לראות שאכן הצמיגים זמינים במלאי.

הצמיג הוא 185.55.16.83V .

היה לי בעבר פאלקן ZE914 שהחזיקו מעמד יפה 4 שנים ו65000 ק"מ והגודייר החליפו אותם לאחר שנפסלו בטסט.

יש לי נטייה קלה להחליף בקרוב לפני הטסט במרץ כי יש סבירות גבוהה שהאוטו יעבור בקרוב לבת שלי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 25 דקות, zvigolden כתב:

יש לי נטייה קלה להחליף בקרוב לפני הטסט במרץ כי יש סבירות גבוהה שהאוטו יעבור בקרוב לבת שלי.

טסט אתה בטוח עובר

עברתי עם צמיגים בני 10 טסט, יבשים אבל עם בשר, אמנם עשו רק 20K ק"מ אבל עדיין.... 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...