Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש ברשותי שברולט טראקס 2014

קניתי אותה לפני כמה חודשים במכירה עוד היה בעיה במזגן שהאוטו היה מקרר בנסיעה ובעמידה מאוורר, המוכר אמר לי זה מדחס ולבסוף אחרי הקנייה הלכתי לחשמלאי רכב באשקלון שאמר לי שזה הצינור יניקה ושהמדחס תקין והחליף לי צינור, המזג אוויר עדיין לא היה חם מספיק אז הרגיש לי תקין אחרי חודשיים שהתחיל להיות חם חזר לי שוב הבעיה חזרתי אליו והוא אמר שחסר גז וראה נזילה בצינורות שמתחברים לקיר האש, החליף לי גומיות ושם גז מחדש, אחרי שבוע בערך שוב אותה בעיה חזרתי אליו אמר לי שיש לחץ גבוה משום מה ועשה לי שמן גז מחדש ללא עלות ואמר שאם זה ממשיך אולי הרדיאטור סתום אבל הבעיה שוב חזרה אחרי יממה, מקפיא בנסיעה ובעמידה מאוורר, כבר שרפתי אצלו קרוב ל1500₪ ולא מעוניין להוציא עוד כסף לחינם מישהו מכיר את האוטו מקרוב יודע אם ככה האוטו או יודע מה יכולה להיות הבעיה? 

זה האוטו של אישתי ובדיוק נולדה לנו ילדה ככה שהעניין די דחוף חייב מזגן מקרר באוטו.

תודה לעונים

פורסם

אם מקרר בנסיעה ובעמידה מפסיק לקרר.

זה אומר משהו בכיוון של פעולה לא תקינה של מאוורר ראדיטור מזגן. (זה שמותקן בקדמת תא המנוע).

זה לפחות מה שההגיון שלי אומר.

פורסם
לפני 10 שעות, IsraCar כתב:

אם מקרר בנסיעה ובעמידה מפסיק לקרר.

זה אומר משהו בכיוון של פעולה לא תקינה של מאוורר ראדיטור מזגן. (זה שמותקן בקדמת תא המנוע).

זה לפחות מה שההגיון שלי אומר.

אדגיש, בעמידה הוא לא מוציא חום אבל כן פשוט לא מקרר, יש לי רכב נוסף קיה ואני שם לב להבדלים בעמידה

פורסם (נערך)

הכיוון של ישראקאר עדיין נשמע מאד הגיוני.

תנסה להעלות סל"ד לכיוון ה-3k בעמידה עם הילוך חניה משולב.

אם יתחיל לקרר- ישראקאר ניחש לא נכון, וכדאי לחפש את הבעיה בכיוון צנרת הוואקום. 

אם העלאת הסל"ד לא עוזרת, והמזגן עדיין לא מקרר בעמידה גם בסל"ד גבוה יחסית, אז כדאי לך ללכת לכיוון שהוא הציע לך.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 38 דקות, natco כתב:

הכיוון של ישראקאר עדיין נשמע מאד הגיוני.

תנסה להעלות סל"ד לכיוון ה-3k בעמידה עם הילוך חניה משולב.

אם יתחיל לקרר- ישראקאר ניחש לא נכון, וכדאי לחפש את הבעיה בכיוון צנרת הוואקום. 

אם העלאת הסל"ד לא עוזרת, והמזגן עדיין לא מקרר בעמידה גם בסל"ד גבוה יחסית, אז כדאי לך ללכת לכיוון שהוא הציע לך.

מתחיל לקרר שוב בעמידה אפילו בלחיצה קטנה על הגז אזור ה1500-2000 סלד, חייב להיות לזה פיתרון אין מצב שכל הדגמים האלה לא מקררים בעמידה, יש לאמא שלי אותו אוטו וגם אצלה תקלה דומה השאלה אם לשתינו יש תקלה או שזה באמת ככה הדגם למרות שמצופה מרכב אמריקאי בגודל כזה כן לתת תפוקה טובה בכל מצב…

פורסם (נערך)

זה לא רכב אמריקאי, זה רכב קוריאני.

והוא גם לא גדול- הוא מבוסס על שלדת הסוניק/אביאו, שזו מכונית קומפקטית.

פשוט יצרו לו מרכב מוגבה מעט, כדי לקבל מראה של suv...

בכל מקרה, זו בהחלט תקלה, ולא אמור להיות כך. אני הייתי מהמר על משהו במערכת הוואקום. איזה מגבר טורים או שסתום. האמת שאני לא מכיר את המנוע הספציפי, וגם לא ציינת אם זה ה-1.4 טורבו או ה-1.8 האטמוספרי.

יש פה חבר'ה שמכירים את המנועים האלה כמו את בני הזוג שלהם.

למשל @dalet11.

נחכה שהם יתנו כיוון יותר טוב.

לצורך השוואה המזגן של הספארק שבחתימה, מאותו שנתון ומאותו יצרן מקפיא בכל מצב.

וזה מנוע ליטר, עם כח של מכונת כביסה קומפקטית.

(והיא גם שוורצע, הנבלה הקטנה, מה שאמור להקשות יותר על קירור במז"א חם)

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

קודם כל לסרוק תקלות, כל הפיקודים אלקטרונים והמחשב יודע להגיד לא מעט על תקלות כאלו ואחרות. 

לרוב באמת הכיוון הוא מאורר או בפיקוד שלו שלא עובד במהירות הנדרשת בהתאם לבקשת המחשב. אך אם אתה מעלה טורים בעמידה והמזגן עובד זה שולל את הכיוון הזה.

הכיוון הכי הגיוני לתיאור זה חוסר גז. כשאין מספיק גז בסלד נמוך המזגן אכן לא יקרר ואף הקלאצ ינתק את המדחס. צריך לעשות בדיקה מקיפה לאיתור דליפות ולוודא שכמות הגז תואמת לדרישת יצרן.

לא הצלחתי להבין לגמרי מהשרשור האם בכל פעם שהמוסך השלים גז זה פתר את הבעיה באופן זמני אפילו אם לכמה שעות או לא? אם זה פתר אפילו לשעתיים והבעיה חזרה - יש דליפה איפשהו.

נקודה שנתקלתי בה ב2 רכבים - השסתומים דרכם מתחברים למילוי גז דולפים. ברכב שלי שמתי גומיה על הפקק וזה מחזיק ככה כבר 4 שנים.

במידה במילוי גז לא פותר גם זמנית את הבעיה, הייתי חושד באחד החיישנים במערכת. זה דורש דיאגנוסטיקה קצת יותר עמוקה.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • מעניין 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
בתאריך 18.7.2025 בשעה 16:08, natco כתב:

זה לא רכב אמריקאי, זה רכב קוריאני.

והוא גם לא גדול- הוא מבוסס על שלדת הסוניק/אביאו, שזו מכונית קומפקטית.

פשוט יצרו לו מרכב מוגבה מעט, כדי לקבל מראה של suv...

בכל מקרה, זו בהחלט תקלה, ולא אמור להיות כך. אני הייתי מהמר על משהו במערכת הוואקום. איזה מגבר טורים או שסתום. האמת שאני לא מכיר את המנוע הספציפי, וגם לא ציינת אם זה ה-1.4 טורבו או ה-1.8 האטמוספרי.

יש פה חבר'ה שמכירים את המנועים האלה כמו את בני הזוג שלהם.

למשל @dalet11.

נחכה שהם יתנו כיוון יותר טוב.

לצורך השוואה המזגן של הספארק שבחתימה, מאותו שנתון ומאותו יצרן מקפיא בכל מצב.

וזה מנוע ליטר, עם כח של מכונת כביסה קומפקטית.

(והיא גם שוורצע, הנבלה הקטנה, מה שאמור להקשות יותר על קירור במז"א חם)

סליחה צודק, מנוע 1.8 לא הטורבו, אוטו מוזר בכללי, לפני כמה חודשים אחד הכוילים לא עבד טוב האוטו היה מגמגם ומשום מה גם המזגן לא עבד בכלל לא הוציא אוויר כלום, ושם זה חנוכייה החלפתי את כולה והמזגן פתאום חזר לעבוד, בגלל זה אני כבר לא יודע לאיזה תקלה לצפות ברכב הזה, יודע שנשמע מוזר אבל כן זה בדיוק מה שהיה, אבל אבדוק השבוע עם איש דיאגנוסטיקה כי ראיתי שהרבה כאן המליצו, יש לכם מישהו באזור אשקלון שמתמחה בזה?

לפני 12 שעות, dalet11 כתב:

קודם כל לסרוק תקלות, כל הפיקודים אלקטרונים והמחשב יודע להגיד לא מעט על תקלות כאלו ואחרות. 

לרוב באמת הכיוון הוא מאורר או בפיקוד שלו שלא עובד במהירות הנדרשת בהתאם לבקשת המחשב. אך אם אתה מעלה טורים בעמידה והמזגן עובד זה שולל את הכיוון הזה.

הכיוון הכי הגיוני לתיאור זה חוסר גז. כשאין מספיק גז בסלד נמוך המזגן אכן לא יקרר ואף הקלאצ ינתק את המדחס. צריך לעשות בדיקה מקיפה לאיתור דליפות ולוודא שכמות הגז תואמת לדרישת יצרן.

לא הצלחתי להבין לגמרי מהשרשור האם בכל פעם שהמוסך השלים גז זה פתר את הבעיה באופן זמני אפילו אם לכמה שעות או לא? אם זה פתר אפילו לשעתיים והבעיה חזרה - יש דליפה איפשהו.

נקודה שנתקלתי בה ב2 רכבים - השסתומים דרכם מתחברים למילוי גז דולפים. ברכב שלי שמתי גומיה על הפקק וזה מחזיק ככה כבר 4 שנים.

במידה במילוי גז לא פותר גם זמנית את הבעיה, הייתי חושד באחד החיישנים במערכת. זה דורש דיאגנוסטיקה קצת יותר עמוקה.

התשובה היא כן, מרפי פעל כאן חזק, במוסך שמילאו את הגז במקום האוטו היה מקרר טוב לאחר יום בערך שוב אותה תקלה, בפעם הראשונה ראו חוסר גז החליפו צינור יניקה, בפעם השנייה שוב ראו חוסר גז החליפו גומיות לצינורות מתכת שמתחברים לתא נוסעים, בפעם השלישית שחזרתי אליו הוא אמר שמשום מה יש לחץ גבוה והוא עשה ריקון ומילוי מחדש ואמר שהוא מקווה שזה לא יחזור ואם יחזור זה אולי בכיוון רדיאטור סתום, בגלל זה אני מתייעץ פה אני לא רוצה לשפוך שם עוד כסף אם זה לא הכיוון בכלל, איך אוכל לדעת בעצמי אם יש דליפה מהשסתומי מילוי כמו שציינת?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...