Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מעוניין לרכוש רכב שישרת עסק קטן, הרכב נוסע כ-3000 ק"מ בשנה.

חשבתי לקנות סיטרואן סי אליזה או פיג'ו 301 שנחשבים אמינים.

אבא שלי נהג מונית, הציע לי לקחת את הרכב שלו ללא תשלום עקב שדרוג ולשלם מכס על העברת בעלות פרטית לרכב.

מדובר בסקודה סופרב מודל 2019 עם 527 אלף קילומטר. כרגע אין תקלות אבל הרכב ראה הרבה מוסך לאחרונה.

להערכתו ידרשו תשלום שנע בין 10-15 אש"ח. העברתי מייל לבית המכס וביקשתי שובר לתשלום אך טרם קיבלתי.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, מה כדאי לקחת בחשבון ?

בברכה,

תומר.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי עדיף לך לקנות רכב ולא לקחת את המונית מאבא בגלל כמה סיבות.

סביר להניח שיהיו ברכב עם חצי מליון קילומטרים תקלות. אולי קיבלת את הרכב בחינם, אבל התיקונים על חשבונך.

אגרת הרישוי והביטוחים שתשלם על סופרב יהיו יקרים יותר מאשר ברכב קטן וזול כמו 301.

יהיה לך קשה למכור רכב עם קילומטרז גדול כזה גם אם בקושי תיסע עליו.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה רבה, בהנחה שאני מתכנן להשאיר את הרכב שלי ולא למכור בזמן בקרוב האם בכל זאת כדאי ללכת על זה? ההבדלים בין הרמות משמעותיים, בכל זאת סופרב… קיבלתי שובר לתשלום של 20,864, אין עוד מה להשקיע ברכב בשלב זה אין תקלות… בנוסף בעניין האחזקה נראלי שולי שמסתכלים על הוצאה שנתית, אם אני עושה חובה וצג ג (מכיוון שאני נוסע ממש מעט).. מה דעתך?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לדעתי תלך על זה. 

לא חושב שיש הרבה רכבים במחיר של 21K ש"ח בנתוני פתיחה טובים כמו זה, ונסועה של כ-3K בשנה זה לא מתכון לצרות. 

יפה לראות שהרכב הזה הגיע לחצי מליון ק"מ, חשבתי שזה מושגים רק של טויוטה ומרצדס...😉 

מה גם שאתה אומר שכרגע הרכב ללא תקלות, הרבה יותר בטוח לקנות רכב שמכירים מחתול בשק. 

רק תזהר לא להתפתות בגלל ה'סופרב' ולהתחיל לחרוש לאילת כל סופ"ש... זה יקצר את חיי הרכב...

• רעיון טוב! 2

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

בדרך כלל אומרים לא לקנות רכב משומש מחבר או בן משפחה. אם מתחילות בעיות, לא נעים. 

אבל במקרה הזה הנסועה כ"כ קטנה שאם הרכב בסדר עכשיו,  אז זו די הזדמנות. ואתה יודע שלא היו אסונות גדולים כגון תאונות וכו'. 

קילומטראז' מפחיד לבנזין אבל עדיף על חתול בשק במחיר הזה.  

(עדיין מחכה לך יישור קו כמו בקנית כל רכב  (בלמים, נוזלים, צמיגים, מצבר, פלגים -- לבדוק ולהחליף מה שצריך, בהמשך יהיו אטמים, צינוריות, תקווה שלא גיר...).

תבדוק את עלויות הרישוי והביטוח. הבעיה שאגרת הרישוי תהיה למשל כפולה מ-301 ודומיו כי... סופרב. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

כאחד שרכש מס פעמים רכבים ממוניות כל עוד לא הוזנח הטיפול ברכב זה יכול להיות רכב שישמש אותך הרבה שנים וקילומטרים קדימה בעזרת השם. 

ההמלצה שלי תהיה לעשות יישור קו מקיף, לא לחסוך באיכות, ולצמצם מרווח טיפולים. 

עסקים בהחלט לא מומלץ לעשות עם משפחה, מתנות יכול להיות שאפשר 

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

בדקת הבדלים במחירי הביטוח?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 15 שעות, Jack457 כתב:

קילומטראז' מפחיד לבנזין אבל עדיף על חתול בשק במחיר הזה.  

איך הגעת לזה שזה בנזין?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 30.3.2025 בשעה 14:05, pronella כתב:

תודה רבה, בהנחה שאני מתכנן להשאיר את הרכב שלי ולא למכור בזמן בקרוב האם בכל זאת כדאי ללכת על זה? ההבדלים בין הרמות משמעותיים, בכל זאת סופרב… קיבלתי שובר לתשלום של 20,864, אין עוד מה להשקיע ברכב בשלב זה אין תקלות… בנוסף בעניין האחזקה נראלי שולי שמסתכלים על הוצאה שנתית, אם אני עושה חובה וצג ג (מכיוון שאני נוסע ממש מעט).. מה דעתך?

כלומר אתה "קונה" מאבא את האוטו ב20 אלף שקל במקום להשקיע סכום דומה ברכב זול יותר, שגם יהיה יותר קל למכור אח"כ ויעלה פחות באחזקה (ביטוח, טיפולים ורישוי). 

תברר את עלויות האחזקה האלה בסופרב לעומת אוטו זול יותר כי אם אתה נוסע מעט, זה יהיה רוב ההוצאות השנתיות שלך. אני עדיין בדעה שעדיף לקנות משהו פשוט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 3.4.2025 בשעה 11:38, dorsht כתב:

איך הגעת לזה שזה בנזין?

צודק, חשבתי שרשם אבל הוא לא התייחס לזה ובהינתן שזו מונית אז כנראה דיזל. מנוע אמין כשהוא מטופל כמו שצריך לא משם יבואו הצרות. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...